PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

grabber 18.02.2016. 20:13

Meni je Quasar radio od prvog dana, te nisam nikad imao Pulsar prije njega.

Nikad nisam imao bilokakvih problema sa Quasarom otkad su ga izumislili :goood:

Ziiky 18.02.2016. 20:26

Hvala wragg tocno to me intrresira

OVo se desava kod mene i sa 0.9.21 verzijom
https://github.com/scakemyer/plugin....sar/issues/228

Rjeseno ...

WraGG 19.02.2016. 13:37

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2892598)
Rjeseno ...

Update rjesio ili nekako drugacije?

Veki-os 19.02.2016. 14:53

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2892464)
Hvala wragg tocno to me intrresira

OVo se desava kod mene i sa 0.9.21 verzijom

Rjeseno ...

Meni je to bilo poslije update-a na 0.9.20 kad sam po uputama maknuo QuasarDB.json,za sve serije/epizode koje sam htio pokrenuti iz library-a je bila ta greška.
Vratio sam QuasarDB.json nazad gdje je bio ali i dalje je bila ista greška.
Na kraju sam morao svaku seriju u Library-u maknuti i ponovno je dodati te ponovno označiti Watched episodes,sva sreča pa sam skoro sve pogledao do zadnje koja je izašla pa sam mogao označiti cijele serije kao Watched :D

I na kraju se opet stvorio taj QuasarDB.json i sve serije su u njemu :hitthewal:

I konačno mi Exodus sa Traktom više ne otvara TV watchlist minutu nego za 2-3 sekunde,čitam da je Trakt imao nekih problema zadnjih par dana pa su valjda sad to popravili.

Ziiky 19.02.2016. 14:58

@wargg
Update nije nista rijesio. Morao sam presloziti QuasarDB.json da vuce sa TMDB-a
Tu je sve objasnjeno.

Quasaar vise ne podrzava defoltni tvdb vec jedino TMDB. Mislim da cak ni imdb vise nije podrzan

Veki-os 19.02.2016. 15:26

S tim Quasarom više ne znaš ko pije a ko plača,meni je i dalje namješteno na TVDB i radi library,zasad.
Kaže lik na tom linku da ni TMDB ne radi "TMDB is not working either, having trouble connecting to remote server" :roller:
Kako da "presložim" QuasarDB.json za TMDB ako bude potrebno,u ovo mogu samo blejati https://github.com/scakemyer/quasar/...120a82a7462667

Ziiky 19.02.2016. 15:41

Za pretpostaviti je da vecina koristi defoltni tvdb scraper.
Pa mi nije jasno kako sad meni (tebi od ranije) odjednom prestalo raditi, a ostali se kunu da im radi, a covjek koji razvija quasar kaze da tvdb vise nema podrsku :suicide:

https://github.com/scakemyer/plugin....uasar/releases
nakon 0.9.20 sve je prebaceno na TMDB.

Veki-os 19.02.2016. 15:46

Znam,kod tog Quasara hebe lud zbunjenog :D

Ziiky 19.02.2016. 15:51

Nemos mu nista zamjerit ... jer kako kaze
Citiraj:

Autor scakemyer
Apologies for the inconvenience, but those are still pre-1.0
releases :)

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2892847)
Kako da "presložim" QuasarDB.json za TMDB ako bude potrebno,u ovo mogu samo blejati

Jednostavno :D
Otvori QuasarDB.json sa notepadom i svaki tvdb-ov kod serije pronadji sa googlom ili cimgod i promjeni u TMDB kod jer nisu isti.
Sejvaj .json i zamjeni ga sa starim, pobrisi sve serije sa .strm-ovima koje je napravio tvdb scraper unutar foldera Shows
Znaci sad imas folder shows prazan i pored njega novi QuasarDB.json sa kodovima serija od TMDB-a
Potom otvori Kodi, preko addon managera skini TMDB scraper, a u library promjeni i stati umjesto tvdb scrapera, novi TMDB.scaper nad Quasarov show fajl
Pitati ce te da li zelis apdejtati library ... potvrdi da zelis i povuce ti sve nove .strm-ove i sve ce proraditi

WraGG 20.02.2016. 18:43

Je li probao tko Realdebrid sa KODI-em? Sinoc sam ubacio free acc u Exodus i dobio dodatnu hrpu novih HD streamova. Naravno, ne rade sa free acc :D

9800pro 20.02.2016. 19:15

Ja baš to gledam. Hint, free account ti radi kao premium mislim oko 12 sati popodne, piše ti na stranici.

WraGG 20.02.2016. 19:33

A uvijek fulam taj happy hour, pa bih samo da netko potvrdi da je to to, pa bih kupio premium. Najvise mi je da ne bude neko ogranicenje kod nas, ali nije skupo pa cu riskirati :D
Inace, kazu da i Genesis jos uvijek lijepo radi sa RD accountom.

9800pro 20.02.2016. 22:16

Pitanjce, načisto preinstalirao Kodija 16rc3, stavio zadnji Quasar 9.22 i stavio par providera. Sad, postavio sam download folder i library folder ali kad krenem pretraživati javlja mi download folder not set.
Isto tako kad hoću dodat neku seriju u library javlja mi library location not set...
Kaj sad?

Veki-os 20.02.2016. 22:39

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2892869)
Nemos mu nista zamjerit ... jer kako kaze

Jednostavno :D
Otvori QuasarDB.json sa notepadom i svaki tvdb-ov kod serije pronadji sa googlom ili cimgod i promjeni u TMDB kod jer nisu isti.
Sejvaj .json i zamjeni ga sa starim, pobrisi sve serije sa .strm-ovima koje je napravio tvdb scraper unutar foldera Shows
Znaci sad imas folder shows prazan i pored njega novi QuasarDB.json sa kodovima serija od TMDB-a
Potom otvori Kodi, preko addon managera skini TMDB scraper, a u library promjeni i stati umjesto tvdb scrapera, novi TMDB.scaper nad Quasarov show fajl
Pitati ce te da li zelis apdejtati library ... potvrdi da zelis i povuce ti sve nove .strm-ove i sve ce proraditi

Ma ne zamjeram,free je i radi(zasad) odlično) :)
Tnx,probam tu metodu ako prestane raditi sa TVDB.

Danas je izašla finalna verzija Kodi 16 Jarvis https://kodi.tv/download/
Changelog: http://kodi.wiki/view/Kodi_v16_%28Jarvis%29_changelog

Jel netko upgrade-o sa 15.2,ima kakvih problema,nekompatibilnih add-ona?

@9800pro Vjerojatno si preskočio neki korak,imaš ovdje guide http://howtomediacenter.com/en/libra...-guide-part-3/ samo umjesto TVDB stavi TMDB scraper(njega češ morati instalirati dodatno) jer Quasar više neče podržavati(ili što več)TVDB.

EDIT:Napravio backup,stavio 16.0,svi addoni koje koristim rade normalno(Quasar,Exodus,Specto,COD itd..)

WraGG 20.02.2016. 22:40

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 2893402)
Pitanjce, načisto preinstalirao Kodija 16rc3, stavio zadnji Quasar 9.22 i stavio par providera. Sad, postavio sam download folder i library folder ali kad krenem pretraživati javlja mi download folder not set.
Isto tako kad hoću dodat neku seriju u library javlja mi library location not set...
Kaj sad?

restart kodija si napravio?

9800pro 20.02.2016. 23:48

Da, jesam. Znam da treba, čitao sam upute. Bum sutra vidio dalje, sad idem spat.
Stavio sam i odmah tmdb ali ga nemogu odabrati kao scraper kad mi neće kreirati foldere...

Ziiky 21.02.2016. 09:52

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2893411)

Danas je izašla finalna verzija Kodi 16 Jarvis https://kodi.tv/download/
Changelog: http://kodi.wiki/view/Kodi_v16_%28Jarvis%29_changelog

Jel netko upgrade-o sa 15.2,ima kakvih problema,nekompatibilnih add-ona?

EDIT:Napravio backup,stavio 16.0,svi addoni koje koristim rade normalno(Quasar,Exodus,Specto,COD itd..)

+1 sve radi odlicno
Android i winwows verzija

isalopek 21.02.2016. 09:58

Upgrade ili cista instalacija?

Ziiky 21.02.2016. 09:58

Upgrade

isalopek 21.02.2016. 10:00

Ikakvih pomaka obzirom na is15.2v?

panoramix 21.02.2016. 17:22

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2893485)
Upgrade

Kako da napravim upgrade sa 15.2 na 16 i što povplnijeg donosi a da mi se isplati zezati s time jer ak' nekaj syebem ko bu to sve ponovo instaliral.

Ziiky 21.02.2016. 17:49

Nemoj jos nista uograde-ati.
Random crash malo-malo

isalopek 21.02.2016. 17:49

ja sam samo otišao na google store i pod kodi kliknuo update...sve je radilo odmah, nije bilo nikakvog dodatnog podešavanja

panoramix 21.02.2016. 17:56

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2893650)
Nemoj jos nista uograde-ati.
Random crash malo-malo

Hvala za savjet. Ionako sam išel nekavu TV instalirati pa sad imam pod stavkom TV cijeli popis tv stanica od kojih nijedna ne radi a prvi na popisu mi je nekakav turski film, dočim tv kanale gledam bez problema s video addonsom CODemand.

9800pro 21.02.2016. 17:58

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 2893438)
Da, jesam. Znam da treba, čitao sam upute. Bum sutra vidio dalje, sad idem spat.
Stavio sam i odmah tmdb ali ga nemogu odabrati kao scraper kad mi neće kreirati foldere...

Uglavnom proradilo nakon kaj sam library folder maknuo sa mrežnog diska na lokalni i dao mu everyone prava pristupa. Ali sada mi ne stavlja oznaku pogledane epizode, ima neko ideju zašto?

Veki-os 21.02.2016. 22:57

Ne radi automatsko označavanje u libraryu,več smo pisali o tome.
Moraš ručno označiti.

9800pro 21.02.2016. 23:07

A jel...fala na infu 😀

9800pro 22.02.2016. 18:51

Jel probao netko onaj Kodi Beast addon koji ustvari pokriva više addona pod jednim krovom?

fudimenti 22.02.2016. 19:12

Build mislim da ih zovu. Nađi Ares add-on i instaliraj, tu ih imaš kolekciju cijelu, od beasta do fire gurua, titana itd.

Kruno M 22.02.2016. 19:17

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 2890916)
To i ne koristim pa neznam da neradi, što meni treba ja zadovoljan. Brzina samih menija mi je gao i na defaultnom, hm. Ali ja imam samo 3 menija, Filmovi, Crtani i postavke. Confluence mi se svidja i jednostavan je pa mi je ovaj najbolji izbor. Proba osam i ovaj Titan skin i da se fino konfigurirati samo trebam uhvatiti malo vremena pa vidjeti i što jednostavnije ga složiti, ako se da.

Jer klincu dam neki skin a on nezna gdje da klikne, pa krivo, pa gore dolje, pa 10 menija, ovdje nema šta krivo odabrati :)

Zašto mi se KODI počeo sporo gasiti ? Imam samo Quasar i Youtube addon.

Da se quotam. Na kraju sam nakon proba svega i svačega ostao na Transparency skinu. Nija baš najbolji, ali da je kombinirati njega i titan bio bi sarvršen. Kodi je sada brz, al stvarno sve glatko ide. Skin se da uređivati po želji (ne baš kao i Titan) ali se da fino složiti. Uglavnom sam od titana odustao zbog sporosti svega skupa.

Ako netko zna bolji a da je sličan ovim dvoma nek kaže - uglavnom sa sve sa repoa probao jedino ako je neki koji nije na repou.

9800pro 22.02.2016. 20:35

Citiraj:

Autor fudimenti (Post 2894134)
Build mislim da ih zovu. Nađi Ares add-on i instaliraj, tu ih imaš kolekciju cijelu, od beasta do fire gurua, titana itd.

Hvala za info za taj Ares.
Nego kako to radi, vidim ima i Discovery i crtiće i sporta...?

Ziiky 22.02.2016. 22:04

@kruno
Aeon nox je poprilicno konfigurabilan

bigAdvance 23.02.2016. 12:54

Nedavno sam saznao za KODI, i pomalo se ucim kako podesavat sve itd.

Medjutim, sto god sam sad pokusao gledati, sto god je trebalo streamat nista ne radi kako treba.

Ili pise da je HD pa dobijem zrna rize, ili se zbrejka u pol filma, titlovi su neki žnj (jednom sam imao titlove koji veze nisu imali sa tim filmom)

Sve mi djeluje tako šlampavo napravljeno.

Razumijem da je besplatno, i da ne treba ocekivati cuda. Ali ovo je katastrofa.

Ukratko, ovo sam ocekivao (po komentarima na netu):

- Streamanje HD filmova
- Streamanje worldwide programa
- "Smooth" experience (kada se sve porihta i slozi)

Ovo sam dobio:

- 480p "HD" filmovi koji ne rade uvijek
- Od programa sam cak i uspio streamat nesto, ali katastrofa je malorec uzasna, o neprestanom zastajkivanju da ni ne pricam.
- Sve samo ne "smooth" experience - klikni, cekaj 30 sec. klikni, cekaj 30 sec. klikni cekaj klikni cekaj...i tako u nedogled

Uglavnom, zasto pisem ovo sve - jer ne znam dal ja radim nesto krivo?

Tek sam zapoceo sa igranjem oko toga (stavio genesis/1channel, neke HR streamove...), i ovo je prelose.

Postoji li mozda neki kvalitetan addon, ako treba spreman sam i platit?

Ako znate za neke dobre "od A do Z" guidove kako ga namjestiti, bio bih zahvalan. Sve sto sam ja prosao do sad je ok, ali rezultat je k****

9800pro 23.02.2016. 12:59

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 2894462)

Medjutim, sto god sam sad pokusao gledati, sto god je trebalo streamat nista ne radi kako treba.

Ili pise da je HD pa dobijem zrna rize, ili se zbrejka u pol filma, titlovi su neki žnj (jednom sam imao titlove koji veze nisu imali sa tim filmom)

- Streamanje HD filmova

Ovo sam dobio:

- Od programa sam cak i uspio streamat nesto, ali katastrofa je malorec uzasna, o neprestanom zastajkivanju da ni ne pricam.
- Sve samo ne "smooth" experience - klikni, cekaj 30 sec. klikni, cekaj 30 sec. klikni cekaj klikni cekaj...i tako u nedogled

Tek sam zapoceo sa igranjem oko toga (stavio genesis/1channel, neke HR streamove...), i ovo je prelose.

Ako znate za neke dobre "od A do Z" guidove kako ga namjestiti, bio bih zahvalan. Sve sto sam ja prosao do sad je ok, ali rezultat je k****

Genesis ti više ne radi.
Pogledaj si tu upute korak po korak: https://seo-michael.co.uk/tag/kodi/

Najbolja varijanta za 1080p ti je addon Quasar koji streama torrente.
Od ostalih pogledaj si Velocity a Exodus.
Da ne zaboravimo da 90% ovisiš o svojoj internet konekciji.
I da si pročitao nešto u ovom threadu nebi pisao ovoliko gluposti ;)

GoodLooker 23.02.2016. 13:31

Citiraj:

- Streamanje HD filmova

Ovo sam dobio:

I to si sve očekivao besplatno ne? Instant streamanje HD filmova i worldwide programa đabe. I još da ti super precizno preuzme prijevod na Hrvatskom jeziku da se ne sekiraš i s tim. Nemoj se ljutiti ali ovo je teža besmislica. Netflix i slični servisi bi od sutra stavili ključ u bravu.
KODI je media centar, a ne poklon box. Dakle njegove osnovne funkcije su indexiranje i prikazivanje TVOJE baze filmova, slika i muzike...sa ugrađenog diska ili nas-a. Automatsko preuzimanje meta podataka za iste. Glatko prikazivanje istih uz ugrađenu opciju baratanja titlovima (uključujući i online preuzimanje). Sve to uz laku navigaciju daljincem.
Za glatko prikazivanje TV programa trebaš nabaviti listu s određenim paketom tv programa, ovisno o tvojim interesima. Takve liste se plaćaju, ne postoji besplatna, a da vrijedi. Naravno ovo "glatko" ovisi i o tvojoj internet vezi i njenoj brzini, kao i o tome da u isto vrijeme dok streamaš sadržaj nemaš troje klinaca na tabletima koji gledaju Youtube.

btw. Da si pročitao temu barem nabrzaka našao bi info o addonu koji se zove Quasar i koji prikazuje filmove i serije koristeći torrent mrežu. I to radi vrlo solidno.

9800pro 23.02.2016. 13:40

Poklon Box...dobra :D :D
Sad vidim da se problematika izvana seli u HR.

Razor 23.02.2016. 14:10

Da, ljudi ustvari ni neznaju što je to Kodi. Što to ustvari Kodi nudi i za što služi. To što postoji neki add-on, ne znači da je Kodi za to i napravljen. Ljudi očekuju od Kodi-a da im maltene skuha kavu i napravi doručak i to sve brzo i lagano....i naravno besplatno. A zašto to očekuju? Zato jer su eto negdje pročitali na Internetu.
No tako je to. Kako raste popularnost, tako raste i izloženost ljudima koje ne zanima pozadina svega, koji se ne žele informirati i imaju neka svoja očekivanja koliko god ona bila realna ili nerealna.

YichGa 23.02.2016. 14:24

Citiraj:

- Streamanje HD filmova

Ovo sam dobio:

Probaj sa Osijek Build-om, mislim da ima sve što nekome može trebati https://www.facebook.com/groups/osijekbuild/

RimtuTiTuki 23.02.2016. 14:26

Citiraj:

https://addons.tvaddons.ag/show/scri...ndroidnetflix/

I platiš pretplatu na Netflix, i imaš puno serija i filmova.

Ovo što ti tražiš je nelegalno, i Kodi zajednica to službeno ne podržava. Kodi je otvorena platforma, i to znači da bilo tko može raditi addon za njega. Samim time se pojavila gomila addona, od kojih neki omogućuju nelegalni pristup filmovima.

Niti jedan od njih ne radi 100% ispravno, i svi zahtijevaju određenu količinu podešavanja s vremena na vrijeme da bi ispravno radili.

Započni od ove stranice: https://www.tvaddons.ag/

Ziiky 23.02.2016. 14:29

Citiraj:

Autor Razor (Post 2894502)
Da, ljudi ustvari ni neznaju što je to Kodi. Što to ustvari Kodi nudi i za što služi. To što postoji neki add-on, ne znači da je Kodi za to i napravljen. Ljudi očekuju od Kodi-a da im maltene skuha kavu i napravi doručak i to sve brzo i lagano....i naravno besplatno. A zašto to očekuju? Zato jer su eto negdje pročitali na Internetu.
No tako je to. Kako raste popularnost, tako raste i izloženost ljudima koje ne zanima pozadina svega, koji se ne žele informirati i imaju neka svoja očekivanja koliko god ona bila realna ili nerealna.

https://kodi.tv/the-piracy-box-selle...-killing-kodi/

Cudi jedino sto su ovi nasi zadnji slucajevi stari oronuli clanovi od 2005 i 2007 sa stazom od preko 10 godina.
Kao da ste jucer pali s kruske! Nevjerovatno...

Upravo ovakve stvari uzrokuju revolt zajednice, a to nece dobro zavrsiti

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23.