PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

lowrider 18.09.2016. 13:52

Kupiš das auto za 50tak 000ojra, čuniran jelte, i onda te podere Punto i to dizlo hahahaha

https://www.youtube.com/watch?v=h3ikqxbBHak

Hrconja 18.09.2016. 14:06

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2968581)
Kupiš das auto za 50tak 000ojra, čuniran jelte, i onda te podere Punto i to dizlo hahahaha

Je sam kaj se taj Saletov punto dosta često razleti. Al impresivan auto u svakom slučaju :chears:

lowrider 18.09.2016. 14:09

S obzirom na obzir, izgleda da mu se isplati. Nije tak često, al nije ni čudno

zkljaja 18.09.2016. 14:40

Ja bi se radije vozio u Veyronu nego u golfu od boba motoringa koji ga jede za dorucak, isto tako bi radije izabrao ovog golfa nego punta nasviranog do krajnjih granica.
Golf ce opalit vjerojatno poprilicnu kilometrazu bez problema, dok za puntilaka nisam siguran...

X-Plosiv 18.09.2016. 15:18

Citiraj:

Autor Green_FanBoy (Post 2968493)
Jer me trube općenito nemaju smisla na autima, osim ako ti pas/mačak spava pred autom da ga otjeraš (a to se toliko "često" dešava, da ti ta truba niti ne treba..).

U 8. god. koliko vozim trubu sam koristil jednom i to iz spomenutog razloga za otjerati živinu, pas je spaval na cesti i nije čul auto..

Ja ne bih mogao bez funkcionalne trube. Ovako iz glave, barem 10x mi je spasila auto. Koliko puta je netko išao u rikverc jer je "zaboravio" pogledati retroviozor, a ja iza njega...ili skretanje u moju traku jer ne dao bog da netko pogleda mrtvi kut itd.

lowrider 18.09.2016. 16:58

Citiraj:

Autor papčić (Post 2968596)
Ja bi se radije vozio u Veyronu nego u golfu od boba motoringa koji ga jede za dorucak, isto tako bi radije izabrao ovog golfa nego punta nasviranog do krajnjih granica.
Golf ce opalit vjerojatno poprilicnu kilometrazu bez problema, dok za puntilaka nisam siguran...

Pa Punto je slagan za deranje do krajnjih granica, da se "normalno" vozi, vjerojatno bi motor duže izdržao

panasonic 18.09.2016. 17:56

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2968581)

Ili kupiš Nissan GT-R pa te osramoti Lada Niva:
http://www.jutarnji.hr/autoklub/gara...80-ks/4521155/

vorda22 18.09.2016. 18:03

podcijenio protivnika nissan, a ovaj ce se tak ubit u toj kocki od auta, prije ili kasnije

Sent from my MI MAX using Tapatalk

lowrider 18.09.2016. 21:44

Ovaj Punto mehanički ima dorađeni serijski motor, serijski ovjes s jačim kočnicama.
Lada nema niš serijsko osim vanjskog lima

tech 18.09.2016. 21:49

Koja je ono priča s puntom? Usis/ispuh s alfe i veći turbo?

Hrconja 18.09.2016. 22:04

Citiraj:

Autor tech (Post 2968715)
Koja je ono priča s puntom? Usis/ispuh s alfe i veći turbo?

http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=30775.0

Wolverine 19.09.2016. 00:02

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2968513)
Taj Ford Ecoboost 1.0 125ks u čistom gradu troši od 7-7.5 litara. Pod grad mislim ZG, a ne neko selo bez ijednog semafora koje je eto nazvano gradom. I ne mislim na slavonsku u 9 navečer nego regularnu gužvu prema i/sa posla.

Drito to. Treba razlikovat gradsku voznju od semafora do semafora i gradsku voznju praznom cestom.

