PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung Android OS - info, pitanja, root, orginal i custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216896)

Mihael 28.10.2011. 19:59

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1258915

schetz 28.10.2011. 20:13

Ivo_Strojnica 28.10.2011. 23:11

Službena stranina GalnetMIUI ROM-a:

http://galnetmiui.co.uk/landing/

Neo-ST 29.10.2011. 15:27

Ivo može li malo pojašnjenje koja je razlika između stable i weekly verzije, tamo ne piše baš...
Ova stable i nije baš stable, već mi se par puta freezao mob, video snimanje ne radi, wifi zna prestat radit sam od sebe, već je par puta detektirao neki system update, pa nikako da ga instalira, iskoči force close, najčešći kontakti imaju slike ali ih ne prikazuje svugdje, itd.
Šteta, inače je zakon :(

Goranbm 29.10.2011. 20:03

kaže ovako na pitanje "Stable vs weekly ?"

Stable builds are builds that we include our full array of changes in, including our own unique framework. Because it takes us time to properly develop it, the release rate of the stable build is much less frequent to the beta builds. The beta builds on the other hand, are released weekly. They are essentially the Stock MIUI ROM with some of our fixes included in order to ensure the stability of the ROM.

Ista fora kao i kod CM sa nightly izdanjima .....

spider100 30.10.2011. 12:23

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1957361)
Ako ti nije bed sto nema HR meni,preporucujem MIUI galnet s nekim drugim launcherom naravno,recimo launcherpro.

BTW, treba li nekome STOCK VIP i TMOBILE rom za Samsung Galaxy S 2? I Zadnji 2.3.4 europe verzija (HR meni)?
Da ne uploadam bez veze,imam spor upload,ne da mi se,ako nikome jos ne treba

Poz!

Da li možda netko ima STOCK TELE2 rom za Samsung Galaxy S 2?

spawn 31.10.2011. 02:40

Citiraj:

Autor spider100 (Post 2013368)
Poz!

Da li možda netko ima STOCK TELE2 rom za Samsung Galaxy S 2?

http://www.multiupload.com/DOBNS1DUHD

password: intratech@XDA

geronimo_2 31.10.2011. 08:12

neznam dal ste vidjeli ovo pa bacite oko, neki novi exploit koliko sam skuzio.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1324500

:chears:

spider100 31.10.2011. 20:30

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2013893)

Bravo Bruno_Rv, Majstore s mora!
Ja sam tražio po svim forumima ali bez uspjeha.
Puno Hvala!!!

Izet Fazlinovic 01.11.2011. 14:23

Samo da se pohvalim. Mom SGS2 starom 2mj riknio vanjski zvucnik (mazen, pazen). Pop*zdio sam!

dean225 01.11.2011. 14:29

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 2014959)
Samo da se pohvalim. Mom SGS2 starom 2mj riknio vanjski zvucnik (mazen, pazen). Pop*zdio sam!

Hmm, jesi imao kakav custom rom na samsungu? Ako si imao onda ga nisi mazio..

Izet Fazlinovic 01.11.2011. 14:36

Zvucis koda radis u T-mobile-u :).
Gore je bio CyanogenMod, vratio na default i opet isto. Neznam da li je moguce, ali meni se cini tesko da je zbog costum roma.

dean225 01.11.2011. 14:51

Ma to ti i govorim. Neće ti t com to skužiti. Vrati ga na tvornički soft i salji na reklamaciju. A cyanogenmod ti je spalio zvucnik, vjerovatno sa nekim volume boostom.. dakle tvojom greškom je zvucnik pregorio.

