PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

gbijelic 28.01.2010. 22:47

jesi imao priliku cuti tako sta?

syss 28.01.2010. 22:56

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1553661)
neznam zasto ali nikad nisam volio floorstandere sa ogromnom bass jedinicom sa strane...

...koji nekim osnovnim sistemom redukcije ovak na pamet daju dobru bas ekstenziju zadržavajući preciznost monitora zbog jako uske prednje ploče + imaš dodatni tweak u obliku stavljanja basa prema "van" ili "centru".

ne vidim razloga za averziju prema takvom ustroju.

možda je gosp. anthony gallo sa svojim reference serijama u krivu.

Igorr 28.01.2010. 22:59

Citiraj:

Autor gbijelic (Post 1552967)
Igore, ak imas priliku poslusaj ove, a njihov opis ti je tu, a cijena ovdje

Je, ta dva osnovna samostojeca su bili isto u planu preslusavanja zbog ok cijene i solidnih kritika, ali odluka je pala ipak na vec spomenute gore ilitiga ovo:
http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=94&Source=1

Vec sam ih nazvao, sutra idem po njih, naravno mozda i odustanem ako mi se nesto bas ne svidi ali nekako sumnjam. Ljudi su stvarno zadovoljni ovim zvucnicima, a s obzirom da mi je to prvi takav sistem i da zapravo nikad nisam slusao glazbu na necem tako kvalitetnom - i da su losi za neke audifile ja cu vjerojatno pasti na guzicu i kupiti ih :)

Javim se sutra sa dojmovima i nadam se zvucnicima u (sobi) rukuma, hvala svima na prijedlozima :chears:

micek_kc 28.01.2010. 23:15

Citiraj:

Autor gbijelic (Post 1553672)
jesi imao priliku cuti tako sta?

Jesam.I nije mi se bas dopalo upravo zbog cjenovnog ranga u kojem je bolje napraviti dva solidna srednje/bass drivera nego ovo.
Citiraj:

Autor syss (Post 1553688)
...koji nekim osnovnim sistemom redukcije ovak na pamet daju dobru bas ekstenziju zadržavajući preciznost monitora zbog jako uske prednje ploče + imaš dodatni tweak u obliku stavljanja basa prema "van" ili "centru".

Ovo je drukciji dizajn i skroz drukciji cjenovni rang.mislim opce nije ni usporedivo...Mozda sam se gore malo nespretno izrazio.Ne sviđa mi se taj koncept u tom cjenovnom razredu.

srale7 28.01.2010. 23:30

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1553661)
neznam zasto ali nikad nisam volio floorstandere sa ogromnom bass jedinicom sa strane...

Mozda zato sto Focal nema u ponudi takve?:D

Ovako nesto nije lose http://www.audiophysic.de/cardeas/index_e.html
A ovo je poluaktivna perverzija http://www.audiophysic.com/kronos/index_e.html

micek_kc 28.01.2010. 23:36

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1553742)
Mozda zato sto Focal nema u ponudi takve?:D

Ovako nesto nije lose http://www.audiophysic.de/cardeas/index_e.html
A ovo je poluaktivna perverzija http://www.audiophysic.com/kronos/index_e.html

A da procitas moj post iznad? Zasto svako moje misljenje mora biti vezano uz Focal? Nije to jedina firma koju cijenim :stoopid:

Dobra su oba linka.rado bih udomio bilo koji ;)

Chome 28.01.2010. 23:41

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1553718)
Jesam.I nije mi se bas dopalo upravo zbog cjenovnog ranga u kojem je bolje napraviti dva solidna srednje/bass drivera nego ovo.

Neznam zašto se uvijek hvatate za cijenu!? Ispada kao da nije ni bitno kakvi su nego koliko koštaju.
Nije ni kod zvučnika baš uvijek isključivo kolko para tolko muzike.

srale7 28.01.2010. 23:43

Nisam vidio post, jer je nastao u trenutku nastajanja mog. A sto se tice udomljavanja, o da:D

micek_kc 29.01.2010. 00:08

Citiraj:

Autor Chome (Post 1553755)
Neznam zašto se uvijek hvatate za cijenu!? Ispada kao da nije ni bitno kakvi su nego koliko koštaju.
Nije ni kod zvučnika baš uvijek isključivo kolko para tolko muzike.

