PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263976)

Visage 10.02.2023. 22:36

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3658682)
Kajaznam, od parksajda jedino koristim malu crnu 12 v bušilicu, i to na dnevnoj bazi.

Sto mu jarebica, jel netko oteo pravog Fanatika, ili si tako brzo zaboravio preporuku. Vidi kaj si rekao, sad sam nasao : dobro nabavit nešto ovakvo

Arhiva, Arhiva II

Znaci tvoja the busilica je Parkside PABH 20-Li B2.

@Mar,

koji je onda tocan model/oznaka tvog modela, kojeg si prepoznao na slici nadolazece Lidl akcije?

.
...

Ziiky 10.02.2023. 22:57

Citiraj:

Autor Visage (Post 3658696)
Sto mu jarebica, jel netko oteo pravog Fanatika, ili si tako brzo zaboravio preporuku. Vidi kaj si rekao, sad sam nasao : dobro nabavit nešto ovakvo

Arhiva, Arhiva II

@Mar,

koji je onda tocan model/oznaka tvog modela, kojeg si prepoznao na slici nadolazece Lidl akcije?

.

...

Ja imam nju, vrijedi svaku kunu, euro.
Nedavno sam stavljao oko 70m kutnih lajsni tako da je bilo 200tinjak tiplica fishera sx8x4 uglavnom u beton, nesto cigle i ytonga. Sds joj radi jako dobro.
Kad krene čekičati treba lagano popustiti pritisak da opruga sds-a dobije svoj puni hod ...

Prošle godine sam radio s krunom fi60 4-5 rupa za dodatne šaltere. Bilo je i bušenja s 10kom u beton.
Jako dobra bušilica

Mar 10.02.2023. 23:01

Citiraj:

@Mar,

.
...

Performance PKHAP A1 čekić bušilica.

fanATIk 11.02.2023. 00:17

Citiraj:

Arhiva, Arhiva II

@Mar,

.
...

Istina, tu bi još i uzeo pa nek stoji za slučaj da neki knauf idem radit. Inače imam makitu, koja je teža, može i štemat, no u mom poslu to je jedan od alata koji ne koristim često, samo pri montaži.

Visage 12.02.2023. 19:37

Nasao sam u garazi u ormaru kutiju iz 80-tih, punu malih nastavaka za usisavace. Od ind stroja za ciscenje koji sluzio i za ispuhivanje rupica na strojevima. Kistovi nastavci su vrhunski. Nije kao danasnje ljepljenje vec duboko uvuceno u plastiku. Jedini nacin da iscpupas, da ides trgati plastiku. Pa desetine malih dugackih cijevi s kistovima po pola metra, savrsenstvo za ulaziti u male prostore izmedju uredjaja ili knjiga.

Za kojekakve nestandardne nastavke koji nisu od proizvodjaca imali adaptere, obicno sam iz Feroterma plasticnim nastavcima povezao i radi i danas.

Ali za upravo pronadjene napravio bih mekanu vezu , tako da se slobodnije moze pomicati. Gdje u ZG-u, s nogu, ima najveci izbor fleksibilnih crijeva, ala PVC i gumenih?

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3658707)
Istina, tu bi još i uzeo pa nek stoji za slučaj da neki knauf idem radit. Inače imam makitu, koja je teža, može i štemat, no u mom poslu to je jedan od alata koji ne koristim često, samo pri montaži.

Zaboravio sam koliko je kompaktna, zato si je izmedju ostalog i nahvalio.

Citiraj:

Autor Mar (Post 3658701)
Performance PKHAP A1 čekić bušilica.

Fala :)

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3658699)
Prošle godine sam radio s krunom fi60 4-5 rupa za dodatne šaltere. Bilo je i bušenja s 10kom u beton. Jako dobra bušilica

Nisam ni u velikoj potrebi za dodatnom, ali zet cu je kad naidje, svidja mi se velicina.

Mar 12.02.2023. 21:51

Vidim da je ova nova Parkside Performance PKHAP B2 što će sad biti u Lidlu.
Vidim da nema više potenciometar ali ima amortizer i nekakva dva moda rada, drugi je identičan starom ali novi mod ima manju brzinu ali puno više udara u minuti.

Visage 12.02.2023. 23:25

Hm, takodjer nadolazeci dedicirani Parkside aku udarni odvijac navodi od 100-tinjak do preko soma okretnog? Kosta 971 kunu (129 jureka), skuplje nego "zirafa" busilica.

...

