![]() |
Pardon na double postu, no nema nikakve veze sa ovime gore. Napokon sam sredio Web EPG da dela. Ne razumijem zašto, no problem je bio u xmltv.dtd fajlu. Vratio sam iz backupa (kojega sam napravio prilikom instalacije SVN-a) originalni i sad sve radi.
Uzeo sam od Marina_ST hihihi.exe i prilagodio svoj *.bat za hvatanje tvguide.xml-a. Marinov programčić radi odlično i pobriše prvi red, no meni i dalje nema naših znakova, već kao da ništa nije uopće promjenilo. Pa samo da pitam, jel važno ako sam ja hihihi.exe preimenovao (ekstenziju sam ostavio naravno :D) ? Naravno, promjenio sam onda i u *.bat-u da nije ispod xmltv tv_grab_hr --output tvguide1.xml hihihi.exe nego već kako sam preimenovao taj hihihi. Što sam zaboravio ? :) EDIT: # TVengine2 Rev 17210, # MediaPortal 0.2.3 Final # SVN Rev 17210 # Xface skin Probat ću skin promjenit... |
Vjerojatno ti je MP zapamtio stari EPG, odeš u setup i tamo pokreneš graber.
|
Malo si me zbunio, nisam znao na šta točno misliš, ali sam pogodio :)
Za one koji će možda isto trebati to, a neće znati na što je točno LAcy mislio: - morate ponovno pokrenuti xmltv.exe tv_grab_hr --configure (ono što ste na početku radili). Hvala LAcy, jedino to nisam probao ponovno napraviti, jer iskreno nisam vidio poveznicu (ali očito je ima :D) :) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Hm, misliš na "import" za tvguide.xml ? Ne znam jel to do mog TVservera3 ili do SVN-a, no u configu od MP-a, sve opcije za grabber su zacrnjene i sve se obavlja u setupu TVservera (što se Web EPG-a i tvguide-a tiče).
http://www.imagesforme.com/out.php/t...r3EPGsetup.jpghttp://www.imagesforme.com/out.php/t...MPsetupEPG.jpg Naravno, njegov import (tj. import novog tvguide.xml-a) je prvo što sam probao. No to nije upalilo usprkos tome što je prihvatio novi tvguide.xml bez problema. Dobro da si me zmotao :D |
Zaboravio sam da si ti na tv serveru, no u svakom slučaju je upalilo :D
|
Imao sam i ja problema s tim, recimo zapamti stari EPG i onda nesto promijenis a ono opet nema hrvatskih slova. Mislim da triba uvijek staviti ono kod mappinga da se refresha, i triba na trenutak staviti da brise stari epg kad ubacuje novi pa importat... a nakon sta uspjesno importa opet maknit kvacicu kod toga da brise stari fajl.. jer dok radi tv, dogodi se da nestane epg-a jer je sve to malo glupo izvedeno.. cackat dok ne proradi, nazalost nema druge.
|
Je, sve je super radilo i najednom je nestal EPG (prije 10min je bilo, sad više ne). Morao sam ponovno importat tvguide i sad dela, samo kaj je sve pomaknuto za 3 sata unaprijed. :D
I kad snimam, mogu samo jedan program snimati (prije sam mogao sva četiri bez problema). Nikak na zelenu granu s ovim čudom. :D |
Citiraj:
|
Eh, na 0.2.2 sam imao onaj "pravi" na kojem je sve radilo.
A kao što vidiš, na 0.2.3. još uvijek tražim :D :) EDIT: Izgleda da se EPG stabilizirao, sad je opet dobra vremenska zone i sve ide po planu. SVN i TVserver su iz gornjeg posta ako nekoga zanima. Izgleda da sam malo preuranio sa zaključkom, jer očito Web EPG kad se ponovno load-a od nule, ne kreće od istog trenutka nego par sati unaprijed (ono što je trenutno na tekli neće prikazati u TV Guide-u). Uglavnom, sad je okejček. |
Citiraj:
A što to 0.2.3 ima da ne možeš ostati na 0.2.2? Sjetio sam se što sam htio dodati :) Bilo je jednom problema sa snimanjem ako nema EPG-a i to nisu mjesecima skužili jer skoro svi imaju EPG. Pogodi tko je skužio (ja) i tko je istraživao od kojeg svn-a ne radi. Tada sam vidio koliko je ekipa OK, stvarno su si dali truda (istina malo je potrajalo dok sam ih uvjerio da ne snima, a ni ja nisam znao zbog čega) i ispravili bug. Da ne tražiš nije mi tamo isti nick. Baš me zanima što će napraviti sa novim MP2, probao sam i čini se da je manje zahtjevan ali kad ekipa počne natrpavati svega unutra i još ako ostane .net..... |
Iskreno, meni postanje od kad smo na novom serveru ide odlično. Quick reply je instantan (nema onog reloadanja stranice nego se jednostavno novi post pojavi ispod zadnjeg). Edit također, sve radi ko po loju.
Ma sada sam stavio 0.2.3 jer sam htio isprobati Croatel uhvatiti (0.2.2 nije imao za birati x264 codec), pa je stoga i ostao. Buraz mrzi kad mu se nešta radi po kompu, a htio bi imati telku. Ma kakav MP2, nek ovo izađe iz bete u v1. Što se tiče ekipe, jesu odlični su i stvarno se kuže, a forum im je odličan. |
Kako bih mogao natjerati daljinca kojieg sam dobio uz dvt2000h da tadi sa MPom, budući da uz njega ne dolazi nikakav softwer
|
Pošto se stvarno ne razumijem u ove dvb kartice niti išta slično tome bi li mi netko mogao dati neki link na kojem je ta kartica koju moram kupiti. Ovo softwerski mi je jasno ali ovo s tim karticama, gdje ih kupiti, kako se uštekavaju u računalo itd. to mi baš i nije jasno. Neznam bi li to meni radilo. Comp je ovaj desno. :chears:
|
Citiraj:
:spam::spam::spam::spam::spam::spam::spam: |
Pozdrav svima. Naime ja imam sljedece dvije TV Kartice. Terratec Cinergy Hybrid T USB XS i Avermedia Volar HX USB. Moja konfa je laptop HP NX6325 (Turion 64X2 TL52,ATi X1150, 2,5gb DDR2 ram, Soundmax Audio, manje vise to je to) imam instalirane sve frameworke od 1-3.5 verzije, sve moguce codece, ali mi MEDIA PORTAL verzija 0.2.3 koju sam skinuo sa njihove stranice ne radi, tj ne prepoznaje mi uopce niti jednu TV karticu. Malo sam prckao po Onom CaptureCardDefinitions i skuzio da postoji definicija za moju Terratecovu karticu. Moze li mi netko pomoci, u cemu bi bila stvar?
Unaprijed svima zahvaljujem. |
Citiraj:
Čini mi se da je u zadnje vrijeme podrška karticama skroz prepuštena TV serveru.. Što znači da za rad mediaportala treba sljedeće : Mediaportal 2.3.0 Zadnji SVN ( http://forum.team-mediaportal.com/ni...3-0-final-229/ ) SQL server ( http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=65212 ) Zadnji TV Server (TVEngine3) ( http://forum.team-mediaportal.com/un...ly-builds-197/ ) Nakon instalacije mediaportala i SVN-a, a prije instalacije TVServera, instalira se SQL server express, te se pri instalaciji makne kvacica kod opcije Hide advanced blabla panel, tako nekako. Kasnije se odabere Mixed mode, ukljuci se i SQL Browser i oba podese na local service. Mislim da je to to, ima nesto i add blabla to administrative role, tu sam isto stavio kvacicu. Sifra koja se kasnije upise za account "sa" koristi se kod tvservera.. Nakon