![]() |
Citiraj:
|
Zimmerman sam metnuo na S80, okej su. Ali... Stajao je 4 dana nevožen, padala je kiša/snijeg dan i pol i jedna strana je uspjela korodirat do toga da je prilikom kočenja treslo ko ludo. Normalno je da diskovi površinski korodiraju, ali u par dana je kiša skoro ubila diskove. Nisam ih mogao raskočit, na kraju smo ih malo silovali kod mehaničara pa smo ih uspjeli spasit.
http://deviantpics.com/images/2017/1...MG_1289.th.jpg Tada nisu bili nešto stari, mislim da su zamijenjeni maksimalno godinu dana prije te slike. Na svoj auto sam metnuo ATE diskove i Brembo pločice. Pločice se tak sporo troše, da sad, 22k km kasnije imaju mesa ko u priči, uopće ne vidim da su išta potrošene. A nije da vozim kao deda, dapače, redovito pregrijem kočnice... Nikako da ove krepnu pa da stavim neke mekše, koje više grizu. Majko mila na ovu priču o Daciji i servisu od 4800kn, pa ostavio je čovjek skoro 10% vrijednosti auta na redovnom servisu. I to u Zaku, koji je jeftiniji od ostalih. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Dakle, za početak ameri smatraju svaki EU auto luksuznjakom. Zašto, objasnit ću kasnije. Dalje, ne možeš mi u istu rečenicu/tezu/članak strpat jebeni BMW X1 ili Audi Q3 i S klasu. To onak ne ide zajedno. BMW X1 nije luksuznjak da mu ne znam kaj radiš, opet, to je samo njihovo viđenje tih vozila. Baš sam u petak imao lika na treningu koji je rođen kanađanin i bio na nekom putovanju krož Španjolsku i Francusku, i like me pita kak to da je tamo Mercedes normalna pojava i da to svi voze. :stoopid: Jer njima je Mercedes ono, vrh luksuza i ne ide mu u glavu kak švabe imaju Mercedese za Taxi ili kak Car2Go koristi CLA i GLA klase. Onda mu kažeš da je to tak jer oni ovdje ne dobe 75% njihove ponude. FFS Audi A4 ima valjda 12 verzija motora u EU pomnudi, tu imaš tri verzije. Tu dolazimo do razloga zašto ih tu smatraju luksuznjacima, ne znam kako je kod tebe ali u Vancouveru su 2 od 3 viđena mercedesa AMG verzije. 2 od 3 BMW-a su M modeli. 2 od 3 Audija su S ili čak RS modeli. Vidio sam više RS7 modela ovdje nego socijalnih A7. Tu na cesti u jednom danu vidiš više S/RS, AMG, M modela nego u Europi u mjesec dana. Zato ih smatraju luksuzom. Jer lik ne zna da u švabiji za cijenu C63 AMG ili E63 AMG možeš kupit tri bazna modela te klase. Kad sam spomenuo A1 ili A klasu oni nemaju pojma kaj je to. I onda kad veliš da se po EU normalno voze folksvageni, audiji i ostalo oni ostanu paf jer misle da svaka baba vozi AMG, M, RS, ili Golf R :D Slično kao kad kod nas kad čitaš novine pa pročitaš mladić BMW-om pregazio nekog. Ako je slučajno vozio Renault, onda pišu mladić automobilom naletio na pješaka. Stvar mentalnog sklopa. Kod nas napišeš mladić BMW-om napravio stanje i odma je lik A) bogat B) rejser Jer BMW je luksuz i ''sporcki'' auto, to kaj je mladić pregazio nekog u 20 godina starom E36 316 s čelavim gumama koji vrijedi manje od nove Dacie je tak sporedno. On vozi BMW. Jer BMW je sporcki auto, ono BMW je žario motosportom u vrijeme E30/E36. FFS pa i Peugeot je sudjelovao u F1 i rallyu pa nitko ne smatra 206 sporckim autom. :D Danas Hyundai/Kia koncern imaju svoje timove pa nitko ne smatra Kiu Rio ili Hyundai i20 sporckim autom. :D Dakle samo stvar kako ekipa doživljava marku/modele. A ameri su jebeno povodljiv narod koji puši apsoštrumpfno svaki vid marketinga. Citiraj:
Mislim mora da se jebeno šališ kad kažeš da Ameri nemaju niš u ponudi SUV-ova. Pa oni su praktički izmislili taj segment. Pogle im ponude onih jebenih dinosaura Escalade, Yukon, Suburban itd. OK tebi se ne sviđaju i to je tvoja odluka, ali nemoj reći da nemaju niš u ponudi :) Citiraj:
Od švaba jedino se Porsche drži visoko a ni on nije bez grijeha -> 996 i IMS anyone? Ono kupiš auto za 100 somića koji je suicidalan. :D Zašto ekipa bježi od rabljenih AMG-ova ili S/CL klasa s ABC sustavom kad su tako jebeno kvalitetni? Zašto jedan S/SL/CL600 nakon 10 godina vrijedi doslovno 5% inicijalne vrijednosti? Zašto je BMW-u takav problem složit VANOS koji se neće rasut ili semeringe koji neće slinit? Daj budi objektivan i realan. Danas se auti ne prave da traju i amen. Nema više W123/124 Mercedesa, to je prošlo svršeno vrijeme. Kupio si ono što smatraš da ti paše. I to je OK. Al nemoj onda uletit kak je skupo održavat švabu u Sj Americi. :) Citiraj:
|
This ^^
Sent from my C6603 using Tapatalk |
brko meni su i mali i veliki servisi bili upola jeftiniji nego u zg, a usluga je bila i više nego zadovoljavajuća, štoviše dok sam čekao servis sam pokupovao neke orginal reno sitnice za takve sitne novce da ti pamet stane i to ono placerski pristup - ajd uzet ću to i to pa ćemo onda riješit to za neki fixni iznos i bok.
|
to što se vi lokalno podbadate nije moj issue... mene su tamo dečki otpeljali u grad sa svojim autom skupa sa curom na klopu i malo razgledavanja naokolo, kad je servis bio gotov nas pokupili i vratili u opravljen auto spreman za zagreb.
u pol cijene, a ti sad pričaj lokalne borbene makar nisi bio tamo nikada, a ja par puta. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
Citiraj:
Ako pogledaš snimku malo bolje, vidjet ćeš u kojem točno trenutku vozač počinje kočiti što bi reko da nije očekivao ovakvo nešto. |
https://www.youtube.com/watch?v=ridS396W2BY
https://www.youtube.com/watch?v=LBT3tB_AQQA Volvo sam upozorava i koči ako vozač ne reagira |
Citiraj:
Automatski MORAS pretpostaviti da netko može iza busa preko ceste. A i prilično sam siguran da je ovdje kamion sam kočio |
Citiraj:
Čuj, ja sudara nisam imao u 20 godina vozačkog staza, a izbjegao sam ih masu predviđajući blesavo ponašanje ostalih u prometu.
Medju ostalim, bus koji prevozi djecu bi trebao biti posebno označen... U biti nebitno, kad vidiš zaustavljeni bus pored ceste bi ti kliker trebao proraditi i reći smanji brzinu. Busevi za prijevoz djece ovdje kada se zaustave imaju STOP znak koji iskoči sa strane, i sav promet mora stati u oba smjera. A ako ne staneš, imaju kamere na busu i fino kazna $5,000 dolara tako neka cifra da se smrznes. |
Citiraj:
Nije senzor nego radar koji cijelo vrijeme skenira prostor ispred kamiona.
