![]() |
April 12, 2016 — KB3147458 (OS Build 10586.218)
This update includes quality improvements and security fixes. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
http://windows.microsoft.com/en-us/w...ory-windows-10 |
Uzeo jucer mali pc sa Z8500 procom i 2gb rama... Ne da crliva neho crkiva nenormalno dok nesto pokrene
Ram mu je stalno u 80-90% zauzeca, i onda bilo kakva radnja ga zakolje. Proc ko proc je dobar, na nekih 40-50% zauzeca u windowsima, cak vrti full glatko 4K youtube, sto recimo N2930 proc sa 4gb rama ne moze. (Imam i takvog zotaca) Ovaj Z8500 ali sa 4gb rama bi bio bombica, uopce ne kuzim microsoft da forsaju te win na sve zivo |
zadnja 2 tjedna sam se borio s jednom od vecih gluposti.
preko win explorera nisam mogao pristupiti niti jednom network shareu. pri pristupu me uredno trazi username i password, no iz nekog razloga ga svaki put odbije uz "undefined error". ista stvar je vrijedila i za pokusaj mapiranja network drivea. prvo sam posumnjao u file server na kojem sam napravio upgrade sambe (linux masina). izvrtio sve moguce konfiguracije u sambi, ali nema sanse da se pristupi shareu. nakon toga sam pokusao pristupiti sa druge masine koja koristi win7 i uredno sam se spojio, sve je radilo kako treba, tako da sam zakljucio da je problem sa mojom masinom koja vrti win 10. (znam, trebao sam to prvo napraviti, al ajd :D) pokusao sam svasta - enable/disable smb clienta, forsiranje SMB1 protokola, registry tweakovi, sve savjete sto su se na googleu mogli naci no nula bodova, sve dok nisam naletio na najjednostavniji moguci savjet - napraviti uninstall svih mreznih kartica, pa nakon toga ih samo ponovo instalirati (nema potrebe za potpunim brisanjem drivera). i eto, na moju srecu to je pomoglo :) koliko sam primjetio, to je dosta cesti problem na win 10. da li se sto skrsilo nakon nekog updatea, nisam siguran, ali se nadam da ce nekome ovo gore pomoci ako se nadje u istoj situaciji. |
|
Ovisno kaj Cortana sve radi. Mislim da sam ja imao i veći usage.
|
Evo male ekskluzive...
Naime, u Redstone 2 (koji izlazi sljedeće godine) File Explorer će dobiti prilično velik upgrade. Ili update, ovisno koliko budu dobro/loše napravili. Tamna tema, moderniji dizajn, spominje se UWP platforma. Ovako izgleda trenutna ikona koja, iako je možda i placeholder, pokazuje u kojem smjeru se kreće dizajn ikona: http://i.imgur.com/fCzyzb0l.jpg Ono kaj sam ja vidio je da File Explorer izgleda kao miks UWP i win32 aplikacije. Naravno, nije još gotov dizajn i uvijek postoji šansa da će sve propasti ili krenuti u novom smjeru al eto, ćemo da vidimo. |
Ekipa, trebam hitno Windows 10 Home OEM x64 ENG "ISO".
Srušio mi se OS, imam oriđiđi ključ, no nemrem do DVDa do ponedjeljka, a hitno moram dignut PC. Šta god skinem s neta, veli mi ključ ne odgovara toj verziji. Jel ima neko da mi pošalje ISO ili da mi da neki link, može i PP? ps: Na laptopu s kojeg pišem imam Win10Home Retail i onda mi onaj USB Tool napravi instalaciju kao da je RETAIL i isto mi veli da ključ ne odgovara verziji windowsa. :( Fukam se već 3 sata i ludim pomalo. Mislim, mogu staviti enterprise verziju koja ima navodno 90 dana trial, ali nije mi to poanta, oću ako već sad moram snimit sve ponovo, da ne moram 2 put. |
Citiraj:
https://www.microsoft.com/hr-hr/soft...load/windows10 idi na media creation tool, a ako te zeza skipaj unos keya, tj ako je key bio vec regan na w10 i budu se sami aktivirali |
Novi updatovi novi problemi, oprezno sa updatovima:
http://www.theinquirer.net/inquirer/...00-users-agree |
Nije lose raditi u 10-ki, nekako mi je 8.1 upucaniji sto je logicno s obzirom da je windows 10 još uvijek velika bauštela. I ne znam kako vama ali meni pojede bateriju puno prije nego ranije verzije. Dapače, isključio sam Cortanu i nepotrebne stvari.
