PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   ADM.hr / Acquisitum Magnum (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799)

Constantine 03.01.2010. 12:38

da,zbilja brzo odgovaraju na mail,sjecam se da sam poslao neki upit i pola minute kasnije sam dobio odgovor :)

Majo 03.01.2010. 13:06

Da ih ja pohvalim.
Prdnula meni 88GT i sad odfuram ja u servis,doletim,predam,pozajebavo se s likom koj radi u servisu (Hrvoje),pitam kad ce otprilke biti gotova reklamacija,on meni kaze niti 7 dana.Ja onak,zacuden,tak malo,rekh vidit cemo i to.Zove mene lik nakon 6 dana :care:,da mi javi da mogu dobit 9800GT,ja rekoh da nebi to,kaze on meni da mogu oni to prodat i dat mi nekaj za 800kn ili da nadoplatim za nekaj.Rekoh nadoplatit cu,al mozete pricekat 2-3tj,reko lik moze :).Stvarno svaka cast na brzini,susretljivosti,korektnosti,tu i tam sam kupovao kod njih,nikad problema,stvarno s gustom odem tam,popricam s radnicima,posalimo se i super.Da su svi ducani takvi...

Goranbm 18.01.2010. 20:12

Planiram kupiti XFX HD 5770 i imaju ih u ADM-u, links nema trenutno... e sad, ja sam iz Baranje, pa me zanima, koja je procedura kupnje sad?? kako bi ja to trebao izvesti?? ispričavam se ako je glupo pitanje....

BeroVK 18.01.2010. 20:18

Odes na web, regaš se i napravis narudžu i izaberes način plaćanja , kad ti na mail dođe da potvrdis kupnju samo napises potvrđujem i oni ti pošalju!
Samo kod registracije upiši prave podatke(adresu i ime)!

Goranbm 18.01.2010. 20:32

zanima me ukoliko netko zna, narucio sam upravo grafu, i cijena iznosi 1260 kuna, stavio sam opciju plaćanja pouzećem, pa me zanima da li netko zna koliko je onda otprilike poštarina dostavne službe?? na njihovoj stranici piše 45 kuna za robu do 10 kg... da li je poštarina veća ukoliko je plaćanje pouzećem ????

fran123456 18.01.2010. 20:35

Mislim da šalju overseasom, imaš tu cjenik.

Evo što piše na njihovom siteu (adm)

Citiraj:

S time da cijeni po težini pošiljke dodate i cijenu povrata otkupnine!

COD - dostava sa povratom otkupnine - 3% od vrijednosti pošiljke

BeroVK 18.01.2010. 20:46

Meni je na iznos 1900kn dosla postrarina 45kn i tih 3% jos 65kn i izaslo sveukuno 100 i nesta kn :D

snorky_vk 18.01.2010. 22:04

Citiraj:

Autor BeroVK (Post 1542953)
Meni je na iznos 1900kn dosla postrarina 45kn i tih 3% jos 65kn i izaslo sveukuno 100 i nesta kn :D

pa skoro da se isplati u zg po nju ! :D

Bono 18.01.2010. 22:33

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 1519964)
Uglavnom, parkinga ima u neposrednoj blizini i naplaćuje se (2. zona). Postoji mogućnost parkiranja na nogostupu ili u onoj pokrajnjoj ulici, ali ne znam kako stanari i ZGparking gledaju na to...

Bolja je bila stara lokacija tamo sam uvijek mogao naci parking, ova nova je katastrofa sta cu placati parking za max 10 minuta stajanja?

Goranbm 19.01.2010. 11:24

Za one koji su kupovali u online shopu zanima me sljedeće... jučer sam predvečer naručio grafu, i dobio sam na mail poruku da je narudžba primljena i da čekam da se provjeri raspoloživost... Malo kasnije došla mi je poruka da je grafa u trgovini i da odgovorim na mail dali se slazem sa uvjetima kupnje... odgovorio sam da se slazem, pa me zanima, sto je next?? da li oni sad to šalju, ili ću prvo dobiti neku obavjest?? inače stavio sam način plaćanja pouzećem.....

coconut 19.01.2010. 11:31

Ako je plaćanje piuzećem, onda će ti je samo poslati bez dodatnih obavijesti.

Goranbm 19.01.2010. 11:37

Znači, situacije je bila ovakva, naručio jučer oko 19:30, dobio odamh mail... potvrdu narudžbe sam poslao oko 23:20... da li je onda to već jutros poslano ili?? i koliko treba overseasu da to dostavi...

