PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2014 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=255986)

fishkal 16.03.2014. 07:52

MA, čuvaju gorivo pa gume nisu usko grlo.

Morpheous 16.03.2014. 08:03

Za one kojima se ne sviđa novi zvuk - sada barem čujemo team radio bez da nam zvuči kao da se u vojsci deru jedni na druge :) Odličan i razumljiv zvuk.

MAGARAC 16.03.2014. 08:13

Cuje se i skripanje guma kaj nest novo u prijenosima..

Morpheous 16.03.2014. 08:19

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2563300)
Cuje se i skripanje guma kaj nest novo u prijenosima..

Ili bolji mikrofoni ili tiši zvuk motora. Ali mene malo smeta ta škripa na izlasku iz boksa

bigAdvance 16.03.2014. 08:21

stream pao

MAGARAC 16.03.2014. 08:23

Ode stream..

evo drugi--

http://gofirstrow.eu/watch/247266/1/...ia---race.html

Morpheous 16.03.2014. 08:25

http://www.stream2watch.me/live-tv/s...f1-live-stream

domy1 16.03.2014. 08:27

Radi i stari.

Pupo 16.03.2014. 08:34

Jel Vettel još nije potpisao za neku drugu momčad? :D

Ajmo Kimi

EDIT:

Power unit win :)

Morpheous 16.03.2014. 08:43

Mercedes definitivno nedodirljiv, a mclaren ugodno iznenađenje. Svaka čast i novim/starim klincima na podiju. Ferrari sramota.

aski 16.03.2014. 08:45

Ferrari ocaj. Da se Bottas nije sjebao i da se Hamilton i Vettel nisu pokvarili, taman bi uzeli koji bod.

MAGARAC 16.03.2014. 08:46

Novi klinci obecavaju. Puno akcije i sve u svemu bolje od ocekivanog, za mene.

Burko 16.03.2014. 08:56

ferrari mlak. bas nista nije pokazao, niti alonso niti kimi. vidjet cemo hoce konjic ove sezone ista napraviti, zasada se nisu pokazali.

ali williams i mclaren, svaka cast. pogotovo bottas, deran je od pocetka do kraja stiskao, hvala necemu pa netko se hoce trkati, a ne >>vazno je osvajanje bodova<<. steta gume, ali bi onda u button bio gdje? negdje iza, definitivno ne na cetvrtom mjestu.........
dok je magnussen zasluzeno treci, cak bi volio i da je stigao do drugog mjesta (samo jer nisam ljubitelj RB-a, iako mi ricciardo bas nista ne smeta, isto kao i webber. smeta mi plačipičić...........).

dobra utrka, za otvorenje i sa svim nepoznanicama. malo je zvuk cudan, ali je to jedina zamjerka. i da, gume cvile :).

jos samo rijec na maxGP: jebote, niti jedne reklame. NITI JEDNE REKLAME!!!!! vjerovatno jer ce placati program, ali ovo je bio super prijenos, vise nego zadovoljavajuca slika (sjetite se kako je bilo na sportskog, katastrofa), uglavnom - palac gore i za prijenos.

draksa 16.03.2014. 08:57

Utrka predosadna, da se nisam naspavao sinoc i da nije bilo Bottasa komotno bi se vratio u krevet na pola utrke.

Bilo je cca 10 preticanja ,od toga sve je bilo dok su drugi cuvali gorivo/motor i pri nekoj greski vozaca . Nema onog stalnog pritiskanja gasa kao prije u f1, sada doslovno voze sa 50% snage motora cijelu trku, i onda neko odvazan pojaca motor na 57,5% i onda prestize okolo sve (Bottas)

Ova staza je mislim jedna od staza s najmanjom potrosnjom goriva cca 1.7kg prosle sezone po krugu (negdje vidio taj podatak), strah me pomisliti sta ce biti dalje u utrkama npr Monza di je 80% kruga full gas, cini mi se da nece auti ni 300 tamo ic kako bi ustedili na gorivu

E da, za zvuk, glasnija je honda civic od mog susjeda sa probusenim auspuhom. Gume niko ne spominje jer ovi bolidi nisu brzi kao npr prosle god ili god prije gdje su one bile u centru paznje

MAGARAC 16.03.2014. 09:09

Nemoguce da je 1.7kg jer bi onda potrosili manje nego sad. Mislim da su cak danas rekli da je ovo druga najgora(mozda i najbolja) staza za potrosnju ali u to nisam 100% siguran..

1v@n 16.03.2014. 09:10

Nadam se da će Red Bull početi favorizirati Ricciarda ako ovako nasravi pa da se Vettel nađe u situaciji kao Webber da ga tim potkapa cijelu sezonu.

Baja 001 16.03.2014. 09:18

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2563310)
Ok, ovaj sport i dalje nema muda. I dalje, G23 žuto, save power, keep distance, not our race, you racing this driver... ma gonite se u vražju mater...

