![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Generalno, proizvođači sami rade pomutnju i opet se na Androidu dešava ono što se već dugo dešava Linuxu. Nema standarda, svi furaju svoju neku politiku, masa distribucija, masa desktop okruženja. Isto tako i mobiteli sa tim silnim promjenama u softveru. Umjesto da su radilo na boljem iskorištavanju resursa - sve se usmjerilo na razvoj sučelja. Na prste jedne ruke možeš nabrojat one telefone koji imaju pravi vanilla GB ili ICS ROM bez dodatnih gluposti. Za ovaj uređaj ne možeš ni očekivat da će se napravit neke genijalne stvari. Hardverski je zaostao, prodaje se u zemljama u koje baš i nisu aktivne u developingu, jedino što ga čini zanimljivim je cijena. Sreća u nesreći je što je stock ROM sam po sebi još u početku i prilično brz ako ga se ne zakrči svačime. Kada staviš recimo Supercharger skriptu, dodaš podršku za podizanje skripti na startu (init.d), središ si Link2SD za memoriju dobiješ prilično upotrebljiv telefon. |
Citiraj:
to je soudfix za tihu slušalicu, meni je bila nebitna, jer sam čuo i tak i tak, ali evo sad je s fixom ista kao i na stock romu. druge bugove nisam pronašao. sve radi, prepun aplikacija, mjesec dana i dalje sve leti, samo treba dobro podesiti v6. |
Ma pod bas sam mislio pojačani zvuk zvonjave na mobitelu. Malo ga krči jače nego ROM-ovi temeljeni na Huawei stock ROM-u. :beer:
|
Nisam već netko vrijeme pratio temu, a zanima me kako najjeftinije otključati ovaj mobitel? Preko ebay-a ili onog čovjeka navedenog na prvoj stranici (Tibor Szabo) ili nekako treće ?
|
Citiraj:
nemoj shvatit kao osobno, ako tebi radi super onda odlično, al meni nijedan nije bio ni blizu fundowskom 3.0 ili originalnom 2.3.6 s update 200 driver:chears: |
Ja sam u pravilu na KANGa stavio samo google apps. Supercharger sam okinuo iz ROM-a i to je to. Napravi se backup dok je sve friško i kasnije nema brige ako se išta dogodi, sve je spremno za rad u 5 minuta.
Dok nisam imao SMART tarifu na Telcu, bili su mi ok original ROM-ovi. Sa SMART tarifom samo Cyanogen. |
Citiraj:
|
pa j*** te,nitko da odgovori na moj upit.
svi su kao nešto stručnjaci,a stalno vrte istu temu već 100 i nesto stranica. 100-tinu i prvi put kako se instalira custom rom. nemojte ni pokusavati,jer su svi puni nekih bugova,ili nedorađeni,potrebni fix-evi. kupite si galaxy s3. ovo postaje dosadno! |
Pričaš gluposti.
Sve je već odgovoreno i zato i topik ima 100 stranica kad Vam se neda srčat. Nemoj stavljati appove koje imaju widgete na SD karticu i neće ti se gasiti. Imao sam 10ak ROMova i uvijek imam 3-4 ekrana puna widgeta i niti sa jednim nisam imao problem taj tvoj. Niti jedna aplikacija ti neće poboljšati bateriju. Imaš app CPU tuner, snizi taktove CPU-a, stavi ga na 2G, ugasi data promet i wireless preko noći. Napravi si profile po vremenu i stanju i bok. Ili se vrati na original ROM koji se uspori kako ga napuniš i kako mu ca smanjuje memorije dok ga koristiš duže bez reboota Custom ROM-ova ima koji rade odlično i pouzdano. I brže ! |
Citiraj:
Daj nabroji te bugove,nema tog androida koji se ne zblesira,i traži svaki povremeno restart.Meni cyan šljaka kao lud,i hvala bogu na onom fixu za slušalicu.:chears: Sa widgetima isto nikad problema,čak su mi i linkani na sd sa link2sd. Jel bi ovo šljakalo na našem mobu? Ko se kuži neka malo pogleda link: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1621808 |
aj molim te ak mi mozes da link od fixa..to radi na onom benruovom novom?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i daj molim te reci mi kakva je svrha mijenjati svako malo rom-ove? odaberes neki koji ti odgovara i trebao bi biti zadovoljan sa tim,a tamo hrpa nedorađenog materijala.hvala na savjetu,ali nemoj pisat da neko govori gluposti. |
Citiraj:
