PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Sony Xperia mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242683)

xGAME 22.02.2015. 20:00

Citiraj:

Autor Forace (Post 2740228)
Probao si deinstalirat pc companiona. Onda u device manageru uklonit sve što pripada sony xperiji ...

U pravilu ti nije do mobitela nego vjerojatno pc.a.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2740231)
xGAME
Jesi probao na drugom kompu? Ako je isto, onda se možda zdrkao usb konektor na mobitelu.
A možda je i do kabela, pa probaj drugi kabel.
Također, Windows 8.1 zna kenjat sa usb konekcijom. Izvidi te mogućnosti.

Obrisao sam PC Companion, probao bez i sa instaliranim, isto je, samo se connecta i disconnecta. Factory reset nije pomogao. Problem u kabelu nije jer se normalno puni preko punjaca s istim kabelom i sve je super radilo dok mi se nije iscupao za vrijeme konfiguriranja tog softvera.

Sutra cu probat na drugom kompu na poslu.

Koristim Windows 7.

Forace 22.02.2015. 20:57

Citiraj:

Autor Forace (Post 2740228)
Onda u device manageru uklonit sve što pripada sony xperiji ...

Znači odeš u device manager i uključiš "show hidden devices" pa pronađeš one koji imaju veze sa sonyem i koji su neaktivni te ih probaš deinstalirat.

Vjerojatno si prekinuo instalaciju i sad je dio instaliran dio nije ....

Al vidjet ćeš jel ti radi na drugom kompu. Ako tamo radi - ovo gore je onda :).

xGAME 22.02.2015. 21:19

Radi preko USB 3.0. Normalno ga prepoznalo, ucitalo, instaliralo. Konfigurirao sam da ga mogu preko WiFi-a spojit na komp.

U Device Manageru ne mogu nigdje nista pronaci sto bi imalo veze s Sonyem. Ali ajde, radi ako ga na 3.0 port spojim tako da nije problem :) Za sitne stvari cu ionak WiFi koristiti, a ako cu nesto vece prebacivat onda cu USB spojit.

Hvala :)

syss 23.02.2015. 09:17

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2740312)
dobar dan, evo taman gledam z3 compact, točnije njegovu leću.
Primjećujem da je grubo staklo ispod koje se nalazi leća, kao da je neka folija na njemu, a opet ne vidim nikakvu foliju.

Nije valjda da je to tako ili da je tako lagano istrgati to staklo?

Mobitel je star tjedan dana.

folija je, skini to.

syss 23.02.2015. 11:30

maestralan mobitel je dobio još maestralniji punjač :D

http://www.pohrani.com/t/3A/di/4uiEi...0150223001.jpg

Pohrani.com

6$ piece.

edit: sad sam tek skužio da je u kadar upala inferiorna korejska tehnologija :D

damir1 23.02.2015. 20:30

lockani bl

Citiraj:

Autor tor (Post 2736613)
SM kaže od*ebi s jamstvom :D ZVao i pitao, svađao se i svašta ali ne popuštaju. T-mobile je lockao BL kod nas i isključivo tražio od SM da bez toga nema ostvarivanja gare.
Naravno, ako status otključavanja BL kaže no, na onoj tamo službenoj stranici os Sonya. Ako kojim slučajem dobiješ mob bez da je t-mobile locako BL, na toj službenoj stranici status kaže yes, sve ok - možeš ga otključati, imaš garu i sve.
Ovdje to možeš provjeriti.

Čekaj ako sam dobro skužio i kad kaže NO može se otključati "samo" gubiš garanciju???ili?

spawn 23.02.2015. 22:38

Ako kaze NO ne moze se otkljucati. Ako kaze YES otkljucas i gubis jamstvo

MAGARAC 23.02.2015. 23:57

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2741196)

Bas tako. Sve pise na stranici. Neko je vec isto ranije napisal pa je ispalo da se ne gubi jamstvo ak pise yes..

spawn 24.02.2015. 00:00

Stvar je u tome sto neki otkljucani telefoni prolaze na jamstvu a neki ne. Valjda ovisno o raspolozenju. Zato sva pomutnja. Naravno pod otkljucani mislim na bootloader

drakic 24.02.2015. 14:25

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2741196)

tako je...

Brko 24.02.2015. 15:19

Spamara pobrisana. Prestanite kenjat o Samsungu u Sony temi. Potaknuli ste samsung juzere da opet floodaju reportima.

MarkoZD115 24.02.2015. 15:31

Ma samo ga opet zaključaš nazad i to je to, priznat će mu jamstvo

Delpiero 26.02.2015. 13:06

Sta je s Lollipopom kod Xperie? kad bi trebao? Negdje sam jos početkom mjeseca pročitao da je za Z3 najavljen ovog mjeseca a za (moj) Z1 tek u travnju?! Ima neko novije informacije??

Brko 26.02.2015. 13:16

Z3 i Z3C - March 2015
Z2 - April 2015
Z1 i Z - June/July

To sam negdje pročitao.

Delpiero 26.02.2015. 13:45

Al ćemo se načekat za Z1 :puke: .Valjda onda bar dođe ispeglan kako treba :fiju:

Brko 26.02.2015. 15:03

Tak jasno. Bolje da dođe kasnije i ispeglan nego da nam bude ko ekipi sa Galaxy S5.

Domagoj X 26.02.2015. 23:55

Updatean je ps4 remote play da radi sa lollipopom

visson 27.02.2015. 09:49

Kakva su vaša iskustva s stamina modom na xperia mobitela. Dal ga koristite? Po meni štedi dosta bateriju al iritira s kasnjenjem poruka pogotovo whatsapp.

syss 27.02.2015. 09:51

makaki... gasi sve te gluposti.

