![]() |
pa za desktop računala tj. matične koje kupuješ je uvijek DEL tipka za bios a F12 zna zna boot biti.
Na laptopu je drugačije. A tipka sastrane mislio sam za paljenje kada je ekran sklopljen i spojen na vanjski monitor. Recimo ja sada tako koristim jedan laptop jer mi njegov ekran ima malu rezoluciju 1366*768 mislim. |
Meni na svakom kompu stoji naljepnica sa osnovnim tipkama za bios, boot menu i ako postoji neka treca opcija tipa diagnostic menu i sl... Asus, HP, Lenovo, random kineski mini pc... Tko bi to sve pamtio, a svaki ima drukcije tipke.
|
Meni je BIOS šalabahter u Notesima na mobu :)
|
Do koje cifre se ne udara porez i carina na predmet iz USA? Majica je u pitanju
|
Treba mi za GPS uređaj SIM kartica, najjeftinija. Nabavio par GPS uređaja za auto pa mislim jednog upogoniti s Traccarom.
Preselio pitanje u temu |
Bubba na hrt 4 trambunja nesto o otvorenom codu u nvidia majici :P jel gleda tko ?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
To me podsjetilo na vic: Pita pijanac pijanca: Čuj stari jesi ti pil loše vino Ovaj odgovara: Jesam. I kakvo je bilo? Ovaj odgovara: Dobro. |
Ajd pitanje za ljude koji rade u firmi od cca 15 i više ljudi a da imaju printere u najmu.
Imate li printere koji nisu u najmu? Kod mene par ljudi ima izgovore tipa nama treba printer da se ne moramo ustati i odlaziti do druga dva printera koji su u hodniku. |
A ovisi o poslu koji radiš.
Ako svi printaju, printaju puno, to im je važno za core biznis, onda imati printer bliže, zna imati benefite. Ili ako treba skenirati čest. Osobno, imamo 4 ureda u RH, 40-70 ljudi, svaki ima jedan veliki, rentani, ali to je ona grdosija od 200kg valjda. Ali realno, printa 5 ljudi, mi ostali, 5-10 puta godišnje. I sve je rentano. |
Na 150 ljudi imamo 4 rentana printera/skenera.
Jedan veliki A3/A4 u boji u hodniku. Jedan veliki Lexmark (2500 papira) I dva manja koja su u kancelariji gdje dolaze faxevi. Imaš svoju karticu, prisloniš i iscuri tvoje van. Prvo sam bio protiv, a sad mi je to super jer uvijek nekog sretneš na hodniku, makneš se sa radnog mjesta, usput odeš do kafe aparata na kavu. 😂 Nemaš brige oko ničega. Kad je toner pri kraju donesu drugi toner. Ako krepa dođu i poprave, ak se ne da popravit odmah donesu i instaliraju drugi. |
Pravo pitanje za Svaštaru usred PDFa Svaštara...
Moram u srijedu na KBC Rebro. Prema informacijama koje imam parking na Rebru (garaža na tri razine) je zatvorena jos barem godinu dana, a tamo sam uvijek parkirao. Di sad mogu najbliže oko Rebra parkirati? Vidim da u blizini (barem tako izgleda na gmaps) veliki Kaufland - barutanski jarak. Pretpostavljam da se parking naplaćuje ako si duže od 2 sata. Zna li netko koliko je cijena po satu? Ili prijedlog drugi za parking? MOram iskrcati sina i onda negdje otići do barem 14:00h |
Najbezbolnije je park n ride kaj su uveli: https://zagreb.hr/grad-zagreb-uvodi-...bolnicu/203968
Taj kaufland naplaćuje parking, iako nemaju rampe. Piše tabla da je pod kamerama i preko kamera funkcionira. Vjeorjatno ak se ne plati pošalju doma račun :D cijenu ne znam. Ja kad sam išao na Rebro parkirao bi ulicu ispod Rebra, Gorjanićeva. Nema puno mjesta al oko pol 8-8 sam uvijek našao za ubacit auto. Možeš probat i na parking kod Maksimira, odmah ispod. To sve ti je druga zona. |
Citiraj:
Ako sin sam zna po bolnici onda ga možeš iskrcati ispred i ti otići negdje pa se vratiti u dogovoreno vrijeme ili te nazove kada je gotov. Okretište Borongaj. Tamo platiš parking i onda se ukrcaš na bus (228) s tom istom kartom (ne plaćaš dodatno). To ti je Park & Ride parking za bolnicu. Samo do Rebra možeš s tom kartom. Park & Ride u primjeni od 02.12.2024. V ZONA radnim danom 7-20 h Cijena karte Cijena za jedno vozilo i jednu osobu 2,30 EUR/dan Cijena za jedno vozilo i dvije osobe 3,30 EUR/dan Cijena za jedno vozilo i tri osobe 4,30 EUR/dan Cijena za jedno vozilo i četiri osobe 5,30 EUR/dan |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala svima |
Ako netko možda planira u Cinestar slijedeću srijedu (30.04.) tu mu je kod za drugu ulaznicu besplatno, prvu mora platiti:
https://i.postimg.cc/YjWg6bxb/Clipboard01.jpg Z6VO7HEBF5Z453NW0BC03BP |
Čitam o tavama i sad naletim na rečenicu
Citiraj:
Ne znam kaj su mislili s tom rečenicom. A im to ga u tekstu Citiraj:
|
|
Citiraj:
:fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Iznad OŠ Jordanovac ima privat parking. Uvijek tu parkiram kad idem na pregled na Rebro. |
Trebam preporuku za novčanik :D
Kožni, crni ili smeđi, mora stati bar 6-7 kartica u njega, mora imati pretinac za kovanice i mora u njega stati prometna. Gledam po Amazonu, ima svega ali rekoh možda je netko baš zadovoljan svojim pa može predložiti :) |
Citiraj:
Da to nađem, kupio bih odmah 10 komada :D Zadnji sam našao...u Grčkoj na godišnjem odmoru u nekakvom malom dućančiću s kožom, skroz neočekivano. Raspada se već godinu dana i lijepim ga izolir trakom jer ne mogu naći alternativu. https://i.postimg.cc/kBKfCLYL/temp-Image-G0-Bcu0.avif https://i.postimg.cc/MXc9Pn76/temp-Image-No-ZOJW.avif |
Provjerite da li vam ovaj model odgovara, meni je super, jer sam isto nakon ko zna koliko godina tražil zamjenu za stari i ovaj je taman.:)
https://i.postimg.cc/mP9TqPY4/Mustang-01.png https://i.postimg.cc/56vGWLRs/Mustang-02.png |
Citiraj:
Emporio Valentini il tak nešt, i uvijek si nađem model koji mi paše. Duraju 4-5 godina većinom. Ovak nešt. |
Citiraj:
This. Prođem za svaki slučaj gore dolje ispred bolnice da li se pojavi koje mjesto uz cestu slučajno slobodno, i ako nema odem na ovaj parking. Je da je privatno relativno skup, ali tu je... |
|
Današnjim danom trgovine trebaju stavljati cjenike na web.
Trenutno sam samo napravio skripte koje povlače i trpaju na server. Nadam se da sutra neće promijeniti linkove pa da ne povlači. Ovdje su samo csv-ovi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Usporedbu bi možda kasnije napravio kada uhvatim vremena i dok osmislim kako i što. Doduše koliko sam na brzinu vidio delimiteri nisu svagdje isti. Negdje je ; negdje je tab. Nisam gledao ima li kod recimo jedne trgovine razlike u cijenama po poslovnicama tj. po dijelovima Hrvatske gdje su. Tipa da je Split skuplji od Zagreba i tako. Znam da je Lidl imao kampanju nešto tipa "Jedna cijena sve trgovine". A ako si mislio zašto to rade evo ti članak ako nisi upoznat. |
Citiraj:
Onda poslije ako ju opet ne seasonaš, dobiješ sticky tavu dok se opet ne vrati u formu :) To je tak, takva tava ima svoje ups and downs. Kao i svaka druga. |
Da, da, na članak sam mislio.
Hvala ti, nisam bio upoznat s time. |
Citiraj:
|
Umro Denis iz Večernje škole od moždanog udara.
|
Grozno ... Živojin Mirić je bio gospodin.
|
Zna li netko koja vrsta drveta je najbolja za ispisivanje/crtanje lemilicom po njoj?
|
Citiraj:
Pogledaj si ovdje ako je točno što je Google izbacio https://www.timberpolis.com.hr/wood-species U meko drvo ubrajamo: 1.Jela 2. Smrča 3. Lipa 4.Topola 5.Jasika |
Da li neko sa sigurnošću zna reći da li se mora raditi samoočitanje struje koje sam imao ugovoreno s HEP-om, nakon kaj su mi zamijenili staro brojilo za ono novo digitalno bijelo?
|
Moraš i dalje
Barem ja moram, dobio digitalni sat, al trafostanica nije opremljena tehnikom da sat salje stanje |
To su mutavo odradili, trebali su poslati barem obavjest da "ugovor" o samoočitanju više ne vrijedi, a mislim da ga nemaš specificirano na računu.
99.9% ne trebaš, ali ga svoju kontrolu pogledaj stanja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:31. |