SQL servera instalira se TV server. Ako se to sve ispravno napravi, malo se prvo "tweaka" mediaportal da finije radi. Pod tim podrazumijeva se da se prvo instaliraju najkvalitetniji codeci i odaberu u konfiguraciji mediaportala. Zatim se prioritet tvservera stavi na high da to sve brze ide. Nevalja instalirati mysql server jer je puno sporiji, te kod surfanja kroz EPG uzrokuje trzanje slike. Preporucuje se rezolucija barem 1280*1024, tamo sve radi kao podmazano. Izgleda da kod ATI-a nesto gladje radi deinterlacing nego je to slucaj kod Nvidie, ali ipak, ako se sve opcije fino nastimaju dobije se jedan sasvim solidan program sa hrpom opcija. Da ne kazem da je idealan slucaj programirati u necem pa vec imati visual studio, tada je vec instaliran SQL server.. u tome slucaju mediaportal je usputna aplikacija koja koristi SQL server.. ako nije tako, onda ispadne da zbog MP-a morate tooooliko toga instalirati, servisi SQLservera dodatno usporavaju komp itd. Meni jedino jos nece da proradi pristupanje TVserveru sa mediaportalom i tvclientom koji se nalazi na skroz drugome racunalu na mrezi. Mreza je 100mbit, iskljuceni svi firewallovi, potpuni pristup izmedju racunala.. MP pronadje tvserver drugog racunala, ako se MP ukljuci bez opcije automatskog paljenja TV-a tada se more gledati EPG sto znaci da konekcija postoji.. ali kada se ukljuci TV zamrzne se mediaportal. A ća ćemo hehe |
jel moguće kako podesit u PowerCinema da kad stišam zvuk da mi se ne stiša zvuk iz nekoga drugoga programa(tj. u cijelim windowsima)?
|
Može li tko preporučit program u kojem mogu vidit jačinu digitalnog signala kojeg hvatam. Naime s onom antenom šta se dobije u paketu s Gigabyte hibridnom karticom sam uhvatio signal za 4 hrvatska programa preko PowerCinema. Al mi slika zapinje na sva 4 pa sumnjam da je ta "antenica" slaba, a trenutno neman nikakvu drugu opciju pošto mi je u sobi još samo antena od kablovske televizije.
U MediaPortalu mi ne nalazi niti jedan kanal iako san prilično siguran da su postavke (i frekvencije ok*) :konfjuz: * - Za svaki slučaj, ako ima neko iz Splita, a da koristi MP i sve mu radi ok, nek mi se javi na Pm ili ovdje;) |
Koristim MediaPortal posljednju verziju. Htio bi primati EPG. Citao sam puno postova na ovom forumu, ovom threadu i drugim. Najvise od LAcyja. I super mi je sto se toliko trudite da pomognete. Ali moram priznati da se jako tesko snalazim u svim tim metodama dobivanja EPG u MP. Primjecujem i da se ti nacini dobivanja stalno mijenjaju pa vise ne znam koje od tih starih uputa da pratim a koje su skroz out-of-date.
Moze li mi netko od vas sumirati trenutno najpouzdaniji i najbolji nacin da dobim EPG za nase nacionalne kanale? I imam prijedlog koji bi mozda mogao sve to i olaksati. Mozete li uploadati fajlove (recimo konfiguracijske izmedju ostalih) iz vasih MP-a koje bi ja samo zamijenio ovim svojim defaultnim i tako to rijesio copy/pasteom? Ako nije moguce naravno preostaje samo procedura. Ako biste bili ljubazni... :fala: |
Imaš 2 načina za dobivanje EPG-a kod nas:
