![]() |
Citiraj:
Sent from my H8266 using Tapatalk |
Širi se optika i dalje po Dubravi. Na HAKOM-ovim stranicam ni a ni b o namjeri gradnje, ali po banderi se postavlja. Nije da se bunimo, jel.. :lol2:
https://imgur.com/opcv4ct |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tocno nemas vise 20 lipa za uspostavu poziva, nemas vise onih 1500 minuta telefoniranja i izgubio si besplatne pozive prema EU.
|
Gledam stan u Sigetu i na tražilicama operatera po adresi ispada da nitko tamo ne nudi optiku.
Amis je još 2013. ugradio optiku u Sigetu i kad gledam na HAKOM karti- više operatera na toj zgradi nudi >100Mbit. U zgradi sam vidio ovu kutiju: https://i.ibb.co/b5Xn8Lp/image.png Još budem pitao predstavnika ili nekog susjeda (ne živim trenutno tamo), ali ima li tko iskustva s tim? Ne znam kako je to sa zgradama i optikom. Je li to fora da postoji optika uvedena u zgradu, ali do stana treba platiti? |
Citiraj:
Brzina interneta koju na tome mozes dobiti ti je 100/100 Mbps. Zovi prodaju A1 i pitaj za postavljanje optickog kabela-niti od optickog ormarica do stana za tu adresu u Sigetu. |
Super, puno hvala na pomoći :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako ipak dobije brzinu 100/100 Mbps, gladi bradu. |
A1: "prema provjeri informacija s nadležnim odjelom, dostupna je isključivo HFC tehnologija."
Iskon nudi samo VDSL na toj adresi, a A1 sam pitao koje su to brzine i cijene. Koliko sam gledao po internetu, teoretski do 120Mbit. Sjetio sam se da su u stan dovedeni neki koaksijalni kablovi, ali nisam znao da može internet preko toga. |
Citiraj:
Znaci ipak ne nude tu optiku od bivseg Amisa (samo obnavljaju ugovore sa starim postojecim korisnicima koji su vec spojeni na tu bivsu Amis optiku), cudno ali valjda im je takva poslovna politika, u toj vasoj podrucnoj optickoj centrali u naselju sigurno ima mjesta za prikopcat jos korisnika. Iskon (T-com) nemaju sprovedenu optiku u tvom naselju i pitanje je kad ce biti postavljena, pa tako samo nude usluge preko zice - parice. Znaci preostaje ti jedino A1 kabelska preko koaksijalnog kabela i brzina preko kabela ide do 150 Mbps. |
Tako je, javili su mi da mogu dobiti 105/10,5 - 150/15 Mbit/s, tj. B.net Turbo internet koji ima na stranici.
Meni je to dosta pa se nadam da neće to ukinuti kroz koji mjesec kad se mislim spojiti :D |
....tesko pitanje......nedovoljno informirano.......
|
Citiraj:
|
Ima li netko ovaj A1 trio za 230 kn prvih 6 mjeseci besplatno? Ima li nekih skrivenih troškova? Koji stb i router dolaze na A1? Hvala.
|
Sa prodajom A1 dana 05.02.2019.god. telefonski dogovorio prelazak sa Amisovog paketa 2U1 optika (internet + telefon - bez ugovorne obveze) na paket A1 Duo optika (internet + telefon) sa zadrzavanje brzine 100/100 Mbps, uz potpis ugovora na 24 mjeseca, uz neki popust.
Dana 12.02.2019.god. usluga mi aktivirana (dobio SMS poruku na mobitel), ali novi ugovor koji sam dogovorio telefonski koji mi je po rijecima djelatnice u prodaji trebao doci postom, jos nisam dobio. Kakva su vasa iskustva, jel to tako uobicajno, da zovem prodaju ili sluzbu za korisnike ili da jos cekam. :nono: |
Meni su rekli na mail da ce mi doc, ali isto jos nista, s tim da je ugovoren prosli mjesec negdje oko 10og. Bas cu im poslat mail danas da jos nisam dobio nista.
|
Nazvao prodaju A1 u ponedjeljak 04.03.2019.god. i pitao za moj primjerak ugovora za ugovorenu uslugu, od djelatnika dobio potvrdu da ce mi poslati sto prije.
Jutros 06.03., poruka od DPD na mobitel, paket br.xxxxx..., dostavljamo 07.03., kad ono za cca jedan sat poziv na mobitel DPD dostava paketa evo nas za 5 do 10 minuta, dobri su i vrlo tocni, cak dostavljaju unaprijed. :fiju: Dosao ugovor od A1, ali kao po obicaju mora biti i bisera, ugovor inace napisan na tri stranice, cetvrta stranica prazna, kad ono vidim ima i jos jedna stranica zaklamana, ja citam tu dodatnu stranicu i cudim se pise "Zahtjev za grupiranje", rekoh sta je sad to, citam dalje kad ono nije moje ime i prezime, nije moja adresa, nije moj OIB a nije ni moj broj mobitela, hehe a jeste ga prikacili. :stoopid: |
Meni su ovo danas na mail odgovorili
Poštovani, ugovor ćete dobiti po izvršenom produljenju ugovora. Molim Vas za još malo strpljenja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ok, sumasumarum obavjest da su ti aktivirali novo ugovorno razdoblje ces dobiti na mail, a onda nakon toga slijedi dostava ugovora putem dostavne sluzbe DPD-a.
|
Stigao mi sms danas, da mi od današnjeg dana se aktivira ovaj novi ugovoreni paket.
EDIT: Ima pun kufer više kanala nego prije, još sam uzeo glazbeni paket šta daju 24 mjeseca đabe. Slika im je i dalje ima ogromnu kompresiju, ma da je meni svejedno jer baš tv niti ne gledam, ali sam zamjetio. Net je ostao isti, sa telefona sad mogu zvati i mobitele i sve za đabe to je fakat kul stvar. |
Citiraj:
|
znaci da se ne nadam nekakvoj boljoj ponudi od predstavnika nego sto i sam mogu naci na njihovim stranicama?
|
Citiraj:
|
A1 preko koaksijalnog sada u triu ima 70mbps osnovnu brzinu. Ima li a1 ograničenje nakon 1000Gbza integritet mreže? Jer te brzine nema u pdfu
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jer u pdf-u postoji ograničenje nakon 1Tb DL odnosno 200Gb uploada
https://image.prntscr.com/image/pUwD...ZrHcasf1Q.jpeg https://ssc.a1.hr/documents/10307706...0-66c0e78c359d |
znam :) ..i na temelju toga sam ih i ispitivao za sebe i tu brzinu ali eto..svi kazu da je stvarno neograniceno..cekam ugovore pa cu jos procitati kako sta di pa javim ako je nesto drugacije
|
Citiraj:
|
A1 Trio: (160kn/mj)
-70Mbps flat net (+15kn za 150Mbps) -neograničeni razgovori prema mob i fix bez uspostave -120 tv kanala Trio A1 je ok cijena, prva godina 100kn, druga 215kn preko prodajnih predstavnika. To si planiram uzeti, prosjek 160kn. Koje routere sada dijeli vip za kabel? |
Citiraj:
https://www.a1.hr/podrska/uredaji |
Evo i meni očito provukli optiku kroz ulicu, pa me zovu i šalju ponude za prelazak kod njih (uz otkup ugovora od Iskona na kojem sam trenutno) do visine od 1000kn.
Kakva su vam iskustva sa A1 (ex Vip)? Sa Amisom dok su bili pod Vipom to je bio žešći downhill, da ne velim kako su mi pokušali tužbu uvaliti da im kao nisam vratio opremu (jesam, još sam i potvrdu uzeo od njih). Vezano uz router, dobio sam odgovor: "novi Huawei ruter"... |
Evo imam 500/120 od A1 jedno 6mj i nikad nisam imao niti jednog jedinog problema ali ja sam u kuci i pokraj kuce na banderi mi je kutija. Imam svoju nit i nikada mi nije pala brzina. Cuo sam da u zgradama nije tako bajno. Ping odlican za igranje online.
Sent from my H8266 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16. |