![]() |
for Uncut
Jel ovo dobar setup za WAN port na ddwrt-u nvram set vlan0ports="2 3 4 5t" nvram set vlan1ports="1 5t" nvram commit reboot pozdrav EDIT. skuzio sam SETUP -> NETWORKING -> WAN Port Assignment - ETH0 |
Citiraj:
|
Koju ti ip adresu dodeli kad ti je tcp ip podesen na automatic ?
prema tvom objasnjenju ja razumem da ti u stvari hoces switch lol ,znaci da mozes na siemesu koristiti sve lan portove za spajanje na druge pc. najbolje sacekaj nekog ko ce ti bolje to objasniti, ja bih rekao ako sam te dobro razumeo da kad spojis motorolu na siemens dhcp server na siemensu nije aktivan nego ti motorola dodeljuje ip adresu znaci koristis motorolin dhcp server! Uglavnom nemam pojma! |
jel bolje da stavim dd wrt ili će isto biti frka... u pravu si želim da siemens mi daj sva tri lana za tri konekcije i da imam s njim wireless za mobitele i lap.. jel to moguće dobiti s ovim firmwareom.
|
Sto da ne mnogo laksi i jednostavniji user interface i mnogo lakse ces se snaci!
|
Dajte malo smisla i pažnje kad pišete, ovo nabacano zbrda - zdola bez razmaka je nepregledno, nečitljivo. Pripazite malo !
|
swap
Citiraj:
Hvala... |
Sto tebe muci, kako napraviti SWAP particiju na usb sticku ili to sto ti router javlja segmentation fault.
Mozda ti OVO pomogne. |
Super, hvala na uputama. Taman mi to i treba.
Sad, manji je problem verzija kernela, koja je u trunku 3.1.10 dok je image vezan na trunc, a ima kernel 3.1.9... pa se kernel moduli "sudaraju". Pokusati cu se nekako snaci... Hvala svejedno. |
jel se moze putem ovog tutorijala srediti QoS? Htio bih da stolni komp ima prioritet, da laptop ne moze pocuclati odjednom skoro sav bandwidth i ostaviti stolni komp da štuca.
|
Citiraj:
Citiraj:
http://wiki.openwrt.org/doc/uci/qos i ima jos neke skripte da se moze tocno brzina određivati i sl. |
@.Delboy
Oce li u neko dogledno vrijeme (ili ikada) biti stavljeni VLAN mogucnost u GUI-u na DDWRT-u? pozdrav |
Citiraj:
Mozda bi bilo dobro razmisliti da se stavi negdje i repozitorij paketa, a da se ne linka na trunk. Ja cu si u danom trenutku pokusati iskopirati sve sa trunka, kako bi imao kopiju, ali, ako bi to mogao ti drzati zajedno sa image-om na nekom centralnom mjestu bilo bi super... Doduse, mozda uzme previse prostora na nekom serveru... |
thx .Delboy
|
Bio bi jako sretan kada bi mi netko objasnio kako na siemensu sx763 (ddwrt) napraviti da LAN 4 nije vise LAN nego WAN port.
Htio bi ostaviti thompson-a 782i koji je ubridge modu i na njega samo nadostekati siemesa koji bi radio PPPoE. eto toliko, i hvala unaprijed. EDIT. Ne bi vjerovali ali da dodjete do VLAN opcije pod DD WRT-om na nasem dragom Siemensu, samo morate u http dodati http://192.168.1.1/Vlan.asp i VLAN ce vam se pokazati. Nasao sam i razlog zasto ga ne vidimo po tabom Setup. Namjerno je zakomentiran u /etc/www file-u koji je read only. E sad bi bilo super kad bi se taj www file dao editirati. < !-- {j}javascript:openHelpWindow<% ifdef("EXTHELP","Ext"); %>('HVlan.asp');"><% tran("share.more"); %> --> ima tko kakav prijedlog? EDIT 2. Cak sam napravio extract firmware-a i maknuo komentar sa Vlan.asp-a da bude vidljiv ali kada napravim build i flash-am taj firmware natrag u Siemens, web GUI jednostavno pukne. Sve radi osim GUI-a. Jel ima itko ovdje bilo KAKAV PRIJEDLOG? |
http://sx76x-openwrt-danube.googleco...annex-ab.image
http://sx76x-openwrt-danube.googleco...-ab-voip.image Updejtao sam img na kernel 3.2.12, samo sta jos nema novih paketa na downloads.openwrt.org jer buildboot ne radi nesto ovih dana, valjda ce biti za koji dan. Isto tako sam dodao testni voip img, radi sa iskon voip-om, sa nonh i sl. za sad NE RADI, neznam dal ce raditi sa t-com ims jer oni imaju username kao username@domain, pa nesto zeza kad je tako napravljeno. Treba restartat ruter, ili ponovo pokrenuti owsip u procesima za primanje postavki. Sad je samo jedan img u kojem je annex a i b i zasad se moze samo preko konzole odabrati sa komandama: //namjesta annex a ili b, u ovom slucaju je b uci set network.adsl.fwannex=b //namjesta adsl mod, dali da bude 2, 2+ i sl, mora biti prema annexu, ili moze nesto bezveze i onda je na auto. uci set network.adsl.annex=b2p // za auto moze ovako: uci set network.adsl.annex=auto obavezno nakon svega "uci commit" i restartati ruter. Za vidjeti status linije mozete izvrsiti: "/etc/init.d/dsl_control status" Uskoro ce ovo biti u web config tako da se ne mora po konzoli tipkat. |
Pozdrav!