|
|
Citiraj:
|
Nitko nemože da izbjegne Windows 10.
http://oddshot.tv/shot/fl0m-2016050255729957 Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Citiraj:
http://www.hochstadt-pfalz.com/wp-co...a8WsAATbRR.jpg |
Na USB stiku od 32 Gb imam boot windowsa 10. Jel mogu na taj USB spremat koještarije , ali da mi windowsi ostanu botabilni?
|
Da.
|
Citiraj:
Citiraj:
Kako nino kaže, bez problema. |
Citiraj:
|
Novi update za Win7 sam zakaže download ovog spama od OS-a, sreća pa sam vidio i otkazao.
|
Jel se zna do kada će biti omogućen besplatan upgrade na win10, je li još uvijek 1.7. ili se pomaklo šta?
|
Problem jezičnih postavki Windows 10 Pro
Jučer sam morao reinstalirati Windowse 10, ali sam tijekom svega tog poštelavanja izgleda napravio nešto što nisam trebao.
Situacija je ta da uvijek sve imam namješteno na engleski, ali sam kod prošle instalacije za jezike imao složeno tako da je bio Hrvatski default jezik, ali je ipak sve bilo na engleskom, dok je format sata bio 24h, datum je bio tipa 16.5.2016, a mjeseci su bili prevedeni na HR. Vjerojatno sam se zeznuo što sam sada kod postavki za jezike skinuo hrvatski jezični paket. Da li nekako mogu ukloniti samo taj jezični paket ? Pokušao sam ukloniti hrvatski jezik, ali čim ga vratim odmah je sa njime i jezični paket. Znači da jezik ne briše nego ga samo ukloni. Također je čudno i kod odabira tipkovnice, prije sam imao Croatian (Croatia) Croatian keyboard, a sada iz padajućeg izbornika nije ponuđena Croatian keyboard nego primjerice samo Slovenska ili Srpska. Mogu namjestiti na Standard keyboard, ali prije je definitivno bila na Croatian keyboard. Znam sigurno jer tako imam na drugom kompu gdje mogu usporediti. Nadam se da netko ima kakav savjet kako riješiti ove situacije. |
Dxer, vidi jel ovo išta pomaže, imali smo sličnu situaciju pred par mjeseci.
Citiraj:
|
@emmeritus
Puno ti hvala, pomoglo je, jedino je trebalo još ispod onog Advanced settings otvoriti i date i ostalo i tamo složiti Croatian i sada je sve kako treba biti. |
Citiraj:
|
jos uvijek. nije valjda da godina dana nije bila dovoljna za upgrade?
|
Imaš instaliranu Javu?
|
Citiraj:
Nije problem u Win10, Gephi normalno radi. Kao sto je kolega reko, probaj reinstalirat Java SE Runtime Environment 8u91. (Re)instaliraj obje - x86 i x64 verzije. |
ne pratim uopce win10 i ne interesira me. ovo naletio slucajno.
oni nisu normalni :hitthewal:... "Site Update 24 May 2016 Microsoft has kicked its 'Get Windows 10' deception up another notch. As reported in articles such as this one, the already deceitful GWX nagware, which famously prompts Windows 7 and 8.1 users with only two options, both of which result in upgrading to Windows 10, has been modified again. Previously, you could click the small X in the top right corner of the prompt to exit without upgrading; now, clicking the X also starts the upgrade process. So basically, less tech-savvy users, who are not aware of third party tools like GWX Control Panel or Never10, will now wind up being upgraded to Windows 10 no matter what they click. Microsoft has single-handedly changed operating system upgrade etiquette from "Do you wish to upgrade your OS?" to "Just try and stop us from upgrading your OS". And bear in mind that Windows 10 isn't some critical security update for, or arguably even functionally better than, Windows 7 or 8.1 - this shameful deception is entirely for Microsoft's commercial benefit. I've already made my rather negative views about Windows 10 and Microsoft known, most recently in this mini-rant a couple of months ago. But there are other voices with equally harsh views regarding Microsoft's ignominious slide into untrustworthiness. The latest is Susan Bradley, Microsoft MVP, who says this regarding the forced Windows 10 upgrades: "...I think Microsoft is being a bully on the Internet. A big bully. The manner in which Windows 10 has been pushed out the patching channel has me seriously questioning if I want to be associated with this Company going forward."" source: http://www.tweakguides.com/ |
nevjerovatno... još ovaj vikend žena i ja napali punicu da koji qrac je stisnula yes na upgrade i ona se kune da nije nikakav yes stisnula nego je samo zatvorila prozor i onda se pokrenulo nešto i sada je na ekranu nešto.
