PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

danijel_b 31.01.2012. 09:05

samo mali komentar oko ovih dizajnerskih smjerova bmw.
Znaci, bmw aute radi da bi ih prodao kupcima, svaki novi model prolazi ocjenu kupcevog ukusa. Sva sreca pa su zadnje serije bmw najbolje prodavane ikad i trojke i petice, toliko o promasenosti dizajna. A to sto taj dizajn nije legao nekima ovdje na forumu, mogu reci hvala bogu, ti isti ga nece ni kupiti

Wolverine 31.01.2012. 09:20

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2088392)
Vozio sam aktualni i materijali u unutrašnjosti (nije bila titanium verzija), dizajn kontrolne table i ostalo je, u odnosu na recimo aktualnu lagunu, 3. ili 4. liga.

Opet ne možeš suditi prema sadašnjem modelu kakva će biti novi. Možda bude bolji, možda bude i gori. Ono što želim reći jest to da je u najmanju ruku neozbiljno izjavit kakav će biti auto koji se još ni ne poizvodi. ;)

Citiraj:

Trenutna paleta AM mi je prenapirena i prenabildana. Bočni "bubrezi" još od vanquisha ubijaju svaku pomisao na eleganciju i IMO više nalikuju bolidima za utrke.

Kakvi ''bubrezi''?
Ako misliš na oduške na boku to im je trademark ili uopće ne pratiš AM.

Citiraj:

A i ima ih jedno 20-ak u gami što nije bio slučaj prije 10-20 godina te se radi o svojevrsnoj "eroziji" eksluzivnosti.

Nema ih dvadesetak, ima ih ravno sedam (u par izvedbi) + Toyota IQ.
V8/V12/DB9/DBS/Virage/Rapide/One-77
Odnosno 14 različitih verzija + Toyota IQ.
Jest puno no danas to više nije manufaktura pa da ih ne mogu odštancat onoliko koliko tržište traži. OK time su izgubili na ekskluzivnosti no opet, tu su da bi ostvarili profit što je danas ipak najvažnije.

Citiraj:

Btw, originalan dizajn ispred svog vremena ne mora nužno značiti gubitak (Megane II).

Nigdje nisam niti rekao da je to nužno loša stvar. Recimo prelazak Audia sa C4 na C5 je bio kritiziran, prelazak sa E39 na E60 je bio kritiziran, dizajn nove Impreze isto tako... No opet ljudi su ih prihvatili i to je to. :)

listerstorm 31.01.2012. 18:44

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2088441)
Opet ne možeš suditi prema sadašnjem modelu kakva će biti novi. Možda bude bolji, možda bude i gori. Ono što želim reći jest to da je u najmanju ruku neozbiljno izjavit kakav će biti auto koji se još ni ne poizvodi. ;)

Ne bih se složio s ovim. Ističem samo određene karateristike po pitanju dizajna i kvalitete interijera ako je suditi na temelju slika koje si postao. Kakav će biti auto u konačnici, hoće li se i u kojem obliku proizvoditi, nigdje ne spominjem tako da ti ta ozbiljnost/neozbiljnost i nije bila potrebna.:)

Naravno, slika nije mjerilo izrade i kvalitete ali teško je ne zamijetiti jeftin dojam koji ostavlja plastika koja obuhvaća središnji greben. A osim jeftinog dojma, teško je i ne primjetiti da su na spojevima plastike ostavljene prevelike rupe u kojima bi mogao izgubit cigaretu ili koju kunu. To se najbolje vidi na desnoj strani na spoju 2 dijela, negdje u visini mjenjača. IMO katastrofa. Ako bude tako kao što izgleda na slici: http://cdn3.worldcarfans.co/2012/1/9...1354279662.jpg

Citiraj:

Kakvi ''bubrezi''?
Ako misliš na oduške na boku to im je trademark ili uopće ne pratiš AM.

Govorim o predimenzioniranim napirenim stražnjim blatobranima na nekim aktualnim modelima a koji nisu bili tako izraženi na modelima koji su im prethodili.

Citiraj:

Nema ih dvadesetak, ima ih ravno sedam (u par izvedbi) + Toyota IQ.
V8/V12/DB9/DBS/Virage/Rapide/One-77
Odnosno 14 različitih verzija + Toyota IQ.
Jest puno no danas to više nije manufaktura pa da ih ne mogu odštancat onoliko koliko tržište traži. OK time su izgubili na ekskluzivnosti no opet, tu su da bi ostvarili profit što je danas ipak najvažnije.

14 ili 20, to je još uvijek duplo više od nekih velikoserijskih proizvođača. Pa nije to VW da treba imati takvu paletu (zapravo ima više i od VW-a i to sa komercijalnim programom). Po meni je to pretjerano i mislim da bi bilo bolje da su isprofilirali 3-4 modela + cabrio verzije. Porsche recimo ima manji broj osnovnih modela, ali svi se značajno razlikuju (od boxtera do terenca). :)

BladeRunner 31.01.2012. 19:12

Aston Martin i ima samo DB9, Vantage i Rapide; u različitim izvedbama. Plus ograničeni serija One-77 i ono govance IQ.

lolofuxy 01.02.2012. 13:01

http://www.njuskalo.hr/auti/mercedes...-oglas-4393881

Već vidim Bauka sa ušteđevinom u šopingu :roller:

Pupo 01.02.2012. 13:43

Meni jedan od najgadnijih auta ikad.

Citiraj:

Autor lolofuxy (Post 2089657)
Ne znam meni je predivan dao bi guze za njega, al svako ima svoj ukus.

Ma naravno, slažem se za ukus

lolofuxy 01.02.2012. 13:47

Ne znam meni je predivan dao bi guze za njega, al svako ima svoj ukus.

Zmaj000 01.02.2012. 13:58

Za auto star 8 godina dat 2 mil :D Izvana izgleda kao betmobil a unutra:suicide:

KarloB 01.02.2012. 14:32

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc

Zanimljiv video o testiranju ABS, ESP. Baš me zanima kak bi se snašao u takvoj situaciji sa starom kramom bez ičega :)

microsoft66 01.02.2012. 14:36

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2089674)
Za auto star 8 godina dat 2 mil :D Izvana izgleda kao betmobil a unutra:suicide:

nije to corsa,to je SUPERAUTO koji s godinama gubi jako malo a ove ograničene serije ništa ne gube,kupiš ga sad za 20 godina vrijedi duplo

Zmaj000 02.02.2012. 12:51

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 2089708)
nije to corsa,to je SUPERAUTO koji s godinama gubi jako malo a ove ograničene serije ništa ne gube,kupiš ga sad za 20 godina vrijedi duplo

Samo sam svoje misljenje izneo, ja znam da nebi :):nono:

minotaur 02.02.2012. 20:09

pukla gas sajla na brzincu? nema veze, bude vozac potezo klapnu gasa :D

http://www.youtube.com/watch?v=tvZu6e5vrQA

BladeRunner 02.02.2012. 20:26

Citiraj:

Autor minotaur (Post 2090996)

Ovo su moji susjedi jedamput radili, sa stojadinom; samo što je hauba bila skroz dignuta.:D

Baja 001 02.02.2012. 20:26

Evo samo da uletin na temu o Puntu, iako volim talijane posebno Bravo mk1 i Coupe, punto je skroz druga prica. Vozio mk1 i mk2 od prijatelja, 1.2 motor. 1 za 1k € koliko pitaju to je previse, jer je auto bez klime i nije generalno nesto opremljen, a potrosnja je dosta velika za rang toga auta. Uglavnom jako slab i za bilo kakve jace gradske voznje mora se klat, noviji mk2 je overkill s klkmom i nece s mista...

MAGARAC 03.02.2012. 12:03

Citiraj:

Autor minotaur (Post 2090996)

Meni je nekoc davno pukla gas sajla na GT Turbo, tj nije pukla , nego se ocufala i zaglavila na punom gasu u 3. brzini. Bio je show ali je proslo dobro. Novu mi je napravio neki obrtink za 60kn.

Btw. napravio sam jutros neih 130km i vidio puno auti uz cestu u kvaru i vecina su ih bili WW tipa Golf IV ili stariji Polo 04. ili 05. Ne znam dal to kaj znaci ali eto. SX4 melje cestu isped sebe i "polu 4X4" idu u zaledene zagorske brege bez beda..

KarloB 04.02.2012. 16:07

Jel se kližete? :goood:

buljo 04.02.2012. 16:14

Da, na parkingu pod ručnom :goood:

Facelessone 04.02.2012. 16:35

I tu i tam di je prilika i nema policije na vidiku :D

Baja 001 04.02.2012. 17:28

Citiraj:

Autor KarloB (Post 2092485)
Jel se kližete? :goood:

R4 je upogonjen samo za dviljanje, ali veliki su nanosi pa ga mora Tomo Vinković izvlačit povremeno :D

Inače volio bi guštat nešto tipa Audi Quattro ili Impreza, ali daleko sam od toga još :(

http://youtu.be/0vrsDXLunxI

zkljaja 04.02.2012. 17:47

Ljudi, pokusavam naci video ili nesto slicno, gdje se cuje snaga trube Mercedesa 600-Grossera, jedino sto sam vidio je Top gear video ali to nije relevantno jer je dodano zvucnih efekata.
Znam da je stric sa trubom na Mercu w123 bio glavna pojava u svadbenim kolonama i nadglasavao je svaki drugi auto :D
Zna netko za takav video?

Bravo 04.02.2012. 17:57

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2091010)
Evo samo da uletin na temu o Puntu, iako volim talijane posebno Bravo mk1 i Coupe, punto je skroz druga prica. Vozio mk1 i mk2 od prijatelja, 1.2 motor. 1 za 1k € koliko pitaju to je previse, jer je auto bez klime i nije generalno nesto opremljen, a potrosnja je dosta velika za rang toga auta. Uglavnom jako slab i za bilo kakve jace gradske voznje mora se klat, noviji mk2 je overkill s klkmom i nece s mista...

Ma treba ga samo držat iznat 4000rpm:D Ja vozim 55-icu al s 6 brzina, popizdil sam skroz:goood: al moj troši 5,5-7l:fiju:

microsoft66 04.02.2012. 19:30

ovaj me snijeg samo podsjetio kako volim zadnji pogon...ovdje kod mene ima jedan "poligon"..nemas gdje izletit a velika asvaltirana površina

traju slajdovi i po pol minute

driftaš a gume se ne troše :)

Zmaj000 04.02.2012. 19:32

Ja po cijele dane sa rucnom plesem, kad zabacim guz znam dosta tako voziti, gledaju ljudi wtf :d

hammer_of_thor 04.02.2012. 19:55

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2092631)
Ja po cijele dane sa rucnom plesem, kad zabacim guz znam dosta tako voziti, gledaju ljudi wtf :d

Me too :D

Danas pola dana proveo po Brodu driftajući :D

Svaki zavoj je moj, a nema žive duše na cesti.

Najviše volim onaj parking kod Brođanke, on je uvijek prazan :nuts:

MAGARAC 04.02.2012. 20:04

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 2092629)
ovaj me snijeg samo podsjetio kako volim zadnji pogon...ovdje kod mene ima jedan "poligon"..nemas gdje izletit a velika asvaltirana površina

traju slajdovi i po pol minute

driftaš a gume se ne troše :)

Super je to ali prvo se treba izvuc sa parkinga i krenut bez da se zaglavi i okolo zica guranje. Kod mene na parkingu kad se zaledi je to neizbjezno za vecinu auti sa straznjim pogonom.

Ja sam jedva doceko. U pon imam toure de Zagorje, poslovno i bit ce zanimljivo ic po precicama.

hammer_of_thor 04.02.2012. 20:18

Jučer se vozim iza starije bembure 5 E39, vidim iz svog auta ima bijesne neke zimske gume sa ripnama ko kraterima i lik nemože krenuti kad smo stali na raskrižju (obojica skretali lijevo).

Odmah mi ubije volju za BMW-om koji mi je u užem izboru za idući auto.
Pomalo smiješno da se u 21. stolječu po zimi moraš vozit sa vrečom cementa u gepeku.

syss 04.02.2012. 20:19

pa šta nije "trokutasti" focus sa pežo stražnjim svjetlima? :D

windfucker 04.02.2012. 20:21

Ja se posteno namucio malo izokretati auto; ovo djubre od Captive odmah ukljuci AWD i zabavi je kraj :D

MAGARAC 04.02.2012. 20:23

Kaj se neda iskljucit?

Ja imam prednji, takav automatski gdje prebacuje i na zadnje i stalni na sva 4 ali nakon 60kmh prebaci na auto..

robert7 04.02.2012. 20:23

Neznam, jest da nekad zna bit problematicno krenut, ali prije bih to pripisao krkanu koji nezna vozit zadnji pogon ( u ovom slucaju BMW-a ), nego tome da je zadnji pogon zakurac po snijegu ( teze je, ali opet ako nisi krkan i siledzija moze se komotno voziti ).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:15.