PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Nik 05.05.2013. 15:54

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2389691)
... beše neka reebok promocija kod tunela...:

To ti je Walk With Reebok, na tunelu se dobije narukvica s brojem, cuga, energetske plocice iz DM-a, a na vrhu (Vidikovac) se dobije klopa, Cedevita GO, i energetske plocice za spust :D

Svaka ta narukvica znaci donaciju jednih tenisica SOS Dječjem Selu Hrvatska (skrbe o 240 klinaca), i tu je glavna prica. Od 11h pocinje tulum, ozvucenje je vec bilo postavljeno, samo sto smo mi ranije smugnuli nizbrdo.

Iako im je grah super, u onom bircu na Vidikovcu su i dalje krajnje negostoljubivi prema biciklistima, tako da i dalje stoicki odbijam tamo trositi svoje novce :fiju:.

Inace, isli smo brzo i uzbrdo i nizbrdo, ekipa se uspuhala na spustu.
Mate je umalo dobio svoje drvo, za dlaku se spasio, stvarno je malo falilo, a Irvina ako ovako nastavi ceka sigurno neki zavoj ili bukva ;)

Pohrani.com Pohrani.com

murina 05.05.2013. 15:56

Znan da se jedan moj prika ispizdio dok je nabavio (na sarafe mislim)

SileTzar 05.05.2013. 16:25

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2389702)
ja sam jutros malo raskopavao po zadnjoj nabi, pa cete veceras dobiti fotke kako zgleda Superstar Switch EVO naba. (Novatec 881? ako se ne varam).

Od ovako zamijecenih stvari, moram naci kazetu koja cijela ima aluminijski spider. Preporuke?

Nemoj se time opterećivati. Čak i skuplje kazete imaju alu spider na samo 6 od 9/10 zupčanika, tako da će ti se opet ovi najmanji urezati. Ako već imaš Switch nabe i nervira te to usijecanje (iako je to samo kozmetički, i malo trebaš cimat kazetu kod skidanja) onda uzmi čelični freehub.

Citiraj:

Autor Mate (Post 2389729)
Irvine ovi tvoji izvještaji su najjači, uvijek se smijem kako ti to sročiš :D
Baš smo se fino navozali danas i onaj grah s kobasicom nam je došao kao nagrada jer smo potegnuli na brdo usprkos šugavoj prognozi :goood:

Tijekom spusta mi se opet odšarafio jedan vijak koji drži najveću šajbu i bashguard (jučer su se nekako sva četiri odpustila, ali sam na vrijeme skužio što se događa).
Uglavnom taj vijak mi je ispao kad sam prolazio kroz grad i sada ne mogu šaltati na veću šajbu jer felša i lanac spada s nje.
Ima li tko taj šaraf viška i postoji li to uopće za kupiti u našim divnim trgovinama?
Pogon je BCD 104 i taj šaraf je za 3 šajbe.

Ima ali morat ćeš potražit. Nije ti bitan BCD, bitna ti je dužina koja mislim da je 12mm za triple pogone, za svaki slučaj napomeni koji pogon imaš i za slučaj da koristiš neko smeće od Truvativ basha onda ti trebaju malo duži.
Provjeri MP, DSG i Keindl dok se još nisi vratio na selo.

Renesis 05.05.2013. 17:50

http://oi42.tinypic.com/6dy001.jpg
http://oi44.tinypic.com/15f2hsk.jpg

eto, stanje nabe nakon pola godine voznje. SLX deset brzinska kazeta. ono sto me brine je da su lezajevi u dosta losem stanju, a nije mi jasno kako, ima naba brtve na obje strane...

Vuco 05.05.2013. 18:05

Ja sam kod svoje napravio sranje da sam pretegnuo onu "kapicu" s lijeve strane nabe, te sam tako nagurao ležaj na spacer i ništa se nije okretalo kako treba. A mislio sam da mi je ležaj totalno umro. Na kraju, kad ga je Bizmark izbio van, ležaj je bio kao nov.

Freehub ti je ok, pojela ga kazeta. Osim kaj se teže skida, nikakvih problema. Meni je Evolution freehub puknuo sa sve tri strane. Dobro je što se i tako dalo voziti bez problema dokle god se lageri ne ispucaju van.