Izet Fazlinovic 01.11.2011. 14:57

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2014985)
Ma to ti i govorim. Neće ti t com to skužiti. Vrati ga na tvornički soft i salji na reklamaciju. A cyanogenmod ti je spalio zvucnik, vjerovatno sa nekim volume boostom.. dakle tvojom greškom je zvucnik pregorio.

hm, moguce. a taman sam htio probat miui. nadam se da ce popravak biti brz

Izet Fazlinovic 02.11.2011. 00:27

Vratio sam gore sve stock, samo moram cekat usb jig sa e bay-a da resetiram custom binary counter.
Ne sjecam se da li sam na stock firmware-u mogao u recovery mode (download mode je radio). Sad ga imam a zakljucan je, pa ako je netko jos uvijek na stock-u molio bih ga da vidi jel moze uci u recovery mode.

spider100 02.11.2011. 18:47

Citiraj:

Autor spider100 (Post 2014544)
Bravo Bruno_Rv, Majstore s mora!
Ja sam tražio po svim forumima ali bez uspjeha.
Puno Hvala!!!

Još jedno, ili dva pitanja za Brunu_Rv!

Zašto mi nakon flashanja s datim Stock ROMom od TELE2 pod CSC na
mobu piše Unknow i da li je moguće posebno fleshati samo CSC I9100OXFKE1 i gdje ga mogu pronaći?

TnX!

spawn 02.11.2011. 22:54

pa u onom paketu imas taj csc. Trebas i njega fleshati.

spider100 03.11.2011. 08:03

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2016302)
pa u onom paketu imas taj csc. Trebas i njega fleshati.

Pa onda mi nešto nije jasno jer cijeli ROM ima samo jednu datoteku
koju kod flashanja prenosim u kućicu PDA.
Nakon toga stisnem START i pričekam završetak.
Da li negdje griješim ili sam propustio neki korak.
Možda pod OPTION treba čekirati Re-partition, iako sam i tako probao
ali bez uspjeha. I da li je obavezan PIT.

Hvl!

Omerta 03.11.2011. 08:42

@spider100 - Jesi stavio gore CWM ili nisi još??

spider100 03.11.2011. 09:40

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2016429)
@spider100 - Jesi stavio gore CWM ili nisi još??

Da imao sam gore CWM jer sam na prijašnji ROM stavio SpeedMod kernel
i onda sam direktno na to flešao Stock ROMom od TELE2.

Usput zašto Samsung JIG na radi na romovima iznad I9100XXKI4?

spawn 03.11.2011. 17:17

Citiraj:

Autor spider100 (Post 2016457)
Da imao sam gore CWM jer sam na prijašnji ROM stavio SpeedMod kernel
i onda sam direktno na to flešao Stock ROMom od TELE2.

Usput zašto Samsung JIG na radi na romovima iznad I9100XXKI4?

Kasnije uploadam odvojene fajlove za stock TELE2 nova verzija FW-a sa starim bootloaderom na kojem radi JIG. NA novom bootloaderu je JIG onemogucen. I CSC ce ti proraditi kako treba. Fleshaj telefon dok je SIM kartica unutra s ovim novim kojeg cu uploadati.MAlo se strpi jer imam t-com upload,a znas kako to ide :D :D.

spider100 03.11.2011. 19:13

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2016817)
Kasnije uploadam odvojene fajlove za stock TELE2 nova verzija FW-a sa starim bootloaderom na kojem radi JIG. NA novom bootloaderu je JIG onemogucen. I CSC ce ti proraditi kako treba. Fleshaj telefon dok je SIM kartica unutra s ovim novim kojeg cu uploadati.MAlo se strpi jer imam t-com upload,a znas kako to ide :D :D.

Bruno_Rv!

Majstore s mora, Hvala još jednom unaprijed na Romu-u.
A u vezi JIG-a znači problem je u novom bootloaderu! Da li to znači da i na svim novijim Romovima Jig neće raditi?

spawn 04.11.2011. 00:03

Citiraj:

Autor spider100 (Post 2016883)
Bruno_Rv!

Majstore s mora, Hvala još jednom unaprijed na Romu-u.
A u vezi JIG-a znači problem je u novom bootloaderu! Da li to znači da i na svim novijim Romovima Jig neće raditi?

Da.na novijima nece raditi osim ako malo "modam" novi rom i ubacim stari bootloader. Dok je GB tu,kad dodje ICS ,vjerojatno ce biti druga prica.