I sam si si dao odgovor, misliš da je vozač sposoban tako brzo reagirati? Taj Volvo koliko vidim je skroz novi model i 99% je opremljen front assist radarom. Dobro je prošlo, srećom je i dijete potrčalo prema naprijed. Ja sam kao klinac napravio istu stvar. Pred očima roditelja i dva susjeda. Sjećam se ko dan danas, imao sam 10-12godina. Od tada uvijek ali uvijek 2 puta provjeravam i pazim preko ceste. Ja imam na svom Atlasu to, i radi super. Nisam probao sa pješacima još, no gledao sam testove gdje reagira i na manje objekte. |
dobra je sansa da je ovo kamion odradio sam, ima i kameru i radar naprijed.
u svakom slucaju, dijete imalo jako puno srece |
Dobra reklama za Volvo, a vidim i u komentarima da se autoru javila neka švedska stranica.
Ovi sistemi što prije budu ugradbeni u sve kamione, to bolje. Koliko će se smrtnih slučaja spriječiti i lančanih sudara, itd. |
Citiraj:
Da li je pak kamion sam kočio ili ne to iz snimke teško možemo vidjeti, vjerojatno je, ali po meni je vozač kamiona isto OK. |
Meni ne izgleda tako. Prebrzo se kretao kamion da bi prije toga stajao.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vjerojatno je bio prazan...
|
I meni se čini. Srecom. Na dlaku je klinac prošao.
|
Citiraj:
Probao u praksi na tecaju voznje za vozace hitne/presretace. Instruktor kaze da ako vidis kamion koji koci na autoputu u sumnjivoj situaciji, bjezi od njega jer se doslovno zakopa ako je pun. Edit: Nisam napisao konkretan primjer za auto. Isprobali smo koliki je put zaustavljanja na Dacia Duster-u dok je u njemu bio samo vozac i druga situacija sa 4 jajana od 100 kg (ista brzina i linija gdje se pocelo kociti). Natovareni auto je imao kraci put kocenja. |
Zapravo nije istina da prazan kamion ima dulji put kocenja nego puni.
https://one.nhtsa.gov/DOT/NHTSA/NVS/.../ca/811488.pdf |
Cista logika/fizika da vozilo sa teretom ima duzi put kocenja.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk |
Ono kad lik koji vozi samo honde napokon sjedne za volan auta koji ima momenta :D
|
To auto mi je i danas san. Najljepsi BMW ikada.
Sent from my C6603 using Tapatalk |
Da, slažem se, meni jedini BMW koji mi se sviđa. Šteta što nisu imali 4x4 pogona. Jedan 530ix bi pasao taman.
|
Ta generacija opcenito, E46/E39/E38
Najljepsa linija. No ako ih hoces posjedovat moras bit spreman dista toga odradit sam, jer servisi znaju bit skupi. Srecom diy nije tolik problem na njima a informacija ima dosta po forumima. Samo naci cist E46/E39 koji nije abjuzan, pogotovo M je jako tesko ili jako jako skupo. |
Blizi se servis, prvi puta imam Forda i molio bi preporuku gdje da odem.
Auto je van garancije (Fiesta 2012, benzinac), cca 70k km, Zagreb, treba mali servis pred tehnicki. Mislio sam u Grand Auto, ali citam da su ti sluzbeni 2-3x skuplji od nesluzbenih. |
Ne vozim Ford, ali sam čuo da je Lacković dobar.
|
Citiraj:
Trebaš vidjeti kakve su zadnje i prikolice gume. Plastika. |
Citiraj:
|
Pa nije BMW jedini auto koji nudi V8 u ponudi.
Druga stvar, održavanje tih automobila nije baš jeftino ako ne misliš sam šarafat po njima, ili ko ovaj lik imat ga pol godine pa prodat. Ajmo ne opet o tome. |
Ta petica je stvarno jedan od najljepšim bmw-ova + ovaj primjerak iznad je stvarno nakrcan opremom. Jedino što nikako ne mogu probaviti je ovaj tiny auspuh na V8 :D
Puno ljepše bi izgledao da ima dupli kako je imao npr. E46 330i |
Citiraj:
Dobro da sam bio u ST, a ne u C3, jer bih vjerojatno na kirurgiji par tjedana visio :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:28. |