![]() |
Zvao upravo sluzbu za korisnike, smanjuje se brzina. Cak i da je ovo sto je on rekao istina to danas moze vrijediti a sutra vec ne, jer sluzbeno se smanjuje brzina i nemas se kome zaliti kad ti ju smanje
|
Postavljaju optiku i po Kloštru Podravskom (i Budančevici), kao i do sada objava namjere u HAKOM-u će vjerojatno osvanuti kasnije.
Nego gdje su na njihovim stranicama te objave namjere postavljanja svjetlovodne mreže koje bi po članku 8. Pravilnika o svjetlovodnim distribucijskim mrežama trebale biti objavljene "na početnoj internetskoj stranici investitora"? |
Update.
Pred 22 dana sam podnio zahtjev za spajanje na optiku. Rečeno mi je da će me "kolegica" nazvati da dogovori dan i vrijeme kad će tehničari doći. No, tog poziva nema. Šta mi je činiti? Pitao sam nakon 10-og dana "Kad će?" pa su mi se onda vadili na to da je rok spajanja 30 dana. |
Ja sam sve blize raskidanju ugovora s pro pingom, trenutno testiram doma vip homebox,
145 kn , trenutno imam 45/30 Mbita taman da stavim ruter bilo gdje, bez boljeg rutera ili antena. nakon 6 godina, bye bye pro ping. |
Koja je cijena za homebox (sa najvećim paketom interneta po punoj brzini)?
|
145 kn tel (VoLTE) + 4g lte net do 112 mbita, dobijes 100 GB mjesecno za koristenje od 10h do 00h, dok to potrosis, brzina pada na 2 mbita, a u nocnom rezimu skidas i uploadas full brzinom. ako ti 100 gb malo, mozes doplatiti jos 100 GB za 30 kn. ja sad koristim vec tjedan dana, i u prosjeku kroz dan ne potrosis vise od gige na surfanje i ostalo (jos mi je najvise jeo speedtest :D )
|
Kod mene u selu Pro-ping počeo razvlačiti optiku. S obzirom da nisam u nikakvim zgradama niti u centru blizu centrale, nego 1.3km od centra grada ( za moje selo dosta daleko) vjerujem da ću se načekat po pitanju optike. Na stranicama piše da mi je dostupan njihov ADSL 10 i još bi i pristao da garantiraju optiku u neko razumno vrijeme ali s obzirom da mjesečno radim oko 1000-1300GB prometa taj njihov fair usage me odbija od potpisivanja ugovora. Na 10 brzini je pišljivih 160GB...
Sestra ima homebox 500m od odašiljača i download brzine su joj očajne, da ne spominjem tih 100GB radi kojih bi morao paziti kad koristim internet. Tele2 mi je kandidat uz Pro-ping ali dosta ljudi se žali da su brzine pale i jasno mi je i zašto.. Eto nikad nisam mislio da ću imati problem izabrat providera u svom selu, nekako se čovjek valjda navikne na monopol Hrvatskog Telekoma. |
Citiraj:
160GB pa smanjenje na 1Mbps 100GB pa smanjenje na 2Mbps Kod Pinga jos nitko nije cuo, vidio, dokumentirao smanjenje :rolleyes: Kod A1 imas udri brigu na veselje izmedju 22h do 10h po najnovijem. Vidi jel ti Optima dostupna, imaju doduse na ugovor 24mj sasvim pristojnih ponuda ispod 150kn za brzine do 10Mbps ili 20Mbps ako je moguc VDSL2. |
nekako mi optima nije sjela od pocetka jer znam kolko su se njihovi korisnici mucili s njima na vrat na nos... ovo s paketom mi nije problem, jer sam sad vidio kroz dan kolko u biti malo potrosim, radim u gradu 80 km od doma, tak da me nema doma od 6.30 do 17.30,
dok sam doma pogledam eventualno neku seriju il film kaj skinem, il odigram malo igre na tabletu i to je to. zbilja ne bi trebalo biti nekih problema po pitanju ogranicenja, a cijena je ajmo rec realna. uglavnom raskinuo danas ugovor s pro pingom, cekam jos da mi se jave njihovi ljudi da dodju pokupit opremu. |
S Pro-Pingove web stranice je maknut dokument "Kodeks ponašanja na internetu" u kojem su navedeni oni limiti. Jeli to privremeno, mjenjaju li nešto, ili je nešto treće, vrijeme će pokazati.
|
Citiraj:
|
Pa sad necu tvrditi 100% ali dok sam prije par mjeseci citao njihove opce uvjete poslovanja "Kodeks ponašanja na internetu"
se spominjao u istima, to sam poprilicno siguran ali neda mi se sada ponovo "cesljati" opce uvjete... E sad, mozda nemaju zakonsku obvezu okaciti ih kao javno dostupne nego ih samo priloziti kod sklapanja ugovora jer kada se usluga ugovara onda bi po zakonu i taj kodeks morao biti prilozen kao i uvjeti pojedine usluge koja se ugovara, paket usluga etc... Dakle, s obzirom da se nakupio dosta negativnih komentara oko tih uvjeta procjenili su da ih je bolje maknuti da nisu sirokopojasno :D dostupni eventualnim kupcima usluga ali tko pokrene zahtjev za uslugom vjerojatno ih dobije. Ako je tako, mogu samo reci: vrlo mudro ! Naravno, ovo je samo predpostavka.., lako je moguce da se ide u neku izmjenu, promjenu mada ne vidim razloga za micanje istih dok novi nisu doneseni osim ako se isti u potpunosti ne ukidaju ali onda bi azuriranjem tog stanja gdje se ukidaju i opci uvjeti prosli kroz promjenu, medjutim opci uvjeti stoje nepromjenjeni. Vrijeme ce pokazati... |
Poslao sam mail s upitom oko dostupne brzine. Propusnost parice mi je oko 17Mbit/s, na t-comu mi radi stabilnosti propuštaju nekih 16 a u odgovoru na mail su mi rekli iz Pro-pinga da mi najviše paket mogu ponudit 10Mbit/s što je svakako deal breaker. Tako da ne mijenjam ništa dok ne bude nešto brže dostupno... Tuga...
|
Citiraj:
"Svojim potpisom potvrđujem da sam upoznat sa Općim uvjetima poslovanja tvrtke PRO-PING d.o.o, te iste u cijelosti prihvaćam. Opći uvjeti poslovanja, Cjenik i ostali dokumenti su mi dostupni putem internet stranice www.pro-ping.hr i na svim ovlaštenim prodajnim mjestima PRO-PING-a." Ukoliko su maknuli Kodeks ponašanja kako bi privukli što više korisnika, a i dalje se pozivaju na njega, onda je to za zapitat se. Inače, Google tražilica i dalje može naći njihov Kodeks (link). Dokument je na njihovoj web stranici, ali je skriven. U njihovom Cjeniku piše "Mjesečna naknada uključuje - Neograničen internet promet - FLATRATE - Uz primjenu politike poštene upotrebe – svako prekomjerno korištenje mrežnih resursa deseterostruko veće od prosječne potrošnje nije dopušteno." Što je prosječna potrošnja za njih? Jer, to je pisalo u Cjeniku i prije nego je Kodeks objavljen u 10-tom mjesecu prošle godine. |
Uzmeš 150/50 i throtlaju te za 750 GB downloada, ili 60 GB uploada.
|
Nista.., jedini koji moze rijesiti i razjasniti ovu situaciju oko skrivenog kodeksa je @cic
On jedini ima pristup insajderskim informacijama pa cekamo.... |
Igrom slučaja popilo se s pingovcima za vikend pa je bilo rasprava oko fair usea i optike kad će krenut. Ali čemu da ih iznosim kad to nisu službene informacije koje pišu na njihovom webu tak da to ništ ne vrijedi :D Uostalom i sami možete izguglati vlasnike pa ih pitati preko fejsa, možda vam odgovore.
|
Evo prošlo i tih 30 dana od dana kada sam narucio optiku, kada su mi rekli da je optika dostupna za spajanje, sta da radim? Da se napravim bahat i pitam koji se kura* događa? Jer su se oni napravili bahati i rekli da sta ja hocu da je rok spajanja 30 dana.
|
a zakaj bahat
pa kulturno nazoveš i rečeš .. evo opet mene :) prošlo onih 30 dana pa da čujem, šta imate za info .. kada ?? hvalaaaaa .. neš nikaj sa bahatosti napravio, ti trebaš njih ne oni tebe jel ? a sigurno da sve im ide po planu da bi te odmah spojili i da ti uzmu pare btw imamo li gdje topik o magic net ? imam i ja da o njima piše .. i dobro i malo loše stvari .. modem me počeo zezat, al ne dovoljno da ga zamjene .. rebutne se 1x na 3-4 dana Nema nekakvih pravilnosti, vezu drzi 24h pa ide rekonekt ip adrese.. to sve ok al tu i tamo padne cijeli modem i 40 sec nemaš nikaj .. |
ma neozbiljni su.
