![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
AMD Ryzen Platform Top 5 Features - by Linus
Sto bi ovo naglaseno 5 (five) na kraju trebalo znacit, hmm :rolleyes: |
Naglasio je 5, jer je rekao 6 stvari.
Barem smo dobili potvrdu da nece trebati nova maticna kad nekad u buducnosti izadju novi procesori. |
Da, to je ocito... Al meni je to nekako zvucalo ko neki hint za 5Ghz :D
Vjerojatno trazim urotu tamo di je nema, a opet mozda i ne - vrime ce pokazati... |
Ovo je sad već hvatanje za slamke, illuminati shit i slično.
Teško da će se vidjeti 5ghz na svim jezgrama na bilo kakvom upotrebljivom naponu i hlađenju bez obzira koliko zlatan primjerak bio. No to ni ne treba očekivati jer broadwell-e razina performansi na 4.5ghz na 8c/16t procesoru 24/7 je već overkill za većinu kućnih korisnika, dakle i većinu ovog foruma. Ako uzmemo u obzir da bi cijena procesora trebala biti manja od intela i da će matične sigurno koštati manje od x99 ploča, ispada da je amd napravio odličan posao. Kom je malo, ima intel proc za 15k kn pa tko voli nek izvoli. |
Daleko sam ja jos od illuminatia i Pernarove spike :D, ipak nije toliko nategnuto...
Jasno, ja ni ne ocekujem 5Ghz na 8c/16t ali na 4c/8t - zasto ne... |
Citiraj:
|
Ma sve će se to moć OCat, očito 4c bolje nego 6/8c al pitanje je jel se isplati žrtvovat garu za upitno poboljšanje performansi. Meni je to uvik no-no, al eto. Pošto mi se neda puno pametovat u 4 ujutro, ako budem nabavio raž mira, ja bu to čuvo ko bubreg.
|
Citiraj:
A poboljšanje performansi je neupitno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni nije jasan dio o zrtvovanju garancije...ima li nesto novo vezano uz OC i garanciju?
Ovo prvi put cujem. |
Citiraj:
To su gluposti. |
Citiraj:
A poboljšanje je upitno. Moš OCat sa ajmo reć 3.6 na 4.4 i dobit nako 2-3% performansi. |
:roller:
kako onda objasnjavas funkcije tipa turbo boost itd. koje sami proizvodac omogucio u cpu ili recimo one silne natpise na mbo kutijama OC+++ đinđa minđa, kupite našu jer ima vece oc mogucnosti |
Ne gubi se garancija. :)
Kod novijih procesora OC sa 3.6 na 4.4 donosi i preko 20% povecanje performansi. Ne govorim o gejmanju i fpsima. :) Ukoliko ti rikne procesor u garantnom roku, dobit ces novi. Ukoliko rikne nakon toga, ostajes bez proca. Jako jednostavno. |
Citiraj:
Svakako pokušaj svojim riječima objasniti kako to zamišljaš gubitak garancije u slučaju OC. Što se performansi tiče one idu značajno gore. Naravno,ako znaš što radiš. EDIT Imaš ovdje ekipe koji vode dućane pa neka razjasne. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nadolazeći socketi, ploče i procesori
Grafe se danas praktički same OC-aju (GPU Boost), prodaju otključane proceve sa OC-om kao najjacim selling pointom.
Ali, nije ni meni do kraja jasna ta stvar da garancijom, tako da mi se svidja rasprava. Jer sam nedavno komunicirao i sa vlasnikom jednog ducana koji se drzi stava da se OC-om gubi garancija :) |
Onda u njegovom ducanu svi procevi gube garu cim turbo boost promjeni na visu frekvu, daj mi na pm ime ducana da ga izbjegavam u sirokom luku :D
|
Ok, idemo onda ovako. Kako ce dokazat da si dizao takt procesoru ukoliko mu doneses isti na reklamaciju i pravis se grbav.
Zanemarimo sad CSI fore s logovima kad prosjecan decko u servisu koji radi za 2500kn jedva raspoznaje zadnje tri generacije socketa. |
Ajde da se malo vratimo na topic a opet ima veze s oc-om, kaze baba da ryzen sam raspoznaje kakvo hladjenje imas(zrak, voda, ln2) i orema tome se sam dize takt iznad tvornicki postavljenog. Kako ce tu ovaj sa non frindly oc ducanom popusiti
|
Citiraj:
Biti ce to zanimljivo vidjeti u praksi... |
Citiraj:
|
garancija se gubi samo ako ima vidljivih oštećenja na procesoru, tj ako ti doslovno pregori i zacrni se.. što je rijetkost.. ali je opet jedini slučaj ne priznavanja garancije
|
Citiraj:
Vidim nitko nije ovo komentirao, pa moram ja :roller::roller: :roller: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11. |