![]() |
Nisi ga niti trebao slati na popravak, nego posalati ga nazad i uzeti full refund i kupiti kod drugog prodavaca drugi uredjaj.Moj moto je kada kupujem uredjaj od kineza da nema garancije vec samo garancija od Paypala na cijenu uredjaja, plus sto sam u minusu za PDV i troskove slanja u Kinu.
|
@Guls - Kineskoj udruzi za zastitu potrosaca :D
|
Ma ovo je za bombu baciti :) Ok, s jedne strane nisu to tako veliki problemi (izuzev ovog 3g-a), ali opet, ako platiš ispravan uređaj, onda trebaš to i dobiti. A ne se ovako zafrkavati s ljudima, za koji klinac sam ja slao tu škatulu u Kinu, da ju tamo pogledaju i vele ko ga šiša, šalji nazad? Zbilja Zopo je sranje. Lenovo je sranje. Što se RMA tiče, jel. Grozota. I onda mi netko priča o našim servisima :D ma naši su mila majka.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Glupo pitanje, ali jesi li možda probao kakav novi rom na njega staviti?
Možda makar 3G proradi bolje. |
@Guls
Ako možeš, kad saznaš, napisati koju rečenicu kako se taj postupak pokreće i sl. ? :chears: |
Citiraj:
kontaktiraš ih putem maila ili telefona, da bi pokrenuo postupak reklamacije odnosno chargeback za jednu transkakciju i to je to. dobiit ćeš obrazac koji ispuniš. dodatno objasniš detaljno situaciju u kojoj normalno jasno objasniš da kinezi ne poštuju garanciju i da nisu popravili mobitel. ja sam do sada ima dva chargebacka.... jedan prije par godina . kupio sam jedan item od engleza na ebay-u... item je trebao biti poslan s tracking numberom... ali nije i item nikada nije došao.... paypal je dosudio u moju korist ali lik iz engleske nije imao love na računu - normalno je odmah pobrao lovu nakon prodaje... a isto tako paypal ne daje lovu iz svog đepa... tako da sam ostao bez love... onda sam kontaktirao banku i rekli su mi da mogu pokrenuti postupak reklamacije i to sam napravio. i nakon cca 30 dana lova je bila na računu :) a drugi put sam pokrenuo chargeback prije cca godinu dana jer sam kupio jedan softwer koji nije radio kako treba. a paypal ne nudi zaštitu kod kupovine ne fizičkih itema.. pa sam opek pokrenuo chargeback i nakon cca 30dana lova na računu |
Citiraj:
Citiraj:
Sretno, valjda ces onda i ti dobit original. |
Moj je krenuo iz Singaporea,cim dodje javim.
|
Pokvarila se SIngapurska pošta, prije je za tjedan dana bila (i manje) a meni je poslan još 8. 6
i ovako stoji tracking http://prntscr.com/3vo4ro |
Tebi nešto nije u redu onda, moj f1 je poslan 9.6. A u zagreb stiga u petak, vidi post #2347
edit: ocito ti nije poslan 8.6. nego kako pise na trackingu, pricekaj par dana i stize. |
Citiraj:
|
2014-06-23 11:16, CROATIA, ZAGREB 10003, Send items to customs (Inb)
2014-06-23 08:37, CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange 2014-06-06 17:57, SINGAPORE, SINGAPORE S02, Insert item into bag I meni je malo kasnilo,bili su blagdani u njemackoj. |
cudno mi
http://prntscr.com/3vp0fs jos nema PCP u sanducicu....proslo je 6-7 dana...doduse jedan praznik,i vikend,al svejedno jel se trebam zabrinuti(zvati na tel)? btw koliko mob stoji na carini prije povratka u kinu ako niko ne posalje račun(40 dana?) |
Koliko se sjećam riječ je o 7 ili 14 dana da šalju nazad u Kinu.
Ali u praksi nakon tjedan dana nejavljanja ti šalju opet pismo pa nakon toga još oko tjedan +- čekaju pa šalju nazad u Kinu. |
a vidit cu jos sutra,ako nedodje zvat cu ih :S uvik neka sranja -.-
|
Narucio sam sa Banggood-a Doogee Valenciu 3.6,
-poslali 7.6, -10.6 doslo u Singapur -sada je od 21.6 u Njemackoj i cekam da dodje. Valjda bu ovaj tj u Zg-u. |
Citiraj:
ne otvaraju jedino ono što je lagano ko pero |
Citiraj:
sutra praznik, znači za 10-15 dana bude kod mene |
Stigla danas razglednica sa carine, kako će zaračunati pdv ako su sve cifre izražene u dolarima koji tečaj uzimaju?
|
Oko 5.5 koliko se sjećam. Ali neki povoljan uglavnom, znao mi je biti i 5.45.
Nekakav niži prosjek HPB-a. +oko 25kn poštanskih troškova Btw moj SG post je i dalje zaglavio od 14.6. više ne uzimam Singapursku poštu. |
Citiraj:
|
Raspitao sam se preko chata na to2c.com što sve onaj tax insurance pokriva i VAT nije jedna od stavki. Al svejedno bi možda trebalo pokušat, možda prođe, ne znaju oni što nama dođe "PDV" :goood:
|
Jesi ti onaj lik koji je zvao u Carinu da pita zašto je njemu oporezivan paket, a njegovih 10ak frendova nije? :D
|
A jel vi dobijete inače neki račun nakon što platite taj PDV ili? Jer meni je uvijek poštar samo dao da potpišem tamo pored navedenog iznosa i to je to
|
Citiraj:
Samo sam pitao na što se sve to osiguranje odnosi, a LULU :goood: je rekla odmah da se ne odnosi na VAT. |
Što se tiče povrata poreza na to2c. To uključuje samo ukoliko naručite preko china dhl koji u hrvatsku košta neki 45$. Tad vam oni pokrivaju PDV ukoliko nadoplatite 7$.
|
Kolege može savjet? :D
Radi se o mom Amoiu a928w i problemu s popucalim back coverom o čemu sam pisao ovdje. Uložio sam neki dan dispute radi toga i krivo deklarirane baterije na stranici prodavača (minideal). Nisu se baš iskazali, odbili djelomični refund, odbili slanje novog covera (u biti tražili su da prekinem dispute pa da će ga onda poslat) te kako sam vidio da to razvlačenje nigdje ne vodi jučer napravio claim. Već danas se javio paypal i presudio da imam pravo na povrat love kad pošaljem mob nazad tj. kad ga oni tamo zaprime. E sad mogu li oni mene zahebat i reć da nisu primili mob ili da nije u prvobitnom stanju kao što traži paypal te da tako ostanem i bez moba i love? I ima li smisla to slat nazad jer sam platio 300kn pdv-a i vjerovatno će i pošiljka bit oko 100-150kn? :hitthewal::kafa: |
Inače za Cubote i razne mobitele prodaju se i stražnji poklopci i to košta oko 6$, zar ti jednostavno nisu mogli poslati poklopac?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:35. |