fakat prestrašno nešto... inače komp je klasa uss nemesis. do 0% upgrade je došao nakon pola dana (to je bila subota), a u nedjelju ujutro je bio na 5% :D |
Citiraj:
|
pa ono za tak inf. polupismene ljude i je malo problem... jedino je pitanje da li je veći problem njima ili onima koji će krpat to.
|
Ako su svi na Win10 onda moraju pruzati podrsku samo za win10. a to je puno jeftinije nego za tri OS-a paralelno ;)
|
Citiraj:
Bila je priča da forsiraju win10 zbog Win marketa, da bi oni čak i dali piratima i ostalima da upgrejdaju na win10. I onda da svi počnu koristiti market, di mi Microsoft zarađivao na mikro transakcijama. Ono što recimo Steam odnosno Valve radi savršeno. Princip bi bio isti. Stvarno nema razloga da neko koristi Win8 koji je smeće još uvijek. |
Zapravo ima smisla jer MS može sav development i podršku dugoročno usnjerit na jedan OS. Pametno i sa financijske i programerske strane. Po meni 10-tka je njbolji Windows OS dosad tak da..zakaj ne :goood::goood:
|
Barem su poceli s poliranjem OSa kako spada, do maloprije (nekoliko dana) pri gasenju je bacao greske za skype ili one drive koji su integrirani u OS pa to je tolko jadno da je strasno...
Najvise smeta to sto ima previse "override" opcija i to sjebe samu funkcionalnost OSa. Tipa lokacija ugasis, on upali, izgasis one drive, on pali, search neprekidno rosta po hardovima a kad promjenis jezik postane polu upotrebljiv i takvih milion sitnica. Jos jedno pola godine da stock radi sve kak treba i onda jos neko vrijeme da mozes tweakat sustav a da i dalje radi jednako dobro nakon nekoliko mjeseci koristenja. My 2 cents... |
Evo, ja ne znam kaj vas pati... moja instalacija je od 05.03.2016, dakle skoro 3 mjeseca. Updejta se regularno i sve kaj je pogašeno je i dalje ugašeno. I lokacija i skype i drive i sve te pizdarije.
I da napomenem, nikad mi se default programi nisu uzyebali. Kako je poštelano na Day 1, tako je i danas (ACDSee za slike, VLC za video, Winamp za MP3, Nitro za PDF...). Zbilja trouble-free 3 mjeseca. |
Zarotiraj kameru za 180 stupnjeva :D
|
Obrisi drivere za kameru i sa stranice porizvodaca skini za 10ku.
|
Pozdrav svima na forumu, evo novi sam ovdje i imam par pitanja za koje se nadam da će netko od vas imati odgovor:
- zanima me jel još uvijek aktualna ona uzasno glupa caka da kada npr. upgrejdaš Win 7 sa RETAIL ključem na Win 10, on praktički postaje OEM ključ, tj možeš kasnije napraviti Clean Install Win 10 OS-a isključivo na to računalo-tj. matičnu ploču , a ako bi ga htio instalirat na drugi komp ili matičnu onda praktički moraš zvati MS pa se natezati sa njima ili kupiti novi RETAIL Win 10 key? - Da su napokon omogućili da možeš sa origigi Win7-8 RETAIL ili OEM (BIOS-UEFI integrated) ključem napraviti CLEAN install Windoza 10 i uredno aktivirati Win 10 OS, bez da moraš prvo raditi upgrade ili onu foru sa sejvanjem pa importiranjem GWX Ticketa itd? Imam malu stariju "kantu" od računala i jedva čekam da je prebacim na Windows 10 i da mi proradi ko puška.. hah, ovako na sedmici se samo vuće |
1. koliko ja znam Retail verzije W7/8 se updateaju na Retail W10
2. novije verzije W10 podržavaju aktivaciju ključem W7/8 3. GWX ti više nije potreban. Prilikom aktivacije W10, sve se sprema na njihov server. Kod nove, clean instalacije, W10 automatski skinu taj ključ sa servera |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:25. |