1) ne radiš ništa dodatnoga (što se tiče instalacija koje kakvih programa) već uhvatiš signal od Croatela na 498Mhz koji u svojem transport streamu ima i EPG 2) Ako ne možeš uhvatiti Croatel, već samo OiV, moraš instalirati WebEGP i konfigurirati ga u MP. Kako ? Lacy je to lijepo opisao u ovom postu -> WebEGP2 Copy paste medota bi mogla upaliti, no par fajlova bi trebalo od tebe ostati u xmltv folderu (xmltv.dtd čini mi se da mora biti tvoj). Pa probaj ovako (napravi si backup svega od MediaPortala): Evo ti moj xmltv folder (Link na download). iz njega izbaci xmltv.dtd fajl, skopiraj u MP direktorij (da ti overwrite-a tvoje fajlove unutra), odi u setup od MP-a, pod Television -> Program guide bi trebao narihtati di ti je šta (path do tvguide.xml-a koji ti se nalazi u xmltv folderu od MP-a) i pomoli se da šljaka. Možda ti isprve neće prikazati WebEPG, pa pričekaj malo. Važno je da ga load-a u program kod pokretanja. Ovo gore je postupak za samo MP, ne za TV server. Nije niti kod njega puno drugačije, već samo se treba u njegovom setup-u raditi. Od fajlova koji su unutra (u mom xmltv-u; čisto da imaš neku informaciju): hihihi.exe - skripta koja u Tvguide1.xml miče prvi redak (miče defoltni encoding) tako da imaš HR slova (to je napravio momak tu s foruma i odlično šljaka) WebEPG.exe - konfigurirani WebEPG da hvata raspored naših svih digitalnih programa, i napravi tvguide1.xml fajl te nakon toga automatski loada hihihi.exe kako bi dobio tvguide.xml koji ima HR znakove u MP-u. Na njemu moraš napraviti ili sheduler da se pokreće svakih dan-dva (iskreno, ne znam koliko je dana u rasporedu) ili ručno ga pokretati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vuco, sad cu probati tvoju copy/paste metodu. Ali prvo da vidimo ovo sto bi bilo jednostavnije rjesenje. Kad mu zadam da preko 'autotune' pretrazi kanale nadje i Croatelove i ove druge kanale. Ali Croatelovi signali ne pokazuju sliku, samo zvuk i to nisam siguran da je zvuk od pripadajucih kanala npr. HRT (moguce?). Ovako izgleda popis kanala i na drugoj slici njegove postavke - ako pomaze.
http://img182.imagevenue.com/loc543/..._122_543lo.jpg http://img152.imagevenue.com/loc1174...122_1174lo.jpg |
Citiraj:
Da, slab mi je signal, zato mi slika zapinje:( Razina - 35%, Kvaliteta 100% Al još mi nešto nije jasno? Zašto mi na 594 MHz ne nalazi ništa (Labištica). Nego mi očitava kanale na 730 MHz:fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo ovo hvatam onom običnom antenicom koju sam dobio s karticom, tako da san s rezultatom prezadovoljan. Kad dignem pravu antenu na krov, očekujem povećanje signala bar za 50% i to bi trebalo bit ok:) |
Cini se da copy/paste metoda radi! Wow! Super. Ovo je stvarno pomoglo - spasilo zivce i puno vremena. Hvala ti puno!
Znaci, samo trebam jos napraviti taj scheduler. Kako to tocno napravim? Naime, nije mi MP htio prikazati nista u 'Guide-u' dok nisam kliknuo na Web EPG.bat i dopustio firewallu da povuce to sto treba povuci s neta. Evo slika uspjesnog EPG-a (nadam se). :fala: http://img37.imagevenue.com/loc1046/...122_1046lo.jpg |
Da, ostali su ti moji tvguide(1).xml pa si morao samo svoje povući. MP je dosta čudan
Sheduler ima u MP-u, no možeš i u Windowsima napraviti preko Start -> Programs > Accesories -> System tools -> scheduled tasks Sad si samo pripazi da ti je sve kako treba (da se raspored poklapa sa onime što je na programu :)) i jedno upozorenje. Iako WebEPG hvata točne rasporede sa neta, oni se dosta mjenjaju tokom dana. Tak da, ako si nešta staviš snimati, a ako ti je važno, pogledaj na TTX-u jel uistinu u to vrijeme kada WebEPG veli da je. Koliko sam skužio, WebEPG hvata nekih 4-5 dana unaprijed ? :stoopid: Citiraj:
|
Muci me jedna stvar koju sam sad kod reproduciranja u MP-u skuzio. Radi se o dvr-ms fajlu od MP-a. Svakih deset minuta (i mozda par sekund) dolazi do gresaka u video zapisu, slika se scrambla i sve ostalo. Ali playback se nastavi i nakon nekoliko sekundi toga playback nastavlja normalno. Znaci, snimano u MediaPoralu, reproducirano u novom WMP-u. Kako to ispraviti i zasto se dogadja?