A vezano za potrosnju od 5.5
To mi je jako tesko za povjerovat obzirom da se radi o turbo benzincu. Tim vise sto prakticki svaki dan po osam sati provedem u Toyoti Prius C. U gradskoj guzvi i prosjek mi bude oko 8 litara. Mogu spustit na 5 ali ako nije guzva i pazis kak vozis, kocis i sl.

SrKi 19.09.2016. 06:42

Salomondrin je napravio video "Road to the Rimac Concept One vs my Porsche 918!" :)

https://www.youtube.com/watch?v=9KgTHkZtUUg

edit: očito je ovo samo uvod, sljedeći video je utrka.

Green_FanBoy 19.09.2016. 07:23

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2968745)
Drito to. Treba razlikovat gradsku voznju od semafora do semafora i gradsku voznju praznom cestom.

A vezano za potrosnju od 5.5
To mi je jako tesko za povjerovat obzirom da se radi o turbo benzincu. Tim vise sto prakticki svaki dan po osam sati provedem u Toyoti Prius C. U gradskoj guzvi i prosjek mi bude oko 8 litara. Mogu spustit na 5 ali ako nije guzva i pazis kak vozis, kocis i sl.

Stavil sam link na spritmonitor pa vidi. Nije da izmišljam..

I da, dosta pazim na kočenje i te stvari.. kotrljam se do semafora ili kružnog i td. (kad mogu tj. dok nema iza mene "nadobudnih"..)

I onako tokom vožnje nemaš kaj drugo raditi, nego voziti pa mi je onda logično da se potrudim pripaziti kako vozim.. ak već mogu uštediti 30-35kn, jbg to mi je velika pizza, radije si pizzu pojedem za tih 35kn, nek dati bez razloga za benzin. Nadam se da me razumijete. :fiju:

D1viry 19.09.2016. 07:27

Citiraj:

Autor Alister (Post 2968300)
osigurač, relej, sirena, prekid u žicama ili prekidaču :)
Pa kreni jednostavnim putem, provjeri osigurač, i trubu spoji direktno na aku pa vidi da li svira

Prosvirala jučer. Izgleda da je problem na relaciji relej-prekidač.

vorda22 19.09.2016. 08:01

Citiraj:

Autor Green_FanBoy (Post 2968769)

I da, dosta pazim na kočenje i te stvari.. kotrljam se do semafora ili kružnog i td. (kad mogu tj. dok nema iza mene "nadobudnih"..)

I onako tokom vožnje nemaš kaj drugo raditi, nego voziti pa mi je onda logično da se potrudim pripaziti kako vozim.. ak već mogu uštediti 30-35kn, jbg to mi je velika pizza, radije si pizzu pojedem za tih 35kn, nek dati bez razloga za benzin. Nadam se da me razumijete. :fiju:

sa ovim kotrljanjem hebeno nerviras u prometu...da nadobudnih...tko te ucio vozit bas me zanima...zasto se moram nervirati ovako rano ujutro...

X-Plosiv 19.09.2016. 08:42

Citiraj:

Pazi da mijenjanjem do 2000okr ne zezneš sve ostalo u tom autu nakon 5g :)

Inače, vozio sam testni 1.0 100ks, i mislim da će sljedeće godine u obitelj doći još jedan focus (ovaj put karavan), 1.0 125 ili 1.5. 150 :D

generic 19.09.2016. 08:44

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2968774)
sa ovim kotrljanjem hebeno nerviras u prometu...da nadobudnih...tko te ucio vozit bas me zanima...zasto se moram nervirati ovako rano ujutro...

