![]() |
Citiraj:
Na tom taktu imas sitno sporiji procesor od 3570K stock, nemoj prelaziti jer je PCIE 2.0 ionako dovoljan za sve single GPU kartice obe nove serije ATI/Nvidia. |
nista specijalno, ko vecina ovdje se igram tu i tamo, vise zbog sata 3 supporta, al nekako mi više naginje na čekanje haswella..
|
Sto je toliki problem kupiti ovo?
Ti bi mijenjao S1156 setup koji se drzi odlicno radi toga sto vjerojatno zelis kupiti SSD?:D |
Citiraj:
Mamutarka, radije sačekaj da vidimo kaj će biti s Haswellom. Nije sad da ti je baš hitno ulupat pare u LGA1155. |
Citiraj:
Ima odlican CPU, koji jos uvijek zvace sve sa tim combom, nije jos vrijeme za upgrade. |
ma zato se i premišljam toliko..jer sve radi kako treba i više nego dobro, a i vidim da je ivy dosta vruć iako je puno manji od mojih 45nm a temperature su tu negdje :S
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno, i bolje "hranjenje" 660Ti ;) Tako da je moje mišljenje, da ako ne misli čekati Haswell (tko zna što će to biti), možda komotno preći na s1155. |
a neznam, oko 1200kn bi me koštao prelazak..argh :D
|
Potkrijepi malo tu svoju izjavu?
Tvrdis da ti ocan 875K nije mogao nahranitit 660TI?LOL |
Dečec, ajde nemoj mi LOL-at ovdje. LOL-anje ostavi za fejs, twiter ili di se već družite po netu. Ovdje se ipak malo probaj suzdržati od tih proljeva.
Nego, da ti odogovorim. Mogao je nahraniti, uz određeni poprilično veći postotak zagrijavanja i trošenja energije. Npr. i7 875K je radio na 4000 MHz sa HT-om, trebao je 1,33V i grijao se do 80°C u igrama. i7 2600K radi na 4400MHz sa HT-om, na naponu od 1,28V i grije se do 60°C u igrama. I još k tome, arhitektura je poboljšana. A ako si donekle upućen u potrošnju tih procesora i zagrijavanja, bit će ti iole jasnije. Konkluzija bi bila, 4400MHz na novijoj arhitekturi je ipak bolje "hranjenje" nego 4000MHz na rubnim granicama grijanja i starije arhitekture. Tako da sa tog aspekta, da, meni je BILO isplativo. Također, vjerujem da bi slično mogao investirati i kolega mamutarka i da bi mu to bilo isplativo. No, budući, Haswell je od nas nekih 7-8 mjeseci, može čekati... a i ne mora. Citiraj:
|
Ja bas neki dan presao sa 1.gen i7 na 3570k, prezadovoljan, pa ovo cudo OCano spusta napone u idleu :lol2: 3 stavke u biosu promijenio, radi na 4.5 na 1.24, temp neide ni u jednoj igri preko 60c. Ma divota, jos sam ga uspio polovnog nac za smijeh lovu. Sistemom cekanja nikad neces nista kupit, ako zelis manji racun za struju, bolje performanse, integriranu grafu, bolji OC, i sve gluposti koje nosi Z77 chipset a nije ti previse dat love, go for it. :chears:
|
Citiraj:
Osobno cisto sumnjam da si profitirao prelaskom sto se tice uskog grla za GPU jer 660TI nije toliko jaka kartica da ju 875K 4GHZ nemoze nahraniti. Potkrijepi mi to slikama pa cu vjerovati. I daj mi samo reci za kraj gdje je to bio i7 875K usko grlo? |
Pa što smo sad spali na to da jedni drugima ne vjerujemo, i da se treba opravdaviti? "potkrijepi mi to slikama pa ću ti vjerovati."
Ja kad nešto uzimam, pitam za savjet, izrazim svoje mišljenje, sagledam sve odgovore i kupim to nešto, jer vjerujem forumašima. Koji klinac se ti tako bahatiš i već rano ujutro mi "tlak digneš".. |
Citiraj:
Covjek smatra da mu je bilo isplativo, ostalo nije tvoja briga. Uostalom i meni je bilo isplativo prodat staru 1156 sa i5 750 platformu za 2400kn i kupiti trenutno za 450$. |
Citiraj:
A ako hoćeš SS-ove, odi u temu NVidia GeForce GTX 660/660Ti, tamo sam nadrobio dosta SS-ova o tome. Citiraj:
Imamo autoput GTX 660Ti na kojem je normalna brzina 130 km/h. i7 875K je auto koji po autoputu zvanom GTX 660Ti vozi 140km/h i pritom troši 20 litara benzina na 100 km. i7 2600K je drugi auto koji po tom istom autoputu vozi 200km/h i pritom troši 11 litara benzina na 100 km. i5 ili i7 IVB je treći auto koji vozi 200km/h i pritom troši 9 litara na 100 km. Nagradno pitanje glasi: uoćavaš li razliku? :D |
Tvoj sam post krivo protumacio jer si ubacio rijec hranjenje pa sam mislio da pricas o uskom grlu jer hranjenje znaci samo jednu stvar a to je GPU usage, i ti si se malo krivo izrazio.
Necemo sada ovu raspravu spustati na nivo djece, zato ne pisi stvari koje pises gore. Nisam dijete, odrastao sam covjek i nadam se da pricam sa odraslim covjekom, iako po tvojim odgovorima zakljucujem drugacije. Sto se tice upgradea preporucam kolegi da ceka ako je mogao cekati do sada, jer nece dobiti nista prelaskom a cekanje se isplati po pitanju cijene i perfomansi. Ne treba mi slika, krivo sam protumacio tvoj post. |
@Brko
Pusti ga, vidiš da živi u drugom svijetu |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
EOD sa moje strane na ove pizdarije. @ gil: preporučujem i tebi EOD da nebi bilo nismo znali. |
ma ne mogu stalno eod kad vidim bezobrazluk i kad se netko ponaša kao da je vlasnik foruma. eod
|
kolko je pametno ostaviti i5 3570k @4ghz na pasivi ispod TRUE u CM stackeru? :lol2:
|
Temperature? :D
|
Nikako ne bi preporučio obzirom da je meni ovo čudo hladilo Core i5 3550 na 4,0 GHz s ventilatorima na 1100 rpm na oko 65 °C pod punim opterećenjem.
Napon je bio na 1,2V |
ma temperatura pod prime95 nakon 10min dosla do 70 celzijusa :D
nista, onda u nedjelju stavljam neki vent :D |
i7 3770k ima ga tko?
moze mi netko nakeljiti stock temperature u idle i loadu pod nekim boljim hladnjakom tipa thermax,mugen,vamper?? |
@FRipper
Evo temp od ljeta na 4.5Ghz Idle su mi 36-39 °C na 4.5GHz Hladjen vodom - blok ek supreme acetal i 360 radijator. U Far cry 3 mi ne prelazi 63°C. Mogu ti probati na defaultu,ako te zanima. Proc nije bio na zraku niti jednom, |
koliko ti je V Core?
|
Imas vcore na SS kaj je stavio a inace sa boljim zracnim hladnjakom temp na defaultnom taktu su oko 55c, stupanj, dva manje, vise. Imas dost SSova u ovoj temi i u IB OC temi.
|
Aha nisam vidio...
ty |
Evo i najjeftiniji Ivy Bridge, upravo instaliran, Celeron G1610, Osim Ivy jezgre donosi i podršku za ddr1333 Mhz .
Čini se sasvim ok proc za 290kn. Evo brzinski screenshot http://imageshack.us/a/img37/9395/celerivybridge.jpg |
A gdje ti je score od Super pi ? Ajde okači ga...
|
bixsy, smanji s alkoholom...pa vidi se reza na 1m :p
|
Citiraj:
pa, jbt, mali za 290kn dere g530 za 2s :goood:... nice jos jedan u nizu Intelovih bestbang for a buck, u low endu |
Evo i Cinebench, identičan rezultat kao i Sandy Pentium G630 koji radi na 2.7 Ghz :)
http://img189.imageshack.us/img189/9...rcinebench.jpg |
Pozdrav momci!
da li se tko susreo sa malim pentium G2020 procesorom? tražim po netu i nema baš puno informacija o njemu, meni se čini kao odličan procesor za HTPC, a vani ga se može kupiti za ispod 300kn (sa povratom PDV) Za cca.900kn se može ukomponirati sa ASrock H77 Pro4-M matičnom pločom, 2x2GB DDR3 memorije i Corsair VS450w napajanjem, znači još nekakav manji SSD disk i HDD od 1TB i za cca. 1500kn se sastavi poprilično dobar, novi HTPC stroj koji je sposoban tjerati 1080p filmove. Uspoređujući ga sa G860 procesorom, G2020 je jeftiniji, mislim da ima HD2500 IGP(nemojte me hvatati na riječ), 10W manje troši, izrađen je u 22nm, pa pretpostavljam da bi se trebao i manje grijati. Vjerujem da je sposoban gurati i pokoju igricu uz odvojenu grafičku karticu, pošto vidim da G860 poprilično dobro tjera igrice? |
http://www.techpowerup.com/forums/sh...d.php?t=179478
i mene zanima kakav je ako ga tko ima jer ga mislim upariti sa HD6850 grafičkom, celeron g530 mi je mrvicu slab za nju. |
Mislim da ni jedan model Gxxx cpu-a neće nahraniti tu grafu kako treba i ništa bez nekog min. i3 cpu-a.Max. glede grafe koju bi uparivao s takvim cpu-om bi bila neka 6770 ili sl. jaće ništa tj. bacanje novaca glede iskoristivosti.Naravno ovo je samo savjet ukoliko je namjena i igranje, makar i ponekad(novije igre) ali današnji zahtjevi za igranje su poprilićni.
Imam G640 i grafu 6870 i to nimalo nije dobitna kombinacija, igre zatrzavaju i općenito dojam nije dobar jer se poprilićno osjeti nedostatak snage za tjeranje sl. gpu-a. Tako da je savjet ako je namjena igranje ništa ispod i3 2100+ Naravno starije igre će raditi OK ali nešto tipa Crisys,Stalker i sl. nerade dobro.... Inaće ovako sve radi OK, ali igre neidu fino i glatko, a meni je to osnova glede korištnja kompa:D pa će se uskoro ugnijezditi neki i5 "K" model:D |
Ima snage u tom procesoru samo problem nastaje kada su potrebne više od dvije jezgre.
|
@defang
pročitao sam taj thread još prošli mjesec i zbog njega sam se najviše zainteresirao za taj procesor, jer polovni e8400 su još poprilično na cijeni, a ovaj novi mogu dobiti za 280kn i još je jači, manje se grije i manje troši i ne trebam investirati u grafičku karticu, već bolje novce od grafe uložim u kvalitetniju zvučnu :) @ECHO što je najveća fora G850 ne zaostaje za i3 2100 u igrama koje koriste dvije jezgre, još i3 2100 ima veci clock za 200Mhz...pošto nisu još ubacili G2020, stavio sam u usporedbu procesor koji je po snazi tu negdje sa G2020 http://www.anandtech.com/bench/Product/404?vs=289 ako se ne varam Ivy Bridge bi trebao biti jači za nekih 5-7% od sandy bridge procesora (clock to clock) tako da bi po mojoj nekakvoj pretpostavci razlika između i3 2100 i pentiuma 2020 trebala biti još manja...u aplikacijama koje koriste više jezgri i3 je jači zbog HT, ali po mome mišljenju HT ne opravdava više od duplo veču cijenu i3 procesora @CCCP Meni se čini da je za taj novac pentium 2020 definitivno Best Buy, nije skup, a opet vjerujem da je sposoban tjerati i novije igrice na nekakvim normalnim postavkama Bilo bi lijepo kada bi takvom nekakvom pentiumu priljepili slovo K, jer kada se sjetim e5300, to je bila prava mala bomba od procesora, jeftin, a klokao se kao mutav :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46. |