Halos 19.01.2010. 12:10

p.f.

Ja sad zvao da vidim kako stoje stvari sa mojom p35-ds4 na garanciji. Nakon vise od 20ak dana, i veli mi lik pardon, ali vec odavno smo dobili novu u zamijenu(istu), ali smo vas zaboravili kontaktirat. Veli u roku 4 dana da su imali novu, ja reko...ps mtr, ja novu plocu uzeo radi 4 dana :D

Sve u svemu ok, sto se njih tice. :)

edit: A ok,jer se covijek ispricao, svejedno su u roku sve riješili, tako da ;)

Doink the Clown 19.01.2010. 12:37

Citiraj:

Autor Halos (Post 1543460)
Sve u svemu ok, sto se njih tice. :)

I što je tu OK? To što ti nisu javili da te čeka nova matična? LOL :D

@Goranbm - vjerojatno su danas poslali i sutra ti to stiže.

aski 19.01.2010. 13:14

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 1543414)
Znači, situacije je bila ovakva, naručio jučer oko 19:30, dobio odamh mail... potvrdu narudžbe sam poslao oko 23:20... da li je onda to već jutros poslano ili?? i koliko treba overseasu da to dostavi...

Doci ce ti jos jedan mail da je poslano. A roba dodje za otprilike jedan dan nakon slanja.:beer:

Ante3 01.02.2010. 23:59

Malo preletio njihov web, i jedna stvar mi nije jasna.
1)Ne moze se platiti karticama direktno preko neta?
2)Nigdje ne pise na koliko slipova se moze provuci kod njih u ducanu.
:wtf2:

nino 02.02.2010. 00:19

Citiraj:

Autor Ante3 (Post 1557719)
Malo preletio njihov web, i jedna stvar mi nije jasna.
1)Ne moze se platiti karticama direktno preko neta?
2)Nigdje ne pise na koliko slipova se moze provuci kod njih u ducanu.
:wtf2:

Pogledaj sta pise na dnu.

http://www.adm.hr/payment.php

Btw, nema vise slipova, sve preko pos-a ide...

hero_of_newerth 02.02.2010. 12:40

Evo ja sam prije 5 dana kupio komp, i bio je neki hardverski problem. Odnio sam im komp u subotu, bio je gotov u utorak ujutro. Otkrili su kvar i promjenili matičnu ploču.
Znači jedno pozitivno iskustvo.

micek_kc 03.02.2010. 21:25

da li netko zna ukoliko se radi reklamacija proizvoda da li je ikako moguce dobiti pare nazad?

Old Iggy 03.02.2010. 22:30

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1559556)
da li netko zna ukoliko se radi reklamacija proizvoda da li je ikako moguce dobiti pare nazad?

Što znači reklamacija?

micek_kc 03.02.2010. 23:15

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1559627)
Što znači reklamacija?

Ok krivo sam se izrazio.Jucer sam prodao grafu.Danas sam dobio poziv od covjeka da se pregrijava i da je vraca nazad sutra.U mom kompu je bilo dosta prozracno i do sada se nije pregrijavala.Ako je ovo stvarno tako da se pregrijava ja bi ju nosio na reklamaciju/garanciju(kako god oces :D ) i uzeo pare jer sam vec drugu kupio.Da li je to moguce? Pitam jer tocno takvu istu vise nemaju na cjeniku

Old Iggy 03.02.2010. 23:30

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1559685)
Ok krivo sam se izrazio.Jucer sam prodao grafu.Danas sam dobio poziv od covjeka da se pregrijava i da je vraca nazad sutra.U mom kompu je bilo dosta prozracno i do sada se nije pregrijavala.Ako je ovo stvarno tako da se pregrijava ja bi ju nosio na reklamaciju/garanciju(kako god oces :D ) i uzeo pare jer sam vec drugu kupio.Da li je to moguce? Pitam jer tocno takvu istu vise nemaju na cjeniku

Zakonski ne, no možda ti izađu u susret. Makar mislim da je s njom sve OK i da nema nitko apsolutno nikakvog razloga zamijeniti ju, a kamoli vratiti pare.

micek_kc 03.02.2010. 23:38

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1559700)
Zakonski ne, no možda ti izađu u susret. Makar mislim da je s njom sve OK i da nema nitko apsolutno nikakvog razloga zamijeniti ju, a kamoli vratiti pare.

Meni sad trebaju pare da platim drugu grafu a sad nakon sto se ovo navodno pregrijavanje saznalo vise nitko nece htjeti kupiti ovu grafu :nono:

Old Iggy 03.02.2010. 23:43

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1559709)
Meni sad trebaju pare da platim drugu grafu a sad nakon sto se ovo navodno pregrijavanje saznalo vise nitko nece htjeti kupiti ovu grafu :nono:

Ajde prvo provjeri ovu priču o pregrijavanju. Ako je sve složeno kako spada (a to znači i hlađenje kućišta), grafa je OK.

micek_kc 03.02.2010. 23:48

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1559717)
Ajde prvo provjeri ovu priču o pregrijavanju. Ako je sve složeno kako spada (a to znači i hlađenje kućišta), grafa je OK.

Hm vidjet cu sutra i dalje javiti.Nadam se da je sve ok :nono:

Alfa_R 04.02.2010. 01:57

Citiraj:

Autor micek_kc (Post 1559719)
Hm vidjet cu sutra i dalje javiti.Nadam se da je sve ok :nono:

Opali ti nju na sat furmarka, a makni bocnu stranicu da iskljucis to kao uzrok (ako ima bocni vent prema grafi onda nemoj). AKo se nemoze nositi sa time - da pregrijava se. Korak dva, odi na 3d mark i pusti loop pa vidi moze li to proci...

micek_kc 04.02.2010. 12:31

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1559791)
Opali ti nju na sat furmarka, a makni bocnu stranicu da iskljucis to kao uzrok (ako ima bocni vent prema grafi onda nemoj). AKo se nemoze nositi sa time - da pregrijava se. Korak dva, odi na 3d mark i pusti loop pa vidi moze li to proci...

Moze pitanje jedno.Koji futuremark trebam?
Malo sam zaostao sto se toga tice :lol2:
Zadnji bench koji sam koristio je 3Dmark05 :D

Alfa_R 04.02.2010. 12:55

Furmark.. zlo za sve graficke kartice :)
lupis stability test i prati temperature.

A bench bolje bar 06 :)

micek_kc 04.02.2010. 18:03

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1560065)
Furmark.. zlo za sve graficke kartice :)
lupis stability test i prati temperature.

A bench bolje bar 06 :)

Evo skino sam furmark i dosao covjek k meni vratiti grafu i isprobali...30min na 1600x1200 sa 8xMSAA i grafa je dosla do 91C.
Onda smo popricali i zakljucili da njegov frend(za kojeg ju je kupovao) ima preslabo napajanje(400w) i to jos Codegen.
Tako da je grafa natrag na prodaju,sve je u redu,sad se samo nadam da necu opet imati kupca koji nezna TDP te grafe :nono:

dtrixxx 04.02.2010. 20:16

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1559627)
Što znači reklamacija?

:lol2:, da nisi sa ševera Hrvatske reko bi pa aje :)
Kad ti nesto otegne papke, imas garanciju i odneses tamo gdje si kupio i reces mu, popravi, davaj novi ili ode noga!

Jelc 04.02.2010. 20:20

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1559791)

A daješ mu savjete svaka ti čast...
Furmark?:stoopid:

Kakve veze ima Furmark sa normalnim funkcioniranjem grafe?
Nevjerovatno.

Dizel 04.02.2010. 20:30

Bas me zanima koliki postotak usera sa grafama _BEZ JAMSTVA_ se usudi isprobati bar pola sata tu debilanu od takzvanog testa...

Alfa_R 04.02.2010. 20:35

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1560536)
A daješ mu savjete svaka ti čast...
Furmark?:stoopid:

Kakve veze ima Furmark sa normalnim funkcioniranjem grafe?
Nevjerovatno.

Mogao sam mu reci da lupa loop na cmarku cijelu noc ili da igra krizu do besvjesti, ali nije li ovako jednostavnije?

Jelc 04.02.2010. 20:37

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1560546)
Bas me zanima koliki postotak usera sa grafama _BEZ JAMSTVA_ se usudi isprobati bar pola sata tu debilanu od takzvanog testa...

Ja ga nisam izvrtio ni jednom, ni sa novom ni rabljenom-ne vidim baš nikakvog smisla u tom softu...

Sumnjam da bi vidio i serviser da mu ušetaš i veliš da ti Furmark ruši grafu i da hoćeš odmah i sad pare koje si dao za nju:)

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1560554)
Mogao sam mu reci da lupa loop na cmarku cijelu noc ili da igra krizu do besvjesti, ali nije li ovako jednostavnije?

Ne.
Jer mu nebi baš ništa značilo u njegovom slučaju (nošenje na garanciju i traženje para nazad)

Osim toga-taj soft simulira uvjete u kojima se grafička neće naći nikada pa mu je i svrha više nego upitna, pogotovo kod modela sa jeftinim hlađenjem.

Dizel 04.02.2010. 20:43

Aj da vrti golu Jessicu Biel ili Scarlet Johansson, mozda bih i razmislio :D

Doink the Clown 04.02.2010. 20:52

Ma taj Furmark nikada nisam niti hoću instalirati na komp (niti bih ga ikome preporučio), najbrutalnija stvar po grafu koju pokrenem tu i tamo je OCCT GPU test i to provrtim na 5 minuta kad mi stigne nova grafa tek toliko da vidim koliko se maksimalno zagrijava pod opterećenjem.

MAGARAC 04.02.2010. 21:26

Inače informacije radi,ADM krši zakon s uvečavanjem cijena prilikom kupovanja na rate.Reklamiraju jednu cijenu u katalogu a uvečavaju je poprilično prilikom kupnje na rate, npr na Maestro . Po zakonu bi onda prikazana cijena trebala biti upravo ta uvečana(u cjeniku) ,a ne ovako.Imaju dobre cjene ak je gotovna u pitanju a na rate su skuplji od večine.
Meni se više isplati kupovati u Linksu ili ranije u HG spotu itd gdje mogu koristiti tu pogodnost Maestra bez lopovskih 7% i zbog toga je ADM za mene prošlost,osim za sitnice.

snorky_vk 05.02.2010. 12:31

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1560616)
Inače informacije radi,ADM krši zakon s uvečavanjem cijena prilikom kupovanja na rate.Reklamiraju jednu cijenu u katalogu a uvečavaju je poprilično prilikom kupnje na rate, npr na Maestro . Po zakonu bi onda prikazana cijena trebala biti upravo ta uvečana(u cjeniku) ,a ne ovako.Imaju dobre cjene ak je gotovna u pitanju a na rate su skuplji od večine.
Meni se više isplati kupovati u Linksu ili ranije u HG spotu itd gdje mogu koristiti tu pogodnost Maestra bez lopovskih 7% i zbog toga je ADM za mene prošlost,osim za sitnice.

ps xxx firmi radi isto..... pa po meni je logično da je cijena veća...ipak ti je izašao u susret da ne moras sve odjednom ako nemas para... sad jel krše zakon il ne , to je drugi par opanaka....

extremepc 05.02.2010. 12:39

Citiraj:

Autor snorky_vk (Post 1561110)
ps xxx firmi radi isto..... pa po meni je logično da je cijena veća...ipak ti je izašao u susret da ne moras sve odjednom ako nemas para... sad jel krše zakon il ne , to je drugi par opanaka....

ADM ima neke te svoje muhe koje su debilana.

Apsurdno je da uz komponente u vrijednosti od 4900 kuna postarina zbog placanja pouzecem iznosi preko 350kn.

Za tu lovu sam mogao ici u dubrovnik po komponente, najesti se janjetine i natrag.

Ne kuzim te dodatne postotke koji dizu cijenu kad se ide placanjem pouzeca.

Jer ako mislim varat necu primit ni platiti paket pa cu odjebati na njihov trosak. Ovo je nista drugo nego legalna krada.

A budimo realno da pouzecem placaju najcesce mladi ljudi koji nemaju kartice i racune u bankama.

Alfa_R 05.02.2010. 12:42

Tima veze sa kurirskim sluzbama.
Ali da su mogli bolji deal napraviti s njima, mozda i da, ali cemu kad i oni vole dobiti kes unaprijed i biti sigurni da ce roba biti preuzeta.

Nema veze sa varanjem, ali ljudi su prevrtljivi ili potrose lovu ili imaju nenadan trosak ili su nasli jeftinije i zato ne preuzmu.

@furmark, na nvidia forumima pricaju o njemu kao normalnoj alatki, ne necemu sto ni u ludilu ne smijes pokrenuti, a s time smo rijesili problem od miceka... cemu strka odmah.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:13.