Renesis 05.05.2013. 18:11

za izbit lezajeve, moram samo na freewheelu skinut onaj vijak mali, i onda njezno tuc sve u jednu stranu?

Vuco 05.05.2013. 18:15

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2389773)
za izbit lezajeve, moram samo na freewheelu skinut onaj vijak mali, i onda njezno tuc sve u jednu stranu?

E sad, ne sjećam se točno, ali nisam ziher jel taj mali vijak za izvaditi pera čegrtaljke ili za lagere. U pravilu ja sam sve rastavio, s obzirom da je meni pukao.
Ali ti lageri su mi bili u perfektnom stanju, oni u nabi su bili u lošem.

Renesis 05.05.2013. 18:24

ima mali vijak i za pera i jedan na freewheelu (vidi se na slici dvije rupe). ali ako sam dobro vidio, obje strane su prohodne, samo treba istuc van lagere

Irvin 05.05.2013. 19:15

Citiraj:

Autor Nik (Post 2389730)
To ti je Walk With Reebok, na tunelu se dobije narukvica s brojem, cuga, energetske plocice iz DM-a, a na vrhu (Vidikovac) se dobije klopa, Cedevita GO, i energetske plocice za spust :D

Iako im je grah super, u onom bircu na Vidikovcu...

jaooo, kao ono folovi, golovi: sve neki prahovi, energetske ploče, doping, glutamini, proteini, soft-šelovi, gelovi, vibrami - kad ono na vrhu je ipak pasuljko, prduljko - zato volem Balkan :lol2:

Shoshy 05.05.2013. 20:03

E Irvine, fantastican si, za svaki tvoj treci post mi treba rijecnik, a ni on ne pomaze jer neznam kaj bih trazio :lol2:

Mate 05.05.2013. 20:18

Citiraj:

Autor murina (Post 2389731)
Znan da se jedan moj prika ispizdio dok je nabavio (na sarafe mislim)

Evo javio mi se prika Destro da ima nekakve šarafe od pogona, sad treba provjeriti da li odgovaraju na ove moje šajbe.

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2389742)
Ima ali morat ćeš potražit. Nije ti bitan BCD, bitna ti je dužina koja mislim da je 12mm za triple pogone, za svaki slučaj napomeni koji pogon imaš i za slučaj da koristiš neko smeće od Truvativ basha onda ti trebaju malo duži. Provjeri MP, DSG i Keindl dok se još nisi vratio na selo.

"Bash" sam izradio od treće šajbe, tako da je to još uvijek triple pogon :D
Prije povratka na selo moram osigurati poštenu zalihu rezervnih dijelova, jer kad nešto zdrobim mogu samo plakat 20 dana dok ne dođe naručeni dio.

Okruglica 05.05.2013. 20:29

Evo i mene napokon sa izvjestajem :)

Jutro, 7:00 sati. Kisica pada, a Sasa i Rado otkazali voznju, sto ostavlja Beru i mene kojima kisa ne smeta. Problem je u tome sto nas nema tko voziti na brdo :( Tuzni smo i ja si vec racunam da cu barem sama sa svojim bajkom na brdo, kada Bero zove sa idejom, a to je da idemo na Pohorje. Da je to bilo prosle godine, nikad ne bih pristala, no sada sam bez razmisljanja rekla da idemo. Uzela stvari i odjurila do Bere.
Dodem tamo, a ceka mene v10 u punom sjaju. Gleda on mene...gledam ja njega :D Stavljam ga u auto, kad ono hocu ga podic, a on se neda :) Tezak ko prase :fiju:
http://i.imgur.com/L5H8wRy.jpg

