PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=153152)

gin.tonic 01.06.2013. 21:48

Citiraj:

Autor tutix (Post 2406255)
Ja ću vjerojatno isto za sestru piknut Y300 idući tjedan pa napišem tu koju :).

1950 mAH baterija, 2-glave procesor, 4" ekran, solidna kamerica sa autofokusom, Jelly Bean out-of-the box za samo 900 kuna. Nemere bolje :).

EDIT: http://www.fonearena.com/blog/67585/huawei-ascend-y300-review.html

Ispravak, Li-Ion 1730 mAh battery :D

tutix 01.06.2013. 21:54

Eh, piše na tportalu da je 1950 :)

OuttaControl 01.06.2013. 22:02

Citiraj:

1950 mAH baterija, 2-glave procesor, 4" ekran, solidna kamerica sa autofokusom, Jelly Bean out-of-the box za samo 900 kuna. Nemere bolje :).

obvezno ako kupis prije moje, obavezno napisi dvi tri :D, ako ona kupi napisat cu ja nesto

prileee 02.06.2013. 00:36

Citiraj:

di je to 900 kn i u kakvoj ponudi/pretplati/... ? :chears:

tutix 02.06.2013. 03:29

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2406274)
obvezno ako kupis prije moje, obavezno napisi dvi tri :D, ako ona kupi napisat cu ja nesto

Naravno :).

Evo jos jedan bolji review: http://www.notebookcheck.net/Review-...e.92001.0.html

Uglavnom, tu je baterija 1950 mAh i stvarno je izdrzljiva.

@prileee: od ponedjeljka u Simpa paketu.

schetz 02.06.2013. 11:38

evo da odgovorim sam sebi,suzio sam favorite..:)

vidim da se gore spominjalo da je lg 4x bolji uredjaj od sgs2 pa sam ajmo rec tu dvojbu rijesio..premda mi je 4.3 ekran i dalje prakticniji al ajd..

pa onda pitanje,ima li neko iskustva s xperia s,one idu rel povoljno na njuskalu?

gledao sam i htc one s,al ide preskupo za sad..

pa ono cisto da ponovim pitanje,ima li neko preporuku moba do 2000 kn,preferiram naravno ducan (skoro pa nemoguca misija) ali u obzir dolazi i njuskalo s time da vidim da cu tu izgubit puno vremena zbog svoje paranoicne prirode i straha od zaje... :)

OuttaControl 02.06.2013. 14:28

čekaj ako je kodiran na simpu može radit na bonbon?

QuidZz 02.06.2013. 14:33

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2406510)
čekaj ako je kodiran na simpu može radit na bonbon?

Moze, isto npr. ako je kodiran na Vip uredno radi na Tomato.

spawn 02.06.2013. 15:59

Imao sam priliku prckati malo po y300. Cista kopija optimus 2x-a,osim sto je nov 900kn :D. Za taj novac nema boljeg definitivno. Software je prilicno brz,nema previse zastajkivanja,zvuk solidan,baterija strasna,1950mAh. Izrada bolja od npr samsunga u tom rangu cijena.Malo probao 3g,wifi ,zvuk itd,i radi tocno onoliko dobro koliko se ocekuje od 1ghz dualca s 512 ram memorije. Cak i malo bolje od toga jer kosta 900kn :D :D.

schetz 02.06.2013. 16:07

Prije svega isprike na monolozima ,skratio sam izbore pa cu i sebe :)

Trgovina:htc one s ili xperia l (preferiram one s al ne znam vrijedi li 2200 cca)

Njusk: lg 4x vs one x..

Ili nesto trece?
Preferiram trgovinu pa me najvise zanima kakav je one s..

Thnx

doky 02.06.2013. 16:13

One S je odličan mobitel, super brz i fluidan s dobrom kamerom i oke ekranom. One S>Xperia L.

E sad on definitvno vrijedi tu lovu no kad se za tolko može naći i HOX u vanilla stanju s garancijom na Njuški mislim da je izbor jasan.

vladjan1901 02.06.2013. 16:15

y300 ima za kupti gdje?

QuidZz 02.06.2013. 16:19

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 2406553)
y300 ima za kupti gdje?

T-mobile

schetz 02.06.2013. 16:20

Citiraj:

Autor doky (Post 2406552)
One S je odličan mobitel, super brz i fluidan s dobrom kamerom i oke ekranom. One S>Xperia L.

E sad on definitvno vrijedi tu lovu no kad se za tolko može naći i HOX u vanilla stanju s garancijom na Njuški mislim da je izbor jasan.

thnx, sve jasno, ostaje samo prevladati strah prema kupovini preko oglasnika..

glavno mi je ako se odlucim na trgovinu da ne falim puno a ocito necu, tako da thnx again..

vladjan1901 02.06.2013. 16:28

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2406554)

eh, s pretplatom ne uzimam, nažalost!

