![]() |
pa kad nisi naveo točan plan
a mi ovdje bljazgamo .. kak i to biva kupi ti jedan sxt lite od mene za 400 :D molim te p.s. u dučanu su ti po 272 kn novi |
Ajd molim te reci gdje je 272 kn... treba mi 2ghz verzija (sto se da zakljuciti iz prvotnog pitanja)
|
Jel se meni samo čini ili kolega dadoremix "gadno sapuna dasku" ?? :D:D
@dakky SpeedTouch je baš malo zeznut za pretvorit ga u "switch + AP", ali se može, Siemens SE555 i SX763 za 5 min. |
BTW. evo izgooglao sam sam, SXTsq Lite2 je 280 kn da točno ali zaboravljaš da mi treba AP dakle Level 4 licenca dakle još +200 kn tako da sam skoro na 500.
@Nikky pa zar nisu svi ruteri koje su telekomi dijelili imali u bridgeu LAN portove i WIFI? koliko se sjećam to je po defaultu radilo na svima. Samo zgasiš DHCP i bilo tko spojen na Wifi će dobiti DHCP od glavnog, postojećeg routera? |
BTW testirali smo MAP lite u firmi pored Speedtouch ili tako nekog gofna.
U prosjeku MAP daje 5-10 dBm jači signal. A ono, kutija šibica. Pa ti on izađe idealan za selit okolo i isprobavat. Radi isprobano i na bateriji. Javi se na PM pa ti posudim njega ako hoćeš. Ili ti ga prodam za 100kn. |
@dakky
ajd vidi šta si prije moje cijene napisal trebaš sxt lite btw i sxt lite ima AP mode . tj bridge p2p dakle 1 se može spojit hehe a ako baš trebaš punokrvni .. a onda jest cijena veča, al to nije SXT LITE jel da =? |
SXT Lite je uređaj, a ti zalijepi licencu koju želiš. Moj postojeći uredno radi sa 5-6 klijenata, bilo mobitela ili laptopa. Ne moraš ga nužno koristiti za P2P link...
edit: zapravo ova kombinacija s Pomom bi zapravo mogla biti rješenje, 280 kn za Lite i level 3 licencu, dakle samo klijent, a mAP onda radi ono što je trebao Lite raditi... u ovom slučaju štedim na licenci i dobivam pokriveni cijeli prostor sa mAP-om (20-tak kvadrata)... Zvuči odlično pod uvjetom da ima signala na tih 50 metara, a nema optičke vidljivosti, tj. ima ali dio krova malo zaklanja. |
Znaš onu čuvenu > "da, ali" :fiju:
Da, ali pamet SpeedTouch / Thompson / Tehnocolor - a ako ga podešavaš (samo) kroz web konfig forsira sebe za Gateway ip adresu (a u ovim kombinacijama to nije), rješenje je spustit konfig na komp / lap, u Notepadu prepraviti Gateway ip adresu, snimit i vratit konfig u uređaj :kafa: Zato sam napisao da ti zezaju. Ako uspiješ nabaviti bolje uređaje šta kolege predlažu idi tim rješenjem. |
jok .. sxt lite .. je i samo ime .. lajt verzija
sa kojom dolazi lvl3 licenca .. druga stvar je šta ti možeš kupiti i do lvl6 licence https://mikrotik.com/products/group/wireless-systems u search lupi sxt pa gledaj šta sve se ima lite HP .. high power SA 60 degree ili 90 degree beamwidth itd a sve ima svoju cijenu caka ti je što punokrvni sxt ti ima i gigabitni lan neznam koliko je to tebi bitno, al meni mnogo :) a sxt lite samo 100 mbit ... a realno .. može on mnogo gurnut kroz wifi van offical spektra pa ako več ideš na 500 kn uređaj, kupi kak spada |
Citiraj:
neče ništa forsirat ako im ugasiš dhcp .. time si ga odmah ubio i gateway je onaj koji i daje ip adresu tako da.. ali i ja bi rađe da si kupi neki hap lite ili asus ap .. i prst u uho:fiju: |
Ma ovo je idealna kombinacija s Pomom, SXT Lite ce bit klijent na mAP... obrnut ću stvar... mislio sam Lite sa lvl4 pa da sa 50 metara pokriva cijelu terasu, ovako će terasu pokrivat mAP, a Lite se samo kačit na njega. 280+100 = 380, Pomu 20 kn za kavu, za 400 sam sve riješio.
Pričao sam već u drugom threadu šta mi treba, pokrit kafić u kojem nema wifi. Ne da ga ne daju, nego nema i nemaju namjeru uzeti, a tamo sam svaki dan po par sati i Youtube se vrti i live streamovi na mobitelu i svašta nešto, zaključio sam da mi je dugoročno isplativije kupit opremu od 400 kn nego godišnje aktivirati 40 puta Internet Dan na Simpi. |
:lol2::lol2::lol2::wtf2::roller::amen::wtf::bonker:
svašta, al svatko ima svoje veselje a onda tako .. sxt lite u client mode .. ovaj u ap mode i furas ne kuzim šta ti je onda trebal sxt sa lvl4 licencom da bude repetitor ? .. odmah slabije radi a ko če ti strujo davat ? ili budeš i to vukao od doma ? onda rađe stavi powerline i powerline AP .. rješeno amen opet |
@dadoremix
Krivo kolega, govoriš ti dobro ali kod SpeedTouch / Thompson / Tehnocolor i std. postavke u njemu + mijenjaš kroz WEB konfig nije tako. Druga je stvar ako konfig (šta ti treba) odradiš kroz CLI, tada nema navedenog zaheba jer tada nema kontrolu kakvu ima u web konfigu. Slagao sam ih x u "switch + AP" ili WAN Router mode pa vjerojatno znam o čemu govorim :fiju: |
Nebi rekao
Al neka Hvala bogu i kroz mojih ruku je proslo xy tih isp rutera I velim kako jest Nemoj da sad ovaj razbijen osposobljavam i snimam video Sve radis preko web gui, nista telnet i config editiranje fajlova Stavis mu neku ip adresu Mikrotik sxt recimo 192.168.88.1 i on ke gazda za sve A isp modem, 19.168.88.2 i njegov dhcp gasiš, stavis kod wifi ssid i kanal End of story Sve šljaka Isto se ponasa i magic net opticki huawei Koji mi zadaje muke sa random reboot Al ubit cu ja njega, pa bude dosao drugi A zalost je sto sam i ovo platio i novog budem, pa be kuzim cemu odmah ne mjenjaju Jer oprema nije njihova |
Sve je to tako i onda se klijent uspješno spoji na taj WiFi, čak mislim da dobije ip uredno,
ali zeza DNS ili nešto drugo u dohvaćanju materijala s neta. Ni meni se sad ne kopa po furdi za probu (ako je koji uopće ostao), ali se sjećam da navedeni zezaju jer im u postavkama piše Gateway njega samoga šta i je kad je u ulozi glavnog routera. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:52. |