![]() |
Što je to razumni rok? Pogotovo ako šalju u Kinu? Piše na servisnom listu da je rok 45 dana. Ne znam bi li plako ili smijo se :)
|
tamo i nazad će samo 20 dana uzet, najmanje će uzet popravak
Citiraj:
|
Citiraj:
Imam ideju što i kako, samo reci ove informacije :) Sent from Usreo Mobara |
Eto ja sam imao slučaj vraćanja kartice ...
Prošlo je 45 dana,pa su mi vratili lovu,jer takve kartice više nije bilo u trgovini (470 NITRO+ 4GB) ... Uvoznik je bio ASBIS,a prodavač HGŠROT (koji se i nije baš ponio,po meni, kako treba jer je u igri bila i zamjena za 570 NITRO+ 4GB) ... |
Pretpostavljam da je to bilo doba kad su takve gpu vrijedile mnogo više nego kad si ti svoju kupio (u doba mining groznice), pa im se više isplatilo dati ti novce.
Što se tiče vahhinog slučaja - ne znam koja bi to gpu morala ići u Kinu!?! |
Sapphire je specifičan primjer takvog RMA koji je toj politici pristupio u jeku mining ludila.
Imam par slučajeva gdje je Asbis također mrtav ladan vratio pare uz objašnjenje "nemamo te kartice na zalihi". Nekima je vraćena lova odma, nekima nakon CSI inspekcije kod Sapphirea. U svakom slučaju, vlasnici Sapphire grafi bi mogli poslati mail supportu i pitati je li ta politika slanja grafičkih kartica natrag njima u pitajbogakamo. Sent from Usreo Mobara |
@manuel calavera - da nažalost bilo je tako,kartica je kupljena prije groznice,a vraćena je u ljeto 2018.,s time da je kartica bila 3 puta kod njih,i 2. puta je vraćena kao nova,bez original ambalaže,sa rasturenim ventilatorima,na koje se čekalo još 2 mjeseca ...
@drug brko - inače pouzdano znam da ljudi u asbisu majnaju sa karticama,pa kasnije prodaju pod novo ... |
Da Sapphire je kartica. Ako je zakonski predviđeno da servis može trajat 40tak dana ta kartica može ležat u servisu u Zagrebu te dana ili poć na Mars i nazad meni je jednako ako nije u kompu. Ako servis nema volje da riješi problem u par dana jbg to je do njih i kao takvi zaslužuju "ocjenu". U svakom slučaju moram čekat i ako prođe "minuta" iza zakonskih okvira ja ću sa svoje strane poduzet sve što mogu da oni "vide" što je zakon
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from Usreo Mobara |
Ako mogu papirima "pokrit" možda su na reklmacijama uzimali sebi gpu, a plaćali kupcima "od svojih para" po starim cijenama
|
Citiraj:
ovdje se ne radi o rucno radjenom pozlacenom uredjaju u mahagonij drvu sa potpisom inzenjera iz svedske i neznam sta uredjaju, nego o racunalnoj komponenti. ne kazem da je stvar jasna, nego is iskustva i prakse znam da se u pravilu servisi i trgovine i dalje trude sve rijesiti prije 45 dana da bi izbjegli bilo kakav kontakt s inspekcijama koje bi onda svakako izasle na teren da provjere "razuman rok" a usput kad su vec tamo jel tko zna sta bi mogli sve dalje gledati :D |
Popravljam dva Macbook pro i trebao bi mi kabel magsafe 85w koji spajam PSU. Ukratko One wire komunikacija s SMC da javi kako je uključen 85W, a ne 60W. Svi na ebay-u ih deklariraju kao 40w-60w-85w i kako vidim po drugim forumima redovito se radi o 60W priključcima. Ako netko zna adresu koja sigurno prodaje 85w proključke..?
|
imam problem s integriranom zvucnom na Asrock Z68 Pro3.
lagana krckanja pojavila se prije cca 3 tjedna na logitech z232 zvucnicima. mislio krepava zvucnik, no stavio slusalice i sada se bas cuje koliko krcka. cuje se bez obzira da li ima neke interakcije s misem ili je u stanju mirovanja. isto na windowsu i linuxu. problem do softwarea ili zvucna? |
Probaj USB slušalice. Ako i one krckaju, zvučna odlazi. Ako ne krcka, tj ako krckanu samo 3.5mm izlazi iza na ploči, zvučna.
Ne bih rekao da je do softvera. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Zna to biti i od električne mreže. Imao sam u stanu u drugoj sobi potenciometar za halogenke, kad bi se koristio na jačem prigušenju bi se čulo zujanje na zvučnicima. Trebalo mi je valjda mjesec dana da to skužim, izludilo me.:D
|
Ja isto sumnjam na nekakvu razliku potencijala u naponu mreže
Probaj odvojiti/ištekati sve uređaje koji su na bilo koji način spojeni s PC-em a imaju vlastito napajanje (tv, aktivni zvučnici i sl.) Ostavi samo minimalno potrebno za testirati zvuk Frižider ili ledenica na istoj strujnoj fazi? Jesi u ta 3 tjedna donio kakav novi električni uređaj u kuću ? |
Teško da je do mreže, da čuje u zvučnicima 50Hz zujanje, Sad jel zujanje ili krckanje. Mislim da buckkonverter koji napaja zvučnu odlazi, vjerovatno njegov kondezator ili digitalno/analogni pretvarač na kartici ima problema.
|
seljakam komp unazad dvije godine. ovo je treca prostorija u kojoj se sada nalazi komp. zasebna faza i nema nikakvih uredaja ni blizu niti na fazi.
strujna letva je apc i probao s drugom, ali isto. probat cu s usb sluskama jer mi se ionako pocela gulit koza na starim slusalicama koje su 3.5mm. hvala na savjetima! :) |
Nema nikakvih uređaja na fazi osim kompa ... ???
