![]() |
Jasta cemo neg ponovit, prvo malo da dodjem do sebe jer sam se satro onaj dan,ne znam kako sam dosao doma od umora.
|
da li zna netko možda da li radi Lugarnica u srijedu?
|
lugarnica ne radi samo ponedjeljkom kako ja znam
|
Vjerujem da ce radit jer bit ce rulje gore sigurno.
|
Samo da se nakratko vratim na onaj Crest obruč strgani
Veliš da imaš 78kg i vozio si ga na 3.8 bara, što kad se preračuna u imperijalne mjere ispada 171 pounds 43,5psi, dakle u oba slučaja si bio blizu granice ili si ju čak prekoračio po pitanju tlaka u gumama. Eto. Nisam nikad vidio da obruč tako puca, baš izgleda ko da ga je guma raširila do pucanja. |
Netko planira danas na Sljeme?
Planiram poslije posla oko 4 krenuti prema gore sa trga. |
Citiraj:
|
Ma pojma neam. Išao bi možda po 18-20 stazom koliko se sjećam :)
A ne znam koliko bi nam trebalo do gore i natrag... Do 7 bi valjda došli hehe! |
Ja sam malo kratak sa vremenom ali mogu ic....oces u 16h ispod sata na trgu?
|
ajd na pp daj broj moba pa te nazovem da se dog. Inače mi odgovara, ne mogu baš u 16 na trg, ali 16:15 već da.
|
...east 2 d west...
HIiM raja,
startovali smo Dado (ghost fs) i ja okolo 11h, ukontali se ujutro i sa Micom da se nađemo na vrhu, pedalirali preko crvenog gdje još ima snega, i osunčali se na terasi Zlatnog međeda (ništa gore ne dela ponedeljkom-da nije to neka nova vera gore ili su gazde Dalmoši pa se odmaraju od vikenda :D). Malko ćakule i kao de ćemo? Veli Mic, 9etka je zanimljiva. Mi je nikada nismo vozili i sjurili smo se niz nju, staza merak pravo i sad kad smo već na zapadu, hajd malko do Grme, e a tamo za mene ko vašar (svega ima). Prvo smo napravili on foot inspekciju, pa nam je Mic učitelj pokazo kako se dropa, pa smo mame obišli i na kraju se iskakli na onom skokiću kod ceste, veli Mic da je i on tamo počeo, pa reko hajmo i mi. Fala ti Mic druže na strpljenju i odličnom vodstvu...pa smo onda lagano preko čaršije mi opet na istok, do nove prilike da vidim zapad :zdero: havarije: 1. dadi na kraju 9etke, tamo kod rampe i u ravnini česme, nešto se dogodilo u prednjoj gumi i ritnulo ga samo tako, natuko malko petu, levu. Kad smo skinuli gumu, guma oko ventila na zračnici od starosti se cepa ko papir, a i bila je omanja rupa tipa snakeBajt negde na sredini 2. na Grmi Dado na 2. skoku kod ceste izvodi neku kerafeku (ala whip) i ritne ga opet točak i sastavi desnu nogu, ali jak je i sve izdržo muški... Šta se sprema za 1. Maj? :) |
Ja bi na sljeme recimo.
|
imade li netko 6bolt 180mm rotor za prodaju?
bitno samo da je ravan i jeftin, istrosenost/marka/slicni problemi nebitni... ide na rezervni setup kotača pa me nista ne sekira osim toga da je ravan. ponude i inbox :) |
Video od nedjelje, spust stazom br. 39 u Zagorje - u komadu, trebao mi je odmor kad sam izbio na asfat :D
Zaboravio sam napomenuti da sam sa sebe skidao krpelje i to u dva navrata, izgleda da sam ih pokupio s granja. |
Kolege, trebam savjet od Vas iskusnijih, pa evo što je na stvari:
Imam Wheelera PRO39, bicikl je star vec par godina i gume su se potrošile i već malo ispucale. Trebao bi ih zamijeniti ali nisam siguran koje staviti. Pošto se velikom većinom vozim po cesti i asfaltiranom, dobio sam savjet da uzmem slick gume koje su nešto uže ali kao bicikl lakše ide, i bolje je za po gradu. Strah me da pošto sam sreće kakve jesam da ću nakon 5 km naletiti na staklo i tu slik gumicu odmah probušiti. Sad, da li bi biolje bilo uzeti nešto između standardne mtb gume koja je na biciklu i cestovne (ona koja izgleda kao potrošena, sa ripnama na rubu) ili slick ili nešto treće? http://www.pohrani.com/t/2u/WA/2YE5C77d/pro39.jpg hvala! :chears: |
Kupi slick gume i unutra deni kevlarsku traku protiv bušenja. Imaš tih stvari za kupit po bike shopovima, zaštitna traka koja ide između gume i zračnice. Like so
http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=112 Ripnjače ne štite od stakla. Čak dapače, na slick gumi možeš golim okom vidjet da li se neš upiknulo pa izvadiš, pregledaš gume svakih par vožnji i super. |
posto vas puno vozi trabante, evo zanimljiv upgrade...