Bas to, kad on mora vrebat i trazit gresku da napadne npr Ricciarda... Sranje. Ocu staru turbo eru. Inace McLaren je dobro prosa, Hamilton ajme srica, Massa isto. Ferrariji imaju problema s gorivom (?) a Kimi s novim kocnicama na struju :kafa:
Citiraj:

Autor draksa (Post 2563316)
Utrka predosadna, da se nisam naspavao sinoc i da nije bilo Bottasa komotno bi se vratio u krevet na pola utrke.

Bilo je cca 10 preticanja ,od toga sve je bilo dok su drugi cuvali gorivo/motor i pri nekoj greski vozaca . Nema onog stalnog pritiskanja gasa kao prije u f1, sada doslovno voze sa 50% snage motora cijelu trku, i onda neko odvazan pojaca motor na 57,5% i onda prestize okolo sve (Bottas)

Ova staza je mislim jedna od staza s najmanjom potrosnjom goriva cca 1.7kg prosle sezone po krugu (negdje vidio taj podatak), strah me pomisliti sta ce biti dalje u utrkama npr Monza di je 80% kruga full gas, cini mi se da nece auti ni 300 tamo ic kako bi ustedili na gorivu

E da, za zvuk, glasnija je honda civic od mog susjeda sa probusenim auspuhom. Gume niko ne spominje jer ovi bolidi nisu brzi kao npr prosle god ili god prije gdje su one bile u centru paznje

Krivo krivo, ovo je jedna od gorih staza. Losa podloga, dosta sporih krivina i puno pravaca... Akceleracija ubija puno goriva...

draksa 16.03.2014. 09:25

Je, ispravak navoda oko 2,7kg je potrosnja bila po krugu.
Rosbergu je prosjecna brzina bila 198km/h, godinu prije je bila 225km/h,a Rosberg je bio 20sec brži od svih. I nema neku ulogu Safety car jer ga tu skoro svake godine ima.

Ovi bolidi su sporiji 10 sekundi u utrci od bolida od prije 10 godina, a prije 10 godina nisu imali slickove sto znaci da bi bili jos sporiji

partwish 16.03.2014. 09:45

Nitko nikoga ne napada, voze se jedan za drugim kao da su u svatovima... samo još trebaju trube i barjake... Za kojeg vraga sam se ja probudio u pola 7 u prokletu nedjelju... Ma joj, na kraju će i NASCAR biti zanimljiviji od ovoga...

dean225 16.03.2014. 10:16

Odlican RB s obzirom na cijela testiranja.. Iduci vikend mogu biti samo bolji!! :) Steta za Vettela..

Sta je sa ferrarijem?? haahaha

partwish 16.03.2014. 10:29

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2563344)

Sta je sa ferrarijem?? haahaha

Navodno su oba bolida imala problema sa strujom, to je neka ne službena informacija.

bigAdvance 16.03.2014. 10:47

Citiraj:

Autor partwish (Post 2563349)
Navodno su oba bolida imala problema sa strujom, to je neka ne službena informacija.

Talijan ko talijan :D

Rino 16.03.2014. 10:49

Daniel Ricciardo's under investigation by FIA stewards - 'exceeded consistently the maximum allowed fuel flow'

Rino 16.03.2014. 10:58

Reports Daniel Ricciardo has been disqualified - 'exceeded consistently the maximum allowed fuel flow'

ExtremePower 16.03.2014. 11:06

Najviše mi se svidjela vožnja Bottasa.
Znači, Danac je drugi? Svaka čast.

Rino 16.03.2014. 11:09

Navodno još nije potvrđeno...trenutno traje sastanak RB i FIA sudaca.

tommyman1507 16.03.2014. 11:12

Ma ovaj put će mu oprostit ali više se ne smije ponoviti:lol2:. Tako je do sada bilo sa kaznama i red bullom.

draksa 16.03.2014. 11:13

Ricciardo ce navodno dobit DQ zbog vece potrosnje goriva od 100kg/h. Trenutno je RB kod sudaca

EDIT : Nisam vidio da vec pise na zadnjoj strani :D

Ferrari, nis posebno od njih danas nisu ni bili u prijenosu. Ako kazne Ricciarda eto McLarena na 2 i 3 mjestu :)

Ak je imo vise od 100kg/h u nekom trenutku kak to da je bio tako spor, tj nije napravio najbrzi krug cini mi se.

aski 16.03.2014. 11:26

Diskvalificiran je i to je zasluzeno, iako mi ga je zao jer nije napuhanko ko onaj fetl. Ovakve situacije se mogu ocekivati u jos nekim utrkama, a da ga nisu kaznili, onda bi morali biti dosljedni citavo vrijeme :) BTW, s gorivom se jedino progledalo kroz prste u Brazilu 2007. jer je ipak u pitanju bilo prvenstvo :D

Rino 16.03.2014. 11:27

Možda je razvijao mrvicu više snage nego inače, ali ne radi se o prevelikoj brojci pa smatram da i nije imao preveliku prednost...možda bi ga Danac prestigao!

A i nije sve u motoru...najočitija razlika je Mclaren i Mercedes...motori su isti, ali Mercedes je puno brži!