Udahni malo.Shvacam ja tebe i bez ?! :D
Nije ali nije bas ni da za 1500kn dobijes nesto velebajno.Pogotovo novo.Ali da pojednostavim.U tom cjenovnom rangu bi radije uzeo nesto nesto sa jednim srednjetonskim driverom i sa jednim bass driverom prije nego ovo.
Citiraj:

Autor srale7 (Post 1553758)
Nisam vidio post, jer je nastao u trenutku nastajanja mog. A sto se tice udomljavanja, o da:D

Ma naravno :)
Imam veliku listu hife koju bi rado udomio....Samo jedan mali problemcic.Novac :D

Srdan 29.01.2010. 00:47

Samo pitanje, Srale jesi ti Svileni na Njuskalu?

Chome 29.01.2010. 09:37

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1553784)
Udahni malo.Shvacam ja tebe i bez ?! :D
Nije ali nije bas ni da za 1500kn dobijes nesto velebajno.Pogotovo novo.Ali da pojednostavim.U tom cjenovnom rangu bi radije uzeo nesto nesto sa jednim srednjetonskim driverom i sa jednim bass driverom prije nego ovo.
:D

Ma slažem se, i sam sam skeptičan kad vidim hrpu drivera a ne preveliku cijenu ali ne znači to automatski da ne valja zvučnik. Danas se mogu napraviti vrlo kvalitetni zvučnici i sa ne previše nabrijanom cijenom. Stvar je u tome da vrlo često kod nekih proizvođača platiš više ime nego što ih uopće košta izrada zvučnika jerbo se danas proizvodnja ne košta puno odkad su svi tvornice preselili u Kinu (što ne znači isključivo loša kvaliteta).

medo 29.01.2010. 10:26

Jamo je imao jedne mrak floorstandere prije 5-6 godina. Kutija je bila zaobljena i imali su ovalni bas s donje strane koji je (naravno) pucao prema dolje. Cijena je bila oko 12,000kn za par.

Bilo je smiješno kada sam u slušaonici tražio subwoofer s kojeg idu ti basevi, a prodavač mi se slatko nasmijao i objasnio u čemu je stvar :)

Ne znam da li danas postoji nešto takvo.

syss 29.01.2010. 10:29

http://www.mts.net/~reidfam/7072.jpg

707ice... koliko je samo mokrih snova bilo o tom zvučniku, ali mislim da je on izdan ima i 8-9 godina.

prošle godine je netko brijem to prodavao za presmiješne pare tipa 3-4k kn.

edit: nht masovno koristi konstrukciju sa takvim ustrojima, pa možda oni imaju downfire model u ponudi

medo 29.01.2010. 10:36

Citiraj:

Autor syss (Post 1553995)

707ice... koliko je samo mokrih snova bilo o tom zvučniku, ali mislim da je on izdan ima i 8-9 godina.

edit: nht masovno koristi konstrukciju sa takvim ustrojima, pa možda oni imaju downfire model u ponudi

:goood: :respekt:

srale7 29.01.2010. 12:14

Citiraj:

Autor syss (Post 1553995)

Imam takva dva u dnevnom, nisu losi zvučnici. Ako je mozda bas netko zaintereseiran, mozda bi bili na prodaju:D

Srdan 29.01.2010. 16:50

Sutnju cu uzeti kao da :)
Pa me zanima po cemu su ovo audiofilski zvucnici? Ispravi me ako grijesim ali ti si jedan od onih koji zagovara da sistemi s AV receiverima nemaju sto traziti u hifi temi (ma da ne vidim kojom logikom) a ovo nazivas audiofilskim zvucnicima? Sto ih cini audiofilskima? Pretjerana cijena (ne mislim za hifi pojmove, nego za ono koliko stvarno vrijede)? Mozda to sto su bili u posjedu jednog audiofila?
Po ovome mi je sinulo da si ti, nema takvih puno pa... Ako mi kod tog oglasa mozes objasniti sto karakterizira engleski zvuk.

