![]() |
Ako tražiš novo iz dućana, onda baš i nemaš izbor osim nje.. Inače bi za te novce lako mogao ugrabiti 280X, ali ako jedino igraš ove dvije igra onda ti je i 270 više nego dovoljna.
|
radije za 1600kn uzet r9 280
tih 3gb ce bolje posluzit ako planiras igrat novije igre ali ako igras samo te dvije igre idi na 270 ili 270x |
Radi wot-a bi mogao ići na intel ako već nisi kupio tu platformu.
|
Imam već ovu platformu Manuel. Hvala svima na savjetima.
|
PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA > Koju karticu kupiti - 3. dio
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
nije specifirao jel trazi nvidiu ili ati :D
nvidia nema best buy-a u tom rangu ako gleda novo da gleda polovno vec bi se dale nac gtx760/770/960 |
Hej ljudi što kažete koliko će mi biti dobar upgrade sa gtx 460 na gtx 750 Ti? Konto sam neku polovnu do 1000 kn uzet i to mi se čini nekako najbolji izbor u tom rangu.
|
Po meni bolje ić na HD7870 s garom (ali pretpostavljam da te inferiorni ATI ne zanima).
http://anandtech.com/bench/product/1130?vs=1034 - ima par TWIMP naslova pa se 750 Ti još nekako i drži |
Pa radije bih Nvidiu, gledao sam r9 270 koja je po cieni tu negdje, ali rađe bih Nvidiu jer činjenica je da ima manje problema sa driverima i svim nego Ati.
|
Po cijeni je al po perfomansama je 270 dalje,nije da ati ima nekih problema,ja koristim njihove grafe par godina i nisam imao nekih problema s driverima,po meni se r9 270 daleko više isplati za iste pare
|
A ne znam, nekako sam uvijek bio više Nvidia ljubitelj, ma ne kažem da ima problema, nego Nvidia ima bolju podršku, i neke su igre više Nvidia like pa bolje rade na Nvidiji nego ATI-ju.
|
Monitor baš i ne misliš minjat, na kojoj rezi uglavnom igraš s tom 20-icom?
|
1600x1050, ne mislim dok god radi :D
|
Onda ni ne minjaj gtx 460 :p
|
Ma ne može ona dati više performanse Bog zna kakve, recimo u GTA 5 kada stavim texture na high fali video memorije pa nije ugodno za igranje, tako da bi uzeo nešto što će mi omogućit da na toj rezi nafrljim što jače detalje, a naravno za što manje para da bude :D
|
Citiraj:
|
Onda slavonac90 definitivno pročitaj ovo ispod
http://www.techspot.com/review/783-g...radeon-r7-265/ Dakle bitnije je da vidiš razliku između nEvidije u ovim testovima - ne znam po koliko dođu te 750Ti, ali vidim gtx 660 na forumu za 800kn (s garom do 6.2015). http://forum.pcekspert.com/showthrea...&highlight=660 Znači potpis na gornji post Markosa (iako sam svojedobno uvatija Gainward GTX 760 Fantomku s Njuške s god. dana gare za 1000kn). |
Ja imam baš tu r7 265-cu a probao sam i gtx750ti,i mogu reć da se vidi mala razlika(brža je r7)a kolegi eto preporučam da ganja čak gtx660ti tu ima dosta pomaka za tu lovu,Drvoje mislim da se 750ti vrti po 1000kn cirka!
|
Citiraj:
Citiraj:
Gtx 660 isto dolazi u obzir, možda se sad ipak i odlučim za ati, ne znam si ni sam više. Gledam da izvučem što bolje za maksimalno 1000 kn, a sad ljubitelj sam Nvidije pa zato više pucam na Nvidiju. EDIT: Napajanje bi mi trebalo držati bez problema navedene atijevke? Vidim da troše više od Nvidije, iako kontam da i ova moja GTX koju sada imam troši dosta pa ne bi trebalo biti problema s tim onda. Ili sam u krivu? |
Ta nEvidija je ko yebeni njemački rabljeni auto - rabljene 750Ti dođu cca 1000kn, a nove od 1163kn pa naviše (MSI s 3god. gare).
