![]() |
Sve se nesto nema para...a novi auti se uvijek prodaju, vozni park nam je dosta nov, po Zagrebu se rijetko vide auti iz 80ih, rane 90te se lagano vec rijedje vide. U BiH je vozni park valjda 10 godina iza naseg - Golfovi, Jette, Passati iz 90ih su glavna prijevozna sredstva i nov auto srednje klase se i ne vidja precesto..
|
U bih? Nisi ti bio u Slavoniji :D
EDIT: @microsoft66 Nisam mislio na tog bankara i jos par ljudi s milijunskim autima, nego na ostale obicne ljude, u usporedbi s Zg.. |
Citiraj:
U slavoniji ima takvih auta da ih se ni dubai nebi sramio..Od maybacha,SLR-a,RR phantom,alfe 8c itd..vlasnik najvećeg voznog parka u široj regiji je iz Osijeka.. nije slavonija kriva što je je svi jebu tko god da je se dočepa..zna se tko dobiva najmanje novaca..al nije bed snaćemo se ;) EDIT: @Campeonato pa kažem,obični ljudi dobro da išta i imaju šta dobiju od "glavonja" iz ZG-a.Tako je to,slavonija je prčija spram zagreba,zagreb je prčija spram npr Beča.uvijek ima bolji |
Citiraj:
1. performanse kao Megan R.S 2. Opremu kao isti 3. Da ima coupe šasiju 4. Da nije švaba jer ih ne mogu gledat Meni, vidiš nije normalno dati za jedan malo opremljeni golf ( koji i kao takav nema opremu ni približno kao megane) ili passat dati 150-250 000 kn. Megane R.S-a barem nema kao šodera na cesti. Isto je i s BMW-ovima, svaka čast, ali fućkaš to kad ih ima polovnih uvezenih iz njemače da je strava. Što, budem dao 300 000 kn za M seriju, koju mogu prepoznati 20 ljudi u gradu. Svakome po volji, ali sfera "debilizma" baš i nema neke konsktruktivne temelje. |
Zanimljivo pitanje!!
Da nije mozda RCZ 1.6 THP sa 200ks? Mada je on mrvu sporiji ili mozda RX5 coupe. Ne dobivaju ljudi nista od nikoga nego zaraduju, obicno kod privatnika za neku crkavicu. Oni par100 tisuca sto su u drzavnim firmama zasticeni ko bubrezi u loju ne treba mijesat sa vecinom ostalih koji sutra mogu dobit otkaz bezveze. Presao sam cijlu HR poslom, gdje sam dobio otkaz bezveze btw. i daleko su najjadnija neka slavonska sela koja sam vidio, na zalost. Jedino se jedan dio Podravine moze usporedivat. |
Mini Coupe JCW
Mazda 3 MPS Citroen DS3 Racing i nešto što bih osobno uzeo prije svih ovih spominjanih BMW 135i |
Citiraj:
Citiraj:
A tu smo dakle. U principu prema ovome ali i ostalome već napisanom u ovoj temi, ti nisi tip entuzijasta koji je taj auto uzeo zbog performansi i vremena na ringu niti ga vozikaš po track dayevima i odlaziš njime na ring već spadaš u skupinu pozera :) |
Citiraj:
|
Mogo si bar napisat o kojem se autu radi..
|
Da ne odgovaram na ove besmislene rasprave gdje je Megane ukljucen, to sto je tvoj kolega prodao BMW E46 M3 za 25 000€ znaci tocno sto? Niti je to neki auto niske serije, koji se kupuje zbog prestiza, niti je nesto neobicno da ih vidis po gradu jer ih je bome dosta napravljeno. I taj isto M3 je za odredene aute ovdje nabrojane pokazatelj performansi, vozackog uzitka, zabave i brda toga kao sto neki nece nikada biti.
