![]() |
evo ja sam kupio gsmart202. za te pare, a ispo me 950 kn, teško da se može naći bolji mobitel. a 1200kn u eurotradeu nije uopće loša cijena
|
Prijatelj treba savjet za mobitel, koristi HTC Desire a htio bi ga nadograditi s ovim:
GIGABYTE GSmart Maya M1, 1700kn http://www.gsmarena.com/gigabyte_gsm...ya_m1-5401.php Šta mislite? :D |
Osobnog sam mišljenja da je to preskupo za takav drlog :D kineski MTK dual-core procesor unutra, rezolucija je ni vrit ni mimo... OK mobitel, ali 300-tinjak kn preskup ako je ovo fiksna cijena koju si naveo.
|
Za tu cijenu se nađe Galaxy S2, skoro pa novi s garancijom.
Čak sam negdje vidio da za 200-300 kuna gore idu i neke veće mrcine tipa HTC OX, LG O4X |
Citiraj:
Ali da, za malo više love, nabavi HOX ili LGO4X koji su ipak bolji od tog điđabajt drloga ;) |
Samsung Galaxy Fame za 750kn ili Huawei Ascend Y300 za 700kn? Zašto?
|
Y300. Ima puno bolji ekran i dual core procesor.
|
Citiraj:
|
T-ht produženje tarife za člana.
|
Dali je neko probao ovaj y300, mislio sam kupit g300 u bonbonu ali ga više nema, a ovaj mi izgleda kao neki nasljednik, a kako stvari stoje mogao bi bit i jeftiniji.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako da bi se ja odlučio za LG O4XHD ukoliko bi kupovao mob do 2000kn preko oglasnika. Tih 300kn bi pregrmio naspram onog Điđibajta. |
Citiraj:
Imao sam i9000 tj. S1 i bio sam oduševljen no, ukazala mi se prilika za S2 tj. i9100. Saznao sam da je hardverski limitiran punjenje na 700mAh i prilično grije korištenjem GPS i punjenja. To je mene odguralo od toga. Ne samo zbog jakog communitya i prilično kvalitetne plastike u odnosu od S3 tj. i9300. Prešao sam na i9250 tj Galaxy Nexus. Tu negdje hardverski sličan u odnosu na S2. Velika stvar je što ne grije niti limitiran na punjenje :fiju: Eto, i9250 za godinu dana 1500kn i manje od 2 godine garancije je pun pogodak :) Možda mi uleti prilika za HTC One ili iPhone 5. |
Na kojem je ekran ljepši,LG 4x HD ili na samsungu S2 ? Prvenstveno pitam za razliku između super amoled i običnog LCD kod LG-a...
|
S2 je meni ljepši.
|
SAMOLED je super, da je dilema između 1920x1080 naspram 1280x720 prevagnule bi ostale stvari, ali 1280x720 naspram 800x480 ipak bi osobno išao na LG-a
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3621 Battery life je tu negdje (jača baterija, ali rastrošnija platforma) |
Citiraj:
|
Da,i meni nekako SAMOLED izgleda bolje...no eto,LG ima mnogo drugih prednosti,pa nisam siguran...
Iako,ovaj filmić govori drukčije, http://www.youtube.com/watch?v=YF-Z3_f3WCE |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma znam,LG it is...ali bilo bi fora kad bi imao SAMOLED,iako kažem,po nekim filmićima šta kopam po netu kažu i prikazuju LCD True HD IPS da je čak bolji...
Uspio sam bacit oko na S2 ali ne i na taj uber super ips od lg-a... Bez obzira na nadmoć LG-a,zadovoljio bi me i S2,sasvim je dovoljno brz...ne treba mi brže,al' pristao bi na taj kompromis samo ako je taj SAMOLED uočljivo bolji display... Sad surfam iako sam definitivno na strani LG i to debelo. |
Citiraj:
|
Stagod ti nije jasno, samo pitaj. :D
|
Citiraj:
Nego, jel se community štogod proširio? Kakvi su ROM-ovi? |
Gledam cijene S2 skoro pa u rangu hdx4, potonji je 300-tinjak kn skuplji, al i daleko bolji spram s2.
S2 mozda izvlaci dobra podrska, al hdx4 polako al sigurno dobiva sve vise custom romova. OT: rijesil bum se hdx4, pa ak je ko zainteresiran, moze na PM.. :) |
Citiraj:
O4X ima tegru 3, koja ima jako puno stateova cpu clocka, zbog cwga je mob iznimno fluidan. Ja sam na stocku, sta onda dovoljno govori o kvaliteti OSa na njemu. S2, pogotovo stock, a i svi ostali ROMovi na njemu idu brzo, ali ne idu fluidno. Mobitel je star, sta znaci da je AMOLED dozivija svoje, pa ce se, ukoliko vec nisu, pojaviti burn-in fleke na nkemu. Baterija je starija, chipset je stariji, sa vecim proizvodnim procesom, kamera je choppy u medium to low light uvjetima, i video i slikavanje. A i ima sam oba uredjaja, i jedino u cemu mi je S2.je bolji jest ekran i MIUI Rom. Na ovom drugom trenutno radim, tako da...O4X je bolji. |
pozdrav, trebao bih pomoc u vezi odabira dual sim android moba.
Dakle trazim nesto do 1000kn, a da nije neka kineska kopija. Imate kakvu preporuku :D |
Citiraj:
|
Ja ne znam kome je O4x fluidan,stalno nedostaje RAM,prilikom malo zahtjevnije aplikacije,kad izadjem,ucitava 10s ponovno ikone i widgete,zatim predugo ulazi u kontakte i call log,onda lagga prilikom switcha homescreenova,onda recimo ne mora biti zahtjevan app,izadjem iz facebook na home screen i opet ucitava ikone i widgete.
Stalno nedostaje RAM-a,dobio sam preporuku da napravim factory reset zato sto nisam napravio iako pise kad sam apdejto sa ICS na JB ? Sto mislis hoce li pomoci ? Mob je rootan,ociscen od bloatwarea i hibernirani appovi tako da ne mislim da oni izazivaju te probleme :/ |
Koliko ima zapravo RAM-a i koliko je free? Koji ROM? Aplikacije su hibernirane preko Greenifyja ili? Procesor underclockan ili defaultan?
Isto kao i kod Windowsa, uvijek preporučam čistu instalaciju. Osim manje mogućnosti zajeba sistemskih fileova uvijek postoji šansa da je nekakav memory leak uzrokovan nes(p)retnim upgradeom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:57. |