Rade0n 02.06.2013. 16:33

Citiraj:

Autor schetz (Post 2406549)
Prije svega isprike na monolozima ,skratio sam izbore pa cu i sebe :)

Trgovina:htc one s ili xperia l (preferiram one s al ne znam vrijedi li 2200 cca)

Njusk: lg 4x vs one x..

Ili nesto trece?
Preferiram trgovinu pa me najvise zanima kakav je one s..

Thnx

Ja se na tvom mjestu ne bi zezao s polovnjacima na njuškalu, kupi One S u trgovini, odličan telefon i ima bolje kućište od One X, vrijedi te novce: http://www.diskont24.com/product.php?productid=114299

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 2406559)
eh, s pretplatom ne uzimam, nažalost!

Pročitaj barem par postova iznad.
Citiraj:

Autor tutix (Post 2406355)
@prileee: od ponedjeljka u Simpa paketu.

http://www.tportal.hr/scitech/tehno/...za-898-kn.html

doky 02.06.2013. 17:28

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2406561)
odličan telefon i ima bolje kućište od One X

Nema bolje kućište, crni je još i oke no sivi u ruci daje dojam skoro pa običnog plastičnjaka, a i ekran mu je puno osjetljiviji na grebanje, imao oba pa znam, tj. trenutno imam HOX, a prije njega sam imao HOS. Makar se to možda na prvu ne čini HOX je ipak dosta bolji uređaj, ponajviše zbog ekrana koji je strašan i pere bez problema novije mobitele (npr. Xperiu Z) po tom pitanju.

schetz 02.06.2013. 18:26

Koliko vidim oba bi trebala imati gorilla glass..osim toga,koji god da uzmem prknut cu na njega case i screen protector za miran san..

Zasto naginjem one s..cijena u trgovini i 4,3 ekran..zasto jos dvoumim,svjestan sam da za iste pare dobijam jaci uredjaj via oglas,lg 4x ili hox,samo me realno strah prijevare.. :)

Šole 02.06.2013. 18:32

Pa traži uređaj koji je kupljen kod operatera koji ti treba. Neka ti da račun i garu pa si siguran da je sve dobro.

schetz 02.06.2013. 18:42

Citiraj:

Autor Šole (Post 2406632)
Pa traži uređaj koji je kupljen kod operatera koji ti treba. Neka di da račun i garu pa si siguran da je sve dobro.

vidim da je danas vecina i otkljucana tako da mislim da taj dio nije ni toliko problematican..ionako ne kupujem bas sutra tako da cu procackat kroz tjedan ako mogu pronac nekog prodavaca iz Rijeke da mogu sve cekirat ond d fejs of d plejs...

:)

Šole 02.06.2013. 18:47

Nisam mislio na to je li otključan ili nije, nego na to ako je kupljen kod operatera onda nema problema sa lažnim garancijama. Lijepo ti da papire i možeš provjerit i osiguraš se da je sve dobro.

Odnosno ako je od operatera ujedno i otključan, još bolje.

tutix 02.06.2013. 18:50

Citiraj:

Autor schetz (Post 2406630)
Koliko vidim oba bi trebala imati gorilla glass..osim toga,koji god da uzmem prknut cu na njega case i screen protector za miran san..

Zasto naginjem one s..cijena u trgovini i 4,3 ekran..zasto jos dvoumim,svjestan sam da za iste pare dobijam jaci uredjaj via oglas,lg 4x ili hox,samo me realno strah prijevare.. :)

Uzmi One S i ne okreći se :). Igrao sam se dulje vremena i sa X i sa S, oba na Jelly Beanu, i One S je nekako fluidniji, animacije su zaglađenije. One S je curin, i baš mi je neki dan rekla da ne pamti kad joj se telefon zblesirao (vjerojatno nikad). Zna imat uptimeove po 2 tjedna, i onda se resetira kad joj se isprazni :). Da ne spominjem da mi je i dalje jedan od najljepših telefona koji postoje. One X je od frenda i jedino što mi je bolje je zaslon, nekako su mi bolje boje nego na One S, ali veličina i sve ostalo mi je na strani One S.

schetz 02.06.2013. 19:19

Citiraj:

Autor tutix (Post 2406640)
Uzmi One S i ne okreći se :). Igrao sam se dulje vremena i sa X i sa S, oba na Jelly Beanu, i One S je nekako fluidniji, animacije su zaglađenije. One S je curin, i baš mi je neki dan rekla da ne pamti kad joj se telefon zblesirao (vjerojatno nikad). Zna imat uptimeove po 2 tjedna, i onda se resetira kad joj se isprazni :). Da ne spominjem da mi je i dalje jedan od najljepših telefona koji postoje. One X je od frenda i jedino što mi je bolje je zaslon, nekako su mi bolje boje nego na One S, ali veličina i sve ostalo mi je na strani One S.

kratko pitanje ako se odlucim na one s...kakvo joj je trajanje baterije, citam neke gluposti o jelly bean i praznjenju, toga me iskreno jedino strah kod tog moba..

