![]() |
Koliko točno ima spredspectruma u biosu ?
Znači sve one parametre u bios-u pod "ns" treba povećat za 100. A kako misliš stavit ih da budu jednaki, nešto sam se izgleda izgubio :D |
Citiraj:
Netreba ih povecati za 100, nego na 100 i nesto, neznam napamet brojke, pokusaj. A kad mislim da budu sva 4 jednaka mislim da prvi nebude 75, drugi 125 itd, nego da su svi recimo 125, opet bubam brojke. |
|
Uspio sam namonitirati Sonic-a na plocu, napravio sam nosace od U profila za police :D
http://img413.imageshack.us/img413/5...0005hu7.th.jpg Nadalje, izbusio sam dodatne rupe na krilcima od Sonica, s unutarnje strane da mogu ucvrstiti Glaciala :goood: http://img413.imageshack.us/img413/8...0006nx5.th.jpg Na northbridge je dosao plavi Zalman sa novom pastom, bila je neka ruzna zvakaca ispod :lol2: Sada vrti na 3 Ghz Prime 95 cijeli test, temperatura dodje do max 51°. Ako stavim Glaciala na 7V temperatura se popne na 60. Sve iznad 61-62 izbacuje errore na 1.42V. Doduse cisto sumljam da ce se ikad zagrijati toliko jer nikad nisu dvije jezgre na 100%. Ne zelim dizati napon preko 1.5V Zapanjujuca razlika je koliko se proc grije idle a koliko na full loadu! http://img105.imageshack.us/img105/9...0008yv4.th.jpg Sve skupa cetri sata posla... |
Citiraj:
Nema sanse stabilno preko 3150Mhz napon na 1.55V, cim se optereti i zagrije izleti plavi ekran. Nasao sam u cemu je problem pri prvom bootanju kad se upali komp - ako je ne-defaultni mnozitelj bios ceka 10sec i vraca postavke sam na defaultne. Nadam se da ce to ispraviti u sljedecoj reviziji. |
Pozdrav,
Imam navedenu ploču i nakon višesatnog zaj.....nja došo sam do granice od 285 za fsb. Proc je athlon 3000+ orleans množitelj 9, 1 gb kingmax 667 mema. Probao sam i sa nižim množiteljem, sa svim kombinacijama djeljitelja za mem i HT ali iznad 290 fsb ne boota uopće, samo zapišti onaj iritantni zvuk! Memorija je na +0.2V, chipsetu nisam dizao voltažu (probao sam i do +0.2 ali nikakav rezultat) a proc je na 1.55V (da li je to previše? na nižim voltažama ne boota uopće). Zanima me da li je možda proc usko grlo pa ne mogu potjerati fsb iznad 290 jer svi koji su ovdje naveli fsb preko 300 imaju dual core proceve??? Isključio sam sb spread spectrum i amd C&Q sve podesio kako ste naveli ali neće nikako iznad 290. Flashao sam novi bios F3 ali ni to nije pomoglo. Probavao sam i sa onim HT strenght podesiti sve na 3 ali bezuspješno. Da li treba još nešto podesiti u biosu ili da mjenjam proc??? E da, koristim integriranu grafičku pa je možda i ona ograničavajući faktor? poz |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ako ga memorija koči - spusti djelitelj
Ako ga proc koči - spusti množitelj Jednostavno, a opet ti da do znanja gdje bi možda bio problem. |
a i HT Link nek ne zaboravi spustiti ako nije na x3 (600)
http://www.ocworkbench.com/2007/giga...009%20copy.jpg EDIT: sad tek vidim da je vec HT spustao Također samo integrusu koristim i bootalo se na 370-375 |
Dečki tnx na savjetima. Opet sam pokušao sa svim kombinacijama množitelja i djelitelja memorije ali preko 288mhz ne boota čak niti ne pišti samo "čeka" par sekundi i onda se restarta i loadira defaultne safe mode postavke. Probavao sam u koracima od recimo 10 sve do 325 za fsb. Da li treba isključiti i onaj NB Azalia tako nešto odma iznad SB spectruma?Mislim da je proc ograničava jer koliko sam uspio vidjeti na netu kod klokanja orleansa su išli i do 1,6v a toliko na matičnoj nema. Zanima me da li ako je fsb recimo 285 i množitelj 9, znači radi na 2565mhz,je potrebno ista količina struje ko kad bi radio na 285 ali sa množiteljem 5,6,7? Da li brzina fsba utječe na to koliko volti treba procu ili mhz na koliko on radi?Ne znam, sljedeći tjedan idem doma po X2 3600+ e ako onda neće preko 300fsb stvarno sam ubo rijedak primjerak odlične ploče...