Zahvaljujem :)

srale7 29.01.2010. 17:00

Zaboravio sam ti odgovorit, ne, to nisam ja, ali pojavili su se ti zvučnici po oglasnicima, ja sam svoje prodavao za 800 i prodao sam ih prije 2 tjedna.

Tako da ti ni nemoram objasnjavati zasto su ono audiofilski zvučnici:D

Iako ne znam za te zvučnike, ali ovako odokativno bi zakljucio da su to malo bolji zvučnici ode recimo mission prosjeka, tj to su kako ti kazes audiofilski zvučnici, a takvi su kad su priliko izrade dotičnih koristeni bolji mdf, bolji driver, bolji elementi skretnice, vise vremena je provedeno u slusnim testovi i tako. je i cijena sukaldno tome veca, zvuk je bolji i evo ti audiofilskog zvučnika:fiju:

A sto se tice AV receivera, to smo vec davno elaborirali, Sysa je bas fino obajsnio zasto je stereo pojačalo bolje od receivera iste cijene, ali ne da mi se sad to trazit:nono::D

Srdan 29.01.2010. 17:41

Aj super sto nisi :D

Nitko ne kaze da za iste novce integrirano pojacalo ne daje bolji zvuk u stereu od av receivera.
Ali zasto covjek s av receiverom ne bi mogao reci da ima doma hifi? Hoces reci da se vlasnik ovakvog jednog Sonya moze nazivati hifi-stom dok vlasnik ovog Denona ne? Mislim i u integriranom pojacalu imas toga zbrckanog unutra, sto pravi hifista ne bi morao imati pojacalo snage + pretpojacalo?

srale7 29.01.2010. 17:48

Citiraj:

Autor Srdan (Post 1554469)
Aj super sto nisi :D

Nitko ne kaze da za iste novce integrirano pojacalo ne daje bolji zvuk u stereu od av receivera.
Ali zasto covjek s av receiverom ne bi mogao reci da ima doma hifi? Hoces reci da se vlasnik ovakvog jednog Sonya moze nazivati hifi-stom dok vlasnik ovog Denona ne? Mislim i u integriranom pojacalu imas toga zbrckanog unutra, sto pravi hifista ne bi morao imati pojacalo snage + pretpojacalo?

Malo izvrćeš moje riječi, ali nema veze. Naravno da vlasnik ovog jadnog sonya nema doma hifi, a recimo vlasnik denona ima. Jednom davno sam tu iznio svoje vidjenje hife odnosno high fidelitya, i toga se drzim i danas, odnosno nisam promijenio razmisljanje.

A pravi hifista bi trebao imat predpojačalo i dva izlazna monoblocka, gramofon, cdplayer, tuner, megnetofon, kasetaš i prastari Sony Walkman:D

Srdan 29.01.2010. 18:07

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1554474)
i prastari Sony Walkman:D

TPS-L2?
Got it! :)

Igorr 29.01.2010. 20:01

Evo, kupio 9.5-ice... Otisao do provoxa, poslusao jedno 15ak min razne stvari i ostao paf :)
Mislim da za ove pare nisam mogao bolje proci.

Kupio sam odmah i neki kvalitetan kabel sto su mi preporucili jer sam imao mogucnost kupovanja bez pdv-a pa reko da iskoristim.
Nisu ovi sto mi je micek preporucio ali su navodno isto ok, kostaju 54kn/m ali su im valjda na nekom popustu od 10ak% + sto sam ih uzeo bez pdv-a pa sam nekako pregrizao i kupio 6m za nesto preko 200kn.
Naziv je nesto tipa "The Chord Company carnival silverscreen", ako me sjecanje dobro sluzi...

Sljedeci tjedan mi dolazi od doma doticno kenwood pojacalo, vidim kako ce se na njemu ponasati pa nabacim po koji komentar.

Zivili i jos jednom isprike na gnjavazi i hvala svima na preporukama :respekt:

Chome 29.01.2010. 21:46

Citiraj:

Autor Igorr (Post 1554579)
Evo, kupio 9.5-ice... Otisao do provoxa, poslusao jedno 15ak min razne stvari i ostao paf :)
Mislim da za ove pare nisam mogao bolje proci.

