PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Gigabyte P31/P35 - DS3L/STD/R/P/DS4/DQ6 Thread (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75603)

speedy-3 11.01.2008. 02:30

upogonio sam prije par sati

MB GA P35C-DS3
Intel E 2160
1GB Good Ram

bezvezna PCI SiS grafa :D dok se ceka da se PCIE dovuce do HGsrota :D

enivej upalim komp i vent se na CPU samo zavrtio i stao i tako skoro 2min uopce nije micao pa je malo radio pa opet stao,,,,,,

e sad u BIOSu ima "Smart FAN control" fora koje bi kao trebala kontrolirati brzinu tog vent,,,,, i kad je to ukljuceno vent tako cudno radi a kad je off onda vrti full,,,,

e sad je normalno da ga to bas totalno ugasi ili nie oke da to radi i trebalo bi ga samo usporiti..??

edit:

i da dok je vent stajo temp se nije micala vise od 22 stupnja i pasivnjak je bio hladan,,,,

Gemmy 11.01.2008. 16:18

Citiraj:

Autor speedy-3 (Post 921947)
upogonio sam prije par sati

MB GA P35C-DS3
Intel E 2160
1GB Good Ram

bezvezna PCI SiS grafa :D dok se ceka da se PCIE dovuce do HGsrota :D

enivej upalim komp i vent se na CPU samo zavrtio i stao i tako skoro 2min uopce nije micao pa je malo radio pa opet stao,,,,,,

e sad u BIOSu ima "Smart FAN control" fora koje bi kao trebala kontrolirati brzinu tog vent,,,,, i kad je to ukljuceno vent tako cudno radi a kad je off onda vrti full,,,,

e sad je normalno da ga to bas totalno ugasi ili nie oke da to radi i trebalo bi ga samo usporiti..??

edit:

i da dok je vent stajo temp se nije micala vise od 22 stupnja i pasivnjak je bio hladan,,,,

hehe

tako je i meni bio pred neki dan kad sad sastavio novu konfu..e2160, GB P35-DS3, 2x1 gb kingmaxa...
gledam svi ventovi se zavrtili i poceo se dizat sustav a cooler od proca se ne vrti.. ja odmah pomislio da sam zaboravio ustekat CPU fan(desilo se jednom prije ali proc ostao ziv :D ), ali nakon restarta sam skuzio da tako mora biti ,ali sam se dobro prepao :)

Astral 11.01.2008. 16:30

hehe, da, tako je i meni bilo :) al ja nebi bas to tako ostavio, rade maknes tu opciju pa nek se vrti, osim ako ti smeta glasnoca

speedy-3 11.01.2008. 17:28

yep totalno mi je to sad OFF,,,, ostavio sam par sati ON i mucio proc,,, kad se dosta zagrije onda se vent pali povremeno,,,,, ali nekako se bolje osjecam kad znam da vent skroz radi svoje :D a vent nije uopce glasan, pogotovo kad se usporedi sa starom konfkom :D

stuc 20.01.2008. 16:34

Citiraj:

Autor Mar (Post 813064)
To i ja kažem, prednosti DQ6 su čisto kozmetičke naravi te nemaju funkcionalnog utjecaja na performanse/stabilnost sustava.
Taj dodatni PCIx konektor je upitno koristan (možda za crossfire s low-end karticama?).

Citiraj:

Autor Razer (Post 813066)
Nije baš da je dodatni utor beskoristan, fora kod Crossfirea je ta što se uvijek koristi nešto dodatno za povezivanje bridge ili kabel. Evo npr. ja sam koristio dvije X1950XTX u CF-u i nije bilo znakova bilo kakvog zagušenja (sudeći po rezultatima, jel), jer se koristio kabel. Kod low end kartica nema problema, jer je i x4 sasvim dovoljan bez ikakvih bridgeva...

Dečki, kakva bi bila situacija sa dvije HD3850 ? Preciznije, dvije Powercolor-ke koje su već tvornički dignute na 720/900, dali je P35-DS3P u stanju to "hranit" bez nekog zagušenja ?

