PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Guls 15.10.2016. 20:02

Ko vozi po propisima u Hr? Nitko. 41kmh u naselju je vec krsenje zakona.
Odatle treba poceti.

buljo 15.10.2016. 20:57

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2978184)
Zapljusnula je voda iz kolotraga pa se uplašila? Ono, ozbiljno? .

Moguce. Velim samo zato jer jednom kad sam vidio i imao suputnicu, kamion iz kontra smjera nas je zalio. Osoba do mene se automatski sagnula a ja sam samo trepnuo.
Iakreno, ne bi volio znat kak bi reagirala da je ona bila vozac...

vorda22 15.10.2016. 21:10

Citiraj:

Autor buljo (Post 2978224)
Moguce. Velim samo zato jer jednom kad sam vidio i imao suputnicu, kamion iz kontra smjera nas je zalio. Osoba do mene se automatski sagnula a ja sam samo trepnuo.
Iakreno, ne bi volio znat kak bi reagirala da je ona bila vozac...

ja sam jednom imao prozor malo otvoren, i auto do mene me zalio direkt u oci. ruke mi se nisu pomaknule ni milimetar. ocigledno nekome podsvjest radi jer se koncentrira, a netko je panicar samo takav kad sjeda za volan i imati ce nepredvidjene reakcije...takvi rade sudare najvise...

Sent from my MI MAX using Tapatalk

CatKiller 15.10.2016. 21:16

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2978058)
Zato me i zanima kakve su te LED lampe na normalnim autima. Meni se cini da su svi presli na njih prije svega zbog ustede ali mozda sam u krivu.. Znat cu uskoro u svakom sl..

Leon Full LED... isti vrag kao i Xenon na proslom autu (Octavia III RS). Cak su svjetla na Octaviji su bila bolja jer su zakretna (prate zavoje i krivine).

Temperature bijele je 5300K dok je dnevnog svjetla 5500K. Xenon je nesto hladniji (oko 4500K).

Dakle bijelo, homogeno i cool, ali ne daje nikakve nadnaravne moci u noci :-) .

buljo 15.10.2016. 21:28

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2978227)
ja sam jednom imao prozor malo otvoren, i auto do mene me zalio direkt u oci. ruke mi se nisu pomaknule ni milimetar. ocigledno nekome podsvjest radi jer se koncentrira, a netko je panicar samo takav kad sjeda za volan i imati ce nepredvidjene reakcije...takvi rade sudare najvise...

Imao i ja i ugasilo mi cigaretu ps mtr :D :D :D

zgmmax 15.10.2016. 21:29

Jos je i neka mladja cura u pitanju, ak se ne varam 22-23g. Sa iskustvom dodje i predvidjanje nekih situacija.

Par puta se i meni desilo da me zaspricao auto iz suprotnog smjera, ja upalio brisace, a zena se stiltala.

Radi se na krivi nacin, pravosudje tu isto dosta potice takvu situaciju gdje se sa malo plakanja, studentskim zivotom, bla bla, ... Kazne spustaju na minimalne.

Ubijes nekog sa autom dobijes 2g uvijetno.
I naravno da onda ekipa radi sranje kad zna da nece bit kaznjeni kak spada.
Da postanu ostriji prema prekrsiteljima onda bi odma novine pocele pricat da policija trenira strogocu.
Nece se nis promijenit dok se ne promijeni svijest samih nas, na nacin da necemo trazit vezu da nam se progleda kroz prste.

vorda22 15.10.2016. 21:34

da, ovo sto se radi u nasem pravosudju je komedija. ona rukometasica, pijana pregazi zenu, ne vrati se pomoc i oslobode je (tj. uvjetna), a razlog je kao njoj je tesko sto je to napravila.

Guls 15.10.2016. 22:24

Mislim da ne rade ljudi sranja jer je zakon nikakav, već zato što su ljudi usrani i ne paze.
A i još dođu eksterni faktori = sranje.

bertone 15.10.2016. 23:09

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 2978229)
Leon Full LED... isti vrag kao i Xenon na proslom autu (Octavia III RS). Cak su svjetla na Octaviji su bila bolja jer su zakretna (prate zavoje i krivine).

Leon s full LED-om ti nemre biti referenca za LED svjetla jer obične halogenke (na isto zadnjem Leonu) bolje osvjetljavaju cestu od full LED-a... ova full LED svjetla na Leonu su bila neki žešći eksperiment za druge marke grupacije.

CatKiller 15.10.2016. 23:27

Citiraj:

Autor bertone (Post 2978258)
Leon s full LED-om ti nemre biti referenca za LED svjetla jer obične halogenke (na isto zadnjem Leonu) bolje osvjetljavaju cestu od full LED-a... ova full LED svjetla na Leonu su bila neki žešći eksperiment za druge marke grupacije.