P.S. FW mi je na poslu,nisam stigao uploadat,sutra stavljam link.

spider100 05.11.2011. 07:44

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2017165)
Da.na novijima nece raditi osim ako malo "modam" novi rom i ubacim stari bootloader. Dok je GB tu,kad dodje ICS ,vjerojatno ce biti druga prica.

P.S. FW mi je na poslu,nisam stigao uploadat,sutra stavljam link.

Bruno, šta je sa LINKOM?!??!!???!!!

Omerta 05.11.2011. 08:35

Citiraj:

Autor spider100 (Post 2018064)

Ajd smiri se, čovjek će stavit kad stigne :chears:

Izet Fazlinovic 05.11.2011. 13:32

Citiraj:

Autor spider100 (Post 2018064)

a da potrazis na xda.

spawn 05.11.2011. 16:00

Ispricavam se na kasnjenju,ali upload mi je prespor,a moram radit na pc-u stalno pa sam morao prekidati upload. Stavit cu veceras da se uploada dok ne budem radio na pc-u pa stavim link. :chears:

Mihael 05.11.2011. 16:57

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2018380)
Ispricavam se na kasnjenju,ali upload mi je prespor,a moram radit na pc-u stalno pa sam morao prekidati upload. Stavit cu veceras da se uploada dok ne budem radio na pc-u pa stavim link. :chears:

Čestitam na 4k postova!

schetz 05.11.2011. 17:56

pozdrav...

evo frend mi je uspio napraviti cudo..mob je SGS2

isao je flashati neki custom rom,CWM mu je nesto zapeo na pola,on napravio reboot , otisao u ODIN, tamo mu je zablesilo na nekom zutom trokuticu,kolko sam skonto nije znao sta, i napravio glupost,istekao usb iz kompa, i sad fino ne moze niti upaliti mobitel,ni s onom kombinacijom tipki ni nikao, vadio je i bateriju ,spajao na punjac, odspajao,ali sve bez pomoci..ima li lijea za njega ili je frula i mob mora na servis..

thnx

spawn 05.11.2011. 18:43

Citiraj:

Autor Mihael (Post 2018437)
Čestitam na 4k postova!

Hvala :chears: . Evo u 4001. postu stavljam link na Stock Tele2 i9100 2.3.4 sa starim bootloaderom.

NAPOMENA: nisam isprobao ovaj fw,samo sam ga spakirao za ODIN-a. Fw je 100% ispravan osim sto nisam isprobao kombinaciju sa starim bootloaderom. Odvojeno fleshanje radi,ali ovako pakiranog u jedan FW nisam imao kada probati jer trenutno nemam nijedan SGS2. Moje misljenje je da ne bi trebalo biti problema. Fleshate na vlastitu odgovornost. Javite jel sve ok.

Citiraj:

Autor schetz (Post 2018465)
pozdrav...

evo frend mi je uspio napraviti cudo..mob je SGS2

isao je flashati neki custom rom,CWM mu je nesto zapeo na pola,on napravio reboot , otisao u ODIN, tamo mu je zablesilo na nekom zutom trokuticu,kolko sam skonto nije znao sta, i napravio glupost,istekao usb iz kompa, i sad fino ne moze niti upaliti mobitel,ni s onom kombinacijom tipki ni nikao, vadio je i bateriju ,spajao na punjac, odspajao,ali sve bez pomoci..ima li lijea za njega ili je frula i mob mora na servis..

thnx

Ako ne upali ni sa JIG-om,vjerojatno je zeznuo bootloader. AKo je to slucaj,jedini nacin je otvoriti telefon,zalemiti JTAG na plocu i direktno fleshati bootloader preko odgovarajuce opreme.. Nakon toga telefon ponovo postaje funkcionalan i moze se fleshati s ODIN-om. AKo ima jamstvo neka ga odnese u servis. Ako nema, moze pitati par servisera gdju mu je jeftinije odraditi taj posao,ili nek me kontatira na PM. Ovom procedurom se gubi jamstvo ako ga odnese u neovlasteni servis dok traje jamstvo.

schetz 05.11.2011. 19:29

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2018488)

Ako ne upali ni sa JIG-om,vjerojatno je zeznuo bootloader. AKo je to slucaj,jedini nacin je otvoriti telefon,zalemiti JTAG na plocu i direktno fleshati bootloader preko odgovarajuce opreme.. Nakon toga telefon ponovo postaje funkcionalan i moze se fleshati s ODIN-om. AKo ima jamstvo neka ga odnese u servis. Ako nema, moze pitati par servisera gdju mu je jeftinije odraditi taj posao,ili nek me kontatira na PM. Ovom procedurom se gubi jamstvo ako ga odnese u neovlasteni servis dok traje jamstvo.

thnx,super objasnjeno, ja mu prenesem a on nek vidi sam sta i kako ce.. :)

spider100 06.11.2011. 16:42

Upravo sam instalirao skinuti Stock Tele2 i9100 2.3.4 sa starim bootloaderom od Brune-RV-a
ROM radi 100% Ok, a jedini problem je što na Kaisu piše da tu verziju softverske opreme nije moguće nadograditi.
Vezano za stari bootloader JIG u potpunosti radi i poništava brojač.

Zanima me da li je netko isprobao najnoviji rom GT-I9100-XWKJ2(with the old bootloader).
Ja sam ga imao na mobu oko 3 dana i preporodio sam se u smislu stanja baterije koje je pokazivalo 81 %. Da li je netko imao slično iskustvo na tom romu ili se radi o dobro optimiziranom kernelu?

PS-Bruno čestitke na 4k postova!

spawn 06.11.2011. 23:09

Citiraj:

Autor spider100 (Post 2019029)
Upravo sam instalirao skinuti Stock Tele2 i9100 2.3.4 sa starim bootloaderom od Brune-RV-a
ROM radi 100% Ok, a jedini problem je što na Kaisu piše da tu verziju softverske opreme nije moguće nadograditi.

To nije problem posto je to zadnji FW od TELE2 i Kies javlja da nema novijeg od toga,sto je istina ;)

geronimo_2 07.11.2011. 14:12

pozdrav svima. evo stigla je moja mala pila pa da vas zagnjavim za potvrdu da nebih imao paperweight :-).

info (kupljen u dubai-u):
android version 2.3.3
baseband version I9100xxkg5
Karnel version 2.6.35.7-I9100jpkh1-cl453266 root@dell140 #2
build number gingerbread.jpkh1

PDA: I9100JPKH1
PHONE: I9100XXKG5
CSC: I9100JPKH1

SELLOUT SMS: OFF
PCODE:GT-I9100LKAXSG
MODE: PROD

------------------

prvo bih htio napravit backup (EFS) za sto mi treba root pa ako moze savjet dali cf-root ili ici na neki od tool-ova (S2 Root; SuperOneClick; SGS2 Easy Rooting Toolkit(zergRush Exploit)).

1. ako sam dobro skuzio za moj mob treba ovaj CF: CF-Root-SGS2_XX_OXA_KH1-v4.1-CWM4.zip?
2. za micanje zutog trokutica mogu koristiti JIG?
3. dali mi preporucate upucat najnoviji FW koji nudi kies (ako uopce bude nudio) i onda root/backup jer bih ga drzao tjedan/dva tako, da vidim kako se ponasa prije nego upucam glanet ili cyanogen?
4. izasao je CFroot 5.0. jel netko probao, ili bolje da se drzim v4?

btw decki, jel neko copio u zadnje vrijeme origigi samsung s2 2000mah bateriju sa poklopcem? moze neki link kod nas ili vani?

hvala i pozdrav

edit1: ja cu docekat penziju dok bruno dode na temu da me spasi LOL.
rootao sa CF v4.1 (zadnji za "kh1"). jel moze malo pojasnjenje dali mogu koristit npr. CF-Root-SGS2_XW_XEU_KH4-v5.0-CWM5.zip jer KH1 noviji od 4.1 ne postoji na CF-ovom linku. procitao sam ono pojasnjenje za oznake, ali mi jos nije bas jasno koliko daleