![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisan tija prilazit na Win7 jer san odma zna da će me taj gušt koštat 1000 kn:D EDIT: Citiraj:
|
Citiraj:
Isto je Windows XP/W7 sve je sporo na HDDu :D |
Koji bi disk bilo najbolje uzeti, do sada sam imao ocz vertex le 60gb nikakavih problema sa njime.
Idem iskljucivo na 120-128gb Agility 3 Solid 3 Force 3 Mogu ih nabaviti po 1250kn ili da idem na vertex 3 za iste pare samo je vani garancija. hvala |
Citiraj:
|
Pozdrav ekipo. Ako može jedno pitanje vezano za ssd. Gdje se trenutno može nabaviti povoljno neki dobar SSD. Može i preporuka ebay ili neki shop u Austriji.... Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima :)
|
Pogledaj kod nas Samsung 470 64GB za 660kn. Ne isplati ti se uzimati preko ebaya ili vani jer cijene i nisu tako različite a kod nas imaš garanciju. Ako se pališ na bencheve, postoje bolji i brži diskovi ali ovaj ti je sasvim dovoljan, vjeruj mi. ;)
|
Citiraj:
Pa nek računa ipak cca 700-750, s dostavon i blizu 800 kn |
Zasto u hrvatskoj nema nigdje c300 ili c400 ??
|
Zato jer ga nema tko uvest. Imas Corasir performance seriju ali nije bas povoljan..Prije je Links imao C300 i Crucial.
OCZ Z-Drive R4 CM88 (1.6TB PCIe SSD) Review, Anandtech. Pokusaj OCZa da ude u enetrprice vode sa costum SSDom koji se konfigurura po narudzbi i paprenoj cijeni, 6 do 7$ po GB a modeli idu od 300 do 1600gb. Zanimljivo za procitat. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da provjeriš dali tvoj budući ssd dolazi sa time u paketu. |
Citiraj:
|
Da li postoji sticky za SSD diskove za postavljanje parametara, konkretno Intel SSD 320
hvala |
Ne postoji.
|
Na koje stvari da pripazim, prvi put se susrećem sa SSD-om, koje programe moram skinuti i gdje vidim da li radi trim i koliko je disk zdrav? Sa njim nisam dobio ništa osim nekog papira gdje ništa ne piše o tome.
|
Ima li netko informaciju kada bi samsung 830 mogao biti kod nas u prodaji?
Hvala! |
Citiraj:
Citiraj:
|
Zbog kojeg točno razloga da ugasi indeksiranje?
|
Citiraj:
|
Ma nema nikakve potrebe gasiti to. Nije SSD od stakla da ce se potrgat ;)
|
A pogotovo nakon toga instalirati program koji radi istu stvar :)
|
Nece se potrgat ali ce raditi sporije zbog nepotrebnog indexiranja, a zasto ne ubrzat svaku sitnicu ako je moguce? (kad se tih sitnica nakupi, dobije se fini rezultat pogotovo na HDD-u)
Everything search je bar 10 god. ispred windows search-a, indeksira 500gb HDD u 30-ak sec za razliku od mikroshitovog koje svaki dan moze srotati bezveze. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A Windows Indexing Service searcha filenameove, e-mailove, vecinu dokumenata, druga racunala na mrezi... itd. Otud i takozvana sporost i rostanje po disku. TLDR: Kruske i jabuke. I zakljucak, Windows Indexing service nece pokvarit SSD ranije, kao sto je vec receno u threadu prije, i izracunato jedno 10 puta da normal desktop user treba jedno 20+ godina da "potrosi" SSD. Da ce ga usporit, hoce, dal' ce user to primjetit na HDD-u - vjerojatno hoce, na SSD-u - tesko. :beer: |
Citiraj:
Ugasi indexiranje svega (content, mail, zip, ..., i svih ostalih search providera koje možda imaš) osim imena fajlova, pa će i MS search odraditi posao u sličnom vremenu... Ali nećemo valjda dalje u off? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jer ne radi istu stvar. Osim toga, nije poanta koji program za search je bolji već da li Indexing service treba ugasiti na SSD-u ili ne. Većini korisnika je Indexing service koristan i nema ga potrebe gasiti bez obzira na SSD. Zapravo, na SSD-u će se najmanje osjetiti.
Jedinu stvar koju treba ugasiti na SSD-u je defrag. |
Citiraj:
Cinjenica jest (vec dosta puta receno) da SSD nema koristi od indexiranja jer se pretrage same po sebi izvrsavaju masu puta brze nego na HDD-u, neusporedivo brze.. Anyway, postoji tema o postavkama SSD-a di je sve objasnjeno u detalje.. |
Cinjenica? Cinjenica je da ti (ali nisi jedini) ne razumijes sto je to indeksiranje.
Da, imam SSD i govorim iz iskustva. Indeksiranje i brzina SSDa nema apsolutno nikakve veze jedno sa drugim. Zlo mi je kada citam tako imbecilne savjete. Zato sam se i ukljucio u raspravu. Ti imas SSD? Napravi test. U neki direktorij stavi recimo 1gb dokumenata. Sto vise to bolje. Nakon toga uzmi neki program koji pretrazuje bez indeksiranja. Effective file search npr. Pretrazi taj dir za necim sto znas da se nalazi u dokumentima i mjeri vrijeme. Nakon toga upali indeksiranje nad tim direktorijem i pricekaj da se indeksira. Probaj ponovo traziti. Ja recimo osobno imam mail arhivu velicine 10gb. Kada bi ugasio indeksiranje, pretrazivanje te arhive bi trajalo cijelu vijecnost, cak i na SSDu. Ovako rezultate dobijen instant. Gasenje indeksiranja kao savjet za SSDove je jos iz doba prvih JMicron kontrolera koji su imali problema sa zapinjanjem (blokiranjem cijelog racunala) ukoliko se disk napao sa velikim brojem (random) 4kb write zahtjeva. Gasenje indeksiranja bi smanjilo rad diska i time ublazilo probleme. Danasnji SSDovi nemaju tih problema pa ovaj savijet vise nema smisla. |
Citiraj:
Savjet, btw. :beer: |
Citiraj:
P.S.Slika je sa neta (samo informativno) moja verzija je novija... http://download.gamblis.com/wp-conte...SD-Tweaker.jpg |
super Boskre, još sam da sam malo upućeniji pa da znam koje kvačice isključiti uključiti :)
|
@doublev
AFAIK, indexing service mora vrsiti indexiranje tj. konstantno zapisivanje/editiranje indexa na SSD-u, a time se smanjuju performanse samog SSD-a gledano dugorocno (vrime degradacije ovisi o kolicini fileova/zapisa). Istina, kratkorocno moze ubrzati pretrazivanje, koliko tocno neznam no mislim da se radi o jako malim jedinicama vremena. Govorim o SF-based SSD-ovima. Tocno to sam ja primjetija na svome i to bez ikakve arhive mailova i slicnih gluposti, cisto nekoliko igara instalirano (sadrze dosta malih fileova) sa standardnim setom programa.. Za SSD-e sa drugim kontrolerima necu komentirati.. Uostalom ko drzi mail arhivu veliku 10GB na SSD-u :stoopid:? Mislim da za to postoje HDD-ovi, na kojima je indexiranje nesto sasvim drugo, no to je opet druga prica... Btw, ko voli nek izvoli - ali na mom SSD-u indexing nece nikad biti upaljen jer jednostavno ne vidim logiku u tome (gledajuci da na njemu drzim samo sistem + aplikacije). Ljudi koji drze 10-20 tisuca i vise fileova/mailova, cega-vec, na SSD-u mogu slobodno upaliti indexing. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Imas 400-500 dokumenata s slicnom tematikom. I zelis nac dokument sa odredjenim podnaslovom na 15oj stranici. Ili bez 10 klikova pronac mail u kojem ti je netko poslao neke podatke. Everything ne pomaze. Mozes pjeske file po file pa searchat svaki... ode 5-15 minuta. Ili upalit indexing. Ode 15-30 sekundi. Pa ti racunaj male jedinice vremena... Vjerovo ili ne, ljudi koji drze 10 GB mail arhive i par tisuca dokumenata na disku postoje, i to ih ima u gotovo svakoj firmi koja ima racunala. Istina, vecina nas na forumu imamo podatke poslozene prvo logicki u glavi, pa onda logicki na kompu, i neke stvari nadjemo brzo. Al' velika vecina drugih ljudi nema. Hence indexing service koji je za njih bogom dan, ako su dovoljno pismeni da ga znaju koristit. Ja ga isto nebi upalio jer mi nis ne koristi, niti cu ga upalit... ali da ga treba gasit zbog degradacije brzine danasnjih modernih SSD-a i zato jer ne ubrzavaju search - ne treba. Stvar osobnih navika/izbora. |
Citiraj:
|
Citiraj:
2. Nemaju ljudi toliko promjena na disku da će im indexing taj jadan disk ubiti za tjedan dana zbog broja writeova po istom. Uostalom, ljudi u prosjeku više problema imaju sa tim kaj im cijeli disk odapne nego kaj im nekoliko cellova degradira. 3. Disk, SSD služi da se koristi. Ne da ga se čuva pod staklenim zvonom. Imaš danas diskove sa 3-5 godina garancije. Ako ti crkne, dobiš novi. Taj disk nema smisla "čuvati" jer nakon kaj istekne garancije on bu vrijedio kao kikiriki i nije da ćeš ga utopiti za ne znam koliko para ili da ćeš plakati doma ak ti crkne pol godine, godinu... nakon isteka garancije. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55. |