To sto je prodan za cifru za koju je prodan mi ne znaci nista. Auto dvije generacije iza ide za takve cifre, to je cista realnost. Nije to SLS AMG koji je napravljen u par primjeraka u usporedbi sa tim M3 pa da drzi cijenu. Vidis, od svih gore nabrojanih auta nebi najvjerojatnije uzeo nijedan ako mi je cilj vozacki uzitak, ganjanje krugova po Grobniku, Monzi, Ringu ili negdje drugdje. Uzeo bi Chevrolet Corvette ZR1 i laganica gledao vecinu tih gore nabrojanih u retrovizoru. Jer kad smo kod uzitka u voznji, sportskog pedigrea, nekakve povijesti u sportu, onda za te novce iskreno i nema boljega. |
Citiraj:
Citiraj:
1 - 4. Nissan 350z I to za manje novaca od 225.000 kn ;) polovni ofc, kraj 350z nebi ni prismrdio tom meganu a u svim aspektima bolji i pozeljniji auto. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A i svaki cigo svog konja hvali... Ali evo, sve ti oprostim, ako me provezeš tu po Zagrebu u njemu:D P.S. zaboravil sam da ga ne voziš po gradu, ipak je to opasan sport, ljuta mašina i gužva, za tebe su otvorene dionice |
Provozat cu te ja u grdobini od Outbacka ak hoces, samo daj 200kn za gorivo da mozemo stisnut par puta. Neprocijenjive su face mladih nadobudnih drivera u Cuprama ili GTIjevima kad ih totalno neugledan i ruzan SUV napere na semaforu..
Ja sam jutros bio u gradu, centru iso kroz guzvetinu kad svi idu na posao, onda sam autoputom zapalio u Zagorje, onda lokalnom reli etapom preko berga zapalio u Zlatar pa nazad u Stubake pa prek Sljemena u Zg, pa opet u centar i evo gotovo. Na Sljemenu je prekrasno a podeblje Bridgstonke Turanze ER300 su fantasticne bar na suhom. Guma se tak priljepi za cestu da joj ne mogu nista na lokalnim cesticama. Treba se fest potrudit da ih se natjera da skripe a kamoli da auto pocne klizat.. |
Citiraj:
To je bio dozivljaj kad je buraz imao Omegu 3000 12v, mrcina od Omege koja pali zadnje gume na startu ako treba, uvjek je ostavljala u cudu takve nadobudnike :D |
Meni je jasno da je ovaj forum plodno tlo za besmislene rasprave (ipak se stalno raspravljamo oko toga čija je nakupina silicija bolja), ali ovoliku količinu neutemeljenih i pristranih izjava na zadnjih nekoliko stranica nisam očekivao. Kaj je najbolje, razbacujete se podacima ko ima najbolji auto u selu, a svi vozite bicikle:nono:
A kad sam već tu, možda netko zna gdje bi bio najbliži deponij sa Hondama, za jeftine rezervne dijelove:fala: (tak sam sa Scenicom uštedio 3 soma kuna) |
Citiraj:
Imao sam sudar sa takvom i nije se ba dobro provela kontra mog Swifta. Frajer se zabio u meni u straznji kraj, cosak i nema sto mu nije bilo razbijeno na autu. Kotac paralelno sa cestom, pola prednjeg kraju nutra cak mu se i krov udubio. Meni je otiso jedan amortizer, i straznji blatobran i branik. Inace Swift ostavlja jako cvrst malo tenkovski dojam, osjeti se u voznji da je karoserija dosta cvrsta slicno kao neki WW a od tad je za mene mali tenkic. |
neću nikad zaboraviti jedan dan:
vozim fiat tipo 1.6, stara kanta, glavni baja u selu :D i tako se ludiram po cesti i izleti mi pas, ja udri po kočnici, skrenem i prema suhozidu. Kočim, kočim, kočim, ide sve sporije, zabijem se u suhozid (onaj zid kojima su ograđena polja) brzinom od 10 km/h. Uglavnom, otpadne prednji branik, stražnji branik, prednja desna vrata i auspuh. :lol2: Izađem iz auta, nasmijem se, pomazim psa i odem pješke doma. I da, platija sam ga 1200 kn. :D |
Ja sam razbio pola Colta na one stupice za parking sa 10km na sat. Saprko ga ispod Dolca i otiso sa ekipom na cugi. Nadobudno upalio i krenuo a narvno nitko nije vidio da se postavili stupic. Drito po sredini. Jos sam i sajbu gruno glavom da je napukla. Steta je bil takva da sam ga prodao takvog jer je previse toga bilo sjeb.. Taj udes mi je jako tesko pao jer je Colt bio beba od auta, 97 godiste sa klimom, 15 colnim OZ felgicama i 1.6 motorom. Za ono doba zmaj i pol.