Ubiti iman voip u lan mrezi koji radi na serveru 3CX http://www.3cx.com/. I sad sve radi super na laptopima i mobitelima...sad posto iman taj router sx763 koji koristin samo da mi po kuci saje wifi, jer mi je se sva mreza se vrti na pfsense pc... e sad me zanima me dali ikako je moguce da se ovaj router spoji na ovaj gore naveden voip server? znaci da radi samo unutar lan-na. :)) Fala:) |
Instaliraj voip img pa probaj, ovisi o codecu koje podrzava sip server dal ce raditi, ima tamo vec u web ui samo uneses postavke.
|
Da li ima tko na optimi gigaseta sa ddwrt da preleti samo kroz moje opcije da vidi što nije uredu, bio bih zahvalan. Čini mi se kao da bi trebalo raditi, ali nespaja mi se.
http://www.pohrani.com/t/2y/yw/1d7ZQQ1D/ddwrt.jpg edit: ista stvar i sa force reconnect :/ |
Istalirao voip img...
postavke su Realm: ip adresa servera Username: je broj telefona (npr. 102) Password:to je naravno sifra... ali u statusu je i dalje offline...sad dali se da jos sto napravi ili da se ceka bolja verzija voip img? :) |
@Pupo
Postavke izgledaju ok za Optimu. |
Ne mogu nikako upogoniti wlan kako spada. Na 2 sx-a mi ne radi kako treba. Slijedio sam upute iz ovog topica za root access ali nvram_util set boardid = sx763 nikako ne prolazi jer je boardid read only. Uopće ne kontam u čemu je problem...
|
@Pupo
Si pogledao na status linije ako je spojen dsl, mozda uopce nije do postavka od pppoe. @freaknet Mozda ti nije mreza kako spada namjestena, probaj iskljuciti dhcp server na sx-u i onda mu dodati ip iz lokalne mreze, isto probaj u konzoli: uci set telephony.general.interface=br-lan uci set telephony.general.locale=croatia uci commit i rebootaj ruter ovo sa croatia da ti bude tutu i nasi zvukovi. @Friday Provjeri u kernel logu ako ti pise board id is sx763, bio si mi slao jednom log ali je bilo sve ok, mozda da probas openwrt. |
Da, piše board id is sx763. Ovo je već drugi router na kojem se to događa. 2 i pol minute nakon restarta već ima 400 errora u poslanim paketima. Nevjerojatno. Jel treba nešto podesiti što po defaultu nije namješteno?
