PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Upgrade, popravci, debugiranje... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34120)

smigl 11.05.2010. 10:22

Vjerujem da ima opravdanih razloga za ovo sto se napravilo, osobno mi je zao jer sam pcexpert trznicu uvijek smatrao top buvljakom u hrvatskoj i uvijek sam kupovao ovdje polovne komponente jer sam barem koliko toliko bio zasticen od kradje i prevare. Zao mi je sto dopustite da svi ispastaju zbog nekih budala. Minimalni limit od 100-200 postova ce dovesti do ogromnog spama i smeca na forumu pa sumljam da ce tako sto proci. a i ako pogledas mene ja sam 5godina ovdje a imam ispod 150 postova.. dodjem pogledam sto me zanima i odem :)

thedream 11.05.2010. 10:22

Šteta,ali ako je to način da se uvede bar djelomično red u korisničku bazu,onda sam za.

ukiy 11.05.2010. 10:23

ok, nema vise trznice... jel to sad znaci da uopce ne smjemo trgovati peko foruma ili cemo moci staviti oglase u druge podforume?

centaur 11.05.2010. 10:24

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1641695)
A i to je mjerilo samo tako - ja naprimjer imam podosta trgovina ovdje i ne inzistiram da me se stavlja na taj thread sa "poštenim trgovcima"...iz tog razloga ne bi smio imati pristup tržnici? Također mi je poznata povelika grupica švercera ovdje koji prodaju šporet-heating-paljene komponente ili nakupinu koja dila njuzi-njuškalica-pce, uleću u roku par sec na postove sa prodajom komponenti ispod cijene koje ljudi prodaju iz neznanja/očaja ili ruše procjene na procjenama te onda te iste komponente ovdje serviraju po duplo ili većim cijenama i o njima mislim sve samo da nisu pošteni iako ih ima na određenom threadu....

Mišljenja sam da tržnjak više uopće ne treba uvoditi na PCE. Bar ne u ovakvom obliku.

Imam i ja podosta trgovina ovdje i također ne inzistiram da me se stavlja u poštene dobre i odgovorne trgovce, a dam se kladit da si više spominjan u istima nego ja. Da napravim neko sranje odmah bi bio u prljavim i zlim trgovcima. no dobro, to sad nije važno, tržnice više nema i šta ja tu mogu. Dolazit ću i dalje ovdje, a što i gdje ću prodavat to je moja stvar, ima i drugih foruma i internet oglasnika kao što si i sam rekao.

Thermaltake 11.05.2010. 10:24

sad sam tek skužio da je gore objavljeno da više neće bit tržnice,šteta :(

tor 11.05.2010. 10:25

Citiraj:

Autor ukiy (Post 1641705)
ok, nema vise trznice... jel to sad znaci da uopce ne smjemo trgovati peko foruma ili cemo moci staviti oglase u druge podforume?

Ni u ludilu.

Elpresidente1 11.05.2010. 10:25

može brisanje posta
isprika

Sa_Stilom 11.05.2010. 10:25

Puno svi mislimo, ali i dalje smatram da su moji kriteriji pun pogodak.
Također, iako je tržnica zatvorena, zadnje trzajeve možete izvuči preko google cache-a.

http://webcache.googleusercontent.co...&hl=en&ct=clnk

borny 11.05.2010. 10:27

A je li zabranjeno u sigu imati stvari kao što ja imam?
Bez direct linka, doduše...

gibo 11.05.2010. 10:27

Sve je to već prožvakano.Ima usera koji imaju staža al 40-tak postova,dok s druge strane netko je regan mjesec dana pa ima 100 postova.Ni jedno nije garancija da te neće zavaljat.Bilo nedavno,lik sa stažom i 200 postova je varao na tržnici.

Thermaltake 11.05.2010. 10:28

dobro pitanje borny, btw preko tog i dalje možeš u tržnicu.

dzeneral 11.05.2010. 10:28

Citiraj:

Autor domis (Post 1641689)
ajde neka netko napravi poseban forum tržnica samo za stare i poštene članove...barem za prvu silu dok se situacija ne smiri na PCE :)

ili bi se trznica mogla koristiti samo preko direct linka? :D

Pitanje je koliko tih dobrih i poštenih članova ima hardware s "garancijom" :rolleyes:

Citiraj:

Autor ukiy (Post 1641705)

Ako staviš oglas u drugi podforum, to je spam i briše se. Ako netko ima u sigu da neš prodaje, to sumnjam da će se brisat.

tor 11.05.2010. 10:29

Nema prodaje nikakve, do daljnjega. Čemu zabrana tržnice ako će ljudi i dalje prodavati stvari po sigovima? Tek onda spama i reganja, samo da može negdje nešto postati, da mu se vidi sig.
Brišem svim i sigove ako je potrebno.

tomekk357 11.05.2010. 10:29

Pa ne vjerujem, evo sad vidio sto je bilo i da trznice vise nema :stoopid: mislim malo mi je bezveze al eto ajde admini znaju sta rade valjda, ne znam samo zasto se nije baniralo i zasto nisu uklonjeni ti članovi koji su radili probleme po tržnici, ja nisam netko ko bi se naso ni na bjeloj ni na crnoj listi al eto neke sitnicce sam si nabavio bas tu na trznici, bilo bi ljepo da opet bude aktivna al eto ko sam ja da odlucujem. i sto su radili ti clanovi na trznici i koji su to clanovi?

centaur 11.05.2010. 10:29

Evo jedne prigodne za gašanje tržnice i nas koji smo eto ni krivi ni dužni ostali bez dotične:
Riblja Corba - Ostani djubre do kraja
Dok stojim za sankom delimicno pijan
Mrzeci pomalo i sebe i druge
Ubijam lagano konjak, cigarete
Prijatelje dobre, moje verne sluge

Nisam od onih koji cvile
Vise te nemam i sta tu mogu
Ja cu se posle odvuci kuci
Samo da popijem jos jednu s nogu

Nisi valjda luda da se stidis
Sto si me prognala istocno od raja
Bar se nasmesi kada me vidis
Ostani djubre do kraja

Znam, necu moci jos dugo da zaspim
Beskrajno duge, proklete noci
Kako su pogresni dani bez tebe
Tu mi ni pice ne moze pomoci

Nisi valjda luda da se stidis
Sto si me prognala istocno od raja
Bar se nasmesi kada me vidis
Ostani djubre do kraja

MixLix 11.05.2010. 10:30

steta... kao sto je vec receno...ja sam osobno osjecao kao da je ovo najsigurnije mjesto za trgovanje :(

tor 11.05.2010. 10:30

nemaju smisla dvije teme - http://forum.pcekspert.com/showthrea...10#post1641710
I koji će isusbog pohvatati sve te muljatore? Znate li vi koliko novih članova dnevno osvane, a još one s duplim acc. da ne spominjem? A oni koji znaju šute ko pičke? Sad će svi pjevati...

domis 11.05.2010. 10:31

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1641711)
Puno svi mislimo, ali i dalje smatram da su moji kriteriji pun pogodak.

ma svi smatraju svoje prijedloge punim pogotcima, ali znas da admini nebudu tak nekaj uzeli u obzir :)
kao što rekoh u apgrejdima/popravcima/debagiranju, neka se nađe netko ko bi napravio zaseban forum odijeljen od PCE u kom bi mi stariji i pošteni trgovci mogli trgovati
uvjet ulaska bi bio barem 2 ili 3 pohvale na dobrim trgovcima i 1-2 god staža

Thermaltake 11.05.2010. 10:32

damn, ovo nije trebalo sad da se desi baš sam bio na dobrom putu prodat par stvari pa si kupit neš di ću sada ja taj junk prodat.

jucca 11.05.2010. 10:32

Citiraj:

Autor smigl (Post 1641703)
Vjerujem da ima opravdanih razloga za ovo sto se napravilo, osobno mi je zao jer sam pcexpert trznicu uvijek smatrao top buvljakom u hrvatskoj i uvijek sam kupovao ovdje polovne komponente jer sam barem koliko toliko bio zasticen od kradje i prevare. Zao mi je sto dopustite da svi ispastaju zbog nekih budala. Minimalni limit od 100-200 postova ce dovesti do ogromnog spama i smeca na forumu pa sumljam da ce tako sto proci. a i ako pogledas mene ja sam 5godina ovdje a imam ispod 150 postova.. dodjem pogledam sto me zanima i odem :)

Nece dovest do spama, ako moderatori to ne dopuste.

Sa_Stilom 11.05.2010. 10:32

Staž: 1 godina
Posteva: min 500

Kada se to ispuni, šalje se PP moderatoru koji provjerava korisnika i odlučuje dali će dobiti pristup ili ne.

Simple as that? Ne baš, implementacija će trajati, ali za kvalitetu odrađenog posla, uvijek sam rado trošio 10 puta više vremena, nego za nešto prosje[FONT=verdana,geneva,lucida,'lucida grande',arial,helvetica,sans-serif]č[/FONT]no ;)

Voditi forum već, koliko, 10 godina, admine i moderatore stavlja u položaj da im se više neda, što je istina, meni se neda održavat neki program, bazu, web već nakon godinu-dve dana, kamo li njima s toliko godina.