Uvatija si se fundowskog 4.0 i sad pises proti svih drugih romova! Ako imas kakvih pitanja oko roma pitaj, ali nemoj vridat zato sta neko nije naisa na problem koji se tebi manifestira (mislim na drugim romovima). Mora bit da bi svi tribali imat taj rom jer je tebi najbolji? Ako nisi primjetija ljudi na forumu pokusavaju pomoc jedni drugima, a niko nije reka da sve zna i da moze svaki problem rijesit. PS Neznam koji je launcher na fundowsko 4.0, ali mozes probat s nekim drugim pa vidi jeli radi (Launcher pro, Zeam, ADW...). |
Citiraj:
Pazi, znao sam imati ROM koji nije radio niti jedan problem. Pa sam stavio neki drugi, treći, peti itd. I kasnije sam se odlučio vratiti nazad, a makar sam uvijek pazio da bude sve tip top kod čišćenja prije stavljanja tog prvotnog ROM-a prije, nemali broj puta se znalo dogoditi da jednostavno čista instalacije nije radila kako treba. Sitnice poput ovih što se tebi dešavaju, a 100% si siguran da je to prije šljakalo kako treba. Pa počistiš opet, staviš opet ROM i odjednom sve radi kako spada. Događalo mi se to sa original Huawei ROM-ovima, kao i Cyanogenom. Treba se počistiti sve - wipe data i cache, format system i boot, format dalvik te pobrisati određene foldere sa SD kartice (Android, Android secure i sl.). Mobitel sam nabavio dok još nije bilo pol ovih ROM-ova i naravno da kad sam vidio da ga CM ubrza 10x, da sam jedva čekao finalnu verziju dok se nije riješila slušalica (što su neki tvrdili da je riješeno prije pa se moralo probati osobno). Pa probaš Rusa jer kažu da ima notifikacije i slično. Lagano sad kad se zna da ima 2-3 ROM-a koja su odlična pa sad malo isprobavati. I kad ima 100 stranica o tome. Dobro ti je netko preporučio, probaj drugi Launcher. Probaj drugi ROM. Probaj reinstall trenutnog ROM-a ponovno, s time da počistiš ama baš sve. Tako da od toga da pizdiš nemaš koristi. Niti da drugima govoriš da su "eksperti" jer tebi nitko ne želi pomoći. I onda pljuvati još po custom ROM-ovima i kome sve ne. Da nema custom ROM-ova, i dalje bi velika većina nas bila na 2.3.3 verziji koja, kad se imalo napuni mobitel ili ga se ne restarta svaki dan, uguši. OK, custom ROM ima problem. Ali kad si jedini sa tim problemom na istom ROM-u, a ostalih 10 nema, koji zaključak izvaditi ? I to relativno jednostavan problem koji bi trebao svatko moć reproducirati kod sebe, ako je doista do ROM-a. Na kraju krajeva, imaš mogućnost vratiti se na original TELE2 ROM. Iskoristi je ako nemaš druge opcije. |
Ovo si odlično sročio,da je bolje ne bi valjalo-slažem se sa tobom u potpunosti.
Najbolji rom je 2.3.3,vrati se na njega,nemoj ga rootati,i super,boljeg nema,ili si kupi kako si napisao galaksiju s3-he,he:chears: čudo da rom bolje radi na mobu sa gigom memorije,nego sa 170mb,baš me čudi kako to može biti,i sa 17-ero jezgrenim procesorom. |
Jopet da podsjetim ekipu koja ce se pitat gdje nestaju postovi.
Citiraj:
|
Citiraj:
http://translate.googleusercontent.c...xjG3sz9-EACrPw |
Citiraj:
To sto si ti nabrojia,to vec i ptice na grani znaju,ništa nova. Ja sam problem rjesia,ali sigurno ne zahvaljujuci tebi,stoga hvala na nicemu novom. vidim kako ti pratis postove kad govoris kako samo ja imam problem sa rom-om. procitao sam dosta na ovom forumu,i svaka cast,vidim da ima jako dosta ljudi koji su pristojni i žele pomoci,ali ima i onih bezobraznih. A sto se tice pljuvanja za koje me prozivas,opet ti ponavljam da samo iznosim svoje misljenje,na koje imam pravo kao i ti.to sto ti sve uzimas k srcu i slabih si zivaca nije moj problem. ali evo ne moras se vise muciti oko mojih problema,ni pomagati savjetima. mislim da si sve rekao. |
cyan
Citiraj:
ROM link:http://www.mediafire.com/?mmguyca0yz5iip6 patch link:http://translate.googleusercontent.c...Pyn3ClpVDabrLg HVALA JOŠ JEDNOM dulesbj |
Citiraj:
|
jo, fundowsky, u zadnje vrijeme mi se počeo mob malo gubit..
