![]() |
Citiraj:
prije 2 tjedna kupio sam tamo bfg 9800gtx+ oc , no tek sam dans išao vidjet šta to oni na netu prodaju a šta ja imam doma. http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=036599 ovako izgleda to šta oni prodaju a ovako izgleda šta ja imam doma https://www.ewiz.com/newg/B/F/G/BFG-...BFG-98TXO5.GIF takoder mi piše 65nm. no sve mi radi.. po tome da je to ista grafa vidim po taktovima koji su na stranici. no imam jedno pitanje zašto oni tako rade? jel moguće da se nezna šta ce biti u kutiji kada neznaju koju sliku trebaju stavit na web? koja je razlika izmedu te moje i ove gore osim sta moja ocigledno ima puno losije kuciste i jako je krhka.. dok ova sa slike u hgspotu je ista ko i obicne 9800gtx na prvu sliku cvrsta.. Recimo ova u hgspotu ima vent koji puse zrak van kucista kod dvi-a tamo no ova moja ima to napravljeno ali ne puse nista van tj toga venta sta ispuhuje niti nema. ugl zanima me tko tu koga? evo i slike di se vidi da nema gdje i sta ispuhivat http://c1.neweggimages.com/NeweggIma...143-162-10.jpg a po ovoj slici se vidi kako je kuciste krhko http://c1.neweggimages.com/NeweggIma...143-162-14.jpg |
Pa pogledaj malo na sluzbenim stranicama i sve ce ti biti jasno
http://www.bfgtech.com/bfgr98512gtxpoce.aspx |
Slika na cjeniku nije mjerodavna i to naznačeno. Dakle nećeš kupovat komponentu prema slici na cjeniku nego prema PN-u (PartNumberu)
Fino usporedi PN kartice koju imaš s onim na stranici proizvođaća i to je to. Isto tako kad kupuješ grafu prvo gledaš PN kaj se GPUz-a tiče on bar do svoje 0.2.8 verzije za svaku 9800GTX+ kaže da je 65nm Imao sam ih par komada na testu i za svaku je prijavljivao 65nm Core no u imenu ti naznači 9800GTX+ |
Citiraj:
znaci da proizvod koji ce doci u kutiji niti oni zapravo neznaju? |
Citiraj:
moje je pitanje bilo koja je razlika izmedu te dvije ? zasto je ova moja tolko losije napravljena? i zasto oni prodaju tako osim ako niti oni neznaju sta ce biti u kutiji |
znaju po PN-u
a zakaj je tak to pitaj BFG oni vele ovo This product may come with one of three fansinks (pictured). All three cooling solutions are similar in performance. |
Citiraj:
ok , onda je za pretpostavit da niti u hgspotu neznaju šta je tocno u kutiji. Rješili smo to, no da sam znao nebi niti kupio ovakvu grafu jer je plava a moje dvije su crne i bas si ne pasu previse po izgledu |
yebemu pa kak si sad izvuko zaključak da ne znaju kad sam reko da se može saznat koji je model preko njegovog PartNumbera (PN, P/N, P#) koji je otisnut na kutiji :stoopid:
to kaj se njima ne da to radit je drugi par rukava isto tako i ti prilikom kupovine možeš provjerit taj broj i vidit slaže li se s onim brojem koji nosi kartica koju želiš kupiti |
Hm da bio sam mozda malo brzoplet no gledao sam puno kartica na netu 9800gtx+ sve su bile slicne obicnoj 9800gtx izgledom takoder sam prije vidio i tu 9800gtx + obicnu ne ovu okljestenu, moja je greska sta nisam odmah tamo pogledo u kutiju , no nisam niti imao u planu kupit 9800gtx+ nego neku drugu 9800gtx a posto su ostali suhi uzeo sam tu..
Super je to šta ona meni radi ali me smeta sta znam da sam mogo dobit pravi model a ne ovaj po meni gulaš od svega i svacega, šta izgledom izgleda na 8800gtx iskreno.. |
"This product may come with one of three fansinks (pictured). All three cooling solutions are similar in performance."