|
Citiraj:
Ostale nisu vrijedne spomena, to su truljevine samo takve sad :D |
Preko vikenda sam se druzio sa Passatom W8. Pije ko graba,čak i kad ga se ne nagazi,a ide dosta pristojno. Potpuno je auto nekrapiniziran,dakle potpuno tvornički,i ne odskače previše od ostalih modela iz game,više djeluje kao da je netko samo nabacio bolje lajsne i stavio mrvicu veće felge,jer oznaku su mu skinute ionako.
|
Citiraj:
Btw., vezano za Slavoniju i Dubai :D http://imageshack.us/f/94/dsc0072pm.jpg/ Zanimljivo je čitati, dajte se još malo koljite :roller: edit: A zato su mi se sad Bjelovarčani toliko uzjogunili u temi, mijenjaju kombajne za pile :D Evo jedna mala OT: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...20451619_n.jpg Šalu na stranu, mogli bi usporediti i rezultate s drugih staza pa vidjeti onda kakav je poredak. Ako se nekom da... http://www.fastestlaps.com |
dubai sirotinja :D
taman par tih cigoš komada za jednog vakog :) http://www.jutarnji.hr/stjepan-pavla...eljaka/970865/ što se tiče turanze,imam je i ja, er300 225 60 17 najbolja guma koju sam imao |
Citiraj:
inace megi rs (novi) je 15s brzi na nurburgingu od m3 e46, dok je r26r nekih 5s brzi. i nisam neki ljubitelj renola i bio je u familiji e46 sa 150turbodizelskih konja :D |
Citiraj:
|
šteta što više nema autora ove teme, nfs RRejser-a.ja mislim da bi on na ringu sa ultimativnim vozačkim strojem 316d vozio ispod 8 minuta
|
Ja mislim da jednom u zivotu moram otic na Ring, taman sa dizelom od 60 konja ali da mu dusu ostavim tamo. Stazu ionako znam napamet, treba mi auto i kes za put :D
|
Ak nisi neki manijak od 150kg mozes ic sa mnom i sa mojim sogijem u rujnu. Trebat ce ti oko 500 eura i produzeni vikend. Dobis smjestaj za jednu noc u hotelu(imat cemo i satore), dijelimo iznajmljeni auto( Swifta slozenog i desetak krugova) a kasnije se mozemo vozikat sa C4..
|
C4? Kakav C4? Neki eksplozivan? :D
|
Mislim da ce ovih desetak krugova biti dovoljno za vas trojicu! :)
|
Citiraj:
Citiraj:
M3 je bio genijalan u vrijeme kad je za stisnut kvačilo na Lambu trebalo dvije noge i pošteno gurati, a Porsche bio predmet ismijavanja, i svakom generacijom je sve bolji i bolji. Citiraj:
Šteta što nema više ljudi koji i snagu procesora mjere vremenom na Nirburgringu. :fiju: :D Počinjem shvačati May-ovu mržnju prema tom mjestu. Ako postoji beznačajnija stavka u sudu prema autu, bilo bi mi drago da se spomene. |
Citiraj:
Iako,kad usporedjujes 318D sa R26 u performansama,sta ocekivati :D |
Ako se ne varam, M3 je izašao 1986, u doba "vrhunskog" ( :D ) Porschea 944 ;)
Citiraj:
I dare you. |
Hammer NHF ali stvarno pretjeruješ.
Prvi M je bio M1 i on je izašao davne 1978. No to nije bitno Bitno je da trolaš vezano za Porsche. U doba M kockice imao si i više no pristojan 911 Turbo (930-ica) i 959 za kojeg ne treba trošiti riječi. Tako da dio o tome kako je Porsche osamdesetih bio predmet ismijavanja ne drži vodu ;) |
Citiraj:
M su cestovni modeli, a Motorsport grana BMW-a je zadužena za staze i već 1929. su vozili po stazama s 3/15 dok Porsche nije ni postojao. http://www.bmw-motorsport.com/cars/b...ry#/Popularity |
U mom postu pise da Porsche ima itekako iskustva da bi ga M ucio poslu...kako hammer napisaše...
