PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

Valley7 03.04.2014. 13:00

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2573260)
Ne kužim kaj fali gmailu? App za android je ok i služi svrsi.

Da, prilično su ispolirali svoj app za android 4.x, no ne kužim zašto su diskriminirali sve korisnike na nižim verzijama. Netko na androidu 2.x ili 3.x ne može upgrejdati gmail, nego je osuđen na onu prapotopnu aplikaciju. Mnogo debilno ako se mene pita.

Brko 03.04.2014. 13:07

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573267)
Da, prilično su ispolirali svoj app za android 4.x, no ne kužim zašto su diskriminirali sve korisnike na nižim verzijama. Netko na androidu 2.x ili 3.x ne može upgrejdati gmail, nego je osuđen na onu prapotopnu aplikaciju. Mnogo debilno ako se mene pita.

Android 2.X? To još netko koristi?
Čuj ti nju, diskriminacija... Nije, nego čista poslovna logika. Da znaš samo koliko profi softvera u mojoj fabrici viš ne želi raditi sa Vistom, a kamoli sa XPom, te je Win7 minimum. Kaj bi ja trebao onda? Zatvorit firmu jer me proizvođač softvera diskriminira?
Tako i to. Zakon tržišta, hebiga.

Mad_Duke 03.04.2014. 13:12

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573267)

I apsolutno ništa ne fali staroj gmail aplikaciji!

Valley7 03.04.2014. 13:21

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2573272)
Android 2.X? To još netko koristi?
Čuj ti nju, diskriminacija... Nije, nego čista poslovna logika. Da znaš samo koliko profi softvera u mojoj fabrici viš ne želi raditi sa Vistom, a kamoli sa XPom, te je Win7 minimum. Kaj bi ja trebao onda? Zatvorit firmu jer me proizvođač softvera diskriminira?
Tako i to. Zakon tržišta, hebiga.

Da je to zaista tako, onda hrpetina aplikacija na tržištu ne bi prihvaćala android 2.x. A stvar je upravo suprotna.

No naravno, google je uvijek najpametniji. :D

I znaš i sam da usporedba sa windowsom i androidom ne drži vodu.

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2573277)
I apsolutno ništa ne fali staroj gmail aplikaciji!

Fali. Imala je problema sa sinkronizacijom i nije se mogao isprazniti spam/trash folder. Plus još neke sitnice kojih se ne sjećam.

Brko 03.04.2014. 13:27

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573291)
Da je to zaista tako, onda hrpetina aplikacija na tržištu ne bi prihvaćala android 2.x. A stvar je upravo suprotna.

No naravno, google je uvijek najpametniji. :D

I znaš i sam da usporedba sa windowsom i androidom ne drži vodu.

Fali. Imala je problema sa sinkronizacijom i nije se mogao isprazniti spam/trash folder. Plus još neke sitnice kojih se ne sjećam.

Daleko od toga da je Google najpametniji. Također ne volim google plus i slične njihove idiotarije i ne slažem se sa nekim aspektima njihove filozofije. Ali Gmail kao Gmail na androidu mi je radio odlično. Od androida 2.1 na Desireu do sada na 4.3 na XZ.

Valley7 03.04.2014. 13:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2573294)
Daleko od toga da je Google najpametniji. Također ne volim google plus i slične njihove idiotarije i ne slažem se sa nekim aspektima njihove filozofije. Ali Gmail kao Gmail na androidu mi je radio odlično. Od androida 2.1 na Desireu do sada na 4.3 na XZ.

Eto vidiš, moju bivšu bolju polovicu stalno su mučili problemi sa sinkronizacijom na starinskom appu. Nekad se iz čista mira nisu htjeli učitati mailovi i znam da se dosta koplja oko toga lomilo. Mislim da je čak pao reset telefona radi toga.

Meni se isto nekada znao app zblesirati, ali ne u toj mjeri.

Nego pitanje: kakva je fora sa podrškom za više računa na novom app-u? Sinkroniziraju li se dva računa istovremeno, ili kako?

Mad_Duke 03.04.2014. 14:04

Nula problema sa syncom i ostalim glupostima. Čišćenje trasha, spama. Ne radim. + Sigurno ne radim na mobitelu jer me boli briga.