Ziiky 13.02.2023. 13:32

Citiraj:

Autor Mar (Post 3659010)
Vidim da je ova nova Parkside Performance PKHAP B2 što će sad biti u Lidlu.
Vidim da nema više potenciometar ali ima amortizer i nekakva dva moda rada, drugi je identičan starom ali novi mod ima manju brzinu ali puno više udara u minuti.

Ovo pikiram već dulje vrijeme. Pogledao sam par rivjua i čini mi se solidna kupovina ?!

Mar 13.02.2023. 21:07

Moja je trenutno na servisu jer nešto zafrkaje ali je stvarno odradila dobar posao i nije šparana.

Mogu preporučiti definitivno, me znam kakva je ova nova verzija ali upadam u iskušenje da je uzmem ili mi možda pošalju novu sa servisa :lol2:

fanATIk 13.02.2023. 21:46

Citiraj:

Autor Visage (Post 3659021)
Hm, takodjer nadolazeci dedicirani Parkside aku udarni odvijac navodi od 100-tinjak do preko soma okretnog? Kosta 971 kunu (129 jureka), skuplje nego "zirafa" busilica.

...

Ak baš misliš na kamionima mjenjat gume, to je alat za tebe. :D

Brc 14.02.2023. 14:26

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3659117)
Ovo pikiram već dulje vrijeme. Pogledao sam par rivjua i čini mi se solidna kupovina ?!

Ne znam kakva će biti nova, ali moj stariji model je jedan od najboljih Parkside alata koje sam kupio :chears:

Visage 15.02.2023. 02:18

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3659209)
Ak baš misliš na kamionima mjenjat gume, to je alat za tebe. :D

Nikad mi to nije bilo vazno, posebno uz elektricne dedicirane.

Nego pitam, radi li se o pravom okretnom, ili je slobodno izrazavanje kao kod modela na Aliji Ekspresnom?

....

OuttaControl 15.02.2023. 04:21

Slobodno izrazavanje, ključ13 je testira neke parkside alate nema veze sa onim sta pise

Brc 15.02.2023. 08:52

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3659429)
Slobodno izrazavanje, ključ13 je testira neke parkside alate nema veze sa onim sta pise

nije baš objektivan uvijek s obzirom da reklamira svoj alat koji prodaje u svom ducanu
ako nekog zanimaju objektivni testovi nek si pogleda na jutubu kanal "zona alata"

nepalac 15.02.2023. 09:27

Citiraj:

Autor Brc (Post 3659454)
nije baš objektivan uvijek s obzirom da reklamira svoj alat koji prodaje u svom ducanu

Itekako je objektivan i stručan, a to o čemu je pričao negativno o parksajdu je i prikazao u videu.
Hrpu puta je popljuvao i alat koji prodaje i govorio o njihovim manama, tako da...
Ali dobro, ljudima se ne može nikad udovoljit, ne valja kad nešto hvališ, a ne valja ni kad ističeš nedostatke.

Činjenica je da je parkside alat nepoznatog proizvođača negdje u kini.
Upitne su njihove specifikacije, oznake i točnost istih, što na kraju krajeva ni ne mora biti važno većini ljudi jer ni neće primjetiti npr. okretni moment.
Ali svakako je često dobra kupnja s obzirom na cijenu.

Ziiky 15.02.2023. 09:58

"zona alata" je puno objektivnija, a ima još jedan naš ili bosanski tester sa radnim stolom ispred nekog ofucanog prozora. On mi je još i najbolji. "Ključ 13" mi nikada nije sjeo baš iz razloga tog njegovog, koliko god se trudio sakriti ga; subjektivnog stava.

goran1985 15.02.2023. 15:23

Ima onaj čeh? na YouTubeu "for work and fun" koji ih recenzira, mjeri im deklarirani rpm a i okretni moment, sad koliko je to njegovo pouzdano ne znam...

Ova aku štemalica mi djeluje baš kao pretjerivanje u specifikacijama. Nemam iskustvenog uporišta za to, čisto osjećaj.
Volio bi da je uspijem kupiti. Trenutno imam strujnu Bosch 2-26DRE koja je 2,7J, 900rpm i do 4000 udaraca u minuti. Ova Performance je 3J, 950rpm i do 4900 udaraca. :)

Router 15.02.2023. 16:58

Citiraj:

Autor goran1985 (Post 3659564)
Ima onaj čeh? na YouTubeu "for work and fun" koji ih recenzira, mjeri im deklarirani rpm a i okretni moment, sad koliko je to njegovo pouzdano ne znam...

