PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   World of Warships (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248474)

Hawker 19.09.2015. 01:46

Problem Furutake je taj sto se ne snalazi dobro u rukama nubova.
Dosta je pogledat profile likova na wows forumu koji kukaju nad sudbom kletom sto im je poslala Furutaku,sve sami profi igraci.:kafa:

Tvrdi 19.09.2015. 09:03

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2829235)
Kako si ono napisao nekidan pa izbrisao? Nije Furutaka za svakog, čujem od iskusnijih da je za nju potrebno malo više koristiti mozak ?

Jel ti to mene prozivaš mladiću? :D Zaboravio si da sam nobčina u WOWu :D...

BladeRy 19.09.2015. 09:17

@Hawker
Pokazi noobovima svoj profil sa Furatakom. Zivo me zanimaju statsi.

Npr overall Furataka na NA serveru:
121,591 Odigranih
987 Average exp
24,624 Average dmg

EU server
152.700 Odigranih
1.019 average xp
25.112 average dmg

Kuma (ilitiga tier ispod furatake)
NA / EU server
138.778 / 156.243 odigranih
1.024 / 1.051 average exp
28.058 / 23.453 average dmg

Brod tier ispod ima bolje statse. Ajmo tier iznad, tj Aoba.

NA / EU server
99.168 / 129.229 odigranih
1.561 / 1.604 average xp
34.130 / 35.462 average dmg

Sve skupa, brod tier ispod furatake ima vise average xpa, i vise dmga napravljenog. Brod iznad ima vise xpa i dmga napravljenog, logicno. Kako to da je onda furataka po svima ocajan brod i samo je dobar u specificnim situacijama, citaj kad ekipa sa druge strane nezna ni koju igru igra. Cak je i buffana jer je underperformala uzasno, a ovi statsi su sa ukljucenim rebalansom.

Neo-ST 19.09.2015. 09:37

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2829263)
Jel ti to mene prozivaš mladiću? :D Zaboravio si da sam nobčina u WOWu :D...

Onda se ne trči pred rudo s takvim komentarima mladiću ;)
Ok, bilo-prošlo.
Činjenica je da je furukaka i nakon patcha i dalje najmanje poželjan brod od svih u igri.

Tvrdi 19.09.2015. 18:17

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2829269)
Onda se ne trči pred rudo s takvim komentarima mladiću ;)
Ok, bilo-prošlo.
Činjenica je da je furukaka i nakon patcha i dalje najmanje poželjan brod od svih u igri.

Neznam o čemu zboriš. Rekao sam da je Furutaka za iskusne brainere. Ja to nisam. A koliko čujem i iskusni su jedva čekali da je se riješe.

Tvrdi 19.09.2015. 21:39

Više manje čovjek je pokrio sve pa i ono o čemu vi pričate...Najkomentiraniji video na WOW forumu a negdje od polovice čovjek priča o balansu odn. disbalansu nekih brodova...vrlo zanimljivo i informativno

https://www.youtube.com/watch?v=hoNS...ature=youtu.be

BladeRy 19.09.2015. 22:32

Cek cek, nasrao se o igri ko da mu se posrala u dorucak.

I sad se jos uspizdio jer je brod iz 1910 los po statsima u odnosu na sta? Torpedne camce iz tog doba? Pa kakav bi trebao bit? Ovo je RPS igra, destro ganja BB, cruiser ganja DD, BB ganja cruisere. Amerima su cruiseri bili support role, i zato imaju odlican AA i prosjecne topove. Japanci su drzali cruisere ko main battleforce i shodno tome su imali los AA al odlicne topove.

A koliko vidim, najvise je nadrkan sta destroyeri nisu jos vise OP. Hoces vidit dosadni gameplay? Igraj DDa, samo stojis van detection rangea od 6.1km (ovisno o brodu) i bacas torpeda. Ako u cijeloj partiji pogodis sa 3 torpeda, napravio si dmg koji cruiser treba krv ispisat da napravi.
Igrao sam sa DDima, i igrao bi jos da mi jednostavno nije dosadno, ne koristi topove, iskljuci AA i ako avion ne dodje na 2-3km od tebe, nikad te nece vidit. A dok samo bacas torpeda, imas perma-cloak.

Da igra jos nema klanove i te sitnice, pa nema....jos. Nije ni WoT izasao kompletan. Koliko se sjecam izasao je sa njemackom i ruskom granom tenkova. Ameri su dosli naknadno.

Jel igra savrsena? Nije. Jel zabavna? Je.

Tvrdi 20.09.2015. 10:51

Za neke brodove ima pravo i definitivno činjenica da iznad t8 moraš bit lumeni da ne pušiš lovu bez premium acc...o tome se pisalo i ovdje. Također spominje da je igra zabavna.

Hawker 20.09.2015. 11:53

Americke i Japanske krstarice su imale slicnu vatrenu moc za vrijeme WW2. Ameri su opcenito imali daleko bolji AA na svim brodovima jer su pravilno prepoznali prijetnju kao sto su Japanci prvi prepoznali vaznost nosaca aviona i prvi ih primjenili kao glavnu udarnu moc (Kido Butai iliti 1. Mobile strike fleet.
S tim sto je jedna frakcija IJN forsirala preskupe i nepotrebne projekte poput Yamata.

Japanci su bili majstori upotrebe lakih krstarica i razaraca (ko zeli znat vise neka gugla adm. Raizo Tanaka) i to je pokusano(lose) pretociti u ovu igru.

Edit: takpdjer u igri nije uopce prikazana superiornost japanskih lovaca sa pocetka rata kad je A6M2 bio dominantan i to je trajalo do Midwaya kad je poginula vecina iskusnih pilota koji su se borili jos u Kini. Mislim da je i sam Saburo Sakai letio citav rat na A6M2.

Tvrdi 20.09.2015. 13:20

Citiraj:

Autor Hawker (Post 2829594)
Americke i Japanske krstarice su imale slicnu vatrenu moc za vrijeme WW2. Ameri su opcenito imali daleko bolji AA na svim brodovima jer su pravilno prepoznali prijetnju kao sto su Japanci prvi prepoznali vaznost nosaca aviona i prvi ih primjenili kao glavnu udarnu moc (Kido Butai iliti 1. Mobile strike fleet.
S tim sto je jedna frakcija IJN forsirala preskupe i nepotrebne projekte poput Yamata.

Japanci su bili majstori upotrebe lakih krstarica i razaraca (ko zeli znat vise neka gugla adm. Raizo Tanaka) i to je pokusano(lose) pretociti u ovu igru.

Edit: takpdjer u igri nije uopce prikazana superiornost japanskih lovaca sa pocetka rata kad je A6M2 bio dominantan i to je trajalo do Midwaya kad je poginula vecina iskusnih pilota koji su se borili jos u Kini. Mislim da je i sam Saburo Sakai letio citav rat na A6M2.

a6m2 odn. poznatiji kao Zero je imao i jedan feliki problem a to je fuel tank. Gorio je ko šibica. Isto tako nije mogao pratiti amere u poniranju ali je bio okretan ko čigra i imao veliki domet...

Ali dosta offtopica, nobčina se konačno počela ufuravati u igru:

http://oi58.tinypic.com/554j78.jpg

Hawker 21.09.2015. 00:33

Srusis im 59 aviona i nubovi opet izgube.

http://i.imgur.com/U2UyXhW.jpg

Tvrdi 21.09.2015. 11:29

Meni se dogodilo da smo na kraju bili 2vs1 i lik u drugom brodiću išao valjda srati...random zabava

Neo-ST 22.09.2015. 12:39

Russian and German ships incoming

BladeRy 22.09.2015. 12:54

Jebote, osim Princ Eugena i Bit + Tirp, nemogu se sjetit njemackih krstarica. Jel ima igdje ko najava tech treea i sta bi mogli dobit.
A za ruse se zna da ce bit OP ko i uvijek.

Neo-ST 22.09.2015. 13:01

Mislim da nisu još svi ni napravljeni, puštat će ih vjerovatno jednog po jednog.

Hawker 22.09.2015. 13:09

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2830424)
Jebote, osim Princ Eugena i Bit + Tirp, nemogu se sjetit njemackih krstarica. Jel ima igdje ko najava tech treea i sta bi mogli dobit.
A za ruse se zna da ce bit OP ko i uvijek.

Realno jedina klasa teskih krstarica sto su Nijemci imali je klasa Hipper (Hipper,Printz Eugen,Blucher),ostalo ce vjerojatno bit papirnati projekti i lake krstarice.

Tvrdi 22.09.2015. 13:27

Zanimljiva je i ta klasa Panzerschiff (direktni prevod - oklopni brod) "pocket battleship" odn. džepni bojni brod (službeno su spadali pod teške krstarice) tipa Graf Spee i društvo koji su sudjelovali u legendarnoj bitci kod River Plate...Fora je u tome što su švabe morali (zbog versajskog pakta) kemijati s tonažom nakon 1. svj. rata p su onda nakalemili teške topove na krstaricu, one koji bi uredno išli na veći bojni brod...
BTW, Moj ciljani lineup je: Cleveland, Mogami, Prinz Eugen, Tirpitz, Yamato..

Hawker 22.09.2015. 13:38

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2830448)
Zanimljiva je ta klasa Panzerschiff (direktni prevod - oklopni brod) "pocket battleship" odn. džepni bojni brod (službeno su spadali pod teške krstarice) tipa Graf Spee i društvo koji su sudjelovali u legendarnoj bitci kod River Plate...

Nisu spadali pod teske krstarice.
Nijemci su ih nazvali samo Panzerschiff,niti jedna mornarica nije imala nista slicno.
Brodovi su dizajnirani da bi se uklopili u Versajski ugovor.

Najbolje su koristeni kao gusari radi ogromnog radijusa kretanja zahvaljujuci diesel motorima. Trebali su biti u mogucnosti unistiti svaki brod koji je brzi od njih i biti brzi od svakog koji je jaci (Osim Hooda itd..)
Za razliku od tih ipak ogranicenih brodova sljedeca klasa ,Scharnhorst, je bila puno bolje dizajnirana.

Scharnhorst je kao battlecruiser,ali je imao standsrdni oklop bojnog broda i brzinu krstasa naustrb nesto manjoj vatrenoj moci (9x280mm).
Bojni krstas je ideja prvog lorda admiraliteta Fishera i njegove legendarne izjave da je "brzina oklop":D
Tako da ni Scharnhorsta ne mozemo smjestit medju bojne krstase.

Tek sa klasom Bismarck su Nijemci dobili adekvatan brod za borbu sa Royal Navy.

BladeRy 22.09.2015. 14:18

@gnujko
To je vise manje i moj lineup. Mogami, myoko (imam), Cleveland (imam), Bizmarck (jer je Tirp 400ak kuna a to im nedam) i Yamato. + ako se ikada natjeram dovrsit cruiser granu sa amerima, Des Moines mi je zabavan, lud rof ima.

Tvrdi 22.09.2015. 15:05

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2830468)
@gnujko
To je vise manje i moj lineup. Mogami, myoko (imam), Cleveland (imam), Bizmarck (jer je Tirp 400ak kuna a to im nedam) i Yamato. + ako se ikada natjeram dovrsit cruiser granu sa amerima, Des Moines mi je zabavan, lud rof ima.

Ma kad sam rekao Tirpitz mislio sam na Bismarck kad izadje. Nedam ni ja 400 kunića za brod. Sad sam na Aobi (preporod nakon Furutake) kod japanaca a kod amera još malo i Cleve. Onda japanski BB. Des Moines? Već si na tir10 kod amera?

BTW sad čitam na WOW forumu..neki misle da će rusi ali i švabe biti OP jer je wargamingu u interesu da nove linije budu što bolje tako da ekipa kešira...ako tako bude onda mi nema ni smisla grindat japanske BB kako sam mislio..

webstartm 22.09.2015. 15:29

Mislim se krenit ovo malo igrat kad san vec odusta od WoT ,dopizdia i pun smeca

Moze preporuke koji server, koju klasu,koju drzavu...
ono,za pocetnika, di je najbolje ic
battleship,destroyer,carrier? koja drzava? igra bi do tiera 10 s tim
i bez premiuma,kupovanja i sl

edit: i koje modove koristit?

Beetlejuice 22.09.2015. 18:11

Od mene nekoliko informacija. . Kad kreneš imati ćeš obje nacije otvorene, igraj obje pa vidi sam što ti više odgovara. Što se tiče brodova u početku ćeš imati samo krstarice i destroyere (ako se dobro sjećam) . Od modova ništa ne koristim iako sam probao asilan ili kako se već zove za drugi izgled scopea ali mi difiltni najbolje odgovara. Što se tiče servera samo kliknem batlle i to je to. Naravno na eu serverima igram i random batlle. Za početak igraj coop batlle ti su ti ai neprijatelji ali pravi igrači na tvom timu dok se ne uhodaš.

BladeRy 22.09.2015. 18:42

Rekoh ti da je Aoba nakon furatake preporod. Aoba je odlican brod, al iza toga Myoko, e tek onda vidis sta je brodcina. Imas dmg, imas brzinu, torpeda...ma uzivancija.

Sa amerima sam stao na pensacoli, nakon sta sam opalio zid sa furatakom, otisao izgrindat clevelanda. To je bilo ludo brzo. Onda nakon furataka buffa sam je presao poprilicno lako, Aoba je bila brzo predjena, a Myoko je na pola puta do Mogami. Kad to sredim, idem nazad na amere.

Neo-ST 22.09.2015. 22:08

Ja moram imat: Zao, Yamato, Des Moines, Bismarck.

Osim toga, ostavljam si: Cleveland, Myoko, Mogami i još nekog destroyera, nisam još odlučio kojeg.

Tvrdi 23.09.2015. 13:44

na neku sam foru jučer uletio u t8 misiju...ja jedini u Aobi (t6) i možda dvojica t7 :D Uglavnom kad sam vidio Tirpitza rekao sam sam sebi "ionako nemam puno šanse, idem frontalku". Osim toga bila je povoljna prilika jer je bilo dosta moje ekipe oko mene, koji su rokali po njemu. Premiumi znaju zalutati u masu hehe... Uspio sam ga pogodit sa dva puna plotuna, sjebat mu jednu kupolu i ja sretan ko malo dijete...Uglavnom više je bilo zabavno negoli sam se usrao od nemoći...
Nego, na wikiju se pojavio i Bismarck kao premium brod pa ne kužim jel su se oni to zeznuli ili?
http://wiki.wargaming.net/en/Ship_nations_germany
I ako je Bismarck/Tirpitz t8, koji će to brod biti t10 kod njemaca? Valjda nešto s projektnih papira što je ostalo na stolvima švaba 45te...

Neo-ST 23.09.2015. 14:01

H-41.

Tvrdi 23.09.2015. 14:23

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2830965)
H-41.

Da. Zanimljivo je da su na tom brodu (H-39) počeli raditi još prije rata...kolko sam shvatio to je u biti trebao biti veći Bismarck s 420mm topovima....djubre

Sad vidim da neki šibaju samo sa AP na Aobi a HE koriste samo za DD. Ja sam šorao HE i na krstarice...pa čak nekad i na BB....u čemu je kvaka s tim projektilima? Mislim, kužim da ako opalim AP u destroyera, da je velika šansa da samo prođe kroz njega..ili kad je brod okomito onda HE radi ricocheta i nije bok izložen itd... ali bi volio da neko iskusniji napiše nešto višeo tome kad koristiti HE a kad AP...

BladeRy 23.09.2015. 21:24

Cek cek, zar Tirp nije bio upgradeana verzija Bismarka? Po tome je Bismark trebao biti kao standardni brod, tj, unlockable sa expom, a Tirp premium.

Glede HE vs AP. Daklem, na DD obavezno HE, inace imas overpenetrate ili shell proleti kroz brod i dmg je nikakav. Ovako ce HE napravit dmg, nesto i unisit i zapalit ga.

Na cruisere, opet govorim sa onim sa cime igram/sam igrao, je ovisno o situaciji. Npr ako ti neprijatelj plovi broadside, onda mu mozes sasut sve u citadelu, ako je pogodis (vece shanse nego kad ide ravno na tebe il bjezi), sad sve ovisi kako gadjas, ako si precizan i znas gdje su citadele (hitboxovi su razliciti) onda je AP mila majka, ako ne pogodis citadelu dmg se zna kretat od retardiranih 500ak do 5000+, al opalit cijeli rafal za napravit 500 dmga je glupost. HE bi barem unistio sta opreme il zapalio brod.

Moja shema je da ako tucem broadside na nekoga i ja nisam glavna meta, AP, mogu na miru nisanit i radit korekcije dok ne nadjem citadelu, ako sam u razmjeni vatre, prvo ga zapalim da ga natjeram da potrosi repair, onda ga zapalim opet, tada u 80% slucajeva ekipa pocne panicarit i bjezat. Onda ga samo punim sa HE, jer ako mota lijevo i desno teze je sa AP pogodit i napravit bitan dmg. Tu i tamo se provuce neki pogodak ali je HE pouzdaniji, unisti zadnje topove + rudder je lakse sa HE ako netko bjezi.

Za Carriere, HE, imaju nikakav oklop, al bitna stvar je da ako je zapaljen, nemoze lansirat avione. Znaci HE dok se zapali, a onda mozes nastavit sa HE il preci na AP. Al bitno je da gori.

Za BB, ovisno o dometu i kalibru. Ako je plunging fire, tj extremni domet pa shelovi padaju na palubu onda moze i AP. Al ovisi o kalibru topova.
Npr Cleveland ima manji kalibar pa su shanse za penetraciju puno manje, al zato imas rate of fire. Furataka npr il bilo sta od japanaca sa 203mm topovima, e tu vec pocinje bit komedija. Dogadjalo mi se da sa Myoko na 10km opalim AP na Tier 7 BB i bez citadele ga oderem za 8-9k. A nekada nema penetracije pa da neznam gdje pucas.

Opet se sve svede na HE sta je Dmg over time + prosjecan dmg i unistenje modula vs AP dmg, sta je min-max dmg. Minimalni je bas minimalan, al max i bez citadele je veci nego 2 HE rafala sa max dmgom. Sa myoko sam radio po 80-90k dmga sa AP po rundi ako te krene, ako sve zivo dingas..e jebat ga. Kad nece onda nece.

Neo-ST 23.09.2015. 21:39

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2831123)
Cek cek, zar Tirp nije bio upgradeana verzija Bismarka? Po tome je Bismark trebao biti kao standardni brod, tj, unlockable sa expom, a Tirp premium.

Točno, pa tako i je. Bismarck će biti unlockable sa XP-om.

Beetlejuice 23.09.2015. 21:49

Vrsta shella ti se ne može svesti na HE koristi u x situaciji , a AP u y situaciji. Kolega iznad je iznio je dobre činjenice. HE pri kontaktu eksplodira odmah dok AP ne, već eksplodira nešto kasnije što omogućava penetraciju kroz deblji armor gdje se nalaze bitni dijelovi (citadel najvrijedniji). Kod AP sve se vrti oko kuta udara, koliki je kalibar i koliko je debel armor. AP ako imaš sreće možeš oneshotat brod. Sve ovisi od situacije. Treba malo promisliti što i koga gađaš. ali da definitivno dd gađaš sa HE.
Također nosače sa HE jer avioni ne mogu sletiti dok gori.

Neo-ST 23.09.2015. 22:06

Tu je i RNG - random number generator, šta znači da je damage zapravo samo pitanje sreće šta će te zapasti.
Katkad gađam pravilno u citadel, ne dobijem. Onda totalno promašim pogodak i većina shellova padne ispred ili iza broda, pa dobijem citadel...tako da nema pravila.

No nešto se ipak može napraviti, a to je smanjiti spread shellova.

Točnije, citadel je jedna točka (hitbox) na svakom brodu.

Moj crtež :D

http://www.pohrani.com/f/1/Q4/Gr0md8V/untitled.png

Uvijek pokušajte stajati dijagonalno prema brodu kojeg gađate, bilo da idete prema njemu ili od njega, jer tako smanjujete spread shellova i grupiraniji su, šta znači da ih više pogađa blizu hitboxa citadele, šta znači da je veća šansa da skinete citadelu.

Beetlejuice 23.09.2015. 22:27

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2831150)
Tu je i RNG - random number generator, šta znači da je damage zapravo samo pitanje sreće šta će te zapasti.
Katkad gađam pravilno u citadel, ne dobijem. Onda totalno promašim pogodak i većina shellova padne ispred ili iza broda, pa dobijem citadel...tako da nema pravila.

No nešto se ipak može napraviti, a to je smanjiti spread shellova.

Točnije, citadel je jedna točka (hitbox) na svakom brodu.

Moj crtež :D

http://www.pohrani.com/f/1/Q4/Gr0md8V/untitled.png

Uvijek pokušajte stajati dijagonalno prema brodu kojeg gađate, bilo da idete prema njemu ili od njega, jer tako smanjujete spread shellova i grupiraniji su, šta znači da ih više pogađa blizu hitboxa citadele, šta znači da je veća šansa da skinete citadelu.

Dobar crtež 😃

zgmmax 23.09.2015. 22:57

Ne znam kak je vama al u zadnjih 20ak partija sam malte ne 15 izgubio zato kaj nam osvoje bazu :stoopid:

Ekipa sam ode na strane i ostave sredinu praznu i dodje DD i ode sve u ....
I onda kad vide kaj se desava nema nikoga da se okrene prema njemu i da ga zroka.

Neo-ST 23.09.2015. 23:07

Igraj ranked.

ti.le 24.09.2015. 08:54

Uf, jucer mi uletila jedna zanimljiva runda sa Amagijem, 155k damage...

http://i.imgur.com/u2KthM3.jpg

Hawker 24.09.2015. 08:56

Kakav je Amagi u odnosu na Nagata?

zgmmax 24.09.2015. 13:08

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2831176)
Igraj ranked.

Nemam jos T6 brod :hitthewal:

Neo-ST 24.09.2015. 13:12

Dokle si došao ?

zgmmax 24.09.2015. 13:33

Imam NewYork/Wyoming/Kawachi | Phoenix/Kuma | Minekaze
Imo i Langley-a al sam odusto od nosaca za sada.

Sa minekazeom sam jos jedno 3-4 dobre partije od Mutsuki-a

Hawker 24.09.2015. 14:12

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2831407)
Imam NewYork/Wyoming/Kawachi | Phoenix/Kuma | Minekaze
Imo i Langley-a al sam odusto od nosaca za sada.

Sa minekazeom sam jos jedno 3-4 dobre partije od Mutsuki-a

Tek ćeš onda vidjet koliki je to downgrade sa Minekaze.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:18.