Isto od prve verzije prvog AMOLED Desirea sve okej.

Što se tiče više accountova odjednom. Nisam isprobavao jer se povodim:

Zašto bi netko htio imati više računa uz gigabajte prostora na mailu? Povežem jedan sa drugim da mogu slati mail kao bilo tko (dok sam vlasnik accounta bilo gmail ili neki drugi) te drugi forwardam na prvi. U prvom (ako služi za neš distinctive) proslijedim sve sa ovoga u jedan filter/label i to je to. Ako treba posebno razvrstati mailove, filteri to odrade.

Ako mi treba ne znam koliko prostora. Za 2 dolara mjesečno je 100 gigi paket pa ne vidim ni u tome problem. Terabajt je 10 dolara mjesečno...

Brko 03.04.2014. 14:12

Ajd da se i ja konačno u nečemu složim s tobom :D

Valley7 03.04.2014. 14:23

Zar je tako teško bilo priznati da ne znate odgovor na ono pitanje? :D

Brko 03.04.2014. 14:51

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573326)
Zar je tako teško bilo priznati da ne znate odgovor na ono pitanje? :D

Koje pitanje? Postavi ga kroz jednu rečenicu ;)

Booger 03.04.2014. 14:57

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573296)

Nego pitanje: kakva je fora sa podrškom za više računa na novom app-u? Sinkroniziraju li se dva računa istovremeno, ili kako?

Syncaju se oba ako si na oba prijavljen. Imas sign in/sign out pa mozes kontrolirat kak hoces.

Valley7 03.04.2014. 14:58

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2573334)
Koje pitanje? Postavi ga kroz jednu rečenicu ;)

Kad se u gmail appu doda drugi accont, jesu li oba aktivna u isto vrijeme, ili mail stiže samo za account na kojemu je onaj button?

microsoft66 03.04.2014. 15:03

imali kaki app koji jednostavno mjenja 2g na 3g i obratno?ne one widgete sa store-a koji samo naprave shorcut na mrežne postavake gdje opet moram ručno prebacivat

bg_4_l 03.04.2014. 15:18

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573337)
Kad se u gmail appu doda drugi accont, jesu li oba aktivna u isto vrijeme, ili mail stiže samo za account na kojemu je onaj button?

Stiže za oba, provjereno. Naravno kad addaš account(taj drugi) na njemu isto tickaš kvačicu da želiš sync maila. Koristim 2 cijelo vrijeme i nisam nikad fulao mail/ne dobio notifikaciju. Šta nije neke stvare lakše isprobat, ovo je 1 minuta posla za vidjet jel radi il ne radi?

@microsoft66 koji uređaj/verziju androida imaš? Većina tih widgeta radi upravo kako si opisao. Ovisno o tome koji uređaj imaš imaš opciju root + GravityBox ako je AOSP rom, ili neki drugi plugin za Xposed modul ako si na zmazungu ili htceu. Imaš i opciju da jednostavno pukneš custom rom s kojim ćeš dobiti tu i još puno sitnih ali korisnih modifikacija.

Brko 03.04.2014. 16:37

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573337)

Na oba moba imam 3 accounta u gmailu i sve radi upravo kako je kolega opisao.

microsoft66 03.04.2014. 19:33

@bg_4_l

s3 stock al nije moj vec zenin pa nista od drugog cigana tako da...mogao bi i gugl ubacit tu opciju nebi im nista bilo

brisani 04.04.2014. 14:39

Ja isto koristim gmali, i stock sms, ali nebi otpisa ni hangouts. Znam da je iz početka bio bugovit, ali sad je skroz dobar.

Brko 04.04.2014. 15:59

Citiraj:

Autor brisani (Post 2573777)
Ja isto koristim gmali, i stock sms, ali nebi otpisa ni hangouts. Znam da je iz početka bio bugovit, ali sad je skroz dobar.