Svaka čast za sve do sada! To kažem iskreno!

Roy 11.05.2010. 10:33

Šteta što je tržnica zatvorena, meni je npr cijena određena na njoj bila etalon realne vrijednosti komponente. Ali sa druge strane kada se sjetim slučaja "Hardveraj" i kako je PCE bio razvlačen zbog toga odluka mi je sasvim razumljiva. Enivej, nadam se da će jednom opet zaživjeti.

centaur 11.05.2010. 10:33

Na Njuškalu, tamo bar ne cigane za 10 kuna.

domis 11.05.2010. 10:34

tor, malo si se zajebo sa spajanjem tema? :D

Sa_Stilom 11.05.2010. 10:34

Citiraj:

Autor domis (Post 1641726)
ma svi smatraju svoje prijedloge punim pogotcima, ali znas da admini nebudu tak nekaj uzeli u obzir :)
kao što rekoh u apgrejdima/popravcima/debagiranju, neka se nađe netko ko bi napravio zaseban forum odijeljen od PCE u kom bi mi stariji i pošteni trgovci mogli trgovati
uvjet ulaska bi bio barem 2 ili 3 pohvale na dobrim trgovcima i 1-2 god staža

Znam. Teorija je jedno, praksa je drugo. Svaki dan se susrećem s time :p
Na kraju se sve svodi na dobru volju i želju ;) i najvažnije: rad

U pravu sam, nema šta :chears:

MixLix 11.05.2010. 10:35

Citiraj:

Autor borny (Post 1641686)
Pa to i muči većinu onih kojima će tržnica "faliti".
Nismo svi pokušali nekoga zavaljati i okoristiti se na taj način, a sad smo ostali bez jednog uglavnom pouzdanog mjesta za trgovinu.

:dobar:

Thermaltake 11.05.2010. 10:35

a na njuskalu sam isto stavio,al češće su mi se javljali na pce kad sam prodavao makar sam i tamo prodao dosta stvari.

Bukva 11.05.2010. 10:39

Ne znam u kakvim su... Kakicama admini foruma / sitea, ali zašto se ne bi tržnica vratila, ako ne sada, onda kada se prašina malo slegne, u malo "redizajniranom" obliku tipa...

Postat mogu stari članovi (npr. 6 mjeseci i/ili 100 postova) s time da u roku od mjesec dana od XY tjedana / mjeseci / oglasa trebaju završiti na listi Poštenih.

EDIT: Meh, malo sam preskočio kojih par stranica... Sry...

tor 11.05.2010. 10:40

Citiraj:

Autor domis (Post 1641734)
tor, malo si se zajebo sa spajanjem tema? :D

da malo, već sam pomislio da sam obrisao komplet :D

Sa_Stilom 11.05.2010. 10:44

Citiraj:

Autor Bukva (Post 1641746)
Ne znam u kakvim su... Kakicama admini foruma / sitea, ali zašto se ne bi tržnica vratila, ako ne sada, onda kada se prašina malo slegne, u malo "redizajniranom" obliku tipa...

Postat mogu stari članovi (npr. 6 mjeseci i/ili 100 postova) s time da u roku od mjesec dana od XY tjedana / mjeseci / oglasa trebaju završiti na listi Poštenih.

EDIT: Meh, malo sam preskočio kojih par stranica... Sry...

Ideja je dobra, ali kriterij ti je presoft! Nema yahebancije s ovakvim stvarima, i zato kriterij treba biti daleko stroži. Pa ti onda budi korisnik foruma, ugledni i zasluži da možeš nešto prodati, pomogni nekome, udjeli savjet, mišljenje iskustvo a ne da se ovaj forum koristi za zaradu! Em ti miša, sad mi je tlak skočio! Al dobro....

:stoopid:

centaur 11.05.2010. 10:45

Ajde ljudi pa nije tragedija, oni koji su varali naći će i drugi način za varanje " Njuškala razna" npr, a mi koji smo pošteni, mi ni ne moramo prodavati.

Thermaltake 11.05.2010. 10:46

jbg debila je uvijek bilo i uvijek će nažalost bit pa čak i onih koji su nekad bili dobri znaju okrenut ploču.

