![]() |
Citiraj:
DDR900 CL5 @ 2.2V, DDR910 max 2.3V :( CL4 nemoguća misija Inače vrlo loši, bar ovaj primjerak. Neki drugi na forumu su išli preko 1000MHz, tako da imaš lutriju. Najbolje je da saznaš SAM :fiju: |
|
Citiraj:
Ali sve ovisi o primjerku tako da neces znati dok ne probas. Npr meni jedna plocica ide na 930, a druga nesto sitno preko 1000. |
Citiraj:
hvala |
Citiraj:
|
nije bezveze ovaj thread postavljen
|
Citiraj:
Nisam se više s njima uspio družiti. Vidim samo da moja P35-DS3L dize odma mem na 2.1V. Ne znam dokle mogu ici bez extra hladnjaka. To su Kingmaxici iz Vemila... Jel ima neki program za test mem iz Wina? (mislim da je već neko pitao...) |
Citiraj:
SP2004 (Blend test) Zahtjevnija igra (1-2h u komadu) |
moji kesiči neidu preko 850 MHz.. imam 4x1 GB vidim dosta vas ima koji ih tjerate na stok latencijama... al moje neidu... :(
|
Citiraj:
Znači probaj pojedinačno, možda te samo jebe 1 stick, a svi ostali su dobri :fiju: BTW 4*1GB dosta opterećuje chipset, pa tako očekuj i manji OC nego kod 2*1GB :kafa: |
Citiraj:
vjerojatno ja negdje griješim.. Nemoguce da su baš toliko slabi. Probat cu sutra opet nesto kad se vratim u zg i poslikat cu postavke u biosu pa stavim ovdje... |
da ne otvaram novi thread upadam ovako :)
imam problem i nadam se da cete mi pomoci da ga rijesim imam memorije Kingmax KLDD48F-A8KB5 i Kingmax KLDD48F-B8MO5 prva je 1 GB (2 ranks, 4 banks), druga je 1 GB (1 rank, 8 banks) problem je da ih nece pokrenuti u dual channelu inace imam 4gb, i 3 od njih su oni prvog tipa. imate mozda kakve kombinacije da ih preslozim? ideje kakve? |
Jedna memorija je različitih čipova i kao što se da primjetit ploča se kolje u toj kombinaciji. Što god napravio sa ta 4 keksa neće ti htjet bootat dok ne izbaciš endema. Dakle ukoliko želiš 4GB onda se potrudi naći još jedan keks oznake KLDD48F-A8KB5 ili prodaj sve to i pređi na 2x2GB iste.
|
Citiraj:
Uljez ti je, recimo, bolji izraz :D |
a kombinacija 2 iste + 2 iste?
|
Citiraj:
sry nisam vidio response. 1gb stickovi. 5-5-5-18 2.3v |
Ja imam 2x2GB kingmax 800MHz (nanya nesto..)
Maticna mi overvolta rame na 1.92V , i sa auto postavkama u biosu ak se nevaram 5-5-5-18 sam uspio oc-at sa 800mhz na 950mhz. Nisam siguran budem probao jos. Inace nemam nikakvih problema s njima, drzim ih u dual channelu i pored njih sam jos stavio 2x1Gb a-data 800mhz isto u DC i sve radi. U visti 32-bit mi pokazuje 6.00GB zbog one komande "bcdedit / set pae forcenable" , a u xp-u 32-bit 3.25GB. |
Citiraj:
Jesi otkrio koliko max idu? |
a-data i kingmax idu obadvoje/jedan bez drugog do 950mhz.
|
Koja me max voltaza za Kingmax 4x1 gb za 24/7? Jel to 1.8 odnosno def, kao i na Ballistixima (2.2V)?
|
Max preporučena voltaža za 24/7 rad svih DDR2 memorija je upravo 2.2V ;)
No zašto forsirati ako fino rade na 1.8V :) |
Danas mi stigli novi kingmaxi. Radi se o 2x1gb 800mhz stickovima. Stavio sam ih na 5-5-5-15@2.2v(mozda moze i sa manje no nisam probavao :D) puknio memtest na 950mhz i prolazi bez beda.
