PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   T-com Halo "nova tehnologija" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=222321)

esc 07.02.2014. 19:54

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2542088)
Jesi izbacio spliter iz upotrebe? Jesi rebootao router?

Provjeru jesu li te prespojili na IMS napravis tako da probas jel jos imas staru analognu liniju kad telefon uukljucis u tel. uticnicu. Ako nema linije, onda si na IMS-u. Kad je IMS uredno spojen, mora ti svjetlit Voice lampica na routeru. Ako lampica svjetli, a nemas telefon na Phone1 izlazu, probaj ga prikljucit na Phone2 izlaz. Nebi bio ni prvi ni zadnji kojem su to tako spojili na centrali :)

kužim za ovaj adapter,hvala
imam već adapter samo 1M,2Ž ali ga nemogu ubacit u adb,smeta kućište rutera

Proobao sam sa phone1 i phone 2,ništa,nisam rebootao ruter,spliter je normalno izbačen
svijetli mi ledica slušallice na adb ruteru ali crveno,ne zeleno

Prezime 07.02.2014. 19:56

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2542090)
Ostavio sam ti link sto ti treba za spojiti.

Ostavio si mu link na adapter za tri tel. zice, zenski ulaz na dva zenska izlaza. Bolja mu je sloucija adapter sa muskim ulazom na dva zenska
izlaza...

esc 07.02.2014. 19:59

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2542095)
Ostavio si mu link na adapter za tri tel. zice, zenski ulaz na dva zenska izlaza. Bolja mu je sloucija adapter sa muskim ulazom na dva zenska
izlaza...

;) neznam da li funkcionira sa 2ž i jednim m ali već sam rekao,nemogu ga utaknut:D
morat ću kupit ovaj 3Ž

Prezime 07.02.2014. 20:00

Citiraj:

Autor esc (Post 2542093)
kužim za ovaj adapter,hvala
imam već adapter samo 1M,2Ž ali ga nemogu ubacit u adb,smeta kućište rutera

Proobao sam sa phone1 i phone 2,ništa,nisam rebootao ruter,spliter je normalno izbačen
svijetli mi ledica slušallice na adb ruteru ali crveno,ne zeleno

Neznam kakav to M/2xŽ adapter imas, ali ovaj koji ja koristim se moze uredno ustekat u telefonske izlaze ADB routera. Onda kupi onakav kakav ti je poslan na linku Ž/2xŽ.

Sad sam svoj M/2xŽ adapter pogledal i vidim da ima dosta dugacki muski dio :)
Dovoljno da adapter ne zapinje uz gornje/doljnje izbocene dijelove kucista.

Resetiraj router i ako ti opet lampica za Voice (tel. slusalica) svjetli crveno, zovi SZK i prijavi kvar.

esc 07.02.2014. 20:06

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2542098)
Neznam kakav to M/2xŽ adapter imas, ali ovaj koji ja koristim se moze uredno ustekat u telefonske izlaze ADB routera. Onda kupi onakav kakav ti je poslan na linku Ž/2xŽ.

Resetiraj router i ako ti opet lampica za Voice (tel. slusalica) svjetli crveno, zovi SZK i prijavi kvar.

nebih htio resetirat ruter,pričekat ću još sutra
rekao mi je čovjek iz t-coma da se prebacim večeras i da će valjda još nazvat jesam li uspio(nije rekao da resetiram ruter već samo žice),neću sad zvat,kasno je već,možda me nisu još prebacili kako spada

moj nejde,ima ih više valjda,moj nemože dosegnut

Prezime 07.02.2014. 20:09

Nece ti se spojit na IMS dok ne resetiras router, to ce ti i SZK savjetovat. Inace ne vidim razlog zasto ga ne resetiras, to ce ti se ionak cesto dogadjat po defoltu :-D

E, sad vidim da krivo pisem, NE RESETIRAT, nego rebootat, tj. ugasit/upalit!

Prezime 07.02.2014. 20:24

Citiraj:

Autor esc (Post 2542105)
nebih htio resetirat ruter, pričekat ću još sutra
rekao mi je čovjek iz t-coma da se prebacim večeras i da će valjda još nazvat jesam li uspio(nije rekao da resetiram ruter već samo žice),neću sad zvat,kasno je već,možda me nisu još prebacili kako spada

Zvati ih mozes uvijek, jer rade ili bi bar trebali radit 24/7.
Router je potrebno rebootat (iskljucit iz napajanja i ukljucit) zato jer samo pri dizanju sistema i inicijalnog sinkroniziranja DSL linije povlaci tvoje podatke sa ACS severa potrebne za uredan rad interneta, IPTVa i IMSa..

esc 07.02.2014. 20:40

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2542112)
Zvati ih mozes uvijek, jer rade ili bi bar trebali radit 24/7.
Router je potrebno rebootat (iskljucit iz napajanja i ukljucit) zato jer samo pri dizanju sistema i inicijalnog sinkroniziranja DSL linije povlaci tvoje podatke sa ACS severa potrebne za uredan rad interneta, IPTVa i IMSa..

ugasio sam ga,sad sve lampice svijetle zeleno,zovem se doma,na mobitelu zvoni u slušalici a telefon se uopće ne čuje

Prezime 07.02.2014. 20:45

OK, to sad znaci da ti sve do izlaza iz routera uredno radi, pa ostaju mozebitno neispravne zice, konektori, spojevi, telefoni, ...

Probaj s nekim drugim telefonom, drugom zicom i na drugi izlaz iz routera...

esc 07.02.2014. 21:05

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2542123)
OK, to sad znaci da ti sve do izlaza iz routera uredno radi, pa ostaju mozebitno neispravne zice, konektori, spojevi, telefoni, ...

Probaj s nekim drugim telefonom, drugom zicom i na drugi izlaz iz routera...

sad neznam šta je,neće ni bežični radit niti obični telefon,uredno kad se zovem on zvoni u slušalici ali ostalo ne redi

esc 10.02.2014. 21:30

Samo da obavijestim,riješen mi je IMS,sad radi i telefon,nakon 2 poziva službi za korisnike,nešto sa konfiguracijama(neznam čega,možda rutera,nisu bili kod mene)uglavnom da neobjašnjavam sve imam pitanje
Dakle imam adb ruter i sad mi stalno blica ona treća ledica,globus onaj.Zašto to blica,tek jedno vrijeme jučer mi je bilo sve normalno,dakle nije blicala ali danas opet blica cijelo vrijeme,i kad se ne koristi internet i kad je ugašen komp
Nemam problema sa internetom inače ali čudno mi da stalno blica a mislim da nebi trebala,nisam bio kad su zvali iz podrške pa nisam uspio pitat

Prezime 10.02.2014. 21:45

Ta lampica uvjek blica nakon gasenja pa paljenja routera. Prestane blicat kad jednom prekines i nanovo uspostavis vezu s internetom. Zasto je tome tako, mislim da nitko nezna :)
Inace, kad ju ugasis prekidanjem internet veze, opet ce nakon sljedeceg prekida DSL linije (ne samo internet veze) pocet blicat, kao neka obavijest da je router zabiljezio prekid DSL linije.
Uglavnom, nemoj se s tim opterecivat, jer je potpuno nebitno za uredan rad routera.

esc 10.02.2014. 21:52

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2543749)
Ta lampica uvjek blica nakon gasenja pa paljenja routera. Prestane blicat kad jednom prekines i nanovo uspostavis vezu s internetom. Zasto je tome tako, mislim da nitko nezna :)

kak da prekinem pa ponovno uspostavim? Dakle nebi se trebao brinut šta stalno blica?
Primjetio sam da su konfigurirali ruter jer sam ponovno morao vraćat stari pasword od wi-fija

Prezime 10.02.2014. 23:07

Logiras se u router i na prvom (Home) ekranu u lijevom dijelu pod "Internet Connection" stisnes Disconnect, pa nakon par sekundi kad ispise da je prekinuta veza, stisnes Connect.

esc 14.02.2014. 19:37

Hvala za sve;)
ovo funkcionira za blicanje lampice

Valley7 27.02.2014. 17:40

Neki dan nas je, nakon godinu i kusur mira božjeg, opet zvalo radi te "nove tehnike". Pazite vi ovo, oni su imali radni nalog da dođu napraviti urnebes sa tim telefonima. Ali opet smo ih potjerali sa metlom.

Za osvetu su nam iskopčali internet, valjda im je trebala zadovoljština. :D Mislim, internet je uvijek normalno radio, a taj dan router je poblesavio i izgubio lampicu za internet. Pa ih je trebalo zvati, potrošiti dva sata dok se netko od velemožnih agenata uopće javio, isprobavati njihovu crnomagijašku proceduru za osposobljavanje interneta... Ništa nije upalilo dok nisu router, prema njihovom riječima, resetirali na tvorničke postavke.

E sad, pitanje je koliko ćemo opet imati mira od njih jer prelazak na "novu tehniku" ne dolazi u obzir. :D

Baš su se oni to zgodno dosjetili, forsirati inferiornu uslugu bez korekcije cijena. E da.

Prezime 27.02.2014. 18:24

Sve dok ti telefon normalno radi; kad prestane, a treba ti, onda ces ti ganjat njih.

Valley7 27.02.2014. 19:23

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2554636)
Sve dok ti telefon normalno radi; kad prestane, a treba ti, onda ces ti ganjat njih.

A jok. Onda kompletno gasimo t-konj "uslugu" pa neka im je sa srećom. I zatim pravac b.net koji nudi goli internet bez telefona. Jer bolje je ugasit fiksni telefon nego biti na tom smeću od "nove tehnike". Živjeli mobiteli.

Prezime 27.02.2014. 19:30

Ne razumijem razlog zasto si uopce na T-Comu ako ti je B.net dostupan???

Valley7 27.02.2014. 20:33

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2554668)
Ne razumijem razlog zasto si uopce na T-Comu ako ti je B.net dostupan???

Jer su računice pokazale da nema nikakve uštede na b.netu, a iz vica mi se baš ne da prelaziti jer ima u životu i važnijih problema.

No lako uvijek prijeđemo ako sjebu fiksni telefon. Jedina mu je prednost ionako bila što je uvijek radio, makar ne bilo struje, vode ni plina. A ako te prednosti nestane onda mi fiksni telefon uopće ni ne treba.

MikaHR 27.02.2014. 22:55

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2554704)
Jer su računice pokazale da nema nikakve uštede na b.netu,

Jel moš nabacit tu računicu ovdje?

Full Throttle 01.03.2014. 15:17

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2554636)

Vjerojatno ne. Reko mi tehničar jučer da ko neće prijeći na IMS, samo budu stavili konvertor voipa u analognu liniju i tu liniju poslali pretplatniku. kod njega se niš ne mjenja al je opet spojen na voip.

Prezime 01.03.2014. 15:44

To su kod mene, na mojoj centrali, radili samo korisnicima koji su koristili samo telefon. Svima koji su koristili iz nekog razloga router, to nisu htjeli/mogli napravit.

Full Throttle 01.03.2014. 18:02

meni samo nije jasno kak budu kod nas stavili IMS koji ne radi na ovim paricama jer su previše udaljene od centrale

sandokan111 01.03.2014. 18:42

Stave voip, i smanje ti net za koliko treba :)

Full Throttle 01.03.2014. 19:15

fino će smanjivat nešto čega nema :D

Prezime 01.03.2014. 20:46

Ako nema interneta, nece biti ni IMS-a.

SlavkoLinic 01.03.2014. 21:23

Pozdrav ekipa, imam jedan problem s tim Voipom, u jednoj prostoriji mi je jedna utičnica i tu mi je telefon, u drugoj prostoriji mi je druga utičnica u kojoj je spojen modem. E sada ja ne želim nikakvo provlačenje kabela po kući niti kupovanja bilo kakve bežične opreme, a želim da mi ostane ovakva situacija kakva jest. Dakle treba spojiti telefon u modem, a da sve ostane preko tih utičnica. Jednom frendu su t-šrot tehničari to uspjeli napraviti, tako da znam da se može, samo ne znam kako... Tražio sam po svim forumima, nema nigdje odgovora-odnosno uputstva. Hvala!

.Delboy 01.03.2014. 21:24

Citiraj:

Autor Full Throttle (Post 2555722)
meni samo nije jasno kak budu kod nas stavili IMS koji ne radi na ovim paricama jer su previše udaljene od centrale

Kao što ti je rekao tehničar, ide na MSAN, i kod tebe sve po starom, a do centrale voip.

Prezime 01.03.2014. 22:19

Citiraj:

Autor SlavkoLinic (Post 2555825)
Pozdrav ekipa, imam jedan problem s tim Voipom, u jednoj prostoriji mi je jedna utičnica i tu mi je telefon, u drugoj prostoriji mi je druga utičnica u kojoj je spojen modem. E sada ja ne želim nikakvo provlačenje kabela po kući niti kupovanja bilo kakve bežične opreme, a želim da mi ostane ovakva situacija kakva jest. Dakle treba spojiti telefon u modem, a da sve ostane preko tih utičnica. Jednom frendu su t-šrot tehničari to uspjeli napraviti, tako da znam da se može, samo ne znam kako...

Moze se jednostavno ako imas sljedecu situaciju; dolazna kutija -> prva uticnica na kojoju je spojen router -> druga uticnica na koju je spojen telefon. Tada samo treba izvuci dolaznu zicu iz prve uticnice, ubost u router, a iz routera spojit odlaznu zicu do druge uticnice.
Ako ti je uticnica na kojoj je sada telefon u sredini, onda ce bit malo teza situacija...

Full Throttle 02.03.2014. 12:17

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 2555826)
Kao što ti je rekao tehničar, ide na MSAN, i kod tebe sve po starom, a do centrale voip.

samo je reko i to da taj signal zadržava sve boljke IMS-a. a kod nas ne radi IMS, testirano bilo kod susjeda.
spominjal je još da imaju te neke module il kaj već, koja gura signal na 6km, al je problem da kod mene ima valjda i 8-9 km :D

jasmina1969 29.03.2014. 14:23

Pozdrav,

eto danas i ja primila poziv od gospođe iz t-coma, kako moram doći u najbliži t-com centar da mi vele datum kad me budu prebacili na VOIP. Rekoh joj da su oni dužni mene obavijestiti kada, a ne da ja moram ispitivati i da nisam zainteresirana uopče za taj VOIP jer nam treba jedna analogna linija, baš iz razloga da kada nema struje, interneta nema i telefona. I da zato nisam več godinama u nikakvom ugovornom odnosu kako bi uvijek mogla otići kod drugog operatera. Vidim da metronet nudi analogiju još uvijek.

Trenutno sam na ISDN-u, jedna linija analogna i jedna digitalna, s time da je nekako prije još deset godina iskombinirano da kada je jedna linja zauzeta zvoni druga ili treća. ISDN je uveden isključivo zato da ja sa internetom imam svoju liniju, a starci uvijek slobodan telefon, još nije bilo MAXdsl-a u to vrijeme.
Moje pitanje je sad: kako se ISDN linije prebacuju na VOIP? Da li meni ostaju dvije linije ili samo jedna. S obzirom da imam tri telefonska broja i ja koristim jedan, a ostali ukućani drugi. Da li ostaju svi isti brojevi? Da li linije odvoje, pa ovu analognu lijepo konverteorm u centrali prebace na VOIP, a moju digitalnu liniju daju to što treba dati da se prespoje žice. Laik sam, još k tome plavuša, pa ako ima neka dobra strpljiva duša da mi objasni. :)

bokinho 01.04.2014. 00:36

Citiraj:

Autor jasmina1969 (Post 2571019)
Pozdrav,

eto danas i ja primila poziv od gospođe iz t-coma, kako moram doći u najbliži t-com centar da mi vele datum kad me budu prebacili na VOIP. Rekoh joj da su oni dužni mene obavijestiti kada, a ne da ja moram ispitivati i da nisam zainteresirana uopče za taj VOIP jer nam treba jedna analogna linija, baš iz razloga da kada nema struje, interneta nema i telefona. I da zato nisam več godinama u nikakvom ugovornom odnosu kako bi uvijek mogla otići kod drugog operatera. Vidim da metronet nudi analogiju još uvijek.

Trenutno sam na ISDN-u, jedna linija analogna i jedna digitalna, s time da je nekako prije još deset godina iskombinirano da kada je jedna linja zauzeta zvoni druga ili treća. ISDN je uveden isključivo zato da ja sa internetom imam svoju liniju, a starci uvijek slobodan telefon, još nije bilo MAXdsl-a u to vrijeme.
Moje pitanje je sad: kako se ISDN linije prebacuju na VOIP? Da li meni ostaju dvije linije ili samo jedna. S obzirom da imam tri telefonska broja i ja koristim jedan, a ostali ukućani drugi. Da li ostaju svi isti brojevi? Da li linije odvoje, pa ovu analognu lijepo konverteorm u centrali prebace na VOIP, a moju digitalnu liniju daju to što treba dati da se prespoje žice. Laik sam, još k tome plavuša, pa ako ima neka dobra strpljiva duša da mi objasni. :)

Skida ti se tvoj Isdn, i stavlja ruter iz kojeg mogu ici 2 linije (halo2).Brojeve mozes zadrzati. Postoji i opcija prebacivanja na msan, to je isto ko stara analogna linija jedino sto nema napajanje po liniji ali to je nebitno za korisnika.To se moze napraviti ukoliko u centrali ima msan platforma.

.Delboy 01.04.2014. 12:41

Zar nije da na MSAN može ići samo kada je jedan broj, ili postoji i mogućnost 1 preko MSAN i ostale preko rutera?

bokinho 06.04.2014. 22:33

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 2572170)
Zar nije da na MSAN može ići samo kada je jedan broj, ili postoji i mogućnost 1 preko MSAN i ostale preko rutera?

Samo kada je jedan broj da. Nisam jos nikad vidio da je netko spojen preko msana i da ima voip, mislim da se to ne moze jer sama priprema iz centrale ide preko drugacije platforme.

Michel 08.04.2014. 21:00

Jedno pitanje, izforsirali me na voip nisu mi dozvolili da ostanem na analognoj liniji unatoć mojem inzistiranju i to sve ok.....
Telefon sada barem neko vrijeme ne koristim jer mi ne treba ovdje pored routera a ne želim provlačit kablove okolo, naknadno ću putem istog kabela na drugim paricama poslat do tamo..... međutim oni su mi skinuli pola brzine uploada, odnosno 256 kb ako se ne varam za voip......
Je li to uredu postupak ili se mogu buniti da mi dignu upload onda ili nešto.
Sad mi se već osjeti lagano da sporije radi net zbog toga , čak mi je i ping u igrama naravno nešto skočio.

Prezime 08.04.2014. 23:15

VoIP nebi smio smanjivat upload, jer se njegov bandwidth dodaje na postojeci za upload. Koliki si imao prije moras imat i nakon ukljucenja VoIP-a. Ako nije tako onda su ti pogresno knfigurirali profil, pa se zali i prijavljuj smetnje dok to ne urede.
Btw, koje si brzine up/down imao prije, a koje sada?

sandokan111 09.04.2014. 02:36

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2576114)
VoIP nebi smio smanjivat upload, jer se njegov bandwidth dodaje na postojeci za upload.

Osim ako nema sto dodat :) :).

Michel 09.04.2014. 12:22

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2576114)
VoIP nebi smio smanjivat upload, jer se njegov bandwidth dodaje na postojeci za upload. Koliki si imao prije moras imat i nakon ukljucenja VoIP-a. Ako nije tako onda su ti pogresno knfigurirali profil, pa se zali i prijavljuj smetnje dok to ne urede.
Btw, koje si brzine up/down imao prije, a koje sada?

Kad bi pogledo preko speed test neta ili recimo uploado na torrentu,
išlo bi mi 65-70 kbs da bi jedan dan odjednom palo na 32-35.

Prezime 09.04.2014. 14:55

Imas normalnu brzinu, a za to smanjenje koje se odjednom pojavi nije kriv VoIP...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:05.