![]() |
Citiraj:
Ali istina, ne kužim zakaj grafa ne bi radila bar na minimalnim okretajima, i ovako se ne bi čula. Više mi to vuče da se tako "štede" ventovi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Je, nadam se i ja. Što je omjer na tržištu između njih bliži 50:50, to je nama bolje... samo što iz nekog glupog razloga velik broj ljudi to ne shvaća. Citiraj:
Meni su na GTR kartici ventovi non stop isključeni, aktiviraju se isključivo za vrijeme gejmanja. |
Citiraj:
Kolika ti je temperatura u idle-u? Imaš dodatne ventilatore za kučište? |
Citiraj:
Ovaj Radeon Chill feature bi mogla biti dobra stvar. Ispada da je to nešto kao polu-freesync, odnosno prošireni v-sync ako sam dobro shvatio, i podešava parametre u slučaju (nepotrebno) visokih frame-ova, navodno, i za sada samo za certificirane naslove. Dotiče se i parametara napona, temperature, a što sigurno neće odmoći vlasnicima AMD grafa (tj. valjda neće odmoći :D). Bumo vid'li uskoro :) |
Citiraj:
Inače krivulju sam podešavao da jače pali ventove iznad 60c. Kučište je tt core v1 i ima jedan veliki vent od 20cm ispred koji čini se dosta dobro hladi. Grafa stoji na boku kučišta i ima sviježeg zraka fino. |
Inace ko zeli da mu se non stop vrti ventilator ima 4x 480 referentnu, ona se non stop vrti na 800 rpm. :)
|
Citiraj:
Samo sam komentirao razliku izmedju cherry picked modela i onog kaj je mene zadesilo i koliko moj ide :D Meni svejedno, vrtim 1680x1050 rezu s tim, leti sve, trebam to jos undervoltat i downclockat. :roller: |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
AMD Vega To Debut January 2017 At CES, Secret Preview Happening Now
Što je sa 1H/2H 2017? Bome AMD je baš nepredvidljiv u zadnje vrijeme ReLive - Faster Than Shadowplay! Tutorial and Benchmarks (adoredtv) Crimson ReLive Edition: AMD Making AMD Great Again! |
Taj wccf od vijesti koja kaze da AMD mozda radi preview za Vegu, a da vjerojatno se radi o ZEN-u je dosao to tog da se radi samo o Vegi :D
Original vijest je s videocardz.com |
Važno:)
Za vlasnike polarisa a pogotovo onih kojima je power limit smanjen. Postoji jednostavno riješenje na koje sam nabasao. Provjereno radi i sad je power limit na 50%. Oleeeee. Post 672.... http://www.overclock.net/t/1604567/p...x470-rx460/670 p.s. ja sam skinuo zadnji stable msi afterburner Edit 2: znači bez obzira na power limit max clock mi je praktički ostao isti :(.. malo manje od 1350 |
Sjeća li se tko polaris 11 sa 16CU sa battlefront prezentacije? Oduvijek sam sumnjao da će doći i druga, jača p11 gpu, kad ono
AMD Radeon RX 460 Unlock is Here – Jump From 896 To 1024 Stream Processors, Gain a 12.5% Performance Boost :care: |
Dajem glavu da je ovo namjerno pušteno iz AMD-a.
Baš sada, i baš u tome segmentu kartica:D |
Pa fino bome :)
Mislio sam da im više ni jedan takav "osakaćeni" model ne prolazi bez laserske intervencije, ali da... vjerojatno namjerno zbog (besplatne, i nipošto beznačajne) reklame. U svakom slučaju, free performance ftw :) |
Nije bez veze.Sad s tim boostom taman šiša gtx 1050,pod pretpostavkom da je ova bila ugrubo nekih 10% brža.A razlika u cijeni je osjetna u korist rxa!
|
Ono što mene zanima iz prakse - dali se svaka otključava? Ako da, unaprijed planirani pothvat (čekala se konkurencija)
Meni je fascinantno da nijedan medij nije ubro da ona gpu sa prezentacije ima 2CU više, za razliku od par ljudi sa foruma (smartic i možda još poneko). Očito medije boli kuki za budžet gpu |
heh, ili nisu smjeli "ubrati" :D
|
Možda su planirali izdati 460x kada proces malo sazrije pa ih više bude iskoristivo sa 1024sp.
|
http://www.nabava.net/search.php?q=gtx+1050+2gb
http://www.nabava.net/search.php?q=rx+460+4gb+nitro http://www.nabava.net/search.php?q=1050+ti+4gb Mislim ajde da se 2GB može otključati, ali ne može, već samo 4GB modeli...ne bi ništa rekao, ovako mi baš i nema pretjeranog smisla. Jedino ako je otključana jača od 1050Ti 4gb, onda ajde ok je. |
Citiraj:
|
I kolko dobijete s tim?
|
Citiraj:
Isplati se uzeti gtx 1050ti,jer je cijena ispod 1300kn ,i cijena je u potpunosti korektna za karticu koja je u rangu gtx 960,r9 380 kartica koje su bile puno skuplje pri izlasku. Druga isplativa kupnja je rx 470,za okvirno 1600-1700kn,a nakon toga rx 480 8gb ili gtx 1060 6gb,ovisno o željama pojedinca.Rx 460 i gtx 1050 su jednostavno neisplative,kada se za malo više novaca potegne do puno bolje gtx 1050ti.Eventualno nekom casual gameru se isplati uzeti rx 460 2gb,za ispod 900kn.Ali neka ne očekuje čuda! Za poštene performanse u modernim igrama ,ta 1050ti je neki minimum! |
Je, 1050Ti ima fakat dobru cijenu, a i zaokružen proizvod.
Čini mi se da ništa od amd-ove dizelašice van azije (470D) |
Pozdrav! Imam par problema sa svojom Rx 470...
Instalirao najnovije drivere i počele crte nekakve kao da idu po ekranu i onda sam izgubio sliku na monitoru, pisalo mi hdmi cable not connented, ne znam zašto, no uglavnom morao sam restartat kompjuter fizički i sad želim vratit na tvorničke postavke driver no kad stisnem na preferences restory factory defaults ništa se ne desi. Jel moram deinstalirat driver skroz pa onda nać negdje stariju verziju pa instalirat ili? Osim toga skužio da mi grafa zuji ponekad, znači ne onaj zvuk ventilatora već nešto drugo.... to nije normalno jel tako? Hvala na pomoći unaprijed.... |
pokusaj reinstalacijom drivera
ako nemozes dobiti sliku kad ti se ucitaju driveri u windowsu idi sa safe mode i deinstaliraj driver, restartaj komp i skini stariju verziju drivera koji si prije imao sa amd stranice kod nekih novi driveri rade normalno a kod nekih sami problemi ceka se fix za novi driver, nadam se da ce to rijesiti |
http://overclocking.guide/amd-radeon...am-processors/
info kako flashati Rx 460 kartice, podržana je i 2GB verzija.. sutra-preksutra ću probati pa javim.. po meni best buy opcija za, kako kažete, casual gamera - platih je 850kn (Saphire rx460 OC 2GB) neki dan na abrakadabri na nekom mini popustu! |
I msi su navodno otključavali
|
Citiraj:
Doduše još nisam previše dirao voltažu, mozda bi s njom dobio nešto...ali vjerojatno malo. |
Jel to sa klokanom memorijom? Možda je to uzrok, core oc inače nema takve simptome.
|
Memorija na 1700...testiram u heavenu.
|
Nemojte se previse zamarati OC-om na Polarisu. Tak i tak je pomak u nekih 50MHz praktički ravan statističkoj grešci. Cile je sto veci undervolt, ovisno o primjerku, sweet spot je izmedu 1300 - 1350 Mhz, sve iznad toga trazi nepotrebno puno struje.
|
Povećaj voltažu za recimo 12mv pa probaj opet. Power limit možeš držati na +50% stalno, teško da ćeš na toj frekvenciji i naponu dosegnuti tu vrijednost ali nek se bar to može zanemariti kao ograničenje.
|
Citiraj:
Morat ću po 1.6D (44kW, ljubi ga majka), taman su tu negdje cijenom :D |
Edit: postano u krivu temu. Zanemariti i obrisati ako moze. Tnx
|
Citiraj:
:chears: tako već da... idem testirati... |
Svakako javi rezultat, baš me zanima ;)
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14. |