|
Citiraj:
Izgleda da je ovaj gore link pogrešan, tj. da se odavno nije updatea. Labištica je prebačena na 730 MHZ i od tuda ta frekvencija.... Dokaz:D E sad, MP mi je i dalje ne želi očitat:( PowerCinema i DVB Dream su očitali, al MP neće i neće, a ja hoću njega:D EDIT: Uspija:care: iz nekog razloga "offset" mi je bija na 125 po defultu, nakon šta sam prebacija na 167 našlo je sva 4 kanala. Idemo dalje:D |
MP mi pokazuje krivo vrijeme emisija s EPG-a. Ne djeluje 'Compensate time zone... '. Kako to popraviti? Osim toga, uopce mi ne pokazuje EPG od RTL-a.
|
Rijesio sam problem. Trebalo je u Configuration upisati '-2' pod 'Compensate time zone with:'. Problem s EPG-om za RTL i dalje postoji - ne pokazuje raspored za RTL.
Inace, danas cijeli dan ne uspjevam vidjeti preko DVB-a. Isao sam ponovno skenirati kanale i nista. Imate li i vi taj problem? Preko Croatelovih se i dalje samo cuje zvuk, a ovi drugi nista. Nisam bas precizan, ali racunam da me razumijete. |
Citiraj:
|
Stvarno ne kuzim zasto odjednom ne mogu vidjeti kanale od OiV-a. (Ako dobro govorim)
Pokusao sam ponovno preko autotune. Pronasao bi Croatelove i OiV-ove kanale, ali od Croatelovih bi dobio samo zvuk, a of OiV-ovih nista. Iskopcao sam antenu, ponovno pretrazio - naravno, nije nasao nista. Opet spojio antenu, pretrazio - sad je nasao samo Croatelove. I dalje samo zvuk i to isprekidano. Nisam nista mijenjao. Sto se moglo zeznuti? Sto da pogledam? Ocajan... http://img237.imagevenue.com/loc59/t...7_122_59lo.jpg |
Možda je OiV promijenio frekvenciju, možda ima odašiljač ne radi... Neka ti netko tko je u tvojoj blizini odgovori da li može primati OiV ili ih probaj kontaktirati. DVB je još u eksperimentalnoj fazi.
|
OiV radi kako treba. Nisu (još) promjenili kanale. Cijelu noć je sve radilo (zaspao sam uz telku:D).
|
Onda nesto ne stima u mojim postavkama. Instalirao sam jednu igricu, pa je inzistirao da reinstaliram DirectX 9.0c. To ne moze utjecati na MP, ne? Ima li nesto sto sprijecava tuner da preko 'autotune' nadje osim Croatela i OiV-ove signale? Mogu li nekako rucno unijeti ta 4 kanala? Kako? :(
|
Probao sam sad sa WinFastom koji sam prije koristio kao Leadtekov program za svoju karticu, ali niti on ne uspjeva naci kanale koje mogu vidjeti. Samo ove od Croatela. A prije je ovijek mogao naci OiV. Ocito nije stvar samo u MediaPortalu. Koje su se to postavke u kompu mogle promijeniti da mi tuner vise ne nalazi druge kanale?
|
Za pronalazak programa, ništa. Meni se znalo događati kada sam imao više programa za gledanje telke, da je jedan "zauzeo" karticu i onda sa drugima nisi mogao ništa (gledat, tražit kanale - ništa). No ako s jednim i s drugim hvataš Croatel, a ostalo ne, teško da je do kompa. Probaj malo antenu pomaknut (možda se od vjetra ili nečega pomaknula u krivom smjeru).
EDIT: MP ti uopće neće tražiti/naći kanale ili nemaš u opcijama za odabrati frekvu OiV-a ? U drugom slučaju, editiraj dvbt.xml (u tuningparameters folderu kod MP-a). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:03. |