To neke overvoltane halogenke? 😂

Mozda si naletio na defektan primjerak.

Ja sam testirao sa oba auta (led - xenon) side-by-side, u podzemnoj, na suhoj cesti i za vrijeme kise.

D1viry 15.10.2016. 23:38

Citiraj:

Autor buljo (Post 2978233)
Imao i ja i ugasilo mi cigaretu ps mtr :D :D :D

Moja žena nas skoro ubila jer je trznula volanom kad joj je istrčala mačka na cestu. Reko, pa koji ti je k...? Žrtvovat život zbog živine? Kaže, refleksno je trznula. Meni se ista situacija dogodila i ladno sam nastavio voziti. Na kraju je ispalo da je mačak stao, sagnuo se i pričekao da prođem i ništa mu nije bilo. Gledao sam ga u retrovizoru kako lagano odlazi dalje.
Pipljavi i trzavi ljudi su opasni u prometu.

Samo se nadam da joj nikad neće izletiti dijete pred auto, dok joj nailazi šleper. Znam da će se zabiti u šleper i poginuti da bi izbjegla dijete. Neće joj past na pamet skrenuti u šamac i izbjeći dijete. Nekoliko puta je demonstrirala da će uvijek na drugu stranu skrenuti, a nikad u šamac. Žalosno, ali istinito.

Ja, koliko to god grozno zvučalo, za nikoga ne ću skrenuti pred šleper. To me naučila stara. Njihov vozač autobusa je išao izbjegavati vw bubu i sletio s ceste te se zaletio u kuću. Stara slomila nekoliko kralježaka i ima trajne posljedice, ostali ozlijeđeni u različitim stupnjevima. Znači, vozač je riskirao živote cijelog autobusa zbog jedne budale u autu. Strašno. Satri ga i doviđenja. Pa nećeš ubiti 50 ljudi da bi spasio nekog pijanca koji je prešao na krivu stranu ceste.

bertone 15.10.2016. 23:39

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 2978263)
To neke overvoltane halogenke? ��

Mozda si naletio na defektan primjerak.

Ja sam testirao sa oba auta (led - xenon) side-by-side, u podzemnoj, na suhoj cesti i za vrijeme kise.

Testirao jednog pored drugog nisam, ali sam vozio oba s 10-ak minuta razlike baš radi isprobavanja i LED je imao tamne fleke na 10-ak metara ispred auta... uvjeti su bili ravna prazna cesta bez umjetne rasvjete... a da je LED bio defektan ne vjerujem jer su oba auta bili testni od iste auto kuće pa valjda ne bi davali aute s lošim svjetlima kad trebaju uvjeriti kupca da istovari više love za dodatnu opremu... no možda, kod nas je sve moguće :)

Gabre 15.10.2016. 23:47

Netko je dobro napisao, trebas imati talenta za igrati tenis, nogomet, i nije svatko u svakom sportu dobar.
Ali voznju svi obavljaju, a to je jedna kompleksna radnja koja zahtijeva stalnu koncentraciju i sposobnost reagiranja na razne situacije i koordinaciju. Kao u sportu.

Ali eto svaki nesposobni i prepotentni kreten dobije dozvolu. Kud bi da je toliko dobrih sportasa.

Ona treba sto je ubila curicu. Govno nesposobno koje je prebrzo vozilo jer je njoj auto zanijelo a nije ona smotala u njih.

D1viry 15.10.2016. 23:52

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2978273)
Netko je dobro napisao, trebas imati talenta za igrati tenis, nogomet, i nije svatko u svakom sportu dobar.
Ali voznju svi obavljaju, a to je jedna kompleksna radnja koja zahtijeva stalnu koncentraciju i sposobnost reagiranja na razne situacije i koordinaciju. Kao u sportu.

Gotovo u cijelom svijetu se vozačka dozvola smatra pravom, a ne privilegijom.
Ne može svatko biti pilot, ali vozač može.
Samo plati i sve ide, u velikom postotku.
Susjeda i dan danas ne zna parkirati niti utjerati auto u garažu, a vozi preko 30 godina. Užas.

Gabre 16.10.2016. 00:40

Pa to ti govorim.
Ja imam tetku koja vozi cijeli zivot, i kupila prije 10godina novi peugeot 406, i pokaziva ona meni ponosno kako njoj auto pokazuje u kojoj brzini treba voziti, ali kako nikako ne moze u 4-tu jer joj je prebrzo.
Znaco, ona je okretomjer shvatila kao pokazatelj u kojem stupnju prijenosa treba biti getriba.

Onda, tetak iz svabije, bogat covjek, kupio si Jaguara Xk8 kabrio, i tako malo ja gledam, i vidim ja ima.paddle shiftere na volanu.
Velim ja njemu, a fora, mozete saltat tu.
A on meni, NE NE, tu se mijenja elektronika u motoru, ne diraj to.

Zemlja moja otvori se podamnom

CatKiller 16.10.2016. 07:18

Citiraj:

Autor bertone (Post 2978270)
-snip-

Ima par teorija jer neki se kunu u taj LED, neki ga ne mogu smisliti:

1. Farovi razliciti od trzista do trzista (Valeo ili Bosch)

2. Problemi s autonivelacijom na ranim primjercima

3. Homogena rasvijetljenost; matricni LED nema svijetla/tamna podrucja/fleke kao xenon i halogen. Moze se u usporedbi ciniti tamnije jer ces uvijek usporediti LED s onim podrucjem na xenonu ili halogenoj gdje je najsvijetlija tocka zbog toga sto su oba tockasti izvori svjetla.

Kao sto rekoh, meni je tu negdje sa ksenonom.

sinisa1989 16.10.2016. 08:54

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2978208)
jel moguće na praznom parkingu :care::care::care:

Ima dobre zimske gume :lol2:

bertone 16.10.2016. 09:29

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2978208)
jel moguće na praznom parkingu :care::care::care:

Kad budu prodavali na njuškalu će pisati: "Malo prešao, vozila žena uglavnom od doma do Plodina i (ponekad) natrag" :D ... iako zapravo nije strašno... to je onaj Clio s plastičnim prednjim branicima.. kad ga skinu s stupa branik će se izravnati :beer:... eventualno malo korektora ako ima koji tipfeler na braniku i to je to :roller:

rodney 16.10.2016. 10:21

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2978273)
Ali eto svaki nesposobni i prepotentni kreten dobije dozvolu. Kud bi da je toliko dobrih sportasa.

Na žalost većinom je tako. A problem je u primitivnim i neodgojenim ljudima koji ne žele priznat. Moja majka je išla na vozački prije dvadesetak godina. Odradila je vožnju, i još par sati dodatno da se malo oslobodi straha. Vidla da ne ide, i rekla nam "ja se previše bojim, nije to za mene, vozit ćete me, :amen:". To je jediniti takav primjer kojeg znam.

X-Plosiv 16.10.2016. 14:50

Moja mama ne vozi oko 20-tak godina, možda i više. Umjesto kočnice pred zid je pretisnula gas dok sam ja bio malo dijete. Od tada ne želi više voziti. Fun fact, vozila je BMW da li M3 ili tako nešto nabrijano, kaže stari da je vozila kao schumacher :D

tomatcro 17.10.2016. 12:24

Citiraj:

Autor bertone (Post 2978319)
Kad budu prodavali na njuškalu će pisati: "Malo prešao, vozila žena uglavnom od doma do Plodina i (ponekad) natrag" :D ... iako zapravo nije strašno... to je onaj Clio s plastičnim prednjim branicima.. kad ga skinu s stupa branik će se izravnati :beer:... eventualno malo korektora ako ima koji tipfeler na braniku i to je to :roller:

Misliš blatobranima...

bertone 17.10.2016. 12:33

Citiraj:

Autor tomatcro (Post 2978708)
Misliš blatobranima...

Evo... u zemlju sam propao :hitthewal: ... da, mislio sam na blatobrane :)

trpi 18.10.2016. 00:54

jel ovo dobra kupnja http://www.njuskalo.hr/auti/honda-le...oglas-20484960 ? hipotetski

buljo 18.10.2016. 01:09

Ak možeš tankat...

webstartm 18.10.2016. 01:18

Ugradis plin
Al mislim da su problem djelovi i to, nije bas popularan auto u nas

Ali ovi VTECovi su vječni motori uz normalno održavanje

1v@n 18.10.2016. 10:09

Citiraj:

Autor trpi (Post 2978997)

Evo ti dobra stranica za praćenje potrošnje i ostalog. Neki kao ovaj frajer čak pišu i ostale troškove održavanja i servisa, pa možda pomogne...barem da vidiš slabe točke i na što paziti.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/626061.html

MAGARAC 18.10.2016. 16:19

Brutalno puno trosi. Nije ni cudo da se slabo prodaval.

Flood 18.10.2016. 20:43

Nije švabo,zato ga malo ima,a ne zbog potrošnje.Gutaju oni svi sa konjicom pod haubom :D

buljo 18.10.2016. 21:44

Citiraj:

Autor Flood (Post 2979285)
Nije švabo,zato ga malo ima,a ne zbog potrošnje.Gutaju oni svi sa konjicom pod haubom :D

Bas to.
A bome ni skoro 2 tone ne pomaze :D

lowrider 18.10.2016. 21:47

Auto ima 295 benzinskih konja, pogon na sva 4 kotača i s vozačem 2 tone. Pa 15 litara prosjeka je normalno, čak i dobro. Staviš plin i samo gas. Inače taj auto mi je prekrasan, čak više linija prije

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59.