Postujem oba branda tak da nebi ulazio u sfere mjerenja obdarenja ;) |
Citiraj:
Dok je drugi proizvođač iz Stuttgarta radio aute i trkao se BMW nije bio ni u planu!i šta sad?to bi kao nesto trebalo da znaci.. sve je to lijepo sto netko favorizira neku marku al stvarno što pojedinci imaju čobanske priče koda su u najvećim birtijama i perfektno mi je jasno zasto fratartucko mrzi njemačka auta,jer i ja kad vidim kakavi sve ljaksei(ne neki sa foruma,ovo je jos sunce ovdje) ih voze(bmw,vw,merc..) i koja su to zadrta razmiljšljanja iz nekih davnih vremena dođe mi iste minute da kupim nesto sto "nevalja"(alfu,japanca itd),al opet si mislim nije auto i marka kriv što ga se čoban dokopa..al eto..mi rvati smo stručnjaci za sve,a o autima da se i nepriča pa šteta bi bilo takve bisere prešutit |
Citiraj:
|
OK, Mercedes je 30-ak godina starija firma, ali u čemu uopće sudjeluju osim DTM i F1 (ako ne računamo utrke kamiona)? Što se motorsporta tiče, BMW ima jaču povijest i to je činjenica, ako ne i najjaču kad zbrojiš sve kategorije motorsporta.
Ne možeš ljude spriječiti da kupe nešto, kolike god seljačine bile. Čak ni zakon tu ne pomaže kad se mali iz kvarta, tek navršio 21. godinu i vozi E92, na eventualnu kaznu za upravljanje prejakim autom samo nasmije. Zašto bi itko mrzio njemačke aute? Nek mrzi balkanski mentalitet radije. VW, Opel i Mercedes caruju na ovim prostorima zbog gastarbajtera. Radi u njemačkoj u nekoj od tvornica automobila ili po servisima, vrati se doma, otvori radionicu i servis imaš na svakom uglu. Pogledaj jel postoji neki takav servis za talijane, francuze i japance. Omjer je 1:50, ako ne i veći. Deda mi je ta generacija, više od pola familije iz te njegove generacije je radilo u njemačkoj i nitko od njih ne želi čut za ništa osim VW. Vozi Passata od 91. (od 75. do tad bubu) i ako gleda novi auto, gleda samo Passata. Nema veze što je imao 1000 problema s njim (koje si sam i popravlja), ali čut za japanski/talijanski/francuski auto jednostavno ne želi. Kad sjedne u našeg francuza, sve mu je to super...udobno, tiho, prostrano, nakrcano opremom...ali jednostavno to nije VW, to ne valja i možeš mu ti 100 godina tupiti o tome, ne želi ni čut. Kao što jopis kaže, kod nas prevladavaju predrasude i generalizacija. Meni se osobno sviđaju BMW-i do Bangle ere. Najradije bi neki 16/18/2002, E30, E36 compact ili E46 compact, pa me doma čudno gledaju. "Kaj ti treba da ljudi o tebi misle da si narko diler" :D Kad ću i kupovati auto, bit će nešto od toga. Svejedno mi je što ljudi misle, meni se sviđa i ne namjeravam okolo ljude uvjeravati da je najbolji, najljepši, najbrži, najmanje troši... Mene ne dira kaj drugi voze, a još me više zaboli što ljudi misle. 100 ljudi, 200 sisa. Ne paše svima sve isto. Imaš hrpu različitih proizvođača, nađi što ti paše i uživaj. |
Citiraj:
Nisam manijak od 150 kila al sam mladjahan decko koji ovisi o starcima i glavno sredstvo prijevoza mi je autobus :D tako da to nije izvedivo nazalost. Da imam para i smijem nebi dvojio nimalo :) |
da presječem pitanjem o gumama :D
Kleber viaxer za najnormalniju vožnju bez divljanja,jel ok,ima tko kakvih iskustva? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:44. |