ja dok sam raskidao ugovor, lik je jos imao muda me pitat: a smijem li znati razlog raskida ugovora. e onda sam odero sve po spisku... oglasavati jedno, a u stvarnosti nije dostupno nista, pa da sami ne znaju rokove kad ce bit dostupno, pa ko da smo u vrticu. nakon toga me jos imao (OPET) muda pitati na koju mrezu prelazim. ljepo sam mu reko. nadam se da ce iz svih tih informacija nesto korisno izvuci, inace im se ne pise dobro. |
Citiraj:
:fiju: :chears: |
Citiraj:
Ako si pretplaćen na npr. Netflix onda potrošiš 20 do 25 GB samo na gledanje jednog filma. Dakle ako gledaš 1 film dnevno to je 30x25 odnosno 750 Gb na mjesec. Tako da tih 750 GB i nije nešto. Također ako surfaš po Youtubu i gledaš 4K HDR spotove i klipove tri minute gledanja takvih klipova potroši 1 GB prometa. Ova ograničenja su iz kamenog doba jer ja u jednom danu nekada napravim i više od pola TB prometa pa pomnoži to sa 30 dana. Ako skidaš torente npr neku seriju koja ima 200 GB to se skine za 6 do 7 sati. Tako da im treba reći da nismo više na 28 kbps modemima. Također mreža ne košta ništa više dali ona radila ili ne jer su troškovi isti, no ono što je problem je zakupljeni bandwith koji košta a na kojemu očito svi šparaju pa radi toga postoje takva ograničenja, naravno uzrok za tako nešto je i pretpostavljena željena visina profita koja je otprilike kao i u mobilnih operatera a kreće se oko 5000% odnos onoga što se naplaćuje i stvarnih troškova! Najbolji primjer za tako nešto su vam bile nekadašnje cijene rominga jer stvarni troškovi su bili desetke puta manji od onoga što se naplaćivalo, a i danas im je profit još uvijek prevelik. |
Ta potrošnja za film na netflixu je za 4k?
Zanima me jer sam ovaj mjesec na netflixu pregledal sve epizode one naše serije Novine (full hd). To bi bilo 23 epizode po 50 minuta. Pa me zanima kolko full hd troši jer gledam na plejki pa nemam statistiku. |
http://i67.tinypic.com/jsgbap.jpg
Evo, ponovo pitao. Vec 2 mjeseca slusam ista govna. A s ovim smiješkom na kraju kao da podjebavaju |
2 mjeseca. Amater. Oko mene niču kabineti, 2 godine prepiske i poziva i bude bude bude ne brinite (Magic u Varaždinu).
|
12 mj i 1 mj 750 GB svaki, gledanje netflix 4k, skinuta jedna igra i youtube, youtube stream radio 1080p
|
Citiraj:
|
Kod mene su kutije postavljene u osmom mjesecu pa još ne radi :)
Ako mi ovi glavni vele bude kroz mjesec dana, a još nijednom nije bilo, onda nema smisla ni da SZK zovem :D Dok bude bude, više se nimalo ne opterećujem jer njihova predviđanja su se dosad pokazala kao jako loša. Nije samo do njih, ima tu i drugih faktora dok čekaju dopuštenja od općina, hep-a, telekoma, cesta, itd... |
Citiraj:
To ti izađe 2-3 gigabajta po satu. Točan bitrate na plejki možeš dobiti klikom na lijevu ili desnu gljivicu dok nešto gledaš, više se ne sjećam koja je, ali uredno ti piše bitrate za sliku i za zvuk. |
Citiraj:
|
5 godina dobivam racune elektronski. placam racune u pravilu isti dan kad mi stigne na mejl. tako sam platil i zadnji , za 2 mj, 20.3. i jucer, mi po prvi put u zivotu, stigne papirnati racun od pro pinga za 2. mjesec . gledam stanje na korisnickim stranicama, na nuli je... sad cekam da vidim dal ce me traziti usranih 5 kuna za racun koji su mi poslali u printanom obliku na svoju ruku. ;)
|
al nekaj se dešava sa njima ..
ja do sad kupovao mikrotik opremu od njih .. na mjesečnoj bazi odjednom neke artikle nema pitaš, kada bude i onda ili odgovora nema na mail pa zvao i vele pa ako ste naručili več, moglo bi biti dostupno kroz 10 radnih dana a na webu več 2mj stoji .. dolazi A konkurencija je skuplja po uređaju za 30-50kn i nabere se naravno :) |
tak meni u instar informatici u zg-u vec mjesec dana tvrde da je logitech g203 u dolasku ;)
kupil ga prije 3 tjedna u adm-u.. :D |
Pitomaču krenuli spajat. Na mojoj adresi još nije aktivno, ali najvjerojatnije bi me mogli idući tjedan spojit. Računam da ću do Uskrsa bit spojen :D
|
***UPDATE***
Danas me zvali iz pro pinga, sutra dolaze spajat optiku, oficijalno dostupna u Kalinovcu! :chears::roller: |
|
Nadam se da ćeš isprobati koji im je fair usage. :D
|
To imam i u planu.
Prosli mjesec napravio 200gb na 10mbs tarifi i nisu me sankcionirali |
sad bude dnevno 200 giga
|
Frend uzeo paket 300, a ide mu skoro do 400, možda su se zajebali :D
https://i.postimg.cc/GpdFN6Sy/561623...08371712-n.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |