![]() |
Citiraj:
|
Nije to poanta linka ali ok. :) Ja windowse niti ne koristim privatno pa eto. :p
|
Citiraj:
|
Mijenjamo ime u PCElders, da ne kažem nešto drugo (babe)
|
Ljudi, mala pomoć!
Idem prvi puta napraviti clean install sa MediaCreationToolW11, pa bi me samo interesiralo, da li moram pri instalaciji brisati cijelu particiju C ? U privitku su slike diskova. https://ibb.co/2s0DwxB https://ibb.co/2s0DwxB |
Citiraj:
Preporuča se isključiti sve druge diskove prilikom instalacije jer Windowsi imaju lošu naviku da stave recovery/system reserved particiju na drugi disk (kao što je kod tebe slučaj sa ove tri male particije označene zvjezdicom na drugom disku). Jerbo u slučaju kvara/zamjene sekundarnog diska fino nemreš bootat u Windowse. BTW. Nek me neko prosvijetli, koji je razlog (po mogućnosti racionalni) zašto se Winsi nakenjaju na drugi disk? |
ovisno na koji sata port ti je spojen
0,1,2,3 itd pa ga rokne na 0 port a ti imas primary disk na 3 recimo nitko previše ne pazi kamo šteka |
Disk C mi je na SATA1, Disk D mi je na SATA2, DVD mi je na SATA3
|
Citiraj:
Mora postojati racionalno objašnjenje. Or the kitty dies. |
pa to ti je racionalno objašnjenje
on ide od 0 a ti taj disk koristiš kao skladište, tipe disk E i onda ti prilikom instalacije nafrlji boot sektor na taj drugi štekajte po nekom smislu, pa neče bit neželjenih posljedica |
Malo sam pametniji postao. Možda.
Zdravorazumski ogovor bi bio da vjerojatno počne frljati okolo jer na disku na kojem je sistem više nema prostora za sve te silne recovery particije. Međutim autor kaže da Windowsi shrinkaju sistemsku particiju kako bi napravili mjesta za dodatne recovery particije. Pa nije valjda da Windows pomisli "uh gle kolko ima tu mjesta na drugom disku, pa štaću se zajebavat s shrinkanjem kad se mogu tamo uvalit bez po muke". Mora biti nešt drugo, racionalno, jer Windowsi nisu lijena guzica. BTW: Rufus FTW! |
programska traka dolje na win11
jel ima koji work out da se tabovi vrate, znači imas više istih programa otvoreno, i sad ja moram klik na tu ikonu i onda odabrat koji oču, na win 10 si to imao, da nije grupirao .. mamicu im .. |
Probaj ovo
1. Navigate to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer in Regedit. 2. Create a DWORD (32-bit) Value called NoTaskGrouping, if it doesn't already exist, and set it to 1. 3. Close Regedit and restart Windows. |
Haha, ajd barem nisu regedit ukinuli.
|
Citiraj:
explorer folder nema .. slepa ulica .. malo googlal i svugdje piše, ukinuli taj dio:amen: |
ja se zasitio nakon 4 dana w11, i vratio backup na w10
možda dogodine, kad to malo usavrše i vrate pola tih stvari ovako sve dobro radi, ali start traka i tabovi, nikako da se naviknem + desni klik pa te nove gluposti |
Ja sam Win11 dva puta probao u virtualci, da vidim kako je i testiram, no jednostavno ne mogu prihvatiti. Da moram do osnovnih postavki dolaziti uz hrpu klikova.
Niti ću je stavljati kod svojih korisnika, bar ne u skorije vrijeme. |
Prva zakrpa i opet pogoršanje
https://www.theverge.com/2021/10/13/...formance-worse |
Barem godinu dana pričekati update na Win11, previše toga ima kaj utječe na komfor korištenja, a pošto feature updejti sada idu samo jednom godišnje, poboljšanja moramo čekati do ljeta sljedeće godine.
Kome treba stabilan i brz (brži) OS onda Windows 10 je i dalje glavni. Ionak budu neke od velikih poboljšanja (tipa novi MS Store) dostupni i na Win10. |
Citiraj:
|
Jel ikome dobar OS ? :D
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja se vratio na w10 i lap i desktop pc
hebeš ti to .. start meni mi je ok .. vuče na linux al to što su ubili tabove na start crti mi nepaše (sve je pod 1 ikonu grupirano) i desni klik pa taj meni .. još to nije dovršeno, izgleda kao alfa status |
Meni je tak tak, ali s vremenom...svi ćemo završiti tamo :)
|
Tested: AMD CPU Cache Latency Up to 6x Slower in Windows 11
Link: https://www.tomshardware.com/news/am...s-L3-cache-bug Mislim, za napraviti ovakvo sranje, treba se baš namučiti. :))) |
Nek jednostavno stave Windows 11 is Intel Alder Lake only OS i to je to, tak da nema zabune, jer na kraju bude dobro, ako bilo što od AMD-a uopće uspije bootati to čudo tehnike.:hitthewal:
Citiraj:
|
ma umišljate problem, šta vam je.
testirali su sa Intelima, nisu sa AMD-ovima i to je to. Da je uistinu tako, onda bi ih ovi tužili, a to im ne ide u prilog. |
Nažalost, Windows 11 je podređen Alder Lakeu i to je ujedno jedini razlog zbog čega taj OS uopće izlazi, a udar na performanse (1 - 2 - 3) je prisutan i na starijim Intel i AMD modelima, samo eto - ovi noviji Ryzeni su još dodatno pogođeni, za dobru mjeru. Na kraju će biti čušpajz od recenzija, jer tko zna koliko će Alder Lake zapravo biti bolji od ostataka Intel i AMD ponude, ako jedini OS koji nativno podržava taj hibridni pristup, automatski reže performanse na sve što nije Alder Lake.
EDIT:Ovo je samo jedan od primjera čime se sve Intel služi, tak da ni Windows 11 pizdarije ne bi na kraju mogle biti daleko od ovakvih smicalica, a sve samo da im novi CPU ispadne bolji, nego zapravo bude. |
3 privitaka
Citiraj:
Neki dan i ja instalirao Windows 11 i za sad sam zadovoljan kao i s Windows 10. Laptop stara trulja ASUS k53sd iz 2011 godine, star 10 godina, procesor i5 2430m (druga generacija intelovih i5). Provjeru TPMa, Secure Boota i ostalih cicaboca preskocio odma pri pravljenju bootabilnog USBa jer je rufus u svojoj beta verziji dodao da se može jednim klikom odabrati mogučnost bez provjere hardwarea za Windows 11 ISO instalaciju. Za sad svi driveri koji su radili na Window 10 rade i na Windows 11. Također windows update radi najnormalnije. Dosao i 22000.258 update. Vizualno mi je ovaj windows ljepši nego desteka, a sitnice koje mi se sviđaju u odnosu na Windows 10 je to što se vidi potrošnja baterije u postocima po satima, i koliko je koja aplikacija trošila baterije, koliko je ekran bio upaljen ili u sleepu (24h ili u zadnjih 7 dana). I dobro mi je to što youtubea pjesme s playliste u chromeu mogu prebacivati klikom na notification bar. |
Citiraj:
|
Nije Microsoft ciljano radio protiv AMD-a, nego je sve resurse usmjerio na Intel kako bi na vrijeme završili taj ADL operativni sistem a.k.a 11, a ovi bugovi su posljedica toga što su sistem radili samo za jedan proizvod :lol2:. Definitivno nisu zaslužili pažnju, ostat ću na 10-ci jer nemam razloga prelaziti na to ADL OS bugovito s*anje, 10-ka mi je ultra stabilna i sve radi.
|
Pa pričekajte još da Windows 11 zaživi barem na nekom referentnom broju računala, bude već popeglan.
https://i.imgur.com/5eP7GNx.jpg |
All of AMD's Windows 11 woes are now fixed:frend:
Citiraj:
|
Dosa frisko updejt maloprije da malo je snapy sad.
Sent from my Poco F3 using Tapatalk |
:chears::frend:
|
Mislim da ce ici cisti instal win10 :)
Win11 pocinje zezati na dnevnoj bazi, mozda zato sto i7500 nije podrzan ili mozda jednostavo nije jos trebao sluzbeno biti dostupan. Otvaranje aplikacije je usporeno (Samsung ssd 970 evo), FF se cesto smrzne ili srusi, desni klik na nesto ponekad sve uspori ili smrzne. Osim tih bitnih stvari ima jos i sitnica tipa ne vise se slova u plavom gumbu na crnoj temi, sat u kutu je pomaknut vise desno od datuma i sl... Napravio sam cisti instal posto je stari win10 i tako vec bio zrel za format. |
Nit ne možeš drukčije nego clean install kad imaš 7. intel generaciju :D
U sličnoj sam situaciji, ali na desktopu gdje imam sve uvjete mi ne pada na pamet stavljati win11, no na tabletu (koji ima sve uvjete osim 7. generaciju CPU) sam ga stavio i neću ga micati. Sve radi kao i prije ali na neku foru baterija nešto duže drži (oko 10-15% je razlika po mojim testovima) i puno je bolje OS optimiziran za touch. Tako da sam ugodno iznenađen. Još samo da skužim kako da taskbar bude crn, a ne siv :D I nestao mi je Adobe Touch Reader iz microsoft store-a, to je bio tako dobar, brz i jednostavan pdf reader za tablete. Ako netko ima dobru preporuku brzog pdf readera sa touch supportom, molim lijepo. |
Meni je Sumatra pdf super. Probaj, mozda bude dobro radio na touch display-u.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:12. |