Cuky 11.05.2010. 10:47

ajde ljudi, mozda je i bolje da je nema. mi koji smo trgovali vec se vise/manje svi znamo i ako neko bude nekaj prodavo bar necemo zavaljat jedni druge, a admini nece imat posla s nama i svi sretni

borny 11.05.2010. 10:48

Možda da se barem zaključaju i ostave pošteni i nepošteni trgovci?

Jer ima drugih threadova gdje ljudi traže savjet što i gdje kupiti, pa im na PM uleti "spodoba" sa nepoštenih i zavalja ga, bez da je ovaj to mogao znati...

Citiraj:

Autor Čuks (Post 1641756)
ajde ljudi, mozda je i bolje da je nema. mi koji smo trgovali vec se vise/manje svi znamo i ako neko bude nekaj prodavo bar necemo zavaljat jedni druge, a admini nece imat posla s nama i svi sretni

A kako ćemo znati tko što kupuje/prodaje/ima? Slanjem PM-a na 200 adresa? Yeah right... Pogotovo što forum dopušta 5 primatelja...

Campeonato 11.05.2010. 10:49

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1641752)
Ideja je dobra, ali kriterij ti je presoft! Nema yahebancije s ovakvim stvarima, i zato kriterij treba biti daleko stroži. Pa ti onda budi korisnik foruma, ugledni i zasluži da možeš nešto prodati, pomogni nekome, udjeli savjet, mišljenje iskustvo a ne da se ovaj forum koristi za zaradu! Em ti miša, sad mi je tlak skočio! Al dobro....

:stoopid:

Ove vece prevare su radili upravo clanovi s preko 1000 postova i preko god dvije staza, tako da ti ni to nestoji...

centaur 11.05.2010. 10:49

Sva sreća ja slabo kupujem rabljenu robu, više prodajem , pa eto meni to i nije tolka greda. Prodavat ću drugdje, al oni koji kupuju, a takvih je dosta ti su "j...... ježa" sada.

dzeneral 11.05.2010. 10:49

Osobno sam mišljenja da je tržnica u obliku kakva je do sad bila, potpuno izgubila smisao. Ali da bi bilo lijepo imati mjesto za trgovinu s poštenim članovima, bilo bi.
Najbolje da se napravi tržnica i da za trgovanje moraš ostavit adminima osobne podatke, pa tko zezne, policija idući dan na vrata :D

Bukva 11.05.2010. 10:50

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1641752)
Ideja je dobra, ali kriterij ti je presoft!

Ako misliš na broj postova, problem se javlja što kvantiteta != kvaliteta.

Na jednom forumu sam imao sveukupno 30 postova i potpisivao 2/3 tutoriala.
Mogu krenuti od sebe, ja sam onaj tip koji kad naiđe na problem će koristiti Google, a forum samo u krajnjoj nuždi, s jedne strane, a s druge, pustiti ću da odgovori netko za koga smatra da je kompetentniji (recimo ovdje sigurno neću ništa postati u temama o PSUima pored Wolverina, a na Bugovom forumu ću se malo drugačije ponašati) da ne zagađujem forum bespotrebnim spamom.

Dizel 11.05.2010. 10:51

Taj tržnjak više nisam mogao pratiti jer je toliko postova u par sati bilo da nemoš sve pohvatat, ekipa se registirira po 10 nickova i samo štanca teme. Doduše, trenutno ionako nisam u mogućnosti išta kupovati pa mi je ionako svejedno ima li ga ili ne :)

Sa_Stilom 11.05.2010. 10:51

Čuks, ajd na čevape, fale mi, nisam dugo ;) Moramo se vidit ovaj ili next week, previše je prošlo od zadnjeg kina....

Ne mogu reći dali je bolje da je ima ili nema, kao trgovac, odnosno osoba koja često mijenja hardware, već sam rekao svoje. A slušajući dosta kupaca, vidim da je daleko više onih koji pce smatraju sigurnim mjestom za trgovinu.

Pa halo, ljudi na ebayu varaju, pa se ebay ne zatvori! Ne?!

Citiraj:

Autor dzeneral (Post 1641761)
Najbolje da se napravi tržnica i da za trgovanje moraš ostavit adminima osobne podatke, pa tko zezne, policija idući dan na vrata :D

Dobar prijedlog! Ja ionako kupcima dam sve svoje podatke, nikad ne znaš, možda im nešto zaglibi, pa im pokušam pomoć.

Citiraj:

Autor Bukva (Post 1641765)
Ako misliš na broj postova, problem se javlja što kvantiteta != kvaliteta.

Zato sam i napisao da kad se dosegnu kriteriji, kontaktira se moda i on provjerava korisnika.

Ovo sa osobnim podacima, ne loše. Što strože, to bolje!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54.