![]() |
ja na svom 3200+ s beta biosom mogu spuštati množitelj od 10 pa do 8 a dalje nisam probao a podizati ga naravno ne mogu !!!!!!!
|
Bas sad gledam po cd-u koji sam dobio uz maticnu i nigdje nevidim program kojim bih mogao flashat maticnu,jeli ga ima negdje za skinuti sa neta jerbo:D ja nemam flopy disk!!!
BTW cak sam dobio i kopcu za AGP!!!:D :beer: |
Ja sam potrpo sve BIOS-e na stick i s njega flasham. :)
|
Riskiraj,cijene floppy diskova su jako pale i kupi si jedan floppy disk. Novi su ti oko 50 kuna, polovni bi mogo dobit vjerojatno i za badava :)
Mislim ipak je smjesno kupovat najnoviju tehnologiju a nemat floppy disk :D Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neznam kako vama ali meni ploca pod opterecenjem overvolta za 0.2 sad neznam jel maticna laze ili...!!!:confused:
EDIT: evo sljikica:D http://img118.imageshack.us/img118/5421/overvolt0py.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
evo kupio sam ju i ja, pa me zanima koji je bios najbolji za klok
stavio sam 1.60, jel zna ko kakav je? |
Citiraj:
BTW sta znaci ona nova opcija u 1.60 AGP Deep FIFO???:confused: |
napravio bi Voltmode a treba mi solder blob i conductive paint, šta je to i di se kupi?
|
treba ti izolir traka, lemilica i malo lema otprilike pola od onoga koliko je crno ispod nokta :D . onda oko područja di ćeš lemit stavi izolir trake i i samo takni lemilicom i gotovo. ja jutros napravia i radi samo tako. :beer:
|
koji si mod radio?
vmode3? kakve imaš opcije u BIOS-u sada, te na kojoj voltažo stavljaš pod BIOSm da bi imao 1.55V recimo, odnsno max? znam da se mora stavljati neke lude vrijednosti u biosu koje onda vrijede kao nešto drugo, tipa 1.1v ti je zapravo 1.5v... imaš možda koju slikicu? |
|
vcore mod sam napravia. ubiti modom treba spojit dvije točke čime u postavljaš uvjet vid4 uvijek na 1. tako kad postaviš na 1.075v-1.15v on diže za 0.4, znači 1.475v-1.55v.
|
Citiraj:
|
BTW jeli moguce da je ploci max HTT 300 jerbo meni vise od 300 nemrda!!!
|
moze bit, probaj mozda hladit NB aktivno, ako vec nisi....mozda dobijes koji Mhz....
Al, IMO, dobro da i ploca ide na 300 (s obzirom kolko kosta), ti se jos bunis ;) |
neke su išle i na 400htt...
uglavnom, preko 300 idu... a koliko preko, ne znam... znam da moja radi stabilno na 300, iznad toga nisam išao... |
Citiraj:
|
Probaj smanjit HTT na 2x (iliti 400) i onaj SB na 400, podic voltazu NB-a, hladit ga sa nekim ventom...
Mozda memorija koci (al sumnjam da si tak neiskusan).... Znaci na 301 ti nece bootat, a na 300 je prime stabile 100% ? Ako je tak, reko bi automatski da je do biosa, al iz citanja ovih postova vidim da je onda valjda do neceg drugog... |
Jel netko ima problema s pregrijavanjem ploče? U zadnje vrijeme mi se sistem smrzne iz čista mira, bezveze, i ne preostaje ništa osim hardverskog restarta. Provrtio sam Prime95, memtest86+, OCCT, Super PI (32 M), S&M, 3DMark,... i sve prolazi, a i dalje je nestabilno. Pretpostavljam da je krivo pregrijavanje north bridgea i south bridgea koji su kod mene toliko vrući da se ne može prst držat na njima. Propuha u kućištu ima - sa strane GT 120 mm, naprijed AC 80 mm i straga AC 2 x 80 mm, svi su spojeni na 7 V. Probao također i više BIOS-a, al bez uspjeha. Molim pomoć jer sam već popizdio, sve valja, a opet ne valja...
|
evo i ja sam ubo doticnu plocu. Sa e3 venicom 3200+ sam dosao do 2,6 ghz na 1.45V, default bios. Iso bi ja i dalje samo kaj mi je sa boxanim coolerom temp 57C pod full loadom, a cooler na dodir opce nije vruci, probat cu stavit neku termalnu bolju od one sta je na cooleru, za tu lovu mrak ploča :)
|
Citiraj:
btw. jel na plocu idu svi noviji zalmani, 7k i7,7k,9,5k i dal pasivac na nb smeta kojim od ovih ventova? |
Citiraj:
i ja sam baš danas pogledao nortbridge i southbridg i primjetio sam da su dost vruči.....bi li pomoglo da stavim neku bolju pastu...... i meni se je sad u nekoliko dana dost put komp se smrzao.... i naravno treba restart......i ja imam dobar propuh u kučištu naprjed 1 od 120mm , sa strane jedna od 80 i otraga još jedan od 120. : CoolRamb |
Citiraj:
Na ploču 100% ide serija 7000 jer sam ga ja imao gore par dana, al ne znam kolko ti se isplati to kupovat jer hladi isto ko box - najjači test u S&M-u ga natjera na 51°C na defaultu, katastrofa... Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A na 2T nema problema! |
e vidite, napokon da se nekome počeo smrzavati komp bez razloga!
meni se to dešava u dvije igre, samo se smrzne, i rješenje je hardverski restart.. ajde pronađite rješenje.. molim, ja sam ispucao sve ideje... |
Šta je na kraju s temperaturom procesora. Jer laže senzor ili ne. Meni je največa tem bila 47C, s BOXom, dobro&loše? Joj više ništa neKUŽIM: hitthewa
|
CR je uvijek bio na 1T i do prije nekih tjedan dana je sve bilo OK i onda odjednom smrzavanje. Meni Prime95 i OCCT napucaju proc na 45-46°C, a S&M na 50-51°C, također s boxom, al isto je bilo i sa Zalmanom. Isključio sam visoku temperaturu kao uzrok smrzavanja jer mi se danas smrzo neposredno poslje paljenja kompa. Na trenutak sam posumnjao da hard diskovi negdje gube kontakt, al s tim je sve OK. Sljedeće je uslijedilo premještanje memorije iz 1. u 4. slot. Zasad nema problema i još sam usput kloknuo proc na 250 x 9 = 2.25 GHz i memoriju na 500 MHz pa ćemo vidjet kak će se ponašat...
|
Citiraj:
Tip se žalio da mu se CoD2 svaki put ruši nakon 15-20min igranja. Driveri - nisu. Grafa & hlađenje - nije. CPU & mema - nije. Riješenje: Onaj mali ASrock pasivac ne radi svoj posao. Pogotovo zato jer se kraj njega nalazi vruća grafa. Stavio jedan vent da puše po njemu i od tada nema problema. |
morat ću probati staviti kakav vent na njega..
iako sumnjam da je to.. jer mi se richard burns nekad smrzne odmah na početku, na velcome sceen, a nekad nakon 20min... |
Citiraj:
meni se to dešavalo kad mi je proc bio na 2500 i na 1,4v a kad sam digao na 1,425v sve u redu,radi ko ura. |
Gabre, koju ono grafu imaš? Ako je AGP, probaj spustit na 4x. Također, NB-SB Link Speed stavi na 600 ili 800 MHz, to će malo ohladit south bridge. I svaku postavku u BIOS-u odredi ručno, ne automatski.
|
Citiraj:
|
Kolko se sjećam, netko je tu napisao (Gabre mislim) da Venice E6 ima problema s 1T, a na to sam naletio i na stranim forumima. Zasad je ostalo 1T i do ovog trena radi 24 h bez greške. :)
|
možda je, jer je moj E6. Ajde javi rezultate kad budeš ča zdelal: hello2 :
|
Još jedan problem (ili možda ne?): zvučna ne baca jednak zvuk na sve kanale, tj. samo na front konektoru je zvuk "začinjen" ekvilizatorom i glasniji je nego ostali kanali. Kakva je situacija kod vas?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:13. |