Jesi slušau i 10.5 ili neke iz nove serije?

9800pro 29.01.2010. 22:14

Citiraj:

Autor Igorr (Post 1554579)
Kupio sam odmah i neki kvalitetan kabel sto su mi preporucili jer sam imao mogucnost kupovanja bez pdv-a pa reko da iskoristim.
Nisu ovi sto mi je micek preporucio ali su navodno isto ok, kostaju 54kn/m ali su im valjda na nekom popustu od 10ak% + sto sam ih uzeo bez pdv-a pa sam nekako pregrizao i kupio 6m za nesto preko 200kn.
Naziv je nesto tipa "The Chord Company carnival silverscreen", ako me sjecanje dobro sluzi...

Nisi fulao sa kablovima, pogle tu: http://www.chord.co.uk/chordweb/chor...aker_cable.htm

Igorr 29.01.2010. 22:27

Citiraj:

Autor Chome (Post 1554699)
Jesi slušau i 10.5 ili neke iz nove serije?

Njet, dosta su skuplji od serije 9 pa nisam imao ni zelju (1500kn nije bas malo ;)).

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 1554724)

Opa, lijepo lijepo :)

Chome 30.01.2010. 00:17

Citiraj:

Autor Igorr (Post 1554738)
Njet, dosta su skuplji od serije 9 pa nisam imao ni zelju (1500kn nije bas malo ;)).

Vidio sam u ronisu da su tu negdje po cijeni 9.5 i 10.5

Igorr 30.01.2010. 00:26

Citiraj:

Autor Chome (Post 1554802)
Vidio sam u ronisu da su tu negdje po cijeni 9.5 i 10.5

To je 9.5 sa "novijom" bojom... najobicnije pljackanje... Napravili su 4 nove boje i naplacuju ih 700 - 800kn vise od "obicnih" boja.
Moja boja spada u te "obicne" ali bome izgleda stvarno yebeno i po meni mozda samo mrvicu manje atraktivno od ovih novih, uzeo sam tresnju inace.

10.5 uistinu dode kao 9.5 sa novom bojom ali to je samo u ronisu (:D) i iznosi 4500kn.
9.5 sa obicnom bojom u provoxu kosta 2874kn sa pdv-om ;)

Inace koga zanima, ta akcija traje doslovno jos samo sutra pa ako netko ima neke namjere tamo - pozurite :goood:

Imagine 30.01.2010. 00:52

Citiraj:

Autor syss (Post 1553688)

Prvo, taj stil tipa 'ako on ima takav pristup onda to mora biti TO' je nepotreban.
Znaš da u ovom 'hobiju' nema pravo-krivo več da se sve svodi na neke vlastite izbore. Njegova je vizija jednostavno takva.

Što se tiče neprimječenog razloga za averziju...
s jedne strane tražiš što inertniju kutiju ,stavljaš je obavezno na šiljke ,što teže stalke,eventualno kutiju otežavaš pijeskom da bi zategnuo bas ,pročistio srednje i tko zna što još...
A s druge strane ovde imaš sub jedinicu večeg hoda i veče mase (ono mi baca na XLS) postavljenu poprečno na smjer hoda membrana koje su ti najbitnije.

Citiraj:

Autor Srdan (Post 1554416)
Pa me zanima po cemu su ovo audiofilski zvucnici?

Zašto imaš ukratko na fidu...

syss 30.01.2010. 11:12

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1554817)
Prvo, taj stil tipa 'ako on ima takav pristup onda to mora biti TO' je nepotreban.
Znaš da u ovom 'hobiju' nema pravo-krivo več da se sve svodi na neke vlastite izbore. Njegova je vizija jednostavno takva.

svakako, nisam bio isključiv u postu, samo primjer... meni se generalno sviđa koncept full(er) range spikera uz uštedu prostora.

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1554817)
Što se tiče neprimječenog razloga za averziju...
s jedne strane tražiš što inertniju kutiju ,stavljaš je obavezno na šiljke ,što teže stalke,eventualno kutiju otežavaš pijeskom da bi zategnuo bas ,pročistio srednje i tko zna što još...
A s druge strane ovde imaš sub jedinicu večeg hoda i veče mase (ono mi baca na XLS) postavljenu poprečno na smjer hoda membrana koje su ti najbitnije.

onda uz pijesak u spikernu, na vrh istoga staviš brončanu bistu maršala tita i nema ni makac :D

Juan 30.01.2010. 15:24

Citiraj:

Autor syss (Post 1554994)
svakako, nisam bio isključiv u postu, samo primjer... meni se generalno sviđa koncept full(er) range spikera uz uštedu prostora.

onda uz pijesak u spikernu, na vrh istoga staviš brončanu bistu maršala tita i nema ni makac :D

Samo rijetke su FR jedinice koje mogu raditi u malenom volumenu, a da ujedno imaju dovoljno "mastan" bass.

gbijelic 30.01.2010. 18:03

Prije jedno 4mjeseca sam imao priliku poslušati B&W CM1 i ostao sam paf kad sam čuo kako malci sviraju, em precizno, em imaju basa, doduše ne tolko da zatresu sve oko sebe ali taman onolko koliko i treba bit...zato im je i cijena ajme:zdero:

medo 30.01.2010. 18:51

Citiraj:

Autor gbijelic (Post 1555465)
Prije jedno 4mjeseca sam imao priliku poslušati B&W CM1 i ostao sam paf kad sam čuo kako malci sviraju, em precizno, em imaju basa, doduše ne tolko da zatresu sve oko sebe ali taman onolko koliko i treba bit...zato im je i cijena ajme:zdero:

Poslušaj i Monitor Audio BR2. Slušao ih na nekom Denon CD playeru i pojačalu u Technomaxu. Reagirao sam otprilike kao i ti na CM1 ;)

BTW: gdje ima CM1 za poslušati?

tech 30.01.2010. 19:08

Sonus art...

srale7 30.01.2010. 19:29

Sta sam radio ovih dana

Naime upoznat sa nedostatcima svoje slusaone, odlucio sam danas svoj sustav poslsuat u drugoj sobi. Radi se o dnevnom boravku, koji ima nekih 35 m2 i samim tim mi se cino puno prikladniji od mije sobe koja ima nekih 13m2.

Prebacio sam zvučnike i stalke, smjestio pojačalo i dac, spojio dac na cimerov komp, a akoko smo u mrezi, imao sam pristup svojoj glazbi.
Nakon početnog isprobavanja i trazenja idealne pozicije zvučika i hot spota, ostavio sam da se sistem amlo zagije i nakon uvjeravnja da je sve u idealnoj poziciji slusanje je moglo počet:D

Prva dva sata sam preslusavao apsolutno sve, sve vrste glazbe, od rocka, popa, elektronske, akustične, uglavnom sve sto mi je plao napamet sam preslusao.

Sustav je zvučao toliko drugačije, naravno u pozitivnom smislu. Iako dnevni boravak nije bas nesto posebno zvučno tretiran, i ima dosta golih zivova, ta njegova veličina je dozvolila da sustav jednostavno prodise punim plucima. Zvučna slika se proširila u svim smjerovima, bas postao precizniji, ni traga muljanju ili stojnim valovima i sl.

Nakon toga prelazim na bolje snimke i glazbu koju najvise volim, a to su vokalne izvedbe. Zaredale su se Alison Krauss, Susan Wong, Rebeca Pidgeon, Anita Baker, Aretha Franklin, Carla Bruni i mnoge druge. Bilo je tu jos glazbenog materijala koji je na bilo koji način uspio privuc moju pažnju, znači jazza, puhačkih orkestara, fusiona.

Kako je ovo glazba koju najvise volim, a i snimke su jako kvalitetne, mogu reci da sam jako uzivao, ali i trudio se da to koncentrirano poslusam.
Instalirao sam i svoju relax stolicu iz Ikee i slusanje je moglo započeti. Naravno, prigusio sam svijetlo i nirvana je počela.

Ostao sam nemalo iznenadjen zvukom koji sam čuo, iako je to moglo i bolje zvučati, jer sam bio svjestan ograničenjadnevnog boravka.

Vokali su zvučali toliki realno, da sam na trenutke imao osjecaj da su Alison, Diana, Susan i ekipa ispred mene. Glezbeni sadržaj je bio prezentiran sa lakocom, sto recimo nije slučaj sa mojom sobom. Stage se jasno ocrtavao, sa odličnim rasporedom glzbenika na njemu i sve je zvučalo jako povezano i usklađeno, a sirina samog stagea je nerjetko prelazila vanjski rub zvučnika:D

Za kraj mi je ostalo jos poslusati malo klasike, na repertuaru je bio Vivaldi-The four seasons i taj album mi je izmamio jos jedan veliki osmijeh na lice. Zna se kako klasična glazba predstavlja nateze zadatke za stereo sustav, ali i ovaj put je sve zvučalo jako dobro. Posebno me iznendali sisrina i dubuina stagea, pa se takolo moglo jasno vidjeti gdje se pojedina skupina glazbenika nalazi. Posebno me impresionirala Summer-Presto, koja je zvučala tako da sam se najezio. Inace radi se o ovome http://www.youtube.com/watch?v=wjwwEg7-tuw

Nakon četevrosatnog slusanja u dnevnom, sistem sam vratio u svoju sobu i opet preslusao. Nraavno da nisam bas bio najsretniji, jer je taj isti zvučao u dnevnom puuuno bolje.

Uglavnom, zaključak bi bio potvrda onom već općepoznatom pravilu, a to je da je soba 60% dobrog zvuka. Stoga probajte se sto vise usredotočiti na sobu, znam da je to i najveći problem, ali tu se mogu napraviti i najbolji pomaci.

I evo za kraj i slike sa danasnjeg sessiona:

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_18851d77.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_a2beaa8c.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_12d72a3b.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5d3d1abc.jpg

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_e4306bd9.jpg

A evo i slika Jamota na koje se Sysa vlazio kao mali:D

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_e8496381.jpg

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2e1f0032.jpg

I oprostite na kvalitetu slika, slikano je mobom, digitalac nisam imao pri ruci.

LP

gbijelic 30.01.2010. 19:52

lijepo srale :), btw ja sam trenutno preko zime preselio u manju sobu 4x5, a dosad sam bio u boravku koji je skoro duplo veći i isto mogu rec da odabir slušaone daje "onaj" zvuk...u ovoj manjoj je nekako napeta atmosfera dok u je u boravku opuštenija

@medo-slušao sam ih u ekranu u osijeku link

evo slika rore B&W CM1 i jedna slikica tih malih čuda, ako budes imao prilike svakako negdje poslusaj... Monitor Audio BR2 nisam imao prilike čuti nažalost, al bum...

srale7 30.01.2010. 20:15

ja sam imao CM1 ali sam ih prodao zbog neprikladnog prostora. Slusao sam ih dosta puta u vecim sobama i tamo su zvučali jako dobro, dok su kod mene zvučali dosta lose zbog male sobe.

gbijelic 30.01.2010. 21:15

srale jel to aparatusov DAC?

Flikoman 31.01.2010. 02:37

http://forum.pcekspert.com/showthrea...38#post1555938

Malo reklame :D Ponavljam, cijena nije fiksna.

srale7 31.01.2010. 05:08

Citiraj:

Autor gbijelic (Post 1555723)
srale jel to aparatusov DAC?

Da, DAC je Damirovih ruku djelo:beer:

medo 31.01.2010. 12:40

To je ono što stalno napominjem, soba je daleko najbitnija. I Srale se u to uvjerio iz prve ruke. Vjerujem da bi neki tepison na podu prilično poboljšao zvuk.

BTW: nije li grehota držati onaj par Jamo krasotica onako zbijeno u kut? Ili je to otišlo tamo samo za potrebe testa? :)

zvonac 31.01.2010. 13:33

Neznam zakaj, al kolko vidim većina ima zvučnike razmještene u liniji-paralelno,kaj je tak najbolje ili?Pošto ja sam ih stavil dijagonalno.E sad kolko vidim malo ko ima tak razmještene zvučnike većina ih ima kao što rekoh u liniji tj paralelno.Može malo obrazloženje.tnx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45.