Ova aku štemalica mi djeluje baš kao pretjerivanje u specifikacijama. Nemam iskustvenog uporišta za to, čisto osjećaj.
Volio bi da je uspijem kupiti. Trenutno imam strujnu Bosch 2-26DRE koja je 2,7J, 900rpm i do 4000 udaraca u minuti. Ova Performance je 3J, 950rpm i do 4900 udaraca. :)

J u Boschu i Parksideu nisu isti. Provjereno :)

Brc 16.02.2023. 13:06

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3659466)
"zona alata" je puno objektivnija, a ima još jedan naš ili bosanski tester sa radnim stolom ispred nekog ofucanog prozora. On mi je još i najbolji. "Ključ 13" mi nikada nije sjeo baš iz razloga tog njegovog, koliko god se trudio sakriti ga; subjektivnog stava.

Baš to, u puno drugih recenzija uvijek ima potrebu reći da je Parkside jednokratni alat i da njega treba kupiti da se završi projekt i da se vrati odmah.

Ti vjerojatno misliš na našeg "ex Machina" njegove su mi odlične isto recenzije. Postoji još i Workshop385 ali nekako mi ne paše njegov stil :D

SlavoS 16.02.2023. 14:18

Ima li ko iskustava sa stolnim hoblericama/debljačama.
Nešto poput ovoga s linka ili nešto bolje....

https://www.bauhaus.hr/elektricne-bl...850/p/23787799

fanATIk 16.02.2023. 16:05

Ja imam ovu, i odlična je, al to nije ista stvar ko ovo što si linkao.

https://www.bauhaus.hr/elektricne-bl...330/p/21190726

Al čitao komentare za taj šepavac; zavisi kak ti se zalomi, al u principu da se treba puno vremena izgubit da ju naštelaš da radi kak spada.

Ziiky 16.02.2023. 17:46

Citiraj:

Autor Mar (Post 3659202)
Moja je trenutno na servisu jer nešto zafrkaje ali je stvarno odradila dobar posao i nije šparana.

Mogu preporučiti definitivno, me znam kakva je ova nova verzija ali upadam u iskušenje da je uzmem ili mi možda pošalju novu sa servisa :lol2:

Uzeo štemericu ... Zadnju.

Kakve su ove lidlove SDS burgije?! Ima li ih tko?
https://i.imgur.com/mUhIL2Mm.jpg

Mar 16.02.2023. 18:00

I ja isto uzeo jednu. Di si naša ta dlijeta? Meni triba jedno široko.

Uzea sam si set burgija 5-10, štemalicu i rezne ploče iz Korduna :D
Nova verzija štemalice je drugačija, ima 2 moda, dugme ispod s kojim se mijenja mod što je zanimljivo. Drugi mod je definitivno puno brži pa me zanima kako će raditi u praksi.

Također, šipka za određivanje dubine ima gumenu stopicu da ne ošteti zid i nova verzija dolazi sa amortizerom što dobro dođe ako radi.

Evo par slika i videa štemalice.
https://photos.app.goo.gl/NUMfBcPFuN6sSoqw6

SlavoS 16.02.2023. 19:49

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3659791)
Ja imam ovu, i odlična je, al to nije ista stvar ko ovo što si linkao.

https://www.bauhaus.hr/elektricne-bl...330/p/21190726

Al čitao komentare za taj šepavac; zavisi kak ti se zalomi, al u principu da se treba puno vremena izgubit da ju naštelaš da radi kak spada.

Primio na znanje, ako možeš štogod linkat, da vidim u cemu je kvaka, hvala :chears:

fanATIk 17.02.2023. 08:05

Citiraj:

Autor SlavoS (Post 3659868)
Primio na znanje, ako možeš štogod linkat, da vidim u cemu je kvaka, hvala :chears:

A nemrem ti linkat, to su obično bila pitanja i odgovori u nekim stolarskim grupama na fejsu. Većinom je to bilo mislim vezano za gornju ogradu koja nije pod 90 stupnjeva. Možeš ju namjestit no pretanka je pa se uvija. Ako radiš lamele koje ćeš lijepit zajedno, 90 stupnjeva je imperativ. O snazi se isto pričalo da nije za tvrdo drvo, što i je, malo je to watta. Za jelovinu dušu dalo. :D
Generalno, kao hobby alat može proć, no kao stolarski alat koji radi svaki dan, baš i ne. Ono, i cijena je takva.
A ukucaj si scheppach hms 850 review, ima rezultata.