Citiraj:

Autor Šole (Post 2406637)
Nisam mislio na to je li otključan ili nije, nego na to ako je kupljen kod operatera onda nema problema sa lažnim garancijama. Lijepo ti da papire i možeš provjerit i osiguraš se da je sve dobro.

Odnosno ako je od operatera ujedno i otključan, još bolje.

Jes, imas pravo, krivo shvatio ..ta opcija se i meni cini najbolja za kupovinu s njuske..

OT -jos da skontam koristit multiqute :o

Brko 02.06.2013. 22:12

Citiraj:

Autor schetz (Post 2406660)
OT -jos da skontam koristit multiqute :o

Link za multiquote HOW-TO ;)

ToroRosso 02.06.2013. 22:27

Citiraj:

Autor schetz (Post 2406658)
kratko pitanje ako se odlucim na one s...kakvo joj je trajanje baterije, citam neke gluposti o jelly bean i praznjenju, toga me iskreno jedino strah kod tog moba..

Imam One S eto vec nekih mjesec i pol i odusevljen sam mobitelom. Krenuvši od izgleda pa do fluidnosti samog OS-a. Jedino sto bi za te novce mogao imati 720p ekran, ali eto ne moze sve biti savrseno iako ga po meni ovaj super amoled izvlaci dosta dobro. Ako nisi neki ekspert tj. ako si prosjecni korisnik i ako si imao neku kramu do sada ovaj ekran ce ti biti avion. Case ti je metalan i u ruci lezi fenomelano iako si stavi neku maskicu da ne bi bilo. Preporucam ti da uzmes Nillkin.. prek ebaya za nekih 8USD a stvarno je kvalitetna. Tvrda plastika, a opet nije onako robusna u smislu da mob ne dolazi do izrazaja uopce.

A sto se baterije tice.. na stock JB mi je trajala dobar dan i pol pri umjerenom koristenju( face, gmail, poneka igra, whatsapp) .. s tim da sam upalio power saver kad je bat pala ispod 25%

Ukoliko ces stavljati Custom ROM-ove dosta dobar ti je CM 10.1 i ViperS ako ti je sense drazi.

OuttaControl 03.06.2013. 01:02

meni ce ga sestra vrlo vjerojatno kupit sutra, ako ga bude u tcom centru, tako da možda ja napišem prvi review :D

e i jel se gubi garancija ako ga se otključa, i ako da, jel se može zaključat opet

coconut 03.06.2013. 07:03

Otključavanje s IMEI kodom - ne gubiš garu. Sva druga otključavanja - gubiš.

schetz 03.06.2013. 08:06

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2406744)

Jipii i thnx.. jednostavno kad čovjek odvoji 5 sekundi za pročitat :)

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2406758)
Imam One S eto vec nekih mjesec i pol i odusevljen sam mobitelom. Krenuvši od izgleda pa do fluidnosti samog OS-a. Jedino sto bi za te novce mogao imati 720p ekran, ali eto ne moze sve biti savrseno iako ga po meni ovaj super amoled izvlaci dosta dobro. Ako nisi neki ekspert tj. ako si prosjecni korisnik i ako si imao neku kramu do sada ovaj ekran ce ti biti avion. Case ti je metalan i u ruci lezi fenomelano iako si stavi neku maskicu da ne bi bilo. Preporucam ti da uzmes Nillkin.. prek ebaya za nekih 8USD a stvarno je kvalitetna. Tvrda plastika, a opet nije onako robusna u smislu da mob ne dolazi do izrazaja uopce.

A sto se baterije tice.. na stock JB mi je trajala dobar dan i pol pri umjerenom koristenju( face, gmail, poneka igra, whatsapp) .. s tim da sam upalio power saver kad je bat pala ispod 25%

Ukoliko ces stavljati Custom ROM-ove dosta dobar ti je CM 10.1 i ViperS ako ti je sense drazi.

Thnx i tebi i kolegi tutixu, info iz prve mi je najdraži..
Baterije me bilo strah ali ako traje do kraja dana bez beda (ono uz ostatak bar 15ak %) to je ok.. punim preko noći i ćaos..:)

I prije kupovine još "samo" jedno pitanje:
Za istu lovu preko frenda mogu kupiti Xperiu S..od bitnih značajki vidim da ima bolji ekran(i to mi se čini dosta), kameru,nešto jaču bateriju..Pa čisto ono, da li je možda ona bolji izbor ?

OuttaControl 03.06.2013. 17:10

Hvala coconut :)

Meni ga sestra išla kupit danas u t-com u splitu, i dolazi tamo ujutro, ova govori da nezna ništa o tome, da nije još mail pogledala, da dodje kasnije -.-'

i na stranicama nema ništa, jedan tip govori da ga je vidio za 1500?!?, jel nam ga to T-SCUM metnio opet?

coconut 03.06.2013. 18:20

Će da vidiš sutra.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:11.