Ja sam svoju GTX 760 zaminija za R9 280X bez kune nadoplate BTW (neka meni inferiornog ATI-ija :p) |
@slavonac
također i5 4460 i "štedljiva" R9 280X u Furmark odronu http://www.pohrani.com/?Z/ei/1N91Vbg...ca-i5-4460.jpg To je u tebe stari Corsair VX (onaj Seasonic model)? |
Citiraj:
|
Izdržalo bi bez beda
|
Ma izdržat će bez muke - vidiš da u mene nije niti 300W, a sama grafa siše 250W (jebiga proc je za to vrime u idle-u :D)
Point je bija šta "moderni" Corsair (CX Builder serija) imaju CWT-ovu okrljaštenu platformu u odnosu na stare CX/VX (Seasonic) modele. Ali u tebe je VX model od 450W (Seasonic) i nema zime (osim možda bude coil whinea :p) EDIT Preteklo me :) |
za do 1000 kn mozes nac i 7950 :)
Ja neki dan upiknuo 7950oc w/ boost sapphire dual-x za 850 kn :D |
Samo je vjerojatno bila bez pisane gare + dobro "došel" na nEvidija podofrum :p
Inače odlična kupnja, skoro u rangu moje R9 280x za 1000kn :D |
Je, bez garancije, ali sam dobio tjedan dana da je slobodno istestiram :)
Da se fino dic bez karafeka sa naponom (1000/1600) tako da je jako blizu tvojoj :D Vidim gdje sam, no reko da covjeka uputimo da ne baca novce na tu karticu kad ima preko puta nesto bolje, jel :D Ako je bas zapeo za nvidiju onda neka ide bar na gtx660/ti. |
Citiraj:
Markos Bolje da ti frend ne kupuje 660Ti - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=269849 Ne znam o kojoj se cifri radi, ali pretpostavljam da za manje novce može naći grafe sa 3 gb vram (7950/280, 7970/280X) |
pa 750Ti je bar duplo bolja :D ako nije zahtjevan što se tiče filtera super kartica :D malo koju igricu ne potjera na ultra kad se turbo boost dobro "namjesti" :D
|
Pa i nije baš. U novim recenzijama 750Ti baš nema gtx 460 za usporedbu, ali cca 750Ti~gtx 650Ti boost (negdje mrvu bolja, negdje lošija)
http://www.anandtech.com/bench/product/859?vs=782 Ne kažem da nije bolja, ali po meni premal napredak za zamjenu 3-4 generacije starije grafe. Polovne 460 vrijede manje od 400kn, a ove nove skoro 1200kn - how yes no |
pa eto, u svim testovima skoro 100% bolja..ali to nije poanta, pogledajmo to s druge perspektive..brojke koje daje GTX 460 su neigrive (30ak fps-a i niže) a GTX 750TI će svaku današnju igru bez problema pogurat u jako igrive frameratse (40,50 i više)..i zato kažem da je ok za gaming..novu naravno ne bi preporučio kupit (bolje ići na r9270 u tom slučaju), ali polovnih se da naći za ok cijenu (moja je bila 600kn :D )
p.s. a da ne napominjem da nova generacija ima i dodatnih vrijednosti poput shadowplaya, bolje performanse u radnom okruženju, nikakva potrošnja ako govorimo o 750Ti..tako da ako nađe po ok cijeni, go for it :D |
Ja sam bio presao s gtx560 na 7950 i to je bio dobar pomak, duplo bolje performanse.
Ako zeli nvidiu nek ne uzima slabije od 660ti. Znaju naletit grafe od msia ili gigabyte koje imaju 3g gare pa mogu imat jos nesto garancije. |
Koju grafu uzet do 2000kn ? Ati ili Nvidia nebitno.
|
ako uzimas novo r9 280x ili gtx960, polvno bi se dale nac r9 290
ja bi pocekao jos mjesec dana da ati izbaci novu seriju grafi, ako nije hitno |
Sumnjam da ce nešto značajno cijene pasti R9 2xx serije
|
u 'murici su poceli davat 2 igre (GTA 5 i grid) uz r9 seriju samo da se rijese zaliha, kod nas stanga
|
Budem priceko onda, obavezno novo jel uzimam preko firme.
|
Eto mene i ovdje, napokon sam riješio sve nesuglasice sam sa sobom i ovako stoje stvari:
FX-6300 Gigabyte GA-970A-DS3P Cooler 212 EVO 4GB DDR3 SSD 130 OCZ Zalman Z3 Corsair builder series CX 500W LG W1942T (riješit ću se tog jednom.. i zamjenit ga 24" DELL ^-^) *To uskoro uzimam* Na ovu konfiguraciju bi uzeo GTX 960, samo me zanima koju da uzmem? Asus, Gigabyte, EVGA?... https://www.alzashop.com/graphics-ca...0-20719&sc=798 Možda i neka jeftinija grafička bi bila dobra za moje potrebe, a to su: -Skyforge na max detaljima, battlefield 4 i ostale pucačine. Hvala unaprijed! |
Ej ljudi što kažete na Gainward gtx 660 ti za 800 kn? Nema garancije grafa, pa sam malo skeptičan, nekako mi se čini predobra cijena za tu grafu.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:46. |