http://www.ebay.de/itm/specialized-S...item4172eaff36 |
Citiraj:
http://www.ciklo-sport.hr/proizvod/michelin-city/553 samo računaj da trebaš i druge zračnice, odgovarajuće i proveri dali ti na obruč može 1,4 ići? ja sam je držo na mavic XM319 obručima... |
Citiraj:
staza mi isto izgleda odlična a neki djelovi jako teški :D trebao bi i ja jednom na spust na zagorsku stranu, samo se bojim da nisam u kondi. |
Ovaj YT ubije sliku da je to strasno, u originalu je slika daleko bolja, a na lcd telki je mrak. Tak je kak je, imam ja acc. i na Vimeu, ali hocu da ovi bic. filmici budu na hrpi.
Taj spust po 39ki je meni vrhunski, pogotovo singlica uz potok, ima zanimljivih i strmih detalja, za sve to odvozit u komadu bez stajanja i spustanja noge treba znat i stazu i na nekim dijelovim okuraziti se ;) |
YT treba dan-dva da procesuira cijeli video i popravi kvalitetu nakon kaj se uploada filmic.
Sutra-'preksutra bu to bolje zgledalo. |
|
Zna li tko koliko cca vrijedi Fox DHX 3.0 air? Želi li ga tko možda? :D
|
600-700kn. Realno, vjerojatno vrijedi i vise, al ko bi pametan dao vise od toga za njega :lol2:
|
1. majska furka
HIiM raja,
Sjutra, tunel, kada? :) |
Irivine kako ide Golf? :D
Jesi se privikao malo? |
Citiraj:
|
Aj bas mi je drago.
Gledao sam sa tugom u ocima zadnja 2-3 tjedna kak se vozite, a ja na ne. Al jbga, imamo dosta posla u firmi pa letim po cijelome Svijetu :) |
Citiraj:
|
Momci, sutra planiram ici dosta ranije gore solo pa uciti u prirodi, jel, u miru. Zna netko gdje bi moglo biti mirnije, a da ima neka klupica i stol?
Planiram otici na Cinovnicku, Hunjku ili negdje oko vrha gdje bih mogao sjest i ucit. Bitno da nije prevelika buka. A onda cu kasnije nizbrdo na kombinaciju :) |
gore kod one crkve je lijepo i ima stolova.
a, nije daleko od lugarnice itd. :beer: |
Budem i to istrazio. Pogledat cu prvo tuda oko cinovnicke pa ako nebude idem uokolo trazit.
|
![]() @cuks.. Planinarsko sklonište "Hornjak". (mislim da imas i stol unutra, pa si možeš i spek narazat za fruštuk:goood:). Od Lugarnice gore na Činovničku livadu, pa stazom 44 do Hunjke. Zatim M1 do staze 23. Vožiš stazom 23 jedno kilometar i na kraju ces na račvanju staze 1M i kraja 23 naletit na Hornjak.. Okruženo je gustom crnogoričnom šumom. Nema žive duše, idelano za učenje:D Prošao tamo prije par dana.. cista idila! :) btw.. kad ti dopizdi ucenje,, mozes produzit i do Gorskog zrcala:) Sretno :) |
Bas mi ne djeluje kao da unutra ima svjetla :D
No hvala svejedno :D Imam u planu otic do kapelice Sv. Jakoba. Mislim da bi to bio pun pogodak. Jedino sto cu se morat penjat nazad do tornja kada budem isao nizbrdo :D |
ovaj zaklon kao da je ispao iz nekog lošeg hororca :D
cabin in the woods :D :beer: :beer: |
hahah... taman ko stvoreno za čuksa!:lol2:
btw.. tako je kut svijetla pao na sklonište kad sam ga slikao... inace je u stvarnosti jako lijepo i usred je crnogorične šume!:D |
tako to ide...
prvo se razdvoje, pa uđu u takve kolibe... ne idi ti čuki tamo :D ipak si nam mio :D ja sam sutra u krpama do 9 navečer, onda možda lagano propedaliram po burek i na pivu :D no, sad ozbiljno, ne znam jesam jedini kojem bi one vikend vožnje (9:00 start) bile bolje da su sat kasnije ?! jerbo... jedini dani kad mogu spavati i odmoriti barem malo, probudim se pol sata kasnije i propustim bagru koja je već otišla. za sustizanje i utrke baš i nisam, autobusi prepuni gerijatrije (pa šoferi slegnu ramenima).... :( :beer: ako bude itko zainteresiran za medvedgrad ili slično (danas), može računati na mene i prijevoz bajka/ guzice do himpera. :beer: |
Citiraj:
|
Irvine, treba doći do tunela!
To je taman start u 9:00 za nas zapadnjake! Eto i ja sam danas prespavao. Hoću gore, ali hoću i spavati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:49. |