Ako te nervira, zaobiđi. Ali sigurno nije to kotrljanje ono što te danas iživciralo jer danas kotrljanja niti nema. Skoro sat vremena sam išao do posla, kreni-stani. Mene nerviraju slalomaši koji "unerede" proces kotrljanja 50-60 na sat koji osigurava skoro pa zeleni val na Zagrebačkoj (do Selske). A posebno su mi omiljeni oni koji u smjeru istoka kod stanice za tehnički pregled na Vrbanima odu desnom trakom kao da skreću tamo i onda zaobiđu onaj otok i nastave drito do semafora pa se ubacuju lijevo u traku za ravno. :fuming:

U takvim uvjetima sigurno nije 5.5 litara potrošnja. Znam i sam koliku potrošnju imam u (rodnom) Bjelovaru (u koji idem tek nekoliko puta godišnje), a koliku u Zg. Tak da, ono, Green_FanBoy, sorry pajdo, ali nije ti to baš usporedivo sa Zagrebom

Green_FanBoy 19.09.2016. 08:44

Pa recimo da tako u autoškoli uče..barem u Crnkoviću u VŽ. Da se prema semaforu/kružnom ne doleti pa koči, nego pustiš gas da auto sam usporava, prikočiš tek zadnjih par metara.

Mene nervira dok se netko zaletava onda hektično koči.. ili se žuri da bude 2 dužine auta ispred tebe, a na kraju dođe 1 min prije na cilj.

Brže/sporije se ima smisla voziti kad voziš više od 100-200km, na tih 10km koju razliku mi čini vožnja 10 +/-km/h?? 3-4-5 min? Zanemarivo.

Krenem 5 min prije i mirna bosna..

Da se ja žurim ili nateravam zbog nekoga tko radi od 7, a krene u 6:55 na posao? Nema potrebe.

@generic: Pa ne pišem ja za ZG, za Zg sam napisal da bi uspio ispod 6,5, 5,5 i ispod mi je Varaždin. Glej žao mi je kaj morate živjeti u tom ZG, zbilja mi Vas je žao. ALi kaj da sad radim zbog toga? Ja od 3-4 sata Zagreba dobijem sifilis, kolko m ije taj grad ogavan, tak da razumijem frustracije.

Nebi mjenjal selendru za ZG nikad.

@ explosiv: a kaj imam zeznuti ako mjenjam dok on strelicu kaže? Pa valjda je neko pametniji od mene to tak "složio".. Mjenjam između 2 i 2,5k rpm. Mislim da je to optimalno za taj auto. Čim ode prek 3 počinje divljački vući, a za to jako rijetko imam potrebu.

Vuco 19.09.2016. 08:50

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2968779)
Pazi da mijenjanjem do 2000okr ne zezneš sve ostalo u tom autu nakon 5g :)

Inače, vozio sam testni 1.0 100ks, i mislim da će sljedeće godine u obitelj doći još jedan focus (ovaj put karavan), 1.0 125 ili 1.5. 150 :D

Ne mora se mijenjati prije 2000o da bi imao takvu potrošnju. Uredno se mijenja na 2500-3000, pa kad i treba na 4000 okretaja.

Ecoboost je najštedljiviji turbo benzinac koliko mi se čini. Na 1.4TSI sam imao 1-1.5L nižu potrošnju od 1.6 atmosferca po gradu, a vožnja je bila i ugodnija radi 20-30% većeg momenta.
Nisam svako jutro 1h u gužvi jer to je opet ekstrem kao i vožnja po gradu bez semafora i ikakve gužve, no moja gradska vožnja je oko 7.8L kroz godinu, na točenju.

vorda22 19.09.2016. 08:54

Citiraj:

Autor generic (Post 2968781)
Ako te nervira, zaobiđi. Ali sigurno nije to kotrljanje ono što te danas iživciralo jer danas kotrljanja niti nema. Skoro sat vremena sam išao do posla, kreni-stani. Mene nerviraju slalomaši koji "unerede" proces kotrljanja 50-60 na sat koji osigurava skoro pa zeleni val na Zagrebačkoj (do Selske). A posebno su mi omiljeni oni koji u smjeru istoka kod stanice za tehnički pregled na Vrbanima odu desnom trakom kao da skreću tamo i onda zaobiđu onaj otok i nastave drito do semafora pa se ubacuju lijevo u traku za ravno. :fuming:

U takvim uvjetima sigurno nije 5.5 litara potrošnja. Znam i sam koliku potrošnju imam u (rodnom) Bjelovaru (u koji idem tek nekoliko puta godišnje), a koliku u Zg. Tak da, ono, Green_FanBoy, sorry pajdo, ali nije ti to baš usporedivo sa Zagrebom

ne govorim ja o 50-60. ja pricam o tome da se vidi crveno u daljini i onda se ide 20-30 jedno 100-200 metara.

a ovo sto kazes ti vjerujem, jer kad padne kisa, to je poseban dozivljaj u zagrebu

jed2i 19.09.2016. 09:09

Danas ujutro je kaos, nitko više ne zna vozit.

Mene iritiraju oni kaj "žure" na crveno, dolete prebrzo na semafor, dok se još nije upalilo zeleno, koče, pa usporavaju ove iza koji dolaze kad se fino upali zeleno. I tak svaki semafor (zeleni val, slavonska, vukovarska)

zgmmax 19.09.2016. 09:18

Sva sreca pa delam u Buzinu pa do tam nema tolikih guzvi osim za skretanje lijevo u buzin.
To cekanje traje 2-3 semafora pa niti to niej problem.

vorda22 19.09.2016. 09:27

mene samo zanima kak je tolika panika kad padne kisa. jel vise ljudi ide autom koji inace ide biciklom/ pjehe ili?

Alister 19.09.2016. 09:34

ne kužim ni ja, ali se očito ljudi pogube kada moraju koristiti brisaće :lol2:

buljo 19.09.2016. 09:35

Nek dogovore tretman sa jed2ijem pa im brisaci nece radit problem :p

zgmmax 19.09.2016. 09:40

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2968792)
mene samo zanima kak je tolika panika kad padne kisa. jel vise ljudi ide autom koji inace ide biciklom/ pjehe ili?

Citiraj:

Autor Alister (Post 2968793)
ne kužim ni ja, ali se očito ljudi pogube kada moraju koristiti brisaće :lol2:

Koliko sam skuzio ekipa se vozi sporije i opreznije i zato nastanu problemi.

Isto tako se stvaraju guzve nevezano za kisu na Slavonskoj kod vjesnika di su postavili kameru.
Ogranicenje je 70 i ekipa uredno koci i ide oko 60.

Hrconja 19.09.2016. 09:51

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2968796)
Ogranicenje je 70 i ekipa uredno koci i ide oko 60.

Da ovo je užasno opasno. Voziš se 80 kao i uvijek i onda paničari ispred tebe nagaze kočnicu kao da netko istrčava.

Al navikne se čovjek na tih par mjesta gdje svi polude na znak kamere pa i ti pripaziš na kamikaze

D1viry 19.09.2016. 10:00

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2968792)

Ja u firmi danas vidim puno manje bicikala, a na parkingu ispred nema mjesta. Znači, više ih je danas došlo autom.
Uvijek tako bude kad je loše vrijeme pa voze oni koji inače bicikliraju.

Old Iggy 19.09.2016. 11:42

Citiraj:

Sprintmonitor je neupotrebljiv u ekstremnim okruženjima, gledati tamo potrošnju ne znači ništa kad su gužve u gradovima. Pogledaj vršne potrošnje, ne minimalne, samo su te puno rjeđe (valjda se ljudi ne žele "hvaliti").

Ista stvar je i s iskustvima iz malih gradova.

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2968804)
Ja u firmi danas vidim puno manje bicikala, a na parkingu ispred nema mjesta. Znači, više ih je danas došlo autom.
Uvijek tako bude kad je loše vrijeme pa voze oni koji inače bicikliraju.

Ne samo bicilisti već i mnogi koji idu javnim prijevozom. Jutros nam je kaos u garaži...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:19.