![]() |
Kupiš das auto za 50tak 000ojra, čuniran jelte, i onda te podere Punto i to dizlo hahahaha
https://www.youtube.com/watch?v=h3ikqxbBHak |
Citiraj:
|
S obzirom na obzir, izgleda da mu se isplati. Nije tak često, al nije ni čudno
|
Ja bi se radije vozio u Veyronu nego u golfu od boba motoringa koji ga jede za dorucak, isto tako bi radije izabrao ovog golfa nego punta nasviranog do krajnjih granica.
Golf ce opalit vjerojatno poprilicnu kilometrazu bez problema, dok za puntilaka nisam siguran... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.jutarnji.hr/autoklub/gara...80-ks/4521155/ |
podcijenio protivnika nissan, a ovaj ce se tak ubit u toj kocki od auta, prije ili kasnije
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Ovaj Punto mehanički ima dorađeni serijski motor, serijski ovjes s jačim kočnicama.
Lada nema niš serijsko osim vanjskog lima |
Koja je ono priča s puntom? Usis/ispuh s alfe i veći turbo?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A vezano za potrosnju od 5.5 To mi je jako tesko za povjerovat obzirom da se radi o turbo benzincu. Tim vise sto prakticki svaki dan po osam sati provedem u Toyoti Prius C. U gradskoj guzvi i prosjek mi bude oko 8 litara. Mogu spustit na 5 ali ako nije guzva i pazis kak vozis, kocis i sl. |
Salomondrin je napravio video "Road to the Rimac Concept One vs my Porsche 918!" :)
https://www.youtube.com/watch?v=9KgTHkZtUUg edit: očito je ovo samo uvod, sljedeći video je utrka. |
Citiraj:
I da, dosta pazim na kočenje i te stvari.. kotrljam se do semafora ili kružnog i td. (kad mogu tj. dok nema iza mene "nadobudnih"..) I onako tokom vožnje nemaš kaj drugo raditi, nego voziti pa mi je onda logično da se potrudim pripaziti kako vozim.. ak već mogu uštediti 30-35kn, jbg to mi je velika pizza, radije si pizzu pojedem za tih 35kn, nek dati bez razloga za benzin. Nadam se da me razumijete. :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Inače, vozio sam testni 1.0 100ks, i mislim da će sljedeće godine u obitelj doći još jedan focus (ovaj put karavan), 1.0 125 ili 1.5. 150 :D |
Citiraj:
U takvim uvjetima sigurno nije 5.5 litara potrošnja. Znam i sam koliku potrošnju imam u (rodnom) Bjelovaru (u koji idem tek nekoliko puta godišnje), a koliku u Zg. Tak da, ono, Green_FanBoy, sorry pajdo, ali nije ti to baš usporedivo sa Zagrebom |
Pa recimo da tako u autoškoli uče..barem u Crnkoviću u VŽ. Da se prema semaforu/kružnom ne doleti pa koči, nego pustiš gas da auto sam usporava, prikočiš tek zadnjih par metara.
Mene nervira dok se netko zaletava onda hektično koči.. ili se žuri da bude 2 dužine auta ispred tebe, a na kraju dođe 1 min prije na cilj. Brže/sporije se ima smisla voziti kad voziš više od 100-200km, na tih 10km koju razliku mi čini vožnja 10 +/-km/h?? 3-4-5 min? Zanemarivo. Krenem 5 min prije i mirna bosna.. Da se ja žurim ili nateravam zbog nekoga tko radi od 7, a krene u 6:55 na posao? Nema potrebe. @generic: Pa ne pišem ja za ZG, za Zg sam napisal da bi uspio ispod 6,5, 5,5 i ispod mi je Varaždin. Glej žao mi je kaj morate živjeti u tom ZG, zbilja mi Vas je žao. ALi kaj da sad radim zbog toga? Ja od 3-4 sata Zagreba dobijem sifilis, kolko m ije taj grad ogavan, tak da razumijem frustracije. Nebi mjenjal selendru za ZG nikad. @ explosiv: a kaj imam zeznuti ako mjenjam dok on strelicu kaže? Pa valjda je neko pametniji od mene to tak "složio".. Mjenjam između 2 i 2,5k rpm. Mislim da je to optimalno za taj auto. Čim ode prek 3 počinje divljački vući, a za to jako rijetko imam potrebu. |
Citiraj:
Ecoboost je najštedljiviji turbo benzinac koliko mi se čini. Na 1.4TSI sam imao 1-1.5L nižu potrošnju od 1.6 atmosferca po gradu, a vožnja je bila i ugodnija radi 20-30% većeg momenta. Nisam svako jutro 1h u gužvi jer to je opet ekstrem kao i vožnja po gradu bez semafora i ikakve gužve, no moja gradska vožnja je oko 7.8L kroz godinu, na točenju. |
Citiraj:
a ovo sto kazes ti vjerujem, jer kad padne kisa, to je poseban dozivljaj u zagrebu |
Danas ujutro je kaos, nitko više ne zna vozit.
Mene iritiraju oni kaj "žure" na crveno, dolete prebrzo na semafor, dok se još nije upalilo zeleno, koče, pa usporavaju ove iza koji dolaze kad se fino upali zeleno. I tak svaki semafor (zeleni val, slavonska, vukovarska) |
Sva sreca pa delam u Buzinu pa do tam nema tolikih guzvi osim za skretanje lijevo u buzin.
To cekanje traje 2-3 semafora pa niti to niej problem. |
mene samo zanima kak je tolika panika kad padne kisa. jel vise ljudi ide autom koji inace ide biciklom/ pjehe ili?
ne kužim ni ja, ali se očito ljudi pogube kada moraju koristiti brisaće :lol2:
|
Nek dogovore tretman sa jed2ijem pa im brisaci nece radit problem :p
|
Citiraj:
Citiraj:
Isto tako se stvaraju guzve nevezano za kisu na Slavonskoj kod vjesnika di su postavili kameru. Ogranicenje je 70 i ekipa uredno koci i ide oko 60. |
Citiraj:
Al navikne se čovjek na tih par mjesta gdje svi polude na znak kamere pa i ti pripaziš na kamikaze |
Citiraj:
Uvijek tako bude kad je loše vrijeme pa voze oni koji inače bicikliraju. |
Citiraj:
Ista stvar je i s iskustvima iz malih gradova. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:19. |