|
Citiraj:
"Srećom", bio je i domis-kao majstor spojen preko timvivera, pa ga je resetiro iz preglednika, pa se sad nemogu logirat uopće, probavao sam razne IP adrese i nula bodova. Da li mu ima pomoći, ili da tražim drugi? EDIT: Radi secondary pa idem probat udesit sad to EDIT2: Uspjelo valjda flešanje kroz secondari, i stavim ovaj inicijalni, no međutim kad u tom inicijalnom probam prebacit neku postavku i aplajat, samo mi gore u linku piše apply nešto i stranica bude bijela. Onda sam probao flashat ovaj noviji kroz web gui, i kao krene, al kad počne odbrojavat sekunde samo mi izbaci "The connection was reset". Nisam pametan više, bit će red proći kroz sve stranice teme. Koristio sam fajlove iz ove DD-WRT Firmware: sekcije u prvom postu, ne ove od početka posta ako ima kakve razlike. I oni linkovi od openwrt anex a i b za download nerade. |
Uđi u secondary bootloader failsafe mode i ubaci openwrt img:
http://sx76x-openwrt-danube.googleco...annex-ab.image I onda kad se on izboota kako treba, onda opet odi u failsafe i flashaj ovaj ddwrt: ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSla...gigaset_sx763/ prvo uimage pa onda taj webflash, i onda bi ti trebalo raditi dd-wrt. Neke verzije su malo ubagirane bile pa su bile bijele stranice i sl, al koliko sam gledao ove verzije su ok. Inače updejtati ću prvi post kad sredim sve potrebne podatke, jer je isteklo vrijeme za editiranje pa moram moderatoru slat za izmjene. |
Flashao sam ponovno, sve radi, isto tako spojio sam se na net, sve funkcionira, nema više bijelih stranica :)
Vjerojatno negdje već piše, no da ponovim u čemu je meni bio problem i zašto se vjerojatno nisam mogao spojit na optimi. pod WAN, pod advanced, krivo sam stavljao pod VPI/VCI 0/35, a treba 35/0. Zahvala tebi i svima koji rade na ovome, i pratit ću i dalje temu. EDIT: Išao ugasit i upalit jer mi nije htjelo prihvatit postavke za wireless, i sad mi opet neradi net. Popizditis ću dobit :D I kako natjerat dd-wrt da se sam konekta, da ga nemoram ručno konektat nakon nestanka struje i sl? EDIT2: Optima napokon radi :D Ovo su postavke, možda će nekome pomoći http://www.pohrani.com/t/i/51/1OopIJzL/optima.jpg uglavnom, između ostalih stvari zašto mi se nakon drugog pokušaja nije htjelo spajati jer je pod DHCP Start IP Adress bilo podešeno od 100, a meni je IP od kompa bio manji pa mi se odbijalo spojiti na internet pritiskom na gump connect. Znači prije pokušaja spajanja, smanjiti IP vrijednost ili postaviti u mrežnim postavkama veću vrijednost od 100 koja je defaultna. A SX je flashan sa ddwrtom iz posta iznad. |
pozz:D
tu tu sad ima ali dalje nece da radi aa ovo su postavke za lan port http://www.pohrani.com/f/42/Ao/1evQvar4/lan.jpg aa ovo za voip http://www.pohrani.com/f/42/zG/2PFv99x9/voip.jpg inace san misli da je mozda do port blokira..medutim otovrio san sve portove i nije pomoglo.. zahvaljujen za bilo kakvu pomoc, jer steta da neiskoristin ovaj uredaj:D |
Jel netko zna zašto se brojač prometa resetira na ddwrt-u? Najduže što je bio izdržao bez resetiranja na nulu je bilo 9 dana. Jučer mi se opet resetirao...
|
Hoće li se skoro moći vratiti originalni firmware?
|
U prvom postu je sada novi img i tutorial za vracanje na originalni fw.
|
A jel u nekom scenariju realno postoji potreba za vraćanje na originalni FW?
|
Treba li ruter biti povezan na liniju dok se ubacuje firmware OpenWrt i DD-WRT ?
|
Citiraj:
Pitanje glasi kako SX763 prebaciti u bridge mode i da li je to moguće u originalnom fw, te hoće li ACS u tom slučaju napraviti Ctrl-Z? |
Možes probati u sx763 di su postavke od pppoe dolje uključiti pppoe pass through i za username napisati nesto bezveze i onda za probu na kompu napraviš pppoe konekciju i vidiš da li radi, ako radi spojiš WRT54GL, namjestiš postavke od pppoe u njemu i dalje kompove kako očeš.
|
Citiraj:
|
Dakle i dalje vrijedi ovo izneseno poviše > nema konekcije bez njihovog TR069 Remote - a. :fuming:
|
Openwrt problem
Kratki opis:
ruter mjesecima radi genijalno s openwrtom. neki dan se redovno krene reconnectat i nakon toga ga nisam uspio više povezat na net. Ubijam službu za korisnike optime, ali takvog odjeba još nisam doživio u životu...iako priznaju kvar na opremi, te pokušaj mog rutera da se spoji sa korektnim user/pwd combom. ruter uredno prijavljuje liniju, brzinu i gušenja, ali se ne spaja, flashao ddwrt, pa opet openwrt...i ništa...nije baš da sam neuk u ovoj igri ali se počinjem glupo osječati.... any idea? EDIT: Prastari zyxel nakon 24 sata njihovog bauljanja po njihovoj opremi uredno proradio, dok openwrt/ddwrt odbija suradnju.... |
Vidi jel možeš izvuć šta korisno iz detaljnog loga ZyXEL - a.
Kod većine operatera se lansira odheb ako oprema nije "njihovog tipa". |
nema se šta izvući...banana, a radio je ko grom
Zyxel ima vidljive dvije tri opcije i to je to... neznam više što da ruteru radim... vidim da je dsl link aktivan (do dslama u centrali) ali konekcija se ne diže |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:46. |