|
Davno prije sam ja isprobavao odnos između HTT-a (ili FSB-a kako ti veliš iako je to pogrešno za reći kada govorimo o A64) i voltaže i svakako utječe to jedno na drugo, tj. voltaža na max. FSB. Barem u mojem slučaju...
|
Citiraj:
p.s. Ne znam da li je to do drivera ili windowsa ali kad pokušam pokrenuti ati tray tools odma uslijedi restart kompa :stoopid:. Imam Ati catalyst najnovije službene drivere 7.9. |
Je li probao netko F3 verziju Bios-a ?
|
Mali OT na trenutacnu temu:
Imam ''malih'' problema s instalacijom HD audio drivera na ovoj ploci pa me zanima da li je jos tko imao slicnih problema? Inace, slijedio sam zadanu proceduru ali kada na kraju trebam instalirati Realtek HD audio driver dobijem error i nista od zvuka. Kako sam malo kopao ovih dana po netu nasao sam i ovj link na Gigabyte siteu na kojem stoji da nakon instalacije Microsoft UAA Bus Drivera trebam provjeriti koji mi je onboard HD audio codec i onda instalirati jedan od slijedecih: Realtek, VIA ili C-Media? http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...54&ClassValue= Ovo bi znacilo da ploca dolazi u vise verzija ili ...? :stoopid: |
Nisam imao nikakvh problema sa time.
Samo pazi imaš dva CD-a, jedan za Vistu i drugi za XP/2000. |
to su vjerojatno napisali općenito, na ploči je Realtek ALC889A
kad sam prvi put instalirao drivere sa CD-a na XP SP2 sve je prošlo normalno no drugi put kad sam frendu instalirao (ima istu kantu) tada sam na XP SP2 išao stavljati novije drivere, R1.78 sa stranice http://tinyurl.com/fls9e i tada mi je u device manageru bio i dalje uskličnik za audio device ali je radilo barem što se tiče klasičnog analognog sterea preko front panela i straga na izlazu pa nije ni meni bilo jasno do čega bi bilo. no više niti neznam što sam napravio ali se sve čini u najboljem redu bilo je tu i nekih dodataka ako se ne varam prilikom windows updejta, nešto za Realtek HD Audio ali ne drajveri već neki patch, možda taj UAA Bus Driver, ne bih znao više stvarno... |
Citiraj:
|
A gdje si našao F3a verziju Bios-a, koliko vidim ima samo F3 verzija na njihovoj stranici. Može li još netko potvrdit, dal se isplati probati stavljati F3 verziju. Kod mene je trenutno F2 verzija i pokušao bih staviti F3 verziju zbog nekih problema koje su već ovdje iznešene sa dizanjem procesora i koliko se sječam množiteljem ... možda sa ovom F3 verzijom stvari stoje bolje.
|
Nesto mi bas nije jasno ?
U opcijama Biosa ja uopce nemam ove opcije za memoriju i htlink http://www.benchmark.co.yu/forum/att...25742:stoopid: |
Ctrl + f1 stisni.
|
Hvala.Ja sam vec mislio napasti one u Adm-u da su mi podvalili naku drugu plocu.:goood:
|
Dal netko zna kakav link za usporedbu između 4x crossfire i 16x.
Htio bih uzeti još jednu X1950 GT pa ih postaviti u CF, samo ne znam da li je to glupa investicija na ovoj ploči ili nije. Bilo kakav link dobro bi došao. |
Citiraj:
E sad dali je problem bio u ploci, u karticama ili u CF mosticima nemam pojma. |
Evo bas mi je stigla, nisam znao da ona ima HDMI izlaz najs :D
|
|
U ... bem ti :D
Ne znam dal ima kakav forum za pogledat kakva je novija verzija bios-a. A, bum ga probao ovih dana pa čemo vidjeti :fiju: |
evo maloprije sam fleshao F4 BIOS
Od opcija nema nista novo osim "AMD Virtualization" - podrska za paravirtualizaciju koja omogucava brze izvodjenje virtualnih masina (mislim da Vmware Workstation 6 podrzava ovo) Overclock je isti, dakle plafon mi je 3300 Mhz za ovaj Brisbane 4000+ isto kao i prije. Niti 1Mhz vise... Da li postoji modani bios, bilo bi lijepo dici napon proca jos malo iznad 1,52V? |
Prije tjedan dana kupio sam ploču, sve je divno i krasno, al me zanima dal mogu kontrolirat okretaje ventova (case vent i cpu vent)?
Znam da ima amd softver, on samostalo spušta i diže okretaje al samo cpu venta. |
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/viewer.php?id=41361.jpg Staviti na software control i onda isprobati regulaciju. |
Sve štima, al opet mogu samo cpu vent regulirati.
|
Jel ti ima opcija u BIOS-u ili neki pokazatelj da se drugi ventovi mogu regulirati ? Mislim, ja npr. imam u BIOS-u "System fan regulation" opciju (istina, samo mogu birati enable ili disable; ali opet vidim da se može, pa sam onda u SpeedFanu narihtao tako i onda sam i njega mogao regulirati ručno iz Windowsa).
Ako nema nigdje nekih pokazatelja o regulaciji tih ostalih ventova, onda su vjerojatno napravili da se samo CPU Fan može regulirati (što nije ništa čudno, jer bi to matična trebala omogućiti i samo zbog Cool & Quiet mogućnosti). Pogledaj također manual od matične, meni je jednom i tamo pisalo da se od 4 FAN konektora na ploči, mogu samo 2 regulirati (najčešće je to CPU Fan i System Fan). |
Ja tu opciju nisam našao. Ajde ljudi, od svih vas koji imate istu ploču ko ja javio mi se vuco koji nema istu :(
Svaka čast vuco i hvala na pomoći. |
Zanima me jel iko od vas na ovoj ploci ima BALISTx i kako rade...
jel mi lik tvrdi da mu se kolje sa maticnom tj sa se balistX kolje sa svim gigabyticama al on ima intel chipset P35 ...a to je totalno druga sema... kakva su vas iskustva... |
Ja imam 3 GB Crucial Ballistix 800 i sve radi odlično.
Nikakvi problemi, etc .... |
Imam zanimljiv problem s przom Benq 1655 na ovoj ploci...sto se przenja tice nema problema ali kod Disc Quality skeniranja u CD-DVD Speedu 4.775 ima problema jer je jaaaako sporo, po sistemu testiranje krene pa stane, i stoji, onda krene i opet stane...DVD se istestira ali to traaaaje li ga traje.
U biosu sto se PATA postavki tice nista nije dirano. Imao sam i problem s PATA hddom - kod instalacije winxp-a sve krene, format, zatim instalacija i kod prvog restarta nece bootat s hdd-a vec opet boota instalacijski cd XP-a i sve ispocetka (znaci nisam mogao instalirati windoze)...vjerujem da ploca ima nekih musica s PATA kontrolerom? Jos se nisam poigrao s promjenom bios-a (F3 je gore) ili postavki (postoji 3 nacina rada) jer mi treba komp i ne smije se restartati...u medjuvremenu ako netko ima kakvu ideju neka ju iznese. Benq mi sluzi samo za testiranje medija i radije bi da ne przi kak spada ali da testira kak spada...za przenje je tu h62n. EDIT: Malo sam se poigrao s postavkama u biosu i stanje je maltene isto...sa odredjenim postavkama malo manje zastajkuje, ali kako god bilo ova MBO i Benq 1655 se bas i "ne vole" kad je u pitanju testiranje medija...przenje je odlicno, kao i prije. Upiknuo sam na plocu LiteON SATA DH201AS i nikakvih problema prilikom testiranja medija. |
ej, mislim kupit dotičnu matičnu, pa me zanima dal bude radila ok kad stavim na nju ATI HD2600XT mislim dal nebude nikakvih problema i dal bude normalno radila ko i na svakoj drugoj matičnoj??
|
Citiraj:
|
Konačno ne mora ni disejblati jer jer x1250 i onda 2600xt,dakle'm ATI u tandemu :) Naravno ako priključi monitor/e na obje,da tek onda može raditi s obje grafe,a suprotnom radi ona koja je zaštekana na DVI/VGA kabel...its that simple... :kafa: :)
|
Citiraj:
Dakle ja imao u svom kompu na toj ploci 2600xt i na njoj jedan monitor i na integriranoj drugi i sve je radilo bez problema. Onda sam nabavio jos jednu 2600xt radi CF, ali nisam ga uspio upogonit na doticnoj ploci. Inace kad se koriste dvije grafe onda neradi integrirana a onda nerade ni PCI-E x1 utori. Sad sam na integriranoj i zadovoljan sam. Cak sam igrao i NFS ovaj novi demo. I radilo bez stekanja sa svime na lov. :D |
Sve to stoji, ali zar ova integrisana nece i dalje "jesti" RAM za svoje potrebe dok je god enableovana?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16. |