Bero ubaci svoj bajk i krenemo za Pohorje. Usput stanemo po sendvice i sokove.
Cijelim putem kisa nemilo pada, a mi zakljucujemo da cemo se voziti makar lijevalo na najjace. Nakon ugodnog druzenja, kvalitetnog razgovora, malo smijeha, stizemo na Pohorje.
Parkiramo auto i cudimo se kako zicara ne radi. Provjerimo, kad ono bas udarila munja u zicaru. 'Bem mu misa... :( Odemo se malo raspitati i kao proradit ce kad se popravi. Vracamo se u auto dok kisa i dalje pada i gledamo predivne dh bajkove, komentiramo. Vidjeh i Commencal metu AM i moram rec da uzivo izgleda puuuno bolje nego na fotkama.
Docekali tako mi i 12 sati, no zicara nije proradila. Bero odlazi pitati ima li kakvih promjena, pa nakon sto su reklida zicara nece raditi za bajkere, spremamo se i odlazimo razocarani, no ne odustajemo.
Kako i bi kada napokon imam DH bajk na par cm od sebe. Grizem ko pit bull i ne pustam :) Krecemo prema Sljemenu makar i gurali do gore po kisi :) Usput stajemo pogledati jedan pump track.
Bero odluci zvat Radu da nas vozi na Sljeme kad se vec boji kise. Rado pristaje, te ga ukrademo frendovima na kavi u Gajnicama :goood:
Na vrhu slijedi, a sto drugo nego malo poziranja ;)

http://i.imgur.com/XI5BLHf.jpg
http://i.imgur.com/NGjLxTV.jpg
Bero i ja
http://i.imgur.com/yX2VlaS.jpg
Spremni za akciju :)
http://i.imgur.com/BYkDVNm.jpg

E sada slijedi interesantan dio. Sjedim ja malo na bajku i kao kruzim i sve nekako mekano i fora...zanimljivo. Krenemo na 57icu kad ono na svakom kliskom korijenu i kamenu bajk ima nagle trzaje....ufff tu sam jurila sa svojim HTom, no nije se tako ponasao. Je da je sad sve ful klisko i mokro, no niej to to...dode prva fina nizbrdica i ja se pustim ko na svom bajku, kada nailazim na neku deblju klisku granu i u milisekundi mi se volan okrene i odoh ja skup sa bajkom malo ravnat zemlju :S Ustajem ko da se nije nista dogodilo :fiju: malo nabijenog ramena i svasta nesto, no ne zelim ispast curica pred Berom i nakon sto je ustanovljeno da sam ok...malo prodrmana krecemo dalje. Ovaj puta puuuuuno opreznija sto mi je unistilo cijelu voznju jer sam stalno pratila zakaj mi se to dogada i kako se bajk u nekim situacijama ponasa. To je skros drugi svijet. Bero mi je objasnio zakaj se to dogada i zasto se mora gazit s takvim bajkom, no da za sve treba vremena. Hehehe usporedio je to kao da sam sjela iz Ficeka u Ferrari :goood:
Poslusala sam savjet od Destra i dva puta se vratila na dijelu na kojem sam stala od straha i probala i naravno prosla :)
Tulum na zalost nisam presla. Krenula ja lagano nadobudno, no kada se nakon kocenja bajk nije zaustavljao kolko je sve bio mokro i natopljeno, lagano je noga otisla sa strane i vise od pol tuluma pregurala :) Jbg...probat cu drugi put kad bude suho :)
Stizemo na Bliznec blatnjavi do uha i naravno opet slijedi malo poziranja :)

http://i.imgur.com/sZOsJfa.jpg
Bravo ;)
http://i.imgur.com/TXQfAKR.jpg

Bero se jos isao spustit sam, no rado nas je zacoprao, i smijao nam se pa se i Bero sasuo na spustu, no kako on kaze, zna past, pa i nije takav bed :)
Na putu opet prema vrhu, sjedila sam otraga sa Berom i bajkovima i gledala v10 sa strahopostovanjem. Prava mala zvijer koju treba ukrotiti. Samo je pitanje vremena ;)

Slijedi pranje bajkica i voznja domeka :)
http://i.imgur.com/QZEY2rQ.jpg

Sve u svemu, odlicno proveden dan. Cekamo suho vrijeme da zvijer izvedem u prirodu.
Zivjeli i puno se vozali :chears:

Irvin 05.05.2013. 21:02

Tooooo MIRta, pa ovo je vrh, eXtra. Prešišala si nas ko male mace, toooooo. ovo je pravo NN čudo, jaooooo. Sve su mi ovi strojevi bliže, prvo sam ih na pinku snimo, pa onda vidio na grmi uživo, a sad još i znam živo biće koje ga teralo :goood:

Gdje se treba upisat za vožnju na V10? jel to za našu raju sa Sljemena, testni (opremu zaštitnu imam ja)? :lol2:

Shoshy 05.05.2013. 21:06

Mirta, ljubomorniji nemogu biti, definitivno si najbolje dan provela :chears:
Jel to karbonski od Zvonimira V10?