Nemam baš nešto para za ploču tj. neda mi se... a ova mi se čini ok. jer FSB ide na 400+ koliko sam tu pročitao a prima dvije grafe.

Jel bi to šljakalo ?

Razer 20.01.2008. 16:38

Rekao bih da bi šljakalo bez problema.
(Znam na što misliš, drugi utor na x4, i još clockane grafe, no eto mislim,
da nebi trebalo biti nikakvih problema, pa i na stranim forumima se dade pročitati da 3850/3870 konfiguracije uredno rade na P35 čipsetu)

U vezi OC-a si dobro pročitao (500MHz+ za FSB).

Majo 20.01.2008. 16:53

jel bolje uzet p35-ds3l jer je jeftinija 100kn a nikad nebum radil raid

maX 20.01.2008. 17:30

ako neces radit RAID i ako ce ti 4 SATA porta biti dosta onda uzmi...

syzygy 26.01.2008. 08:34

prije tocno tjedan dana mi krepao moj komp, ne znam jel maticna ili procesor ili oboje ( nitko u yebenoj kutini nije imao 939 socket da isprobam, cak niti serviseri) te sam morao uzet novu konfu, a nikako mi se nije isplatilo opet uzimat socket 939 i gledat sto je krepalo.

tak da sam uzeo p35-ds3l i e4500 + gigu rama

sad ono sto sam prvo primjetio, ploca je manja od moje prijasnje, lako se montira i pristeka sve, sve oku ugodno i tak to, nakon sto sam ju ubacio u kuciste sam skuzio da nema ( agp? ) utor za moju audigy sb karticu, nakon toga sam sve upogonio i upalio, ono sto me iz prve nervira jest onaj bijelo-zeleni screen na bootanju, po meni malo kricav nacin startanja kompa ( naviknut na crno-sive boje)
zatim jedno veliko razocaranje, znam da su ljudi rekli da je audio chip losiji, ali tolko losiji stvarno nisam ocekivao, zvuk je OGAVAN, i moram sto prije prodat ovu zvucnu da uzmem kompatibilnu :/

dubravkol 26.01.2008. 09:38

Šta će ti AGP za zvučnu karticu? Zvučna kartica je PCI i imaš na ploči 3 PCI utora. Za grafičku na ovoj tvojoj novoj ploči je PCI-E

syzygy 26.01.2008. 10:25

mislim da cu morat otvorit novi acc za svoje blesave izjave

ustekao upravo karticu, zbunile su me one dvije urezotine na poledjini tak da nisam znao di s njom..

Jimmy23 02.02.2008. 19:16

Gigabyte P35-DS3P

ako kupujem novu matičnu koji rev. da uzmem s obzirom da imaju različite izvedbe hladnjake? 1.0, 1.1, 2.0 ili 2.1?

alengrosevic 02.02.2008. 21:00

Citiraj:

Autor Jimmy23 (Post 941755)
Gigabyte P35-DS3P

ako kupujem novu matičnu koji rev. da uzmem s obzirom da imaju različite izvedbe hladnjake? 1.0, 1.1, 2.0 ili 2.1?

Ja bih uzeo 2.0 jer ima nesto vec hladnjak od 1.1 (imam 1.1 i zna se dosta zagrijati)

9A5KM 03.02.2008. 00:44

Dvojim između ove dvije ploče:
MSI P35 NEO2 FIR i Gigabyte P35C-DS3
Podaci o pločama su lako dostupni.
Razlika u cijeni je minimalna.
Meni se čini da bi ova MSI-ova mogla biti bolja za OC zbog
heat pipe-ova.
E sad mene zanima jel ima netko kakvih konkretnih iskustava.
Nadam se da nisam OT.:chears:

maX 03.02.2008. 00:48

ja nebih eksperimentirao i isao bih na provjereno, a to je gigabyte :)

Razer 03.02.2008. 00:53

Nemoj tu MSI-jevu rollercoaster ploču :D
kako kolega gore reče, ''go safe, go GB'' :D

Hrpa heatpipeova ne garantira dobar OC :)

Runlevel5 03.02.2008. 02:22

Ja se mogu ostalima samo priključit.
Mada nikad nisam imao MSI ali čuo sam puno stvari o njima i ne sviđaju mi se baš.
Gigabyte je provjereno dobar i ima mnoštvo opcija i stabilan je.

coconut 03.02.2008. 06:50

Citiraj:

Autor syzygy (Post 935836)
ono sto me iz prve nervira jest onaj bijelo-zeleni screen na bootanju, po meni malo kricav nacin startanja kompa

Uđi u BIOS (stišći tipku Del dok se komp boota) - Advanced BIOS Features, nađi stavku 'Full Screen Logo Show' te je promijeni u 'Disabled'. Stisni F10 i više nema loga kod bootanja.

Runlevel5 03.02.2008. 13:16

Bok ljudi!

Malo pitanje oko GA-P35-DS4 ploče:
Imam bios F7 na njoj.
Dali se isplati flashat bios na noviji?
Čuo sam da ima verzija koje nisu baš naj naj i ljudi natrag na F7 ili 8 flashali.
Šta je sa ovom funkcijom da možeš preko interneta bios flashat?
Jel radi probleme? Ne da se sranje dogodi i više ne boota

Razer 03.02.2008. 13:19

Ako radi, ne diraj :)

Runlevel5 03.02.2008. 13:34

Naravno.
Samo mislio sam možda ima koja verzija u kojoj mogu postavit multi za ram manje od 2.
Ram mi koči.
Više od 920mhz neće što bi manji multi riješio

Razer 03.02.2008. 13:39

Najmanji djelitelj je 1:1 (2.00), manjeg nema.

Dotična situacija se nemože i neće promijeniti drugom revizijom BIOS-a.

Runlevel5 03.02.2008. 15:26

Ipak sam updatao bios.
Sa ovim @bios utillity.
Nije loše.Bez ikakvih problema.
Novi bios je F11.
I zamisli:fsb je sad na 470mhz i za sad stabilan znači ram na 940.Zasad nikakvih problema.
A ja mislio da ram više nemože.
Bit će danas testiranja do kud mogu doć

maX 03.02.2008. 18:15

a cuj, moj 800mhz kingmax moze potegnut do cca 970MHz tak da se ravnaj po tome :)

Runlevel5 03.02.2008. 20:36

Izgleda da nešto ne štima sa tim biosom.
Prime je vrtio 4 sata bez greške.
Onda sam ga ugasio.Sada kod paljenja vidim na ekranu 1,8ghz.
Ja u bios sve kak je bilo.Opet save and exit.
Opet na ekranu 1,8 ghz.
ZA POPIZ****!!!
Opet ću ga flashat na F7 i gotovo.

Taaako.
Vratio sam F7 bios.
Nije odmah htio prihvatit postavke kao sa F11 biosom.
Bios resetirao i sad hoće :stoopid:
Nemam pojma zašto sad to al eto.
Prije to nije radio svejedno koje postavke.
Uglavnom sad radi na FSB 460 kao i prije

Sinisa666 08.02.2008. 17:31

Problem!!!

Imam plocu P35-DS3R i imam bezicnu tipkovnicu.

I problem se javlja kad zelim bootati sa cd-a.
"press any key to boot from cd...." - tako nekako pise
kad trebam stisnuti onda ne prima bezicna tipkovnica(u BIOSU radi normalno, i u windowsima) tako je bilo i na starom kompu ali sam onda ukopcao staru PS/2 i onda je radilo. A ova maticna mi ne prihvaca PS/2 tipkovnicu(probao sam dvije).
Flashao BIOS na f11 i opet nista.

Zna li netko kako bootati sa CD-a da netrebam nist stisnut?

