![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jap, tekme idu normalno:)
|
Napokon sam premjestio antenu na drugu stranu kuće i usmjerio prema prisavlju i viola - evo ga na, u punom sjaju. Sad se igram s codecima i moram priznati da radi sasvim dobro s InterVideo 8, budemo vidjeli kada tekma počne.
|
Citiraj:
|
Koliko vidim - ne.
|
Citiraj:
To je nekaj novog? |
evo kupio TV karticu Gigabyte U8000 eto idem fino podesit pa ćemo vidjet oće šta bit:D
|
@Lihto: ja imam U8000 i da ti skratim muke, koristim DVBVewer, Cyberlinkov H.264 za HD, AC3 filter za audio i to je uglavnom to. Media Portal mi ne radi s tom karticom. Power Cinema ti je samo za SD (barem meni ne nalazi HD).
Trenutno je rukomet na HD-u i moram priznati da je slika na SD-u bolja nego na HD-u. HD izgleda bolje kada su serije, tj kada je slika staticna, no dinamika mi previse zamuchuje sliku. Imam feeling da ce se slika raspasti. Nadam se kada puste tekmu (HD sadrzaj) da toga nece biti. Trenutno mi je Video Renderer postavljen na Overlay Mixer, no promjene nisu donijele neki pomak. Vidjet cemo... U svakom slucaju nije do monitora, jer imam WMV samplove za HD i kolik god je slika dinamicna izgleda hebeno. Sto se tice Sljemena... ja imam opticku vidljivost prema HRT domu imam zgradu, dvije, tri (devet katova, ja na trecem), pa jos koji neboder, a zadnjih sat vremena (koliko pratim) signal mi je na 18.3-18.4 Mbit-a. Tko zna mozda oblaci pomazu :-) |
e hvala ti baš sam sad odskenirao sa power cinemom i nula bodova,ništ nije našao idem sad stavit DVBViewer pa probat.Jel ima još neka postavka u njemu koju trebam podesit?
|
Imam AverMedia karticu i hvata sve programe osim ovoga (smjestaj izmedu pantovcaka i vinogradske... kod jelenovca)
kod HRT doma je hvatala zvuk, ali video ne... Jel treba neke postavke uredit ili? Sistem je acerov laptop 6920G, core 2 duo T8100, 4gb rama, nvidia 9500, 1920x1080 |
ima zvuka, a slike nema je objasnjeno vec sto puta :-)
dakle, aplikacija ti ne moze odpakirati mpeg4, treba ti zum Beispiel tool kojim ces moci gledati mpeg4 HD (DVBViever, ProgDVB Pro, Media Portal..), te codeci (coreAVC, Cyberlink PDVD7) |
Citiraj:
|
Odes u Settings-> DirectX -> te stavis pod H.264 jedan od mpeg4 codeca koje si instalirao (CoreAVC ili Cyberlink). Za audio koristim AC3 filter, a Video renderer mi je Overlay mixer, nakon toga sceniras na 754MHz.
Kliknes na channel scan pa postavis frekkvenciju i kliknes Scan Frequency. P.S. Reception type moras postaviti na Terrestic, a transpoder list na Terrestial (EUR) |
ja sam samo instalirao DVB viewer, proskenirao kanale (terrestric) i radi...
|
Citiraj:
|
riblju kost
btw. šta se sa hotela Osijek emitira HD? |
da,koliko sam ja čuo,sve sam napravio osim neznam gdje da upišem tu frekvenciju 754MHz??
