![]() |
Citiraj:
Gugl izbaci odmah prva 2 rezultata kao odgovor na to pitanje. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mal sam se raspito danas...znaci ovak...auto mogu vozit strani ako sam vlasnik...znaci stric prepise auto na mene i ja ga slobodno mogu voziti iako je strane table, jer nema carine...voznja stranog auta sa hr osobnom pada pod Carinski prekrsaj, nema carine=nema prekrsaja...po toj logici nebi trebalo biti problema :/
a ak nist drugo tjesim se da ce se auto moc prepisat na mene bez placanja carine, i kojekakvih gluposti...samo onih 5% ili kolko vec za prijepis auta :D |
Citiraj:
Zar misliš da bi na cesti vidio ijedan auto RH registracija da se može? |
Ako imaš dozvolu boravka u nekoj državi, možeš voziti auto koji ima registraciju te države i glasi na tvoje ime. Sve drugo je prekršaj.
Kako će biti od 01.07. ni sam Bog ne zna još. |
Citiraj:
|
Da, pretpostavljam da će jedina razlika biti u tome da će biti lakše uvesti auto izvana.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa nemože tvoj stric prepisat auto na tebe, ako nemaš boravak i vizu zemlje iz koje je auto. Da bi dobio boravak u stranoj zemlji komplicirane su provjere, moraš dobiti vizu i biti tamo minimalno 6 mjeseci. Misliš da se švabe zaje....u kad idu u provjru da li stanuješ. Sve to skupa će te koštati više nego carina i porez. Ulaskom u EU prvo će ukinuti carinu. Slovencima je trebalo više od 5 godina da mogu kupovati aute u EU, ali moraju platiti PDV (DDV) |
Re: Carina i problemi sa dotičnom
Citiraj:
|
prekrasno -.- znaci jedino sto mogu je cekat da se stric "vrati" u hrvatsku i besplatno doveze auto i prebaci na hr table...a nist, cure moraju cekat :/
|
Citiraj:
|
kak ne...susjed isto to napravio i kaze besplatno...wtf...svi nest pricaju bzvz xd
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Za ostale je to prestalo već ima nekoliko godina, mora postojati homologacija istog. Znači može biti i starije ako je OK potablicama, ali i jedan dan staro ne može ako nema homologaciju. |
Citiraj:
Povratnici koji uvoze auto zajedno sa povratkom moraju imati automobil koji uvoze u svom vlasništvu najmanje 6 mjeseci, a ne 'starije ne manje od 6 mjeseci'. Krivo si si to protumačio. To pravilo je uvedeno radi ekipe koja je kupovala auto doslovno tjedan dva prije povratka i uvozila ga s minimalnim davanjima tj povlasticama pri uvozu koje imaju povratnici. Homologacija se radi, ali uvijek postoje fore sa vozilima 'od povijesne važnosti' i slično, pa se taj dio priče može zaobići. |
Ne vrijedi više to pravilo o 7g.? Poznati u Njemačkoj imaju A6 2,5 benzinac automatic sa brdom opreme (koštao ih je nekih 70k DEM onda). Auto ima 13 godina starosti i neku smiješnu kilometražu (možda 50k km) i stalno me pilaju da bi mi ga poklonili jer njima više ne treba takav velik auto.
|
Citiraj:
"Staro ne manje od 6 mjeseci". :D Citiraj:
|
riješeno
|
Da ne trazim ako se nekom da odgovorit?
Narucio bi tablet iz kine i sta da ocekujem na carini...samo naplatu pdv-a ili jos nesto? |
Pa koliko sam malo upoznat sa time mislim da samo ide pdv na to (ukupan iznos=cijena uređaja+poštarina). Carina se ne plaća.
A ako imaš sreće, tablet dođe ravno na kućnu adresu bez ikakvih davanja državi :D |
Citiraj:
Ukoliko ne ide preko kurirskih sluzbi vec preko HP, samo pdv i cca 10 kuna za obavijest sa Carine. |
Citiraj:
|
Ako naručim s njemačkog Amazona 140€ vrijednu kamericu na slovensku adresu, da li će primatelj biti oslobođen carine i poreza pošto je unutar EU ili samo carine?
|
hvala na odg...ako se i odlučim vjerovatno necu imat sreće i morat ću platit ogromnih 25%, još ću razmislit :)
|
Iz Engleske mi je stigao neodgovajuci proizvod za koji mi je trgovina odobrila povrat, a platio sam porez i ostala davanja. Sto trebam napraviti prilikom slanja povratne posiljke da bi dobio novce nazad ili jos bolje da me oslobode placanja istih troskova pri uvozu nove robe?
|
Može li mi netko tko je primao robu preko Poste restante u Brežicama nabaciti kratki info o tome. Hvala unaprijed.
|
Korisne informacije vezano uz carinu : http://www.mfin.hr/hr/sto-znaci-ulaz...europsku-uniju
|
Odlicne informacije. Znaci carine za postanske posiljke nema do 150 eura,a poreza do 22eura osim u slucaju poklona do 45 eura. Nesto slicno kao i do sada.
|
Evo hint od frenda koji je uzeo tablet iz kine - naručujte isporuku preko EMS-a a ne DHL-a jer će vam DHL opizdit i troškove špedicije dok EMS iliti 'obična' pošta to ne naplaćuje. Razlika u dužini isporuke nije drastična - par dana ako se ne varam.
|
Pitanje : kako je stanje sa naručivanjem obuće izvana. Naručio bi patike iz UK i cifra je nešto oko 650kn. Vidio sam prema pravilniku da je porez od 6-12% ili tako nesto(nisam siguran jesam li gledao ispravni). Koliko sam shvatio, 01.07 ne vrijedi nista jer ce sve ostati prema starom samo ce promijeniti naziv trosarinama...
|
Slabo si citao. Ovaj dio si propustio, a radi se u UK kako kazes.
Citiraj:
|
Onda sam krivo shvatio :) Nista, ne preostaje mi nista drugo nego pricekati pa cemo vidjeti :)
|
Jedno pitanje za one koji možda znaju nešto više.
Teoretski, ako naručim nešto iz kine što je preko 150 eura vrijednosti, a prodavač napiše 20 eura... Koji je poštanski ured nadležan za slanje čestitke meni doma, tj. kome plaćam carinu, porez, kazne i ostalo? Europskom (Frankfurt) ili domaćem? |
Za tebe kao stanovnika naše banana republike, naši. Barem do 01.07..
|
Zanima me za EU, dakle od 1.7.
Za ovo znam, već sam redoviti posjetitelj carine, ali me muči tko će preuzeti kontrolu pošiljaka koje ulaze u HR. Znam da su nijemci dosta detaljni što se tiče kontrole, a pošiljke iz Amerike, Kine... prvo završavaju u Frankfurtu. |
Citiraj:
|
Jel to sigurno? Čudno mi je da paket ne obrađuje carinska ili kakva već služba kod ulaska u EU.
Ovako da uđe u EU bez nadzora, hmm |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:56. |