Morpheous 16.03.2014. 11:30

Ako netko ima maxtv neka napiše pokoju riječ o tome kakvi su bili naši vrli domaći komentatori? Zanima me da li su naučili razlikovati vozače i koliko puta se Prasićko sa suzom u oku sjetio Senne tijekom prijenosa?

dean225 16.03.2014. 11:38

Aaaauuuu steta!! Ali pravila su pravila.. Sranje..

Morpheous 16.03.2014. 11:40

Niti ja ne vidim nigdje na službenoj stranici da je diskvalificiran. Piše da je istraga još uvijek u tijeku. Bodovno stanje je za sada nepromijenjeno. Ako ne piše na službenoj stranici, onda nije službeno :)

Blue_Fatal1ty 16.03.2014. 11:42

Nekak sam mlak prema ovoj F1.

Znači brutalno je tiša od V8 verzije.
Nikad se nije čuo safety car, nikad se nije cuo prelazak preko pasice, nikad se nije culo cviljenje guma i radio se cuje kristalno jasno.
motori nisu puno rikavali kad moraju izdzat 3-4 utrke. Kasnije cemo vidjet vrlo vjerojatno vise odustajanja.
Bojim se da je bilo premalo testiranja i da će kroz cijelu sezonu bit odustajanja.

Rino 16.03.2014. 11:45

Ma ustvari je već navodno diskvalificiran, ali se sada RB žali na odluku sudaca i "neispravan" senzor.

Možda se i izvuku...ne bi bio prvi put...ali to njihovo kršenje pravila mi već ide na k....

tommyman1507 16.03.2014. 11:50

Mislim da stvarno nebi bilo fer da lik ne bude diskvalificiran jer to mu je očigledno pomoglo kada ga je Magnussen napao pred kraj utrke. Još mu javljaju da se ne brine za gorivo preko radija.

dean225 16.03.2014. 11:50

Heehe.. Sada vam vise nije problem Vettel, sada je problem ovaj drugi.. Jooooj, joooj..
Meni je ova formula nekako spora.. Ili je staza takva, ne znam..

Morpheous 16.03.2014. 11:51

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2563375)
Nekak sam mlak prema ovoj F1.

Znači brutalno je tiša od V8 verzije.
Nikad se nije čuo safety car, nikad se nije cuo prelazak preko pasice, nikad se nije culo cviljenje guma i radio se cuje kristalno jasno.
motori nisu puno rikavali kad moraju izdzat 3-4 utrke. Kasnije cemo vidjet vrlo vjerojatno vise odustajanja.
Bojim se da je bilo premalo testiranja i da će kroz cijelu sezonu bit odustajanja.

Meni u posljednjih 5-6 godina jako fale odustajanja zbog eksplozija motora i izlijetanja u pijesak. Fali mi ono kažnjavanje vozača kada je stvano pretjerao i zbog toga si je upropastio cijelu utrku. Ne sviđaju mi se recimo raznorazne asfaltirane zone izlijetanja. Ne želim da itko završi u zidu, ali želim da kad netko izleti na travu ili šljunak da u najboljem slučaju izgubi 20 sekundi zbog toga. Nekako su mi bolidi postali prepouzdani i zato se jako veselim ovoj sezoni.

Blue_Fatal1ty 16.03.2014. 11:56

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 2563383)
Meni u posljednjih 5-6 godina jako fale odustajanja zbog eksplozija motora i izlijetanja u pijesak. Fali mi ono kažnjavanje vozača kada je stvano pretjerao i zbog toga si je upropastio cijelu utrku. Ne sviđaju mi se recimo raznorazne asfaltirane zone izlijetanja. Ne želim da itko završi u zidu, ali želim da kad netko izleti na travu ili šljunak da u najboljem slučaju izgubi 20 sekundi zbog toga. Nekako su mi bolidi postali prepouzdani i zato se jako veselim ovoj sezoni.

upravo to!

Sad se kroz cjelu sezonu može istaknut tim koji se najviše trudi.
Rikavanje motora je falilo. V8 je posto pouzdan ko 1.9 TDI...

Lewis 16.03.2014. 12:02

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2563381)
Heehe.. Sada vam vise nije problem Vettel, sada je problem ovaj drugi.. Jooooj, joooj..
Meni je ova formula nekako spora.. Ili je staza takva, ne znam..

Hmm, znaci po tebi treba im oprostit ovo bez obzira sto je CW reko i upozorio vozace/timove na "ZERO TOLERANCE" prije utrke ??

Ja neviidm uopce nacina na koji se to moze opravdati pa makar neradilo 10 senzora neku predonost (pa makar minimalnu) je stekao i kazna se mora dati jer inace ce se svi izvlacit tokom sezone a neke druge stvari.

Nije mi drago sto bi Daniel evenutalno izgubio oziciju ali pravila su takv ai svih su ih prihvatili potpisom ugovora, stoga.....

Ono sto mene zanima je kako je Buttonov bolid preosao na zavrsnom vaganju/pregledu jer ociito je kraci i vislji nos u onodsu na pravila. Moguce da se to ne gleda jer je do ostecenja doslo u utrci/boxu a ne namjerno ali mislio sam da ce i njega "investigate" s obzirom sto sve suci zadnjih godina gledaju :).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:41.