|
odaberi range koji je malo ispod i malo iznad željene frekvencije
http://pce.hostili.com/images/dvbvv5hl_thumb.jpg edit: evo vuco je sve lijepo nacrtao :) |
|
Ma to sam upisao tako,mislio sam da je nešt drugo u pitanju:(,nemogu vjerovat da nemože naći ni jedan program...:(
|
MUPHAHAHAHAHAHAHA
E MRAAK! Topfield 7700 u pogonu, ali da li moze naci HRT2 HD? Naravno da NEEEEEEEEEE... A antena posredini krova, ima bolji pogled na okolinu neg sokolovi... Frend ne zna jel bi plakao ili uzeo AK i osho pobit cijeli HRT E to je jadno, imas HD TV, imas MPEG4 tuner i svejedno... BANANA! :hitthewal: |
imam neki osjecaj da ce HRT pustiti i utakmice u 4:3 formatu
mislim da cemo biti prvi u svijetu po tome :goood: edit: ustvari 100% sam siguran nakon pocetka svecanog otvorenja |
stvarno, što je ovo, otvaranje prvenstva u 4:3 ili neka druga žnj rezolucija, uglavno gdje je 16:9, ako će i tekme biti u toj rezoluciju onda neka se pokriju ušima
|
|
znao sam da će se ovo dogoditi.
|
za ovo im nagradu treba dati....
|
Urnebes!!!!
Jeli na TV isto? Ja gledam na DVBviewer |
ajme majko..... pa oni nisu normalni.
Kako je na MaxTVu? jesu li T-Comovci isto ludi ili je tamo kako treba biti? HDTV u 4:3. To ima samo kod nas... Čekaj, čekaj........ SAD je DOBRO HEBOTE.... |
ipak radi :)
|
i bolje im je :)
|
ipak je full hd
|
Morali ste cekat da se zagriju antene. :D
Uzivajte! |
jel vi slabo čujete našeg komentatora, tj. jel vam preglasna pozadina?
nije valjda da su se ugledali na RTL EDIT: sada kontam da i zvuk malo prethodi, nekih 0.2s |
ja ne vjerujem mučim se zadnja 3h sa tom tv karticom i nula bodova,fino sam probao na glavnom kompu preko unutarnje antene pa kasnije na laptopu probao spojit preko vanjske antene i meni nikako ne nalazi ni jedan program bilo u SD bilo u HD,ono više stvarno neznam šta da radim:(
|
ja se istom mucim vec nekih 3h da starom to sredim...
dvbviewer pro opce nisam mogo pokrenut... na powerDVD 8 i 7 nism znao kako ppokrenuti to. na powercinema 5 sam uspio pokrenut ali opet nisam imao taj program a sve ostalo da. sad sam pokrenuo opet u orginal avermedia programu i RADI!!! (valjda zbog instaliranih codec-a...) ali opet imam jedan problem... naime slika zastekava... jel to problem sa signalom ili zato sto je kartica preko USB-a il nesto trece? |
Ajd, radi ok za sad.
|
koji je renderer najbolji za postaviti?
meni je recimo slika na SD-u bolja od one na HD-u. Kao sto sam vec opisao, ako je slika staticna, onda naravno HD ubija, no lopte koje se ispucavaju preko pola terena toliko mi zamute sliku da je to katastrofa. Gledam si tekmu na CRT-u, a nabrijavam se na HD cijeli tjedan :-) Nije mi jasno zasto se to desava. Isto kako sam vec napisao, ako pustam WMV HD sample radi odlicno bez obzira na dinamiku. Ima li tko kakav prijedlog? Driveri za graficku, neki drugi codec? thx |
nvidia a? nemam pojma, kod mene na ATI-ju mrak izgleda, isto na crt-u. Više nego vidljiva razlika između SD-a i HD-a, nema takvih sranja sa slikom. Ljudi, probajte i dvb dream i core avc, isto radi odlično.
@Ozern dobro ste okrenuli antenu prema htv domu? |
Meni isto trza slika kad je dalja kamera i puno pokreta. Taman onoliko da živcira za popizdit. Molim nekoga savjet do čega bi moglo bit.
Imam -intel dual core 2,6 clockan na 2,8 -1G ram ddr -AGP GeForce 7600 GT, 256Mb ddr2 -Pinnacle 320e (mislim, crni usb stick) -Vista 64 -DVBviewer sa Cyberlink codecima -Vjerojatno odličan signal jer sam nekih 800m od HRT Doma bez ikakvih prepreka (kako ću izmjeriti jačinu signala??) |
Mozda je kod ati-a sređeno. Može li netko baciti ss full hd-a?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:25. |