Vec uopce nemam ideje sto napraviti. USB tipkovnicu probati? nazalost je nemam al cu ju pokusati nabaviti ako ce to pomoci.

Molim vas da cim prije odgovorite.
Hitno je!

Gemmy 08.02.2008. 17:39

Ja sam imao probleme u kombinaciji P35-DS3 i USB tipkovnice pri instalaciji win, ali nakon sta sam ustekao ps2 tipkovnicu sam uspio instalirat kako spada, i onda vratio USB tipkovnicu

Milentije 08.02.2008. 17:54

Pretpostavljam da ti je ta bezicna tastatura prikljucena preko USB-a. Ako jeste onda uzmi neku PS2 tastaturu ili tu bezicnu prikljuci preko konvertera na PS2 i u BIOSu nadji opciju kojom stavljas u pogon USB u BIOSu.

Runlevel5 10.02.2008. 16:05

Hej ljudi.
Jedno pitanjce:
Kod mene sad sve radi bez frke na FSB 480.
Samo mi se ne sviđa što su SVE voltaže na auto.
Zanima me dal bi mogao koju voltažu(proc,ram,NB) smanjit a da je svejedno stabilan.
Znam kak se to radi tak da to objašnjenje ne trebam.
Puno više bi trebao podatke kolika je Voltaža za sve ostale stvari osim Procesora i rama.
Ili dali bi mogao sadašnje postavke nekak očitat pa probat sa manje V da je svejedno stabilno.
Ali pomoglo bi mi kad bi znao kolike su normalne vrijednosti i recimo otprilike koliko V više trebaju NB i ostali dijelovi kad dižem takt.
Ima li tu kakvih podataka?

Swarm dude 10.02.2008. 17:13

Normalna vrijednost ti je ona minimalna koju ti BIOS nudi za NB itd. Isprobaj sa nešto višim naponom od najmanje vrijednosti, pa isprobaj stabilnost ;)
Ako nije stabilan, povisi napon...
Možeš očitati stanje pomoću multimetra, ali ne znam koliko ti je potreba takva "zafrkancija".

Razer 10.02.2008. 17:14

Swarm strikes back :goood:

Runlevel5 10.02.2008. 17:26

Zasad testiram:
PROC:1.35V
RAM:2.2V
NB:Prva vrijednost poslije normal(mislim +0.50)
FSB:480
Zasad stabilno.
Pa nije vrag da sam dobio tak dobar Proc

Razer 10.02.2008. 17:34

Možeš se veseliti kad pređeš 500MHz za FSB :p

Runlevel5 10.02.2008. 17:37

Sa ovim ramom teško.
Al mogu probat.
Mada sam već testirao 490 pa nije bio stabilan ali sa 2.2V na ramu.
Vidjet ćemo ak bude sad stabilan probat ću prvo opet 490.

Razer 10.02.2008. 17:40

Daj im 2.3v, samo stavi barem nešto da puše po memoriji.

Ako ništa drugo da ju ne mučiš, digni voltažu iz Winsa preko EasyTunea,
buš' dobil i par MHz više nego iz BIOS-a ;)

Runlevel5 10.02.2008. 18:05

2 privitaka
Neda mi se preko windowsa prčkat po sistemu.
Ako OC onda u biosu.
Dao sam ramu 2.3
Proc još uvijek na 1.35
Zasad 15 minuta stabilno na 490.
Ak bude 1sat stabilan idem na 500.
Mislim da mi na memoriju ništ netreba puhat.
Zalman CNPS9700 je na procu i on lagano puše/vuče zrak od memorije.
Vidjet ću kolko bude vruča možda čak stavim jedan vent pred memoriju tek tolko na 5V da ima vjetra

EDIT:
490 nije išlo.
Evo moje postavke sa 480(možda neko ima istu ploču,proc,ram)
Slike su slikane mobom pa malo loša kvaliteta al vidi se sve.
Na 480 je stabilan i nimalo vruć(proc 48° a ram s rukom osjetio samo lagano topao)