Okruglica 05.05.2013. 21:21

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2389833)
Mirta, ljubomorniji nemogu biti, definitivno si najbolje dan provela :chears:
Jel to karbonski od Zvonimira V10?

Uuu dan je bio fantastican, ma kako los se cinio rano ujutro :)
Mislim da je od Zvoneta. Nije da ih ima puno s takvim bajkom hehehhehe

Irvine, voznja i nije bila neka za pohvalit, no za ovo (ne)vrijeme i prvi put, sam zadovoljna. Treba to ucit vozit. Nema to veze ni sa AM ni sa HT bajkicima....al fakat. Totalno drugi svijet i nije lako :)
Nadam se da ces i ti imat sanse probat. Ja ga se sad jos vise bojim nego prije hehehheh no ukrotit cu ja njega sunce mu poljubim prije il kasnije :D

Nik 05.05.2013. 21:41

Mirta, ti to gazis koracima od 7 milja ;)
Nego, sto niste gledali prognozu, pa samo tako provozat se do Slovenije i nazad, a onda je jos strela puknula u zicaru :D.

Nik 05.05.2013. 21:42

Nego, sto niste gledali prognozu, pa samo tako provozat se do Slovenije i nazad, a onda je jos strela puknula u zicaru :D.

Okruglica 05.05.2013. 21:51

Citiraj:

Autor Nik (Post 2389844)

hehhehe ja odmah sa magarca na konja :P
Bila mi je veeeeelika zelja vozit se na DH bajku i evo, ispunila mi se :) Btw znas i sam kak se ja vozim :) Ovo su samo moji mali izleti i ostvarenje snova :)

Gledali prognozu u rano jutro. Kaj je najbitnije kada smo odlazili, kisa je prestala u SL :) Jbg, nismo imali srece, al budemo drugi put ;)

Irvin 05.05.2013. 23:17

Psunj?

HIiM raja,

Što se mene tiče, ja mogu ići i to na 1 dan:
a) nedelja - 12. svibnja ili
b) subota - 18. svibnja.
Varijanta je da što ranije krenemo i odvezemo NN :chears:

Kod mene stanu 3 bajka (moj + 2), s tim da ovo moramo proveriti, a ja sutra javim jer mi je nosač hang-on pa moram skemijat one adaptere za sic štangu.

Živi bili pa se vozali!

@ MIRta, evo školice. Jel to ide tako? :zdero:

Shoshy 06.05.2013. 00:24

Ak pricas o odlasku na Pohorje, odmah se pribiljezujem :D

hash 06.05.2013. 01:13

Citiraj:

Autor Željac (Post 2389543)
nismo iši tamo lijevo, direkt kroz kanal.
a, te dvije grane su na samom početku i daju se lako zaobići... tako da... sve je prohodno !
toj stazi treba metla (od doma do kraja) i grablje.
sljedeći put se slobodno najaviš, sigurno bi se našao još netko :)
:beer: :beer:

Ove dve o kojima pricam se ne daju zaobici, mozda smo prosli razlicitim putevima ali ionako nije bitno :D

Ne znam kako cu biti ovaj tjedan s vremenom, ako cu stici koji dan javim tu :chears:

Okruglica 06.05.2013. 06:52

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2389965)
HIiM raja,

@ MIRta, evo školice. Jel to ide tako? :zdero:

hehehe ide, onima koji znaju kaj rade :chears:

Stewanov 06.05.2013. 07:35

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2389434)
Sigurno je kaciga kriva :D

Otisao napravit krug po Dotki jer za sljeme nisam spreman. U kanalima jos ima vode i na nekim dijelovima ima i granja po stazi.
Maknuo bi ih da nema toliko komaraca, pa ko planora ic neka planira da nema stajanja :)

ni ja pa možemo zajedno nabijat kondu...:D

zgmmax 06.05.2013. 08:20

Sada sam ponovo par dana na putu pa nema voznje.
Nadam se da kad se vratim da ce se i vrijeme proljepsat :)