Buger 17.02.2023. 12:22

Mogu li se Parkside smart baterije puniti s običnim (starim) punjačem?

M4rk0 17.02.2023. 13:04

Može

SlavoS 17.02.2023. 13:32

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3659928)
A nemrem ti linkat, to su obično bila pitanja i odgovori u nekim stolarskim grupama na fejsu. Većinom je to bilo mislim vezano za gornju ogradu koja nije pod 90 stupnjeva. Možeš ju namjestit no pretanka je pa se uvija. Ako radiš lamele koje ćeš lijepit zajedno, 90 stupnjeva je imperativ. O snazi se isto pričalo da nije za tvrdo drvo, što i je, malo je to watta. Za jelovinu dušu dalo. :D
Generalno, kao hobby alat može proć, no kao stolarski alat koji radi svaki dan, baš i ne. Ono, i cijena je takva.
A ukucaj si scheppach hms 850 review, ima rezultata.

Razumijem o čemu govoriš, nažalost postoji veliki jaz u ponudi, 300 ili 1300 pa na više, neka sredina (a da nije rinejmana ili iste klase samo skuplja 300€) bi legla.
Tvoj Metabo mi se čini ok, imam jedan ručni Metabo hobl valjda 15 godina.... , samo da ima gornji stol, juče bi otišao po njega.

https://www.youtube.com/watch?v=4uMTfC-hVn8

https://www.youtube.com/watch?v=NusAQMTEcCY

goran1985 17.02.2023. 15:44

Ja nisam uspio kupiti aku štemalicu, nije bilo. Je li možda danas netko vidio da ima (Zagreb ili Dalmacija)?

Miki9 18.02.2023. 16:15

Jel moguće da alati u Lidlu s godinama padaju?, jer recimo stupna bušilica je bila 500 watta, a kasnije tj sada, 400.

OuttaControl 18.02.2023. 18:30

Jer je drugi proizvod, drugi proizvodjac, masovno se priča o padu kvalitete parskide proizvoda tako da nista neobično, napravili su brend sad odu zaradit :D

Mar 18.02.2023. 20:54

Vjerojatno neka EU zelena direktiva...

Na kraju ćemo se svi vratiti ručnim alatima jer su svi ostali neekološki :lol2:

mkey 19.02.2023. 12:36

Mar, vratit ćemo se na to da nam alati neće ni trebati jer ćemo živjet u špiljama :D

Visage 21.02.2023. 02:36

Gdje ima za kupiti odvojenih maramica, kao vlaznih maramica, ali da su suhe? Znaci isto "vlakno" kakvo se dobivalo uz razne setova za ciscenje monitora. Uz photo pribor i razno. Jednokratne, koje se odvajaju trganjem.

Zapravo one se cak i mogu oprati u vrucoj vodi, pa i vise od jednog puta koristiti.

Ako ne docaram rijecima, budem ovaj tjedan uslikao pa da bude jasnije na sto mislim. Davno sam kupio set tekucina za ciscenje monitora i za poliranje plastike, pa je u setu doslo 50 komada, namotanih. 90-tih sam kupovao u Pongratz ducanima u Grazu, a 2000-tih u Mikronisu. Uvijek su dolazile u kompletu s necim za ciscenje.

Ali zanima me, ima li i gdje za kupiti pojedinacno?

Hvala

...

Moshus 21.02.2023. 08:51

imam aku udarnu bušilicu iz lidla i glava joj dosta ide u ekscentar, svrdlo dosta pleše. jesu sve takve ili se može naletit komade sa ispravnom glavom? odnosno, da idem to vraćat i čekat novu ponudu ili je tak kak je?

ShebY 21.02.2023. 10:44

Uzeo jednu prošli tjedan, nema ekscentra, vraćaj i traži drugu

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Moshus 21.02.2023. 13:15

koja je sad procedura sa povratom? jel i dalje samo donesem nazad sa računom i vraćaju pare? netko je negdje spominjao da sad šalju na servis ili tako nešto.

NightWalker 21.02.2023. 13:23

Unutar 30 dana može povrat a poslije tog je servis ako se ne varam

domina 21.02.2023. 14:43

tko proizvodi Villager power tools? kakvo je to?

Moshus 21.02.2023. 15:19

Citiraj:

Autor NightWalker (Post 3660785)
Unutar 30 dana može povrat a poslije tog je servis ako se ne varam

u 10. mjesecu sam je kupio tako da će morati biti servis onda.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:52.