čim dignem malo takt proca, kamera treperi.. dalje, nekad pogledam na mob, moram unesti pin, znači valjda se restarta sam od sebe, čak i dok je na default 600mhz. i launcher pro mi se nekad zna rušit, pogotovo pri restartu moba, treba mu malo duže dok se sve ne podigne.. eto, te se stvari meni događaju.. baterija mi traje kako kad, nekad dan i pol, nekad do 3.. |
Citiraj:
što se tiče pina, otišao sam u T-com centar i zamolio da mi obrišu traženje pina, pa sam lišen te gluposti da ne možeš isključiti pin kod tele2. preporučam ti 360 launcher |
Citiraj:
|
ako se isključi pin na SIM kartici, nijedan mobitel ni rom ga ne traži jer je to na SIMu uključeno ili isključeno
na huaweiu se to može uključit ili isključit na settings--> location and security --> set up SIM card lock |
Citiraj:
Osim ako nisi na tele2,he,he,onda ništa bez čitača kartica. |
evo ja sam shvatio da je meni telefon spadao sa mreze upravo zbog pina.
cim sam to ugasio i stavio da ga ne trazi sve je uredno.. |
evo citam po forumu o ovom telefonu,i primjetia sam uglavnom da se svi na nesto zale.
i sam imam dosta problema sa ovim telefonom,i moram priznati da uopce nisam zadovoljan,za sad.nisam ocekivao ovako mnogo problema sa mobom,ali evo dat cu mu jos par sansi i pokusati ga nekako srediti da radi koliko-toliko normalno. ja znam da se ekipa trudi da napravi dobar rom,i to treba cijeniti.ne znam za ostale,ali meni nije u interesu da stalno mijenjam rom-ove.htio bih pronaci i odabrati neki koji meni odgovara i taj koristiti,ali uvijek se javi neki bug.I bas kad pomislim da sam uspio i to rijesiti,ono se javi drugi problem.i to je to sto me iritira,nikako na zelenu granu sa ovim mobom.ali evo necu jos odustati od njega. nakon nekoliko tjedana korištenja jednog roma,sad ga moram ponovo reinstalirati,jer se telefon totalno zblesirao i rad na njemu je gotovo nemoguc. nadam se da ce sad biti bolje.nisam mislio da cu imati toliko problema sa mobitelom,ali vidjet cemo sto ce na kraju biti. |
A kaj fali fundowskom 4.0? Ja ga imam i nemam zamjerke
|
Citiraj:
|
koji je bolji benru 7.1 ili 7.2.. aj da vidim kakvi su
|
Puko mi je ekran. Zna li neko gdje ga narucit i kako promjenit? Hitno!!!
|
Citiraj:
sto se tice promjene, ako nisi voljan i spretan prckati, sastavljati i rastavljati mobitel, nadji nekoga kome je to posao. inace bih pohvalio fundowski 4.0 rom, osim treperenja kamere sam super zadovoljan. launcher pro koristim, a 360 sam pobrisao jer nemam strpljenja gledat one kineske zvrljotine. |
ja i dalje sa fundowsky 4.0 nemam nikakvih problema....baterija samo ovisi koliko mali igra igrice inace sa normalnim korištenjem...pozivi sms i wifi traje 3 dana sto mislim da je dobro
|
Citiraj:
Citiraj:
Imaš na ebay-u i jedno i drugo... Gledaj da top seller ikonica pored prodavača.. Dijelova u MMagram servisu još nema. Danas zvali. |
jel sredjen na kraju kako treb a taj fundowsky 4.0?
ja sam na 3.0 i stvarno sam zadovoljan sa njim, ali razmisljam vec koji tjedan dali da predjem na 4.0 ili ne jer ima dosta zalbi na njega pa me zanima vase strucno misljenje Citiraj:
dakle stavi si fundowsky 3.0....rom nije savrsen, ali uz malo znanja postane nabavi si SD karticu klase 10(ebay 16gb za kojih 60-80kn) na njoj napravi swap i ext3 particiju(mozes preko recovery) preko SD speed increase stavi joj brzinu 3072(tu mi se na testovima pokazala najbrza), a u A2SDGUI upali tu swap particiju, set swappiness stavi na 100 i low memory settings stavi na optimum + si instaliraj aplikaciju sa marketa advanced task manager i nastimaj da ti pri svakom paljenju ekrana ocisti memoriju...meni je konstantno free kojih 80/90mb u cpu masteru ga mozes clockat ali nema potrebe za tim, samo unistavas procesor, nego si podesi da kad je screen off da ti radi na 245mhz(na 122 zna stekat par sekundi kad upalis ekran), to ce ti ustedit masu baterije, i to ti je uglavnom to sto se tice baterije, upisite na ebay model(pise na bateriji) i izbacit ce vam hrpetinu ponuda di se nalaze 2 baterije i eksterni charger za kojih 10$ i bez shippinga....tako da ni baterija nije problem, kad jedna crkne stavis drugu i bok zivili |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ti nije problem |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:46. |