PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

xlr 31.07.2011. 06:38

Widget locker i stavis neki od xy dostupnih slajdera (sense, miui, aosp...) plus dade se bolje iskoristiti od stock lockscreena.

dak0001 31.07.2011. 19:34

Citiraj:

Autor SRV (Post 1946904)
Li-ion baterije treba sto cesce nadopunjavat. Nemaju onaj stari "memorijski efekt" kao Ni-MH baterije, a kapacitet gube uglavnom zbog temperatura na kojima rade. I naravno gube kapacitet vremenom.

Sto se formiranja tice, to su totalne gluposti. Ne moze biti jednostavnije, kupis telefon i punis ga kad god ti zatreba ili padne na pamet. To je sve. I ne ostavljas ga na direktnom suncu i sl.

bile gluposti ili ne, ja se sa svim baterijama ponašam kao da su NiMh
i ni sa jednom do sad nisam imao problema
Moj Galaxy 3 izdrži i do 6 dana ako ne koristim 3G i WiFi, samo pozivi i SMS

Ivo_Strojnica 31.07.2011. 21:36

ima li smisla kupovati za SGS baterije od 1650 mAh?

coconut 01.08.2011. 06:33

Od Kineza s ebaya? Ne, jer ćeš vrlo vjerojatno dobiti fake bateriju. A ako poželiš naručiti bateriju baš tolikog kapaciteta, to će te koštati. Pri tolikom izboru novijih i boljih mobitela, uložiti u stari model je neisplativo.

perich 01.08.2011. 12:41

jel ima kakav 3rd party app da Sense 3.0 lockscreen radi na obicnom Desireu, odnosno na Gingerbreadu (Oxygen ROM)?

spawn 01.08.2011. 13:08

Citiraj:

Autor coconut (Post 1949821)
Od Kineza s ebaya? Ne, jer ćeš vrlo vjerojatno dobiti fake bateriju. A ako poželiš naručiti bateriju baš tolikog kapaciteta, to će te koštati. Pri tolikom izboru novijih i boljih mobitela, uložiti u stari model je neisplativo.

Cuj ,ne bih bas rekao da imao toliko puno boljih mobitela. Osim ovih par dualcore mobitela, sgs je jos uvijek jedan od najboljih single core android mobitela.

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica
ima li smisla kupovati za SGS baterije od 1650 mAh?

Sto se baterije tice,po meni 1650mah nece naporaviti neku veliku razliku. Jedino ako fali malo juice-a da izdrzi cijeli dan. Inace nema smisla. Pogotovo ove jeftine baterije s e-bay-a.

coconut 01.08.2011. 17:29

Izgleda da je izašao službeni GB update za Desire. Zasad samo za nebrandirane modele, ali ubrzo i za ostale. Distribucija putem OTA.
http://www.gsmarena.com/htc_desire_gingerbread_update_released-news-2949.php

Corporal Clegg 01.08.2011. 17:40

Citiraj:

Autor coconut (Post 1950093)
Izgleda da je izašao službeni GB update za Desire. Zasad samo za nebrandirane modele, ali ubrzo i za ostale. Distribucija putem OTA.

Zapravo, nije bas tako super :-/

http://levelx.me/android/official-an...sire-released/

Citiraj:

Note: This Rom update is for development only and not for general public use. Upgrades to non-authorized phones may result in loss of functionality. In addition certain functions may no longer be usable after re-flashing the ROM, including but not limited to MMS and SMS and HTC also disclaims liability for any unusable functions. HTC disclaims liability for the loss and/or leakage of any personal data resulting from the re-flashing of the ROM.

xlr 01.08.2011. 17:41

Citiraj:

Autor coconut (Post 1950093)

Iz ovog chata se može zaključiti da Kaylee nema baš previše pojma o tome što njena firma radi :D
Informacija o OTA updateu i neznanje da njena firma nudi RUU update jednako kao i OTA graniče s Tele2 službom za korisnike. Nema OTA nego je update dostupan u RUU formatu na http://developer.htc.com.

Mikeyy 01.08.2011. 20:45

Treba malo sačekati da ljudi na XDA krenu raditi nove romove na bazi toga i onda istestirati. Mislim da je negdje pisalo da je promjenjen hboot tako da ako ovo instalirate nema rootanja ponovo, zato polako. :)

Mad_Duke 01.08.2011. 21:07

Sviđa mi se kaj su sve izbacili van :P Samo tako! Nadam se da bu što prije došao OTA official!

hammer_of_thor 01.08.2011. 21:33

Ovo bi trebalo biti dobro. ROM napravljen u kolaboraciji nekoliko istaknutih "kuhara"

>>Synergy DHD ROM<<

Upravo mi se boota DHD sa tim ROMom, pa da vidimo.

WraGG 01.08.2011. 22:34

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1950218)
Ovo bi trebalo biti dobro. ROM napravljen u kolaboraciji nekoliko istaknutih "kuhara"

>>Synergy DHD ROM<<

Upravo mi se boota DHD sa tim ROMom, pa da vidimo.

Oho, ima i za Desire Z. Idemo probati :)

hammer_of_thor 01.08.2011. 22:45

Citiraj:

Autor WraGG (Post 1950250)
Oho, ima i za Desire Z. Idemo probati :)

Javi kako ti ide. :)

Ja isprobao. I nakon 15 minuta maknuo. Lagga u sweep-anju homescreenova, lagga u meniu.
Nije strašno, ali vidi se da nije skroz fluidno. Inače lijepo izgleda. Mogao bi biti dobar.
Vjerujem da će se to sve ispolirati do "prave" verzije pošto je ovaj Synergy još u RC2 fazi.

Prebacujem se sad malo na >>novi MIUI<<.
Čak ima i lockscreen gotovo identičan Senseu 3.0 (ali bez lijepog weather animationa)

WraGG 01.08.2011. 23:13

Oho! Konacno dobar custom Sense ROM i jos ima Sense 3.0 lockscreen. Meni nema laga u sweepanju i cini mi se fluidniji nego stock rom. Mislim da bih mogao ostati na ovome neko vrijeme.
Startup animacija je odlicna! :D

Edit: I da, nakon 15 minuta je poceo laggati. Vracam se lagano na stock GB :)
Jel se moze kako "ugraditi" ovaj Sense 3.0 lockscreen ili barem da se odgovara na na onaj nacin? Ovo sada je zivi ocaj! Uvijek odbijem poziv kada vadim mobitel iz dzepa.

hammer_of_thor 01.08.2011. 23:46

Na DHD-u se može "ugraditi" lockscreen ali mislim ne na stock.

Znam da je za DHD bio uvjet da ROM bude baziran na Pyramid ROMu.
Mogla se ubaciti bilo koja Sense 3.0 komponenta (weather, lockscreen, alarm...) no samo na Pyramid-based ROMove

WraGG 02.08.2011. 00:00

Ubacio sam taj lockscreen, ali je javljanje na poziv ostalo isto, a i na lockscreenu nema weather animacije.
Nema veze, ionako Sensation dolazi za koji dan :D

xlr 02.08.2011. 00:27

Probajte Agile lock za sense 3.0 lockscreen:
http://www.youtube.com/watch?v=yDEKjIrfnJI
Prema videu djeluje lose, ali tko zna...

srale7 02.08.2011. 00:36

Jel postoji neka jednostavna modifikacija recimo na HTC Sensationu da se na screenu dobije vise ikona? konkretno sad ih ima 16 tj 4x4, ali definitivno ih stane vise :)

Omerta 02.08.2011. 07:02

Cyanogenmod 7 ;)

perich 02.08.2011. 07:13

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1950306)
Jel postoji neka jednostavna modifikacija recimo na HTC Sensationu da se na screenu dobije vise ikona? konkretno sad ih ima 16 tj 4x4, ali definitivno ih stane vise :)

Iz iskustva (Desire), treba ti nekakav launcher drugi koji to moze... ja koristim LauncherPro, trenutno mi je na 4x6 ikona... imao sam i na 5x6, nije tolika guzva al opet, ovak se lakse dise... ne znam doduse jel to radi sve kako treba na 3.0

coconut 03.08.2011. 16:47

Problema sa HTC Sensation nikad dosta. Nakon death gripa iskrsao je i problem s ekranom.
http://www.gsmarena.com/htc_sensatio...-news-2956.php

Omerta 03.08.2011. 17:20

Otkljucat ce bootloader I ljudi ce moc stavljat custom romove.. problem ce bit rijesen.. sa Desire-om su napravili booooom, bingo, kako god hocete, ali ovaj Sensation je velik samar za htc..

Mad_Duke 03.08.2011. 18:25

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1950306)

Imaš pojedinačne appove za skinuti (odnosno widgete) koji ti omogućuju da na mjesto jedne ikone staviš 4. Ne sjećam se koje su jer mi to nije potrebno već prek pol godine. Tako da mislim da sa 64 ikone maks na ekranu možeš biti dovoljno zadovoljan. Meni je bilo fora recimo držati emulatore tako pa imam jednu ikonu za NES, SNES, SEGA, GBA/GBC.

spawn 03.08.2011. 19:23

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1951116)
Otkljucat ce bootloader I ljudi ce moc stavljat custom romove.. problem ce bit rijesen.. sa Desire-om su napravili booooom, bingo, kako god hocete, ali ovaj Sensation je velik samar za htc..

Svi noviji telefoni imaju svoje musice. Evo sgs2 ima malo problema sa WIFI signalom. Nije bas prejak. Malo slabiji nego sgs. Ekran , tj. touch nije ni priblizno otporan kao SGS. Nakon par dana koristenja vec se vide crtice. Zena ima SGS i koristi ga vec dosta dugo i na ekranu NI CRTICA. JA mislim da je sve to stvar software-a i bugova jer kao sto znamo sam GB ima puno bugova od prve verzije pa do danas zato i postoji 5 verzija GB-a , i dosta se dugo cekao izlazak. I jos kad dodamo bugove pojedinih proizvođača i njihovih sucelja,eto problema.
Inace za SGS 2 same pohvale,ali eto ,svaki pati od necega.Ovaj sensation obara sve rekorde,ali u pogresnom smjeru.

sinisa1989 03.08.2011. 19:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 1951105)
Problema sa HTC Sensation nikad dosta. Nakon death gripa iskrsao je i problem s ekranom.
http://www.gsmarena.com/htc_sensatio...-news-2956.php

To je već odavno poznato. Problem se najčešće pojavi nakon tjedan dana korištenja.
Što se tiče death gripa već sam vidio neke "modove" (ili bar pokušaje) s podmetanjem alu folije ispod stražnjeg poklopca.:D
Da budem iskren i meni je pala ista stvar na pamet. Samo ne s alu folijom:D

Omerta 03.08.2011. 20:22

Zasto Al folija kad Al provodi struju? Ili u ovom slucaju to nema veze?

spawn 03.08.2011. 21:40

Alu folija u telefon od 500€ ajme meni.

WraGG 03.08.2011. 22:12

Odustao od Sensationa ipak. Desire Z me odlicno sluzi i nisam siguran da li mogu bez qwerty tipkovnice.
Ostavio sam si Z i jos uzeo HTC Flyer :D

xlr 03.08.2011. 23:21

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1951116)

Otkljucat ce nove, ali gorka cinjenica je da su zakljucali Desire s updateom na GB. Epicfail.

srale7 04.08.2011. 11:20

Citiraj:

Autor xlr (Post 1951300)
Otkljucat ce nove, ali gorka cinjenica je da su zakljucali Desire s updateom na GB. Epicfail.

Jel postoji neko smisleno objanjenje za ovakav potez?

bozhan 04.08.2011. 15:12

je li moguće s nekom aplikacijom izmjeriti koliko se pretrči tokom igranja nogometa(koliko bi to bilo precizno, radi se o malom igralištu)? koja aplikacija bi bila dobra za to?

Omerta 04.08.2011. 15:15

Citiraj:

Autor bozhan (Post 1951638)
je li moguće s nekom aplikacijom izmjeriti koliko se pretrči tokom igranja nogometa(koliko bi to bilo precizno, radi se o malom igralištu)? koja aplikacija bi bila dobra za to?

Igrao bi nogomet sa mobitelom u džepu? :goood:

zwer54 04.08.2011. 15:15

Citiraj:

Autor bozhan (Post 1951638)

Imas razno razne trackere za trcanje za skinuti sa marketa... Samo kolko je pametno igrat nogac sa mobom u dzepu??

bozhan 04.08.2011. 15:30

heh, nebi igrao sa mobitelom u džepu, zanima me koliko bi to bilo precizno jer sam cuo da kod gps-a tako je odstupanje nekoliko metara, a ovdje se radi o malom igralištu(manje od futsala)

zwer 04.08.2011. 16:02

Nije dovoljno precizno. Ni blizu.

Bullet1 04.08.2011. 16:05

GPS zna fulat i pokoji kilometar negdje a kamoli par metara :)

ECHO 04.08.2011. 18:32

Za takve stvari imaš "pedometar" bilo ih je u Lidlu- za cca 50-ak kuna znam jer mi stari kupio takvu neku napravu ide na baterije i zakačiš na hlaće,šorc,dres i to je dobro radilo pokazuje u korak/metar čak i koliko kalorija si izgubio:D sigurnije nego milju/dvije mob. u đepu.

bozhan 05.08.2011. 01:36

ok, zanimalo me jel moguće ;) hvala na odgovorima..

jel se može na wildfireu namjestit da aplikacije instalira direktno na karticu? ako da kako

nforcerx.x 05.08.2011. 17:36

Citiraj:

Autor bozhan (Post 1951876)
ok, zanimalo me jel moguće ;) hvala na odgovorima..

jel se može na wildfireu namjestit da aplikacije instalira direktno na karticu? ako da kako

Potraži App2SD u merketu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12.