JVC HX-Z10 28.03.2008. 13:14

bump

evo bumpam temu, jer sam vec na rubu ludila sa GA P35-DS3
vec sam se raspitivao, al nis nisam uspio postic
ugl, evo problem...zapravo nije tolki problem, al je stvar tolko iritantna da mi dode da izvadim plocu i izgrizem ju od muke

evo ovak
na ploci je E2160 i kingmax ddr2 800
procesor je na 1.45-1.46x ovisi o clocku a clock je uvijek preko 3ghz ako je preko 3.1 onda 1.46x ako manje ili 3.1 onda 1.45

ram je na +04v znaci na 2.2V

e sad, ono kaj me muci je paljenje kompjutera nakon nekog vremena,
znaci ja OC-am svi testovi rade, nema rusenja, igram igrice, sve u najboljem redu, ugasim ga, i sljedece jutro palim i prvo 5-15puta dode struja u ventove, al nema beep, POST-a, boot nista, pa se ugasi i tako u krug neki odredeni broj puta, to je prva stvar koja raspizdi, druga stvar je kaj se u 90posto slucajeva kad se nakon tog 'paljenja-gasenja' upali Bios vrati sve na default i onda kad to vidim onda sam totalno lud i stalno moram u bios i stalno namjestat postavke i stalno tako u krug....

ugasio sam c1e, eist, tm2, sav visak sam pogasio, decki na forumu su mi rekli da je problem sa FSB/DDR odnosom.... i da se to desava zbog 2.5, smanjio sam na 2.4 i nista i dalje, i sinoc sam stavio, na 2.0 pri tome je procesor bio na
3.06, a RAM na 690MHZ..... znaci nema razloga da nista sere....i sa tim postavkama je sve normalno radilo, inace procesor ide i vise i ram isto nesto ispod 1000, i eto sad ga palim i opet se nece upalit isprve, nego iz X-te i onda mi vrati sve na def i onda mu vratim sve postavke na staro i on normalno radi....
uglavnom...recite kaj jos mogu napravit da mi se komp normalno pali, procito sam i hardovi dost pate kad se tak pali pa gasi pa pali pa gasi...a prije sve je iritantno toliko da sam svaki put na granici da sve ne razbijem.
neznam jel vrijedi kaj podizanje voltaze na NB, mislim da ima neka opcija za tak nesto, al nisam isprobavo jer je na ploci pasivni stock...
i jel bi pomogo novi bios? ako da koji da stavim?

edt: jedino se normalno pali kad je voltaza procesora na default, znaci fsb moze bit podignut, al voltaza mora bit def da se pali normalno...al naravno takva star ne dolazi u obzir, uvijek izvucem max iz onog kaj kupim pa cu tako i iz ovog.

maX 28.03.2008. 13:19

pa ja bih na tvojem mjestu prvo isao mijenjat bios :D
ili ostavi komp da ti radi 24/7 :roller:

DoDo 28.03.2008. 15:26

Cito sam o tim problemima dok sam tražio neke stvari za moju ploču,
sad si me podsjetio nečega što sam ja htio probat a što je ekipa
savjetovala.

Odeš u bios i udješ u onaj screen za flashanje, tamo mora bit neka
opcija Enable disable .. bla :D nedamise gasit komp da pogledam točan naziv
budem poslije.. uglavnom nju disejblaš .. i kao bios više ne sejva neke postavke
i cold boot ne zeza više :fiju:

JVC HX-Z10 28.03.2008. 16:08

stavio sam novi bios, probo sam malo restart jer su i na tom isla ta paljenja gasenja...i bilo je ok, iso sam i do cingaca i za to vrijeme mi je komp ugasen bio...i sad se isprve upalilo....
tak da....cini se da je sve ok, al necu nis govorit za ziher jer mozda opet pocne zajebavat.
uglavnom ovo mi se cini ok fora...pa cu to ic odma sad probat...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:08.