Brko 27.02.2015. 10:09

Citiraj:

Autor visson (Post 2743144)
Kakva su vaša iskustva s stamina modom na xperia mobitela. Dal ga koristite? Po meni štedi dosta bateriju al iritira s kasnjenjem poruka pogotovo whatsapp.

Ako koristiš Stamina mod, onda iskonfiguriraš white list i staviš whatsapp da ga stamina ne razjebava. I radi najnormalnije.
Kod mene je stamina mod upaljen bio i na XZ i sad na XZ1.

trouble 27.02.2015. 10:46

U prevodu stamina više ne radi tolko učinkovito jer ti procesi s whitelista i dalje jedu bateriju(pogotovo messaging appovi) :)

Brko 27.02.2015. 11:06

Kod mene se osjeti bikaz ne koristim vacap :)

Kristijan1 27.02.2015. 23:04

Dali vam se pregrijava Z3 prilikom snimanja 4K videa ?
Čitam da dosta ljudi ima taj problem sa mobitelom , a razmišljam da ga kupim ....

Neznam gdje i koga bih pitao pa ću vas vlasnike Z3 mobitela u ovoj temi :
Dali ste zadovoljni sa mobitelom i ako niste sa čime niste i što je moglo biti bolje odrađeno i napravljeno .

MAGARAC 27.02.2015. 23:53

Imas na prosloj strani nesto o tome..

Mada za potpuno tocne podatke treba pricket ljeto i 30 +.. Ja nisam mogao 2 min snimit sa Z2 i kaj je najgore zgubi se sve kaj se snimalo..

Kristijan1 28.02.2015. 09:37

Citiraj:

Autor MarkoZD115 (Post 2737241)
Evo ljudi i mene, ponosan vlasnik Xperie Z3, iako me razljutilo što mi je prva propustila vodu, dobio sam novu od Sony-a. Što reći? Izrada odlična, dizajn predivan, dosada najkompaktniji Z flagship radi zaobljenih rubova (izuzev compacta), ekran je dobar što se tiče prikaza, što se tiče kalibracije očajan je. Zvučnici su dobre kvalitete al su tihi. Kamera je ok, lošija od G3 i Z1 (da, lošija, čak se i Sony izjasnio da bi mogla biti lošija radi drugačije leće). Baterija mi je iskreno ok. Nit smrdi niti miriše, vidim da ju hvale na sve strane, meni niti jedan mobitel ne izdrži do kraja dana, ovaj nije iznimka. Sve u svemu obavlja svoj posao odlično, ponajviše zbog brzine/fluidnosti/stabilnosti.

Čisto da se zna da sam imao Z1, Z1c, N5, iP5s, S5, G3, Z3 mi je dosad najbolji

LP

Što si radio sa mobitelom da ti je uspio propustiti vodu ?

Citiraj:

Autor MarkoZD115 (Post 2737993)
Neznam, u svakom slučaju ljetos sam imao Z1 i kamera mi je davala wow rezultate, imam osjećaj da je dosta bolje pejzaže obrađivala. Dns mi frend dolazi sa Z1c pa ću opaliti jednu brzinsku fotkicu i uploadati. Moguće i da je meni mob neispravan, jer fotke na Z3 su mi brat bratu - loše

Možeš li Marko malo detaljnije pojasniti i objasniti zašto su ti slike loše , sa čime nisi zadovoljan ?

MarkoZD115 28.02.2015. 12:44

Tvornička greška pa je propustio, nakon par dana dobio novi i to je to, ronio je dosada dosta i sve 5 :)

Ma slike su na Superior Auto OK, al uvijek mi promaši balans bijele, slike izgledaju prilično hladno u dosta slučaja.. No malo štelanja na Manual mode i slike ispadaju odlično!

Kristijan1 28.02.2015. 12:56

Primjetio sam također da su slike dosta "hladne" .
Dali se to može popraviti novim upravljačkim programom kamere ?

Siguran sam da i drugi korisnici imaju slične primjedbe na sliku .
Dali ima negdje da je sony odgovorio ili napisao nešto na tu temu ?

MarkoZD115 28.02.2015. 13:14

Odi na manual mode, stavi željenu rezoluciju, način fokusiranja kako ti paše, ja sam stavio višestruko.. Stavi metering tj mjerenje na višestruko.. Prije svakog okidanja malo ekspoziciju smanji te balans bijele podesi kako tvom oku odgovara, tj najvjernije.. Slike mi ispadaju kako treba - uvijek :D

Brko 28.02.2015. 16:02

Citiraj:

Autor Kristijan1 (Post 2743736)
Primjetio sam također da su slike dosta "hladne" .
Dali se to može popraviti novim upravljačkim programom kamere ?

Siguran sam da i drugi korisnici imaju slične primjedbe na sliku .
Dali ima negdje da je sony odgovorio ili napisao nešto na tu temu ?

Uglavnom su na svim Xperijama Z serije slike kao malo isprane i hladne. Sony veli da će se to sa Lollipopom i novim API-jem za kameru podosta popraviti. Živi bili pa vidjeli.

Kristijan1 28.02.2015. 16:16

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2743818)
Uglavnom su na svim Xperijama Z serije slike kao malo isprane i hladne. Sony veli da će se to sa Lollipopom i novim API-jem za kameru podosta popraviti. Živi bili pa vidjeli.

Druže možeš li postaviti neki link gdje se piše o tome , ako nije problem ....
Nisam uspio ništa konkretno sam pronaći do sada .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:54.