![]() |
Ne zbog vlage u zraku, to ga nije aktiviralo.
Međutim, loše je smješten i bilo kakva kapljica da dospije tamo-gotovo. U trenutku je crven. Kiša, mokre ruke i sl. Jeste pogledali, jel crven? Zato su ga na 5/5S maknuli u SIM ladicu, i zato često uvažavaju garanciju čak i ako je indikator okinuo. |
Citiraj:
|
Ovako, koristim ajfon peticu vec skoro godinu dana. Kupljen je 21.12.2012, tako da imam garu jos par dana. Problem je slijedeci: prilikom koristenja moba 15-20 minuta neprekidno desava mi se da kada stisnem dolji dio ekrana (a i samog mobitela oko home tipke) da cujem pucketanje, kao da se ekran odlijepio malo. Po ljeti kad bi se punio i zagrija doslovce je po cijelom desnom rubu tako bilo. E sada provijerio sam indikator vlage i bijel je, provjerio sam da mob nije spigan itd. Izguglao sam kvar i vidio da je najvjerojatnije problem u tome sta se ljepilo nije stiglo do kraja osusit i da je od istog problema patio i google nexus 7. Ekipa je u apple storeu dobila instant nove mobitele ali mene jebe da me "postena" i "strucna" ekipa iz agrama ne zajebe. Koja je procedura da se zastitim kad im furam mob da me ne ozene? Jer mogu trazit da ga slikaju, ispred mene provjere indikator vlage itd...?
|
Jel istina da u Agramu ne popravljaju iPhone, neki čovjek je bio dole u redi prije mene, jedno 30min, puko je...pred kraj je izgubio živce i počele su iskre frcat...ja samo gledam i čekam kad će počet mobiteli i šake letjet.
Kaj je za ostvarit garanciju na iphonu takva znanstvena fantastika? Čovjeku je bio 4x na servisu i nisu mu odstranili kvar, i na kraju mu lik iza šaltera počne tupit da oni nemaju niš s time te da će najvjerojatnije odbit reklamaciju i da mu jedino preostaje pisat žalbu appleu. Znači, fino kupiš iphone, platiš uređaj i pdv, dobiš račun i kad trebaš reklamaciju možeš se s tim računom i garancijum da ne budem prost fučkat... |
Samo NEK se žali direktno proizvođaču pa ćeš vidjeti kako servisiraju. Takvo je moje iskustvo s MESC- om i Samsungom. Nakon kontaktirala Samsunga sve riješeno za pol ure, prije toga dva tjedna natezanja.
|
Citiraj:
|
Pa bolje onda da ajfon ovlasteno servisiraju ovi icentar, iklinika itd. Oni barem samo ajfonom se bave..
|
Ja sam imao slučaj pred jedno 20ak dana da su mi na Samsungu S5610 koji nije davao sliku na ekran ,a normalo se palio i moglo se pričati na njega odbili garanciju citirm: "uređaj neovlašteno otvaran i popravljan garacija odbijena"
Mislim koji bi ja biser bio da idem otvarat i popravljat uređaj star niti 2mj. ,a pod garancijom je još 22mj. i žalio sam se Samsungu koji kažu da oni tu nemogu ništa da je servis utvrdio to što je utvrdio poslali su mi neke slike di se vidi kao malo stopljen dio gdje je zalemjljen zvučnik. Kad sam ih priupitao dali je moguće da se to desilo usljed punjenja kad se desio i navedeni kvar jer mob. bio smrdio po paljevini ,odgovor je bio opet citiram: " mi neutvrđujemo uzrokr kvara nego konstatiramo činjenično stanje" Onda sam se žalio njihovoj podršci preko telefona koji su još jedna priča za sebe ,zaprimili moj prigovor uredno sve zapisali da bi nakon 2 dana dobio poziv od njih koji je doslovno glasio ovako: Gosp. B........ kako je ovlašteni servis i utvrdio uređaj neovlašteno otvaran i to je naš konačan odgovor slučaj je za nas zatvoren i nezovite nas više u svezi ovog slučaja jer je ovo naše zadnje očitovanje o njemu i puf poklopi bez da sam išta uspio reći.... Nikad Više Samsung u mene!!! |
Nema ti to veze sa Samsungom. Ista ti je stvar što god kupio, jer ćeš uvijek završit kod istih servisa.