Nisam se imao prilike puno igrati s njima, jer jos se upoznajem s plocom i kratak sam s vremenom, no brijem da idu preko 1000 bez beda. |
Kreš pa šta je ovo u sigu, nisi valjda na Aemde prešao :D
|
Citiraj:
|
Nikakvih problema sa držanjem na 2.0-2.2V nebi smio imati stoga, 1000MHz FTW :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kupio sam 2x1GB Kingmax 800Mhz DDR2 u Vemilu,ali lik mi dao različite memorije.:nono:
Obje su DDR2 i 800Mhz ,ali jedna je dvostrana a druga ima čipove samo sa jedne strane. Probat ču zamjenit da imam dvije indentične,pošto su drukčiji čipovi na ovim dvjema. Jedna je KLDD48F-B8MO5 MGIS ,druga KLDD48F-2AKU5 LUE. |
Evo u Everestu sam očitao da je jedna pločica Nanya M2Y1GH64TU8HD6B-AC.
Pa jel da uzmem još jednog Kingmaxa ili Nanyu? |
Citiraj:
u sedmom mjesecu ove godine sam kupio tu memoriju 1 gb i bila je ocitana kao kingmax i njihovim cipovima. neznam sad tocan naziv modela. pred mjesec dana sam kupio istu, ovaj put sam dobio nanya dvostranu plocicu. i to naravno nije radilo u Dual channel. frend jucer kupi istu, dobije KLDD48F-B8MO5 MGIS sa Micron cipovima (jednostrani) ali ocitanu kao kingmax u everestu. to je radilo u DC ja sam doma isprobao. dakle tu se radi vec o tri razlicite verzije memorije, od kojih Nanya ne radi u DC modu s kingmax-ovim jer je dvostrana. |
Ja imam tu dvostranu Nanyu i Kingmaxa jednostranog sa Micron D9HNL čipovima i radi u DC.
Moram isprobat kako idu ti D9HNL ,ali vidim da i neidu baš nešto na forumu. Baš su neke malverzacije sa tim memorijama.:beer: |
Citiraj:
to ovisi od ploce, ali ipak mislim da se nemogu postici tako dobri rezultati kao sa dva potpuno identicna modula. |
Da pa sigurno je bolje da su indentični,pošto je onaj keks koji je slabiji ograničavajući.
|
Ljudi, jedno upozorenje.
Danas u PROTISu kupih 2x2 GB kingmax 1066 Ubacih u PC, kad ono 800... A na kutiji piše 1066... Neidu ni do 1000 MHz na 5-5-5-15... Pločice su: KLEE88F-B8KU6 Kingmax NIKAD više :fuming::fuming::fuming::fuming: |
DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KI5
DIMM2: Kingmax KLDD48F-A8KI5 1000MHz @ 5-5-5-18 @ 2T @ 1.85V (nisam dirao voltazu) http://i34.tinypic.com/2a6t928.jpg |
http://www.kingmax.com/products/dp/ddr2_2g_1066.htm
Ti imaš ove druge. Probaj 6-6-6-18 trebalo bi radit |
|
uzeo danas u vemilu
http://www.imagesforme.com/out.php/t245879_nanja.gif tajminzi na auto jer nisam stigao još ništ sprobavati pa da prije pitam ak ima saznaja kak bi moglo ići s obzirom da nisam naletio na nikakav info o nanja čipovima na toj memi. Probao sam samo na 1066mhz s 2.0v ali se nije budila. čipovi na njoj su nanja Edit. ups ovo mi fali gore na slici. http://www.imagesforme.com/out.php/t245885_ups.gif Edit. update http://www.imagesforme.com/out.php/t245902_update1.jpg |
Fino ide mema.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13. |