Malo mi je to čudno,ako misliš na utičnicu, nemora značiti da je to jedina utičnica na toj fazi .... |
Radove u kuci imao pa stavio nove osigurace, cijela faza slobodna. To odradeno jos prije dvije godine.
Preneso sam racunalo na drugu fazu ista stvar. Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav,
Prijatelj je uspio ostetit nekako socket na svojoj maticnoj ploci pa me moli da se raspitam jeli se tko bavi izmjenom socketa na maticnoj ploci? Po mogucnosti u Splitu. U pitanju je AM4 socket. Hvala |
Prevelika zezancija,bojim se da će biti preskupo, koliko je nova ploča ???
|
Citiraj:
https://youtu.be/s0JdrkzQJa0 |
uzeo usb slusalice i nema krckanja.
|
Racunala su kupljena u kompletu, ocito je assembly radio M San. Kako, ako je moguce, ukloniti System Manufacturer (vidljiv pomocu msinfo32).
Maticna je vec imala update BIOS-a, winsi su instalirani od nule, pa je ocito da je negdje hardverski u maticnoj zapisan proizvodjac. Kako ga se rijesiti??? https://i.ibb.co/SnmwQJt/msinfo32.jpg |
Evo šta google veli ...
Select the OEM key (left), right-click in the right section of the window and select New > String Value. with value type REG_SZ and give it a name “Manufacturer”. Next, double-click on the value to open the Edit String window and enter your custom information into the Value Data box. |
Citiraj:
System Manufacturer je upisan u BIOS-u (UEFI-ju), i nista sto napravis u registry-u nece ga izbrisat. Tako da to sto google mlatara vridi za OEM customized verzije Windows-a, a ne zasran BIOS maticne... meni triba rjesenje kako osigurati da update BIOS-a doista resetira (nulira) sve sto OEM (poput M SAN-a) uvali unutra. Ako ista znaci, ploca je Asrock Z270M Pro4 |
Izbacilo je samo to,tako da i NHF od mene ...
Skini BIOS,i hex editorom probaj zamijeniti ili obrisati slova,pa vratiti ... Bubam,tako su najvjerojatnije i oni radili,ili potražiti BIOS editor zboj signiranja BIOS-a ... Makar si rekao da si mijenjao BIOS ... Jbmu nekako su ga morali staviti gore ... Malo pretraživam,ajd probaj s ovim : https://www.howtogeek.com/wp-content...tion-Hacks.zip Evo i ovo sam našao : http://awdbedit.sourceforge.net/ Evo i ovo : https://www.win-raid.com/t154f16-Too...-quot-UBU.html Ovo zadnje mi se čini nekako ok ... |
Krepalo mi nešto u kompu, sumnjam na matičnu - nemam rezervne da isprobam ostalo,
kako biti siguran da mi treba druga? Matična je MSI B350M (s Ryzen 5 1600), i nema nikakvih beepova nego neke LEDice koje (teoretski) rade na šemu da ona koja ostaje goriti signalizira što ne valja (redom: CPU, RAM, VGA, boot). Problem je što gore dvije (CPU, RAM), a to se ne bi trebalo dogoditi jer se nakon prve upaljene ostale ne bi ni trebale aktivirati. Uglavnom, komp je u pogonu cca 2 godine bez ikakvih problema, pa ono, kolike su šanse da odjednom krepaju i CPU i RAM .. nije bilo strujnog udara i slično, ništa neobično se nije desilo niti sam čačkao po BIOSu, premještao kućište itd. Napajanje radi (kretenske LEDice na grafičkoj se upale, svi ventovi rade, diskovi uobičajeno vrte), pa sam siguran da nije ni to. Ima netko savjet? |
Provjeri 4/8 pinski konektor,pogotovo ako si ga produživao ...
|
Ma ne, nije to, provjerio sam spojeve (a nisam ni produživao).
|
Imaj jednu ploču i procesor iz HP računala. Htio bih je ispitati jeli ispravna, ali ne odgovara standardno atx napajanje.
https://i.postimg.cc/K3hDH8Nt/HP-mtcnaplca.jpg Ploča je: King Cobras rev. A, FM2 socket Izguglao sam i vidim kako izgleda napajanje. Naravno, nemam takve konektore. U ovaj 6 pinski paše konektor od grafičke, ali ovi drugi su problem. Cpu napajanje je standardno(nije na slici). Može li se tu šta prespojiti sa standardnim napajanjem? |
Treba ti samo 6 pinski konektor i 4 pinski konektor sastrane (bijeli) ...
koji je raspored žica neznam, gogglam ... |
Izgleda da trebam ovo napraviti:
Code:
https://www.moddiy.com/products/HP-Z240-PSU-Main-Power-24-Pin-to-6-Pin-Adapter-Cable-30cm.html A šta sa ona dva crna 4-pinska sata? Trebaju li i oni za rad? |
|
Citiraj:
A možeš ih i recimo sa napajanja izvuč ... ja sam sad već na prepravljanju napajanja za tu ploču ... |
Mislim da će pinout što je kolega gore linkao odgovarati.
Diskove mogu napajati i normalnim konektorima ili? Imam par bezimenih napajanja pa ćemo prekrojiti jedno:) Javim kako je prošlo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:04. |