Jel to ono kaj je zamjenilo talk? To nikako nemam instalirano :D

brisani 04.04.2014. 17:11

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2573819)
Jel to ono kaj je zamjenilo talk? To nikako nemam instalirano :D

Uglavnom, napišeš poruku, dodaš sliku ili video, i biraš oćeš li poslat sms, mms, mail ili uspostavit video poziv. Multipraktik:D

Valley7 04.04.2014. 17:19

Standardni gugl talk radi savršeno i bolji je 10x od tog novog smetja. Ne znam zakaj su ga maknuli sa marketa.

brisani 04.04.2014. 17:30

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573856)
Standardni gugl talk radi savršeno i bolji je 10x od tog novog smetja. Ne znam zakaj su ga maknuli sa marketa.

Pa ako ti ne funkcionira novi gmail, neznam kako bi ovo ?

Valley7 04.04.2014. 17:34

Citiraj:

Autor brisani (Post 2573860)
Pa ako ti ne funkcionira novi gmail, neznam kako bi ovo ?

O čemu ti to? :stoopid:

Valley7 04.04.2014. 19:07

Dupli post, može delete.

Mad_Duke 04.04.2014. 20:06

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2573856)

Pa, za običnog korisnika najvjerojatnije je. Za njega bi i ICQ bio dobar.

Za neke od nas, ovo radi snappy, brzo, hangoutse pokrenem u roku keks, uključim se u iste. Čujem se sa ekipom preko wifija ili 3/4G-a dok hodam negdje bilo da su u Novom Sadu, Tallinnu ili gdje već i preko moba.

Što vidim da je veliki problem kod mnogih "novijih" gugl usluga. Ima hrpetina toga što je istina ne treba mnogima, ali nekima koji koriste je bogomdano bez da moram koristiti hrpetinu "3rd party" stvari od Skypea, Vibera itd. (te se moliti da li će raditi u tom trenutku kaj nije uvijek slučaj). Svakom svoje!

Mikeyy 05.04.2014. 13:58

Živcira li još koga kada na google play prikazuje opis aplikacije na ćirilici? Nemam pojma zašto, vjerovatno tako programeri narede za svoje aplikacije jer misle srbija/hrvatska sve je to tu negdje. Ili je to google postavka?

Učio sam ćirilicu, ali se više ništa ne sjećam. :-)

Meni je mobitel naređen na HR, valjda po tome vuče. Ima li način da se naredi HR opis ukoliko ima, a ako nema da stavi engleski? Ili da jednostavno forsira engleski?

wooden 05.04.2014. 14:10

Nema to veze sa srbija/hrvatska, to su vjerovatno ruske aplikacije i programer ih je namjenio za njihovo tržište, naletio sam par puta na iste, a i na kineske.
Mislim da se tu ne može ništa, programer ih jednostavno nije preveo, barem ne u opisu aplikacije, a kad ju skineš onda možda možeš podesit jezik.

Mikeyy 05.04.2014. 14:44

Nije samo ruske aplikacije, npr. exDialer od nedavnih primjera, mislim da ju neki azijat radi (kinez, tajvanac...).

brisani 05.04.2014. 16:25

Mislim da je cijeli Google play regionaliziran, otkad je ubačen Google+.

Bullet1 07.04.2014. 15:32

Da zatrolam obje teme (i ios i android)..

SoundScriber - audio twitter.
Riječ je o HR proizvodu kolege Marjana (ako se netko sjeća ListenApp-a)

Give it a shot.

coconut 07.04.2014. 17:54

Kako mi je skener na popravku, zadnjih para dana koristim Genius Scan u kombinaciji sa SGS3. Program daje odlične skenove. Treba par pokušaja da pohvatate konce, ali nakon toga ide super.

tominho 08.04.2014. 15:48

Sta se sa Dolphin browserom dogodilo,kad stavim da je text MEDIUM,bude sve sitno (narocito mobilne verzije webstranice) a kad stavim razinu iznad medium,bude preveliko da neka slova i 'ispadaju'. Ista stvar i sa.Firefoxom.

kasko 08.04.2014. 18:22

Pokusaj Naked browser

Omerta 08.04.2014. 19:57

Točno to..

Gabre 08.04.2014. 21:19

kako u Viberu ugasit da mi ne vibrira za svaku poruku, u glavnim postavkama od telefona su mi zagasene vibracije za notifikacije, ali u viberu i dalje zvrnda, zivcira me to nenormlano.

sinisa1989 08.04.2014. 23:30

Jel ti uključena opcija "Smart notification"?

Valley7 09.04.2014. 19:38

Citiraj:

Autor tominho (Post 2575768)
Sta se sa Dolphin browserom dogodilo,kad stavim da je text MEDIUM,bude sve sitno (narocito mobilne verzije webstranice) a kad stavim razinu iznad medium,bude preveliko da neka slova i 'ispadaju'. Ista stvar i sa.Firefoxom.

Meni je dolphin mini uvijek prikazivao sve u normalnoj čitljivosti, default postavke.

Maxthon je isto cool stvarčica.

A i ne vidim u čemu je drama, uvijek sa dva prsta lako zumiraš ako je nekaj presitno...

Doduše, iz iskustva mi je poznato da jedan te isti browser na svakom uređaju ima drukčije "nuspojave". :D

dinos3 10.04.2014. 15:38

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2576669)
Meni je dolphin mini uvijek prikazivao sve u normalnoj čitljivosti, default postavke.

A i ne vidim u čemu je drama, uvijek sa dva prsta lako zumiraš ako je nekaj presitno...

Doduše, iz iskustva mi je poznato da jedan te isti browser na svakom uređaju ima drukčije "nuspojave". :D

Preglupo mi je sto neki browseri povecavaju slova (default).
Totalno nepregledno izbaci stranicu. Neka slova su onda prevelika, a neka premala. Ne kuzim zasto jednostavno ne ostave tako kako je i na desktopu.
Na sta ovo lici, evo upravo skinut Chrome i upaljen XDA forum.
Ja sam na Operi Classic :fiju:

tominho 10.04.2014. 16:42

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2576669)

Pa nije mi normalno da je na xperii mini prikaz bio bolje nego sad na novom mobitelom sa 4.5 " dijagonalom i vecom rezolucijom.
Mobile verzije stranice prikazuje presitno,sto kod stock browsera nije slucaj,stock browser kao da me cita misli i zna TOCNO kako ekranu prilagoditi.
U slucaju da povecam font ma dolphinu,mobilne stranice su ok al zato desktop verzija bude katastrofalno necitljiva.Ista stvar isa firefoxom.

Valley7 12.04.2014. 14:58

Citiraj:

Autor tominho (Post 2577210)
Pa nije mi normalno da je na xperii mini prikaz bio bolje nego sad na novom mobitelom sa 4.5 " dijagonalom i vecom rezolucijom.
Mobile verzije stranice prikazuje presitno,sto kod stock browsera nije slucaj,stock browser kao da me cita misli i zna TOCNO kako ekranu prilagoditi.
U slucaju da povecam font ma dolphinu,mobilne stranice su ok al zato desktop verzija bude katastrofalno necitljiva.Ista stvar isa firefoxom.

Pa onda koristi stock browser, ne vidim u čemu je teškoća... :D

Nego, ovaj feature sa nejednakim slovima koji vas muči zove se font inflation. Trebao bi kobajagi omogućiti bolju čitljivost, ali očito još nisu to izmozgali do kraja.

U firefoxu se to najlakše isključi ovako:

Citiraj:

Tap the 3 dot button in the upper right
Tap on settings
Tap on Text Size
Tap the small A twice to make text the smallest setting
Tap Set
Zatim pozatvarajte sve tabove i restartajte firefox. Meni je to lijepo riješilo ta slova u čudnim veličinama, možda i ostalima posluži...

tominho 12.04.2014. 15:03

Stock i koristim,nenadmasan je i cak za formulare ispunjavati. Nema nikakve drama,nego mi je cudno i nejasno kako nesto sto vec ugradjeno dolazi i to bez ikakvih updateova,bude sto puta bolje od necega cije samo ime 'garantira kvalitetu' kao sto je Firefox i Chrome. Jos jedino nisam probao Next browser,iako kako sada stvari stoje,stock browser zaista nema konkurenciju,bez obzira sto zdere data promet.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:23.