|
Citiraj:
Možeš čekati i istek garancije pa sam odvrnuti ona dva vijka i pažljivo podignuti ekran da vidiš gdje fali ljepila ili što je uzrok tvom problemu. Načitao sam se o tome (zanimalo je i mene) i nekim ljudima su to momentalno riješili u Apple storeu na način da su samo bolje "stegnuli" ekran uz kućište. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
https://discussions.apple.com/
Tamo negdje. Nemam točan link i nikako ne garantiram da je to dugotrajno i konkretno riješenje jer nisam isprobao niti mi treba (kuc-kuc). |
Bilo je prije par dana u potrošačkom kodu, čovjek je kupio ajfon kao poklon svojoj ženi/curi/ljubavnici koja ga je otvorila nakon 2 tjedna i skužila da fon ima mrlju na ekranu. Kad su ga odnijeli na servis ovi su rekli da je mobitel bio vec otvaran i da je bilo prčkano po njemu. I naravno odbili su garu. A vip se ogradio da je prošlo tjedan dana za vraćanje mobitela....Tako da sve u svemu ovo kaj estugarda veli, nema tu pomoći....:fuming::fuming:
Sad mi se kupovina vani (Slo, Austrija) čak i ne čini lošom jer i ako mora na garanciju nemogu biti gori od ovih naših klošara/lopina... Uostalom imali smo direktan uvid u mentalitet jednog od takvih servisera, da li u ovoj temi ili nekoj drugoj nisam više siguran... |
Ne znaš kaj je gore, kupit u dućanu i patit se po ovim uredima lokalnih Šerifa ili na sivoj burzi pa ne biti siguran da će lik biti tu kad se mob pokvari, ali ako bude tu...neće, da mi oprostite, zajebavat kao ovi.
Iako, eto imam iskustvo s reklamacijom prvog iPhonea 5 kojem je power gumb na pola krepao ali kod MESC-a. Predan u T-centru i za tjedan dana stigao drugi, novi uređaj, koji eto još veselo radi (zasad :D ) Sad ne znam Hrc, kod koga su dotični nosili telefon. Jesu baš kod Agrama ili kod MESC-a? |
Čini mi se da je Agram bio ako se ne varam....
|
Citiraj:
|
Znaci ipak si sa novim telefonom dobio još godinu dana garancije? To je lijepo, iako sam po drugim forumima vidio da nisu dobili novih godinu dana garancije za novi uređaj
|
pitanje je i da li je to novi ili refurbished.....vjerojatno ovo drugo.....bilo kako bilo...svaka čast drago mi je da je barem netko dobro prošao....:)
|
Citiraj:
Novi/drugi uređaj - jamstvo ispočetka na sve. Promjenjen bitniji dio - opet jamstvo ispočetka na sve. Garancija na promjenjeni dio - opet ispočetka (bez obzira što rezervni dio ima jamstvo recimo 3 mj - to vrijedi izvan jamstvenog roka ako si odnio na popravak). |
Da uredaj je najvjerojatnije refurbished jer prema serijskom broju je gara istekla a dobio sam papir za garanciju. Ugl ja zadovoljan. Novi mob s jos godinu dana gare za mene winwin situacija. Medjutim sto se tice Agrama, prije 2 tjedna predao curin mob htc 8s valjda, neki windows phone. Komstatirali da je krepala maticna, zena danas dobila mob a kamera i dalje ne radi (makar je prilikom predaje uredjaja navedeno da kamera ne radi). Sad ponovo slat mob na servis poslije nove i jos se jebat i cekat... Tako da ipak ima istine sta se pise o njihovoj "strucnosti".
|
Da podjelim svoju patnju nakon sto je 3 puta Agram bio savrsen servis, doslo na naplatu. Prvi ajfon sam kupio u 12. mjesecu 2012. i od njega imam ovjerenu Vip garanciju sa datumom i pečatom i IMEI brojem. On se pokvario u 11 mjesecu 2013, znaci nakon 11 mjeseci i saljem ga na servis sa garantnim listom i bez problema mi ga mjenjaju za ispravni, ne novi nego neki sa par tockica ali kao novi. Nakon mjesec dana se taj novi kvari i saljem ga u Agram na servis i zovu me likovi da im treba original račun od onog starog ajfona da bi odobrili zamjenu ! A prvi zamjenili bez računa i sad sam ja trebao čuvati račun od onog telefona koji ne postoji više ! Kasnije me zove lik i kaze da je onaj prvi moj telefon kupljen valjda za neku firmu i odjednom je kupljeno 15 komada, što ispada da je ista A4 otpremnica trebala biti isprintana 15 puta i 15 puta zaklamana na garanciju da bi garancija vrijedila za telefon ! Na staroj garanciji su mi zaljepili novi IMEI broj i u rubriku Garancija se produzava do; napisali novih godinu dana do 11/2014, dakle s te strane sve ok. No sad ispada da su mi oni tu garanciju ponistili jer ju ne zele priznat bez racuna za onaj prvi telefon ! Ako ga sam popravim, gubim garanciju, tj Agram servis ju ne prizna. A ne radi mi zvucnik i nije softverski problem. Od onog prvog telefona imam kutiju i sve od njega, zna se da je na Vip lockan ali ne, hoce racun koji nemam i ne mogu nabavit jer je poslano direkt iz Vipa u neku firmu.
Ja sam napisao prijavu na drzavni inspektorat i sve tamo izložio pa cu vidjet sta ce mi oni rec. Uglavnom, ispada da su mi oni zamjenili telefon i sad ponistili garanciju bez ikakvog razloga na taj njihov zamjenski telefon, cudi me da nisu rekli da je bio u vodi sto inace rade. Sad ispada da ja nikako ne mogu popravti telefon da ne izgubim garanciju jer oni ne popravljaju nego samo mjenjaju a nece da mjenjaju bez racuna. Malo je rec da sam poludio danas kad su me nazvali. Moze neka pomoc kome jos da se obratim da ostavir svoja prava, ako ih imam, jer sam mislio da je ovjerena i ispunjena garancija dovoljna da sluzi svrsi a izgleda da njima nije. |
Citiraj:
Ako nisi, probaj direktno kod VIP-a predati uređaj na popravak. Čak i ako budu plakali da im fali račun, VIP bi im taj dio trebao osigurati. |
Direkt njima sam nosio da bude brze. Nece Vip izdati racun jer nije kupljen kod njih nego je direkt poslano iz skaldista Vipa u firmu. Sada sam provjerio IMEI broj za garanciju od tog uređaja koji su mi dali kao zamjenu prije mjesec i pol i pise da je garancija istekla na Apple webu ! Predivno. Nadam se da ce ovo imat epilog kakav zasluzuje.
|
Citiraj:
No, nisam ni mislio da ćeš tražiti izdavanje računa, nego čisto da ideš preko VIP-a, pa da ako im nešto fali neka zovu i tlače VIPovce, a ne tebe. BTW što se garancije tiče, prema Appleovoj stranici niti moj nema ništa dužu garanciju nego što je imao originalni, mada imam na pismeno novu garanciju i servisnu dokumentaciju MESC-a i HT-a. Vjerojatno je to u Appleovom sustavu "isti" telefon, što bi značilo da garancija zamjenskog vrijedi, ali samo u državi u kojoj je servisiran, a ne globalno. |
Meni na reklamaciju kod VIP-a nikad nisu tražili račun. Dovoljan je bio garantni list. Pretpostavljam da te Agrma mulja samo da ti ne popravi/da novi mob.
|
Ja sam bio zvao u Vip i rekli mi da mi ne mogu dat print računa a i trazili mi racun i garanciju za slanje na servis. To je bio neki Vip partner. Eventualno kazu da moze samo onaj Vip gdje je kupljen telefon izdat ponovo racun, mislim strava koji kretenizam u danasnje doba. Sto je totalno suludo, ako imam telefon i kutiju sa njegovim IMEI brojem, zasto ne mogu dobit kopiju racuna jer ga 99,9% nisam ukrao jer nebi imao kutiju u tom slucaju, u krajnjem nebi dolazio u Vip pred kameru ako sam ukrao telefon.
Sad mi je bezveze da odnesem u Vip samo sa garancijom pa da oni salju opet u Agram. Jer ce opet isto rec, barem bi trebali ako su dosljedni. Ili ako ima neko ovdje da zna u koji Vip u Zg da odnesem i da se to popravi u servisu nek javi na PP ili ovdje. Vise sam lud od kombinacija, kao da trazim 10 telefona novih. Sta me ima muljat Agram kad to njega nista ne kosta ? Zato i mislim da je mozda zbilja do Applea al opet sta ce on gledat u neki sugavi racun za jedan mobitel, ima na serveru kad je moj original IMEI bio aktiviran, isto tako je Agram trebao na tom serveru prijaviti da je telefon zamjenjen sa tim i tim IMEI brojem i to je to, ne kuzim komplikaciju u kojoj samo ja izvlacim deblji kraj. Pogotov jer sam ih pito posto je zamjena da platim taj zvucnik i oni vele da ne popravljaju Apple, samo mjenjaju ako je hardverski kvar, znaci ne moze ni zaradit od mene ako mi odbije jamstvo. |
Kazes da ti zvucnik ne radi? Zanimljivo, i ja sam prije par dana dobio "novi" iphone i u zadnjih par dana mi zvucnik ne radi. Kada pricam sa nekim nekad zasteka i cujem krcanje kao iz pokvarenog radija. I meni je po Applevoj stranici gara istekla, i lik mi je prilikom preuzimanja novog moba rekao da mi se gara priznaje samo sa njihovim garancijskim listicem. Ponovo cu morat furat mob na popravak ali za kojih mjesec dana jer mi trenutno stvarno treba. To sa racunom je njesra jer oni tak i tak preko imei mogu provjeriti u roku keks kad je kupljen/aktiviran itd...
|
Da, meni je sve radilo a onda jako slabo se cuo i sad ne radi uopce. Pogledaj sta mi je inspektorat odgovorio na moju prijavu sa problemom:
Poštovani, prije svega, Vi kao kupac niste dužni kontaktirati sa serviserom i osobno rješavati svoju reklamaciju, kao ni probleme oko jamstva i računa. Vi ste u obveznopravnom odnosu sa tvrtkom VIPnet d.o.o. u kojoj ste i kupili uređaj pa svoje reklamacije upućujete njima, a njihova je dužnost Vašu reklamaciju riješiti sa serviserom, distributerom i/ili proizvođačem te Vam, o svom trošku, otpremiti uređaj na servis i dopremiti Vam ga popravljenog ili zamijenjenog, sa svim pripadajućim pravima. Savjetujemo Vam da se tvrtki VIPnet d.o.o., Vrtni put 1, 10000 Zagreb obratite pisanim prigovorom (obavezno poslanim poštom, preporučeno i sa povratnicom) u kojemu opišite u čemu je problem, izričito zatražite, prije svega, da dobijete zamijenjeni uređaj koji će biti potpuno nov, u originalnoj ambalaži (a ne sa ogrebotinama i vidljivim znakovima korištenja!) te urednu novu garanciju na takav uređaj. Pritom se pozovite na čl. 425. st. 2. Zakona o obveznim odnosima koji propisuje da kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari. Ujedno im u prigovoru navedite i našu uvodnu napomenu da su oni dužni rješavati Vašu reklamaciju sa serviserom, a ne Vi. Istaknite i da, temeljem čl. 8. Zakona o zaštiti potrošača, očekujete njihov odgovor u zakonskom roku od 15 dana, u suprotnom ćete zaštitu svojih prava potražiti na daljnjim instancama. Ne budete li zadovoljni njihovim odgovorom, slobodni ste obratiti nam se u Savjetovalište. |
Uspio sam jedva nac racun i rijesit ce zamjenu. Nadam se da se ovaj nece kvarit ili bi mogo odmah na bubanj.
|
|
Da ne citam sve (jer mi triba promptno odg, kasnije cu prostudirat) MMM Agram kad mislin da je sve ok, iznenadjenje telefon je mehanicki ostecen (ispa je, ali nije razbijen, i vec jedan takav je zamjenjen) i kao ne prolazi garancija, ali mozete DOBIT novi ISTI za 1900 HRK. Nesto mi smrdi. Ima li ko kakvo rijesenje?
EDIT: Posta san thread, javio VIPu (telefonski, sad cu slozit mail), posla upit u DI (nisan siguran da je dobar nakon ovog pretumbavanja, ali cekan odg), posla mail na tcook @ apple.com (kako je neko napisa), samo javio agramu da MOBITEL ostave kod sebe dok ne dobiju nalog sta dalje. Ako neko ima korisnih informacija neka javi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Posla san i mail na tcook kako me kolega savjetova pa sad cekan. |
Citiraj:
Mogao si odmah dobiti odbijenicu kaj ne? |
Citiraj:
|
ah, samo da posaljem CV, ja mislio da i vec mozda radim tamo.
|
Citiraj:
Code:
inspektorat.info@mingo.hr |
Citiraj:
|
Ako je uređaj mehanički oštećen onda nemaš tu kaj, pokrij se po ušima i bok. Ne možeš se pravit blesav ako je uređaj pao na ćošak di je modul kamere i sad kamera ne radi... jedno je doa uređaj(a takvih iphonea ima..) a jedno strgan uređaj.
Inače mislim da ti agram radi samo screening kad su u pitanju Apple uređaji. Tak da, ne radi se o nikakvom scamu, dapače ako se sjetimo MESCa i odbijanaca jamstva na skoro svaku nokiju, onda si još dobro i prošao.:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:55. |