Stewanov 06.05.2013. 09:39

ma znam vrijeme je za niš...:lol2:

A kondu treba nabit da se ode za mjesec dana na http://www.adriabikemaraton.com/
i to u ovoj spešl kategoriji 105kg +
a i da se može normalno popet na sljeme bar ove godine na vrijeme to mogu...:D

Stewanov 06.05.2013. 09:49

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2389817)
E Irvine, fantastican si, za svaki tvoj treci post mi treba rijecnik, a ni on ne pomaze jer neznam kaj bih trazio :lol2:

Bosanski sleng :D Ja ga skužim sve al se poderem od smijanja..kao onaj njegov doživljaj parezane ...:D

SileTzar 06.05.2013. 10:22

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2390020)
Ak pricas o odlasku na Pohorje, odmah se pribiljezujem :D

Da, Pohorje, zato je i napisao u naslovu posta PSUNJ.

Ja bih volio na Psunj, ali onu Konjsku vozit i to, nikakve Anakonde ni Pitoni ni nigdje di ću vrat strgat. Morat ćemo vidjet prognoze i to.

murina 06.05.2013. 10:27

ma pitoma je Anakonda, neboj se :D

zgmmax 06.05.2013. 10:34

Jes ti slozio propheta napokon?

Shoshy 06.05.2013. 11:16

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2390172)
Da, Pohorje, zato je i napisao u naslovu posta PSUNJ.

Ja bih volio na Psunj, ali onu Konjsku vozit i to, nikakve Anakonde ni Pitoni ni nigdje di ću vrat strgat. Morat ćemo vidjet prognoze i to.

Jbt, te naslove postova uopce ne primjecujem. Al stoji sto sam rekao, ide mi se na izlet. Buduci da smo unutar Hrv, mogu i ja ponuditi auto, samo netko treba krovne nosace nabaviti onda

zgmmax 06.05.2013. 11:22

Nosace opce nije tesko nabaviti.

murina 06.05.2013. 11:36

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2390183)
Jes ti slozio propheta napokon?

Nisam, kroz ovaj tjedan ću, tj. će (Zmija :D)
Nisam još riješio headset, a zamijenit ću odmah i shock, ne želim u brdo bez propedala

Nik 06.05.2013. 11:39

Danas sam neplanirano (takve kupovine obozavam) ubo Harota, nije neka pila, ali je chrn ;)

murina 06.05.2013. 11:41

Veri najs :)

zgmmax 06.05.2013. 11:46

Citiraj:

Autor Nik (Post 2390240)
Danas sam neplanirano (takve kupovine obozavam) ubo Harota, nije neka pila, ali je chrn ;)

Dosadio ti Jekyl? :)

the55mic 06.05.2013. 11:46

Jedna od boljih pila ti na pcE...

zubich 06.05.2013. 11:47

ja danas kod marka uboo Specialized Tahoe Sport

ovaj vikend sam pauzirao jer sam bio u svatovima, ali sljedeći vikend sam zakopčan na sljemenu :D

Željac 06.05.2013. 11:56

Citiraj:

Autor the55mic (Post 2390246)
Jedna od boljih pila ti na pcE...

ali brijem da mu je mala rama !
:D ;)

:beer: :beer: :chears:

kokice 06.05.2013. 12:04

Momci bilo je hebeno!:cool: ja i ines odusevljeni!
Prvom prilikom eto mene ponovo, blato je odlicno...ako se to može nazvati blatom!:-P

Al isto bi mogli nabavit koji kamen:-P

Irvin 06.05.2013. 12:50

Citiraj:

Autor Nik (Post 2390240)

aferim jarane, toooo samo da curka poleti za nama :goood:. A viđe mu sitza, može i odspavat na njemu :D

nemoj samo da se u početku odmah vozi sa MIRtom, jer ćeš ubrzo morat menjat na fulku :lol2:

Citiraj:
Autor Shoshy
...Buduci da smo unutar Hrv, mogu i ja ponuditi auto, samo netko treba krovne nosace nabaviti onda

šta ti kola nemaju roaming? hahahhahaaaaaaa :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:50.