![]() |
Pozdrav kolegama forumašima.
10 ak godina uglavnom posjećujem tržnicu foruma pa su mi neki nickovi poznati. Odlučih se probat sloziti jedan miner pa evo molim za pomoć. Pročitao sam prethodne postove i teoretski pohvato bitno. Radi se o odabiru OPTIMALNOG visokoučinkovitog napajanja. Konfiguracija bi trebala biti: Mbo: Gigabyte 970A DS3P Cpu: Athlon II x2 260u Ram: 4gb ddr3 Ssd: 30 gb Gpu: 5 x RX 570 4 gb - grafe bi modificirao, - rudarenje u dualu, - ugradio bih Jedno napajanje (titanium ili platinum) KONKRETNO me zanima mišljenje da li Corsair AX860 moze uspjesno i dugoročno napajati ovaj rig? http://www.corsair.com/en-eu/ax860i-...ly-modular-psu Po mom proracunu bi bilo optimalno ugraditi napajanje od 1000w, ali visokoucinkovita napajanja od 1kw su dosta skuplja. Ne bih htio škrtariti na napajanju ali ne bih htio bacati novac ako za to nema potrebe. Svi komentari i prijedlozi su dobro došli. Hvala unaprijed. |
1000w gold...cca 1500kn
2x650w gold...cca 1300kn + 2psu adapter Ako mora biti visokoucinkovito...jeftinije nemre nikako. :) |
Kod mene je 4 rx570 i gtx1060 na ~670W iz zida. Znači oko 600W ukupno. Previše za Corsair RM850x?
|
Niti se ne krene znojiti
|
Pa prema tome ni ovaj AX gore ne bi trebao imati problema sa 5 komada RX570 :)
|
S obzirom da je dual...mora biti jace od 850
|
Dakle 1kw je sigurnjak. Hvala.
Ucinkovitost napajanja je razlika izmedu one energije koja u njega uđe i energije koja iz njega uzađe? Ako je to dobra konstatacija (otprilike) koliko ucinkovitost napajanja ima utjecaj na potrošnju struje? Ne znam da li dobro razmišljam: ako je napajanje 10 posto ucinkovitije onda 10 posto manje troši energije. Jer se ova razlika pogubi negdje u njemu, sto je ekstra trošak. Ili se tu radi samo o ulaznoj i izlaznoj snazi napajanja i nema utjecaj s potrošnjom električne energije? |
Da, normalno. Ja čitam na pola :chears:
|
Citiraj:
izlazna je konstantna (u ovom slucaju) dakle da, faktor utjece na potrosnju energije. Ono sto ti utjece dodatno na faktor je opterecenost napajanja, nije isti na svakom loadu. vecini je najbolje negdje od 50%-70% |
tocno za efikasnost. za svako napajanje postoji krivulja koliko je napajanje ucinkovito. i sto se vise priblizavas nazivnoj snazi, to je napajanje manje ucinkovito (da ne kazem da se znatno vise grije i da je bucnije).
|
pozdrav forumaši, novi sam tu...
malo priče pa pitanje hehe znači imam rig od 2x sapphire rx570 pulse + 4x iste ali itx verzija (1 vent) i to pogoni 1x corsair rm1000x gold... radilo je 2 tjedna bez problema bez bios moda, overkloka...znaci stock postavke, AM+MPH i to je saltalo ETH+SIA i ZEC uglavnom...po gpu-z su kartice vukle cca 130w... pa kad sam se malo načital i opametil, sad radi claymore ETH solo 1500 strap, 1150, 850, 2000...daje stabilnih 178.2 mh/s, 2 tjedna 0-24 bez greske...pise gpu-z da vuku oko 100w i manje...i to je vise nego ok, jebiga nemam ovaj mjerač al ni netreba hehe... cisto informacije radi, sav taj bios mod, overklok i undervolt, na AM+MPH ne daje rezultate, kartice nisu isle iznad 21-22 mh/s...sad ide eth solo - 29.7 mh/s... pitanje: imam viška FSP raider II 750w silver...dal se mogu ta dva napajanja skupa spojiti ili je bolje da su dva ista? ili to nema nikve veze?? stavil bi na rig jos 3-4kom rx570 na raider(ak ih kojim cudom nabavim hehe) |
ja bi prije rekao da ti matična nebude podržala 6 + 3-4 grafe
a napajanje vežeš zajedno bilo koje .. |
Citiraj:
imam msi z270 gaming plus, vidim ljudi se dosta muče sa z270 serijom haha, meni sve radi iz prve bez problema... na bitcointalk forumu je neko spojil 7 grafi (maticna ima 6 slotova) i radi...na kraju najbolje da ostavim kak je i nek to lepo šljaka na duge staze... |
Napajanja za mining
7-8 grafa je vrh
Znam da ima veze sa “lines” na maticni Al sam sad @work pa ne mogu trazit @lajchi ako citas, objasni covjeku, ili ko drugi Inace bi svatko na 1 maticni gurao 15-20 grafa Em windowsi imaju limit Em maticna Naravno, ne mjesta maticne koje su bas za to u to. |
ok, kužim...hvala na odgovoru
|
Momci, može preporuka za napajanje nekakvog za nekakav mini miner, 2 grafe u kombinaciji + ostatak konfe. Ili dvije 1060 ili 1060+1070.
Razmišljao sam o Corsair VS650 ili VS550, ili imate preporuku za nešto jeftinije/kvalitetnije? Hvala! |
Citiraj:
Vidio sam krivulju i shvatio. Zapravo bi napajanje bilo najučinkovitije kad bi uzeli duplo jače nego sto nam je potrebno. Nisam pokušavao izračunati ekonomsku isplativost kupnje takvog napajanja u miniranju 7/24 na 3 godine. Pokusavao sam ugrubo izračunati isplativost kupnje 10 % učinkovitijeg i naravno skupljeg napajanja. Izgleda da se kroz 3 godine miniranja napanjanje skoro isplati kroz tu uštedu. Ako te racunice u praksi drze vodu. |
3x RX 580 8GB ne bi trebao biti problem za Corsair RM750x?
Dual mining |
Citiraj:
|
Imam problem s kablovima za napajanje.
Uzeo sam s beja ove kablove LINK, 4 komada uzeo. Kad spojim 8 pinski kraj u napajanje i 8 pinski u grafičku uopće mi se ne pali rig. Probao sam sa sva 4 kabla. Čim uzmem original kabel od napajanja sve radi. Napajanje je Seasonic M12II-620EVO. U čemu je problem? Jel sam možda neke krive kablove uzeo? |
Citiraj:
Malo proguglaj o kablovima, nisu ni proizvodači ludi da možeš doći sa bilo kojim kabelom i upaliti sve. Ne, potrebno je kupiti njihove kabele :D Srećom, seasonic je jeftin u usporedbi sa Corsair |
Prolistao par stranica ali nisam naišao na info, a zanima me koje je trenutno bestbuy napajanje 1000-1200W sa min 6 pci-e konektora. Hvala
|
Citiraj:
Ako uspiješ pronaći :D Corsair ili Seasonic su preporuka. |
Citiraj:
Morat ću uzeti originalne onda. Tnx! |
Citiraj:
|
Koje napajanje bi preporučili za 5x RX 560? Potrošnja sustava bi bila do 500w (undervoltane kartice) ali mi treba 5x PCIe 6pin konektor.
Postoji kakva opcija da se uzme napajanje sa 4 konektora pa onda sa SATA na 6pin? To funkcionira? Hvala unaprijed |
Pa uzmi nešto tipa Hyper 600W i dodatno jedan od adaptera
Adapter DELOCK, 15-pin SATA na 6-pin PCI-E, za VGA - 20kn Adapter DELOCK, 2x 4-pin Molex (Ž) na 6-pin (M) za grafičku karticu, naponski, interni - 20kn Adapter 6-pin PCIe to 2x6-pin PCIe, 15cm - 100kn |
Jedno pitanjce... na 6x 570 imamo po 2x RM850x .. je, to je overkill, ali se zato i ventovi na napajanjima ne pale... e sad pitanje... da li se ventilatori ne pale jer je a) premaleno opterecenje ili b) preniska temperatura? Jer ako se ne pale iskljucivo zbog opterecenja, po ljeti ce se kuhati, a vrtiti nece...
|
vjerujem da ventilatore ne zanima opterecenje, samo temperatura.
seasonic ima neki button za silent, gdje ugasis ventilator ako je niska temepratura pa mu ne treba, mozda imas tako nesto... |
Corsair kaze ovako...
https://i.imgur.com/qxPyTl2.png A sad ti znaj da li će ventovi vrtjeti ako je manje od tih 340W, pa makar u prostoriji bilo 80 stupnjeva... |
taj graf je za 25 stupnjeva u prostoriji. ocito na toj temperaturi, i nizoj, pasivno hladenje je dovoljno, za niska opterecenja.
Ne bih se puno brinuo, nije to neko srot napajanje |
Upri fenom po njemu pa ćeš vidjet hoće li se upaliti :D
|
Koliko bi napajanje preporucili za 8X 1060 6gb?
Sad imam 6 na 650w + 720w Ali me muce zice, fale mi i kupio bi neko modularno koje ima masu tih zica za sve to pospojiti. |
za 8 x GTX1060 ti treba 1000w, realno bude trošilo oko 800W ako se može spustiti power na njima na nekih 65%
|
Koristim SMOS i tamo su mi na 80W.
Nekak malo trose te 1060 onda. Samo sad moram nac neko napajanje s puno zica. |
HX1000 ako mora biti jedno napajanje, oko 1600kn je.
Ali ne kužim kako ti fali žica ako imaš dva napajanja? |
Ovo corsairs 650 ima samo za 2 graficke PCIe, to sam se zeznuo kod kupnje. Dok ovo Xilence ima 4. I sad mi to sljaka na 6 grafi, ali ako jos 2 ustekam a to cu izgleda sada uskoro onda mi trebaju jso 2 zice. Cak si mislim da nema dovoljno ni onih zica za risere.
|
Uspio sam napokon pokrenuti Hiveos jer mi smos nikako ne radi kako spada.
Imam 2xrx 580 i 2x rx 570, sa postavkama 1200/900 i 2050/850 i iz zida vuče 720w i daje 118mhs. Da li Vam se to čini kao velika potrošnja? Napajanje je 750w gold.. |
Meni se čini da to uopće nije prihvatilo undervolt. To je potrošnja sa full normalnim voltazama
|
Kad učitava miner, piše da je promijenio clock i volt. Ali nije bitno više, bacio hdd unutra, windows i 120mhs na 550-570w je sad :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50. |