![]() |
Jel zna tu netko nekakav insider info vezano za fttb ,kud ce se sirit u 2016?
|
Šire se do mene :goood:
(makar držim fige, idem u crkvu svaku nedjelju i molim se) :D Imaš osobe i zgrade koje baš briga za optiku a imaš i mene te neke moje susjede koji bi dali pola bubrega za optiku. Navodno sada rade plan/projekte za spajanje u 2016. te će krenuti u realizaciju već početkom veljače kako mi je rečeno. Do sada su samo par kvartova/zgrada po Rijeci i Zagrebu pokrili. Ne prodajem Zyxela jer prvo moram provjeriti kod ljudi koje znam hoće li tko jednoga. |
Citiraj:
|
aha,znaci nitko nema inside info ?
|
Ima lskon optiku? koja cijena i koja brzina,koji modem(router mi ne treba)? hvala..
bump!!! |
Citiraj:
|
da li su ti oni poslali ponudu, ili mogu zatražiti preko Web stranice?
|
Citiraj:
Možeš provjeriti dostupnost optike i preko weba. Pretraži po adresi i nakon što obaviš provjeru biti će ti negdje navedeno koje brzine možeš ostvariti. |
aha. sam kužim, t-com uvodi optiku u moje zgrade, pa pretpostavljam da će i iskon imati pravo na nju. kakav je TV? ima li štogod HD kanala?
|
Citiraj:
|
koju ti je brzinu pokazalo? ja imam samo 50/10 na svojoj adresi, možeš li mi reći okolnu adresu, da je unesem u tražilicu? na PM.
|
50/10 nije optika nego VDSL, iako nije ni to loše.
Meni je pokazalo 80/40, iako preko wirelessa nikada ne mogu ostvariti tu brzinu, navodno imaju neki bug na firmwareu koji nikako da riješe. |
Jasno da je 80/40 jedino dostupno na optici....ali
FTTB ide na 80/40 i na 20/5Mbit . To su paketi koje imaju u ponudi za Fttb. |
oni vuku sami svoju optiku? ili koriste nečiju? cijene za ta dva paketa?
|
U bigulicu Shuky, ti kao da si pao s Marsa :D
Pa imaš par postova iznad tebe i stranicu prije sve jasno pojašnjeno oko toga. Isključivo svoju optiku, svoj kabel. Ne T-Comov. I cijene su isto na stranici prije. Ako želiš sam pogledati, ukucaj Rijeka, Rastočine 7 u provjeru dostupnosti i vidjeti ćeš što nude od optike. |
sve jasno, netko je trebao samo napisati,
strana prije:-) gdje inače Iskon polaže optiku? velika naselja? kakva im je politika? i to piše na prošloj strani?:-) |
I to je već rečeno.
Politika im je spajanja većih zgrada u gradovima koje su udaljene od centrala i koje ne mogu osigurati 20-30Mbps vdsl-a. Kod nas je za iskonovu optiku zainteresirano 6-7 postojećih Iskon korisnika i 3-4 nova koje bi je odmah uzeli. Jako sam blizu te optike i nadam se da ćemo je dobiti. Imaš zgrade u kojima nema zainteresiranih stanara a imaš i moju gdje bi neki dali pola bubrega za iskonovu optiku :D Btw Iskon je na dslamima onemogućio sinkronizaciju na adsl. Korisnici koji su na vdsl-u prije su mogli uključiti adsl router ili u zyxelu isključiti 8b i router bi se sinkronizirao na adsl te bi se vidjeli parametri parice. To više nije moguće. Meni je margina s 15.7db pala na 14.5 pa na 13.9db pa mi je danas na 13.2db s istog 20Mbps profila (a i max se smanjuje) dobivam ES greške. Htio sam se sinkati na adsl da vidim parametre/max no eto, očito su to onemogućili. http://i.imgur.com/yWeXCUO.jpg |
Ja sam imao 30/4 u zgradi, tesko da cu dobiti iskon optiku.
|
Uf. neka se sire sa tom optikom. Ja u zgradi imam iskon paket 20/5 a ostvarivo mi je 18/1.2.
Sa ovih 18 jos sam zadovoljan ali fali mi ovih 5mbps uploada za kvalitetan you tube gameplay stream. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Lol, što mi se događa s paricom.
Ove greške se pojavljuju i pale kao božićne lampice :D http://i.imgur.com/PqCKyel.jpg EDIT:Ništa, skužio sam. |
Evo da se i tu javim, dakle istekla mi ug. obveza kod tcoma i iskon mi je upao u oko s svojom TRIO Fun 20 paketom. Molim iskustva da podijelite općenito o iskonu i onih koji ga imaju na području Siska. Hvala.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima li tko ovu optiku 80/40 samo net za 146 kn ? To definitivno uzimam čim mi sa H1 ode ugovor...
|
Citiraj:
|
Biti će do jeseni jer se optika meće u kvart budući se sve mjenja (voda, kanalizacija, struja, telefonija...)
|
To što se mijenja kanalizacija ne znači nužno optiku Iskona.
Iskon sam vuče vlastitu optiku na dionicama te ne koristi HT-ovu infrastrukturu. Rade u većim gradovima s velikim zgradama. Vjerojatno ćeš dobiti HT-ovu optiku a ne Iskonovu. |
Ok, ti onda više znaš od ljudi koji rade za ISKON i koji su mi rekli da će svoju optiku postaviti u kvartu jer tekom već ima svoju ;)
|
Aha, onda dobro. Mislio sam da nisi informiran i da si pretpostavio da iskon koristi ht-ovu :D
Onih par ljudi po forumima što su dobili ith 80/40 su zadovoljni. Optika do zgrade, bakar do stana. |
Čitam ja temu :D znam da tekom neda svoju... iako bi radije da H1 dotegli svoju ali to nebu tak skoro.
Meni u biti ne treba fiksni telefon. A ovo sa ovim popustom od 64 kuna ak se potpiše ug na 24 mjeseca, meni je idealno. I jeftinije nego sadašnjih 50/15. |
Citiraj:
Brojke su nagađanje, ali čak vjerujem da nisu daleko od istine. |
Ako bude dobro, ako ne bude opet dobro :) nije ni 50/15 za bacit ;)
|
Citiraj:
Mislim sve je to ista tehnogija samo drugačija izvedba. FTTB je optika do zgrade a ostatak VDSL po bakru do stanova. A FTTN je optika do kvarta i ostatak VDSL po bakru do zgrada i u stanove. |
Zgrada mora bit najmanje 800m udaljena od centrale da bi to iskon isao postavljat.
|
Ja sam seronjama morao vraćati uređaj iako sam bio 5-6 godina njihov korisnik, ne znam jel to kod svih obaveza?
|
Citiraj:
@viper pa naravno za <800m udaljenost od centrale nema smisla postavljati optički vod jer na toj udaljenosti VDSL može gurati dosta dobre brzine. |
Koji router sada Iskon daje kao zamjenu (ADSL) jer mi Siemens SX763 u zadnje vrijeme ne radi baš najbolje?
|
Kako ti SX763 ne radi najbolje?
Kao zamjenu će ti dati/uvaliti prvog u kombiju. Ako ideš na vdsl dobivaš Zyxel VMG. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19. |