RETAIL Part #: BFGR98512GTXPOCE ETAIL Part #: BFGE98512GTXPOCE CANADA Part #: BFGC98512GTXPOCE |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa kak ti hladi taj kuler? Jel se grije šta kartica, tak nekaj nisam videl :) ! |
Citiraj:
Mogu oni stavit slike i sve 3 grafe pa to ljude nebi onda bunilo zar ne. |
Mogu, al kažem, hgspot je poznat po tome! Isto kad su stavljali slike od GTS 640mb modela a prodavali su 512mb modele...ma nije lošija u smislu perforansa, nego možda će imati manji OC i eto možda je slabiji hladnjak...inače nemaš razloga biti zabrinut, dobre su to kartice :) , pogotovo ako ih imaš 3, lol!
|
Citiraj:
jako tesko se stavljaju 6 pinski unutra a jos teze vada uvjek imam osjecaj da ce kartica puknut kak je krhka dok ih vadim van. dok kod ostalih to ide bez beda. (imam dvije obicne 9800gtx i jednu 9800gtx tu) |
nego dajte mi recite da li postoje kakvi hladnjaci za 9800gtx/+ tako da kada ih namontiram da mogu stavit kartice u 3 way sli i sa tim hladnjacima ipak bi volio da su one koji stupanj nize nego sada?
|
Voda ili vazduh?
|
moze obje solucije.. cijena nije bitna
|
Scythe musashi ( dovoljno je tanak)
|
ako cijena nije bitna ja bi grunio vodu na njih odmah...
|
daj pls neki system ak ti nije problem za moje grafe.. i naravno di mogu kupit
|
teška srca obrisao sam McG-ovu tetu ali kad tak mora biti
|
He. Dobio sam pod garanciju 9800GTX+ umjesto 8800GT al imam jedan mali problemčić. Odkad je ona unutra napajanje je počelo da zuji u igrama...:D
Naravno,famozni VX450. Jel se trebam brinuti? |
Jel si siguran da napajanje zuji? Moguće da i napajanje jer GTX+ vuće više struje! Al ja mislim da ti GTX+ zuji...a zbog toga se nerebaš brinut!
|
Ne, to je sasvim normalno. :)
BTW, postoje lijepe sanse da je 9800GTX+ ta koja zuji. :D EDIT: eto, danc00 me pretece :p |
vjerovatno ona zuji no postoji nada jer moja sa svakim danom zuji sve manje. Kada sam je kupio bila je stara 15ak dana i ne znam koliko koristena no ocito ne previse jer kada je dosla zujala je ko blesava dok danas, nekih mjesec dana kasnije se isto jedva cuje tu i tamo kod paljenja 3d naslova i kasnije potpuno prestane.
|
A jel normalno da mi padne napon kad upalim igru? :D
|
E to mislim da nije normalno, ali mislim da to napajanje bez beda drzi tu tvoju konfu.
|
Citiraj:
mora bit malih oscilacija u naponu, nemoras se oko toga brinut osim ako je oscilacija prevelika |
Citiraj:
|
Poznavajuci Sinjske elektricare, je normalno je ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
hehe, normalno je da ti zarulje trepere kad ti susjed u pozadini krade struju :D |
Citiraj:
Možda si se prilagodio na to zujanje pa te više ne smeta tak :goood: |
Inače,dobra je grafička, na steroidima-ja ne znam zašto je ljudi ne vole-pogotovo kad je dobiš umjesto 8800gt,još slađe :D
lol @MiLe |
@Melani
mislim da nije to, premalo sjedim za svojom kantom u zadnje vrijeme da bi se mogao nauciti na to. A i drugi su primjetili da vise ne cvili. |
Citiraj:
|
Nekoliko pitanja u vezi 9800 GTX 3d club:
1. Otvorio sam malo grafičku radi znatiželje i pitanje: što je sad ovo : http://img23.imageshack.us/img23/1130/gpu1.jpg vidim da te bijele "krpice" točno idu na neke čipove, što je to i što ako se to makne i jel se može zamijeniti? 2. Kakva termalna pasta ide na CPU od grafičke, ista kao i od CPU-a kao CPU-a ili neka druga? 3. Kako odvojiti ventilator od grafe, jer nema nikakve vijke a spojena je s malom plastičnom cijevi u šuplju plastičnu cijev, pa se bojim da se ne bi trglo ili to stvarno ide tako? HVALA... |
to su ti takozvane zvake, to je normalno i nemoj to skidat sa kulera, ako ne mislis stavljat neki drugi kuler vracaj to gore i nis ne diraj ili se mozda oprostis od garancije! sve je kak treba biti, a pasta za gpu ti ide ista ko za cpu (mx-2,ceramique..)
a za ovo nekuzim, kak bi ti odvojio vent od kartice..ventilator je na kuleru i zakaj bi ga maknjival? |
Neću ga niti maknuti nego samo pitam, što više čovjek naući to bolje, hvala...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:51. |