![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Frajeru se nije dalo... da se na 6dB sinkalo upload bi i bio kako sam rekao ali ocito je linija i malo losija sama po sebi, samo da si se malo bolje snasao i rekao mu da ide sa standardnim profilom 8dB target a da ne mjenja annex m. |
ću ih pustit na miru preko vikenda pa u pon cimnut opet. 12 /1.5 bi već bilo OK.
|
Citiraj:
Niti od iskona niti od bneta. |
Zanimljivo da mi na upit Iskon sada uz ugovor od 24mj nudi -30kn mjesečno na Duo Hit 20 (180kn)=150kn/mj.
Zna netko nešto više o novoj akciji. Čini se da imaju neke stvari koje nisu na webu ili je to neka posebna ponuda. Doduše, njihov "putem optike" Duo Top 80Mbps je 135kn mj no i ovo gore je povoljnije nego prije. |
Citiraj:
|
Mali info: FTTB prikljucenje traje max 10 dana. Za razliku od bakra di je taj rok 45 dana :)
|
Citiraj:
|
da ali u tvom slucaju nije bilo izgradjeno do kraja.
Vjerovatno tih 10 dana racunaju ako se potpise UO nakon sto izvodac radova uvede svu instalaciju u zgradu. |
Jel moguće da padne max propusnost s 57000 na 42000 u roku 3 mjeseca?
Taman htio uzeti 50/10 jer sam na 20/5 kad ono max 42000. Gledao sam prije dosta vremena 57000/12000 čak je ovdje negdje screenshot postavljen. Sada je ovako: Code:
|
Jel u onaj rok informiranja o prebacivanju usluge na Iskon do 25 dana se računa i vikend ili samo radni dani? Do sad je inače prošlo 20 dana otkad sam podnesao zahtjev Iskonu za prebacivanje broja sa T-coma.
|
Gledam da povecam brzinu interneta doma i gdje god nazovem, svi kazu da mi je limit 9 mbs (h1 kaze da sam predaleko od centrale za vdsl, pa nudi maks propusnost trenutne linije, dok drugi ni ne spominju vdsl), jedino Iskon tvrdi da mi mogu zagarantirati 20mbs ako uzmem taj duo paket a ako uzmem onaj najbrzi, onda 20+propusnost.
E sad, dal je moguce da je iskon spreman uloziti u moju paricu, ili je veca sansa da oni ne vide podatak da sam ja pre daleko od centrale za vdsl pa mi nude to? I dali itko zna sto se inace desi ako ja uzmem npr. najbrzi paket, oni mi potvrde sve i na kraju se ispostavi da nemogu imati ni 10mbs? |
Citiraj:
npr ja sam potpisao za 20mbit vdsl, nisu mi ga mogli isporučiti, poništena mi je obavezna ugovorna obveza i dali mi popust u trajanju 12 mjeseci na niži paket (adsl 10mbit). s time da, nakon šta su me spustili na adsl, nisam više na stranicama iskona ni u tehničkoj mogao zatražit vdsl jer "sam predaleko od centrale". tek sam na user stranicama skužio da mogu kliknut na veći paket, pa su me idući dan prebacili na vdsl port, i onda sam se krenuo natezat da mi malo ispeglaju paricu, ekipa s foruma dala savjete. koji su urodili plodom, pa je tako moja jadna parica koja je lani na vdsl-u davala samo 9/0.9mbit, sad ovakva http://www.speedtest.net/result/5070911432.png http://i66.tinypic.com/ou8379.png i ja sasvim zadovoljan, jer više ne ide nikako. mooožda još mrvicu u downloadu kad bi snr pao na 6dB, ali pol megabita gore dole ne igra ulogu. ako ti je parica u qurcu možda zamijene dio žice, tipa kvar od stupa do stupa ili od ormarića do tvoje kuće, ali ako si više od kilometar i pol daleko, neće napravit ništa. |
2 privitaka
Imam 4 dana problem na liniji tj. do sada je radilo normalno tj. imao sam oko 8Mb/s a kada se upalio TV padalo je na 5Mb/s
Sada je sve palo na 1Mb/s, zvao sam Iskon te su prijavili kvar i od tada čekam već 3 dana. Šaljem slike linije u trenutnom stanju i prije kvara. Prijavljen je kvar te sad cekam 4 dana da nesto naprave. Pogledao sam uticnicu i sve zice u njoj te sve izgleda ok...cudna mi je ova promjena u data path-u, prije je bila interleaved/interleaved a sada je fast/fast tnx |
@jp_rv Hvala. Tako sam nesto i mislio da ce biti. Dok drugi placu jer nemogu nabaviti router koji podrzava 500mbs mi se borimo da dodjemo sa 9 na 10 :(
|
kako su i rekli, poslali su tehničara da mi izmjeri paricu
i ovo je rezultat. http://i65.tinypic.com/6qh55f.jpg s time da nisam prijavio kvar, i zapravo se zahvaljujem tehničarima šta uopće pokušavaju tu liniju sredit nekako. danas su izmjerili (yet again) udaljenost , kaže lik iz t-coma ravnih 1700 metara (bilo 1600 prije, možda im gubitak na spojevima nešto mijenja u mjerenju pa virtualno produlji paricu). uglavnom radni nalog zatvoren i kaže da će dalje t-com odlučit hoće li krenut u nekakav "popravak" linije ili će pustit kako je i vozi miško. tehničar koji je došao je full simpa lik, nije mu bilo problem ćakulat malo. zapravo najviše vremena je izgubio čekajući na mobitel da se netko iz t-coma javi. ps, zar nije moguće napraviti nekakav interleaving na uplinku? nebi li to povećalo brzinu? |
Šteta što si udaljen toliko.
Mene muče čudni problemi. Svako poslijepodne mi se stranice duplo duže učitavaju, Jutarnji, Google, Facebook... Na Facebooku mi se pola slika ne otvara, nekada trebam osvježavati nekoliko puta stranicu... veoma neobično. Resetirao router, nije do toga. Ping, tracert... sve mi se čini ok. Nemam pojma do čega je. |
I meni Facebook radi jako sporo nekad, više mi nije jasno dal je to do Iskona ili Facebooka.
|
Citiraj:
Taj popust su i meni udijelili kad smo prelazili s optime kod njih, 10MB me ispadne jeftinije nego optiminih 4 za 50-60 kn |
Zvala ženska iz iskona. Ispričala se zbog greške jer netko nije proslijedio zahtjev pa kasne sa ukapčanjem. Rekla je da će me staviti pod prioritetnog korisnika da ubrza proces ukapčanja.
|
Tražio sam, ali nisam našao u Iskonovim uvjetima...
Zbog selidbe sam u kući otkazao IskonTV i ostaje samo telefon + internet. Teta iz SZK mi je rekla da im donesem ili pošaljem poštom STB. Jesu li se oni najeli ludih gljiva ili ja to moram napraviti? |
Da, u općim uvjetima jasno stoji da je sva oprema koju ti je Iskon dao u najmu, nije u tvom vlasništvu i prestankom korištenja određene usluge moraš je vratiti ili će ti naplatiti 600kn za otuđenje opreme.
|
Citiraj:
http://www.iskon.hr/Uvjeti-koristenj...skon-Interneta EDIT: ipak našao, Članak 11, točka 8. Svejedno nije napisano da sam ja to dužan njima dostaviti, samo piše vratiti. |
Pa onda im vrati....kako god...poštom, golubom pismonošom, preko susjeda, teleportacijom....
|
Citiraj:
A jeste iskomplicirali... zoves i prijavis kvar linije, puca veza, dropa brzina... dok razgovaras sa nekim mulcem tamo iskopcas ruter 2-3 puta... Posalju ti tehnicara, uvalis mu router i malo pustis da ti izmjeri liniju i tak... ======= Meni su dosli sa nalogom za router ali je cika postar oso praznih ruku. Na nalogu je pisalo sx763 a nikad ga dobio od njih nego sam imao onaj ADSL2+ Zyxel. Ja to necu potpisati, imate neispravan nalog. Zovu sutra oni, naplatit cemo vam... reko probajte, tuzit cu vas za maltretiranje. Ne mogu vam vratiti nesto sto mi nikad niste dali. Za 3 dana doso opet cika postar sa ispravnim nalogom. |
Par pitanja
Pozdrav.. neko vrijeme sam na VDSLu i imam problem sa mikro "smrzavanjem" na Iskon TVu. Zasteka na sekundu svako 10tak minuta. Vidim da ima i dosta errora, narocito ES sta navodno nije "zdravo". Promijenjen je tel. kabel koji je prije bio nesto duzi i nije imao RJ45 konektor koji ulazi u router. Nije puno pomoglo. Mislim da nije do mojih instalacija u stanu. U Pon zovem Iskon opet prijavit kvar. Vec su nesto petljali par puta, pa bi neko vrijeme bilo ok, al onda bi se problem opet vratio.
Router je Zyxel VMG5313-B30A i na routeru je V1.00(AAUN.1) firmware. To je posljednja verzija? Ako neko moze pomoci sa savjetom sta tacno traziti od njih i sta mislite o parici bio bi zahvalan. Code:
============================================================================ |
Iznimno neobično.
FEC greške su one koje su već ispravljene, nisu toliko bitne ali je poželjno da ih ima čim manje. Dok su ES greške one ozbiljne, to je sekunda kada usluga nije radila, paket nije poslan/primljen. Kako ih ti imaš iznimno puno na tvojoj parici koja je inače veoma blizu centrale nešto ozbiljno ne valja na parici i vrlo vjerojatno na nekom mjestu imaš kratki spoj s drugom paricom. Iskon bi trebao proslijediti HT-u "kvar na infrastrukturi" kako bi ti HT zamjenio paricu ili sanirao ovu. Za primjer je moja puno gora i udaljenija parica pa svejedno ima manje grešaka; Code:
============================================================================ |
Update-ali su cjenik, http://www.iskon.hr/download/871/22490 . Novi je od 1.2.2016
Napravili su promjene samo kod FTTBa. |
Ajde reci tu logiku Iskon duo VDSL 179kn, Iskon duo FTTB 159kn. Why?
|
Meni se nije mijenjala cijena 219,99 Duo Top Bijela Zona
|
Citiraj:
http://i.imgur.com/LzV5xWq.jpg Ne gubim nadu da će ipak doći i do mene optika. Pogodnosti koje ne nude u startu i na webu ali ih imaju; http://i.imgur.com/CyoMLaq.jpg http://i.imgur.com/QJbwhhx.jpg (-35kn za potpis ugovora na 2 godine za Duo Hit 20 tj. 180-35=145kn mjesečno) ali i dalje skuplje od optike i bnetove ponude za nove zgrade. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa i jedno i drugo bi trebalo biti razlog za nize cijene.
|
Onda se operaterima baš ne isplati ugrađivati FTTB... Hahah xD
|
Citiraj:
|
Stigla mi obavjest da me prebacuju za tjedan dana i da router stiže.
|
Kako se zaposliti u Iskonu? Mislim jel oni zapošljavaju inteligentne ljude poput mene?
Danas mi stigao modem ZyXEL P-2601HN-F3 sa manual brošurom od ZyXEL VMG5313-B30A. Iako nema veze posto i jedan i drugi imaju slicno sucelje i firmware ali eto primjedba mora biti. __________________ |
Citiraj:
Nego, imam jedno pitanje znalcima. Nagađam da je odgovor negativan, no ipak ću pitati. Naime, na jednom drugom priključku imam T-Com. 2-4 Mbits paket. T-Comov VDSL, pogađate, nije dostupan. No, za čudo, :) onaj Iskonov jest. Je li Iskonovci ikako mogu, prije negoli se odlučim prebaciti broj, provjeriti okvirnu max. propusnost linije, odnosno udaljenost od centrale? Citiraj:
|
Provjera za fttb je ista ko i za obicnu liniju.
Ako ti je dostupan onda ce ti izbacit samo pakete s brzinom 80/40mbit ako nije onda ces vidjet sve brzine do 50\10 ili manje. Mislim da je trenutno jako malo zgrada pokriveno. Za fttb bi trebalo bit najmanje 60 stanova u ulazu zgrade i udaljenost zgrade bi trebala iznosit barem 800m(ili vise) od centrale. |
Au šit. Kod mene ima 20 stanova u ulazu same zgrade. Ali u istoj ulici ima sveukupno 7 zgrada zbijenih jedno uz drugo uključujući i moju što je 7 ulaza sa 20 stanova, što je oko 1400 stanova u toj ulici. A da ne kažem koliko još ima u kvartu. Možda ima nade. :D
Ako vec ima u kvartu b-net morat će netko konkurirati im u budučnosti jer gledam sve više korisnika se u kvartu prebacuje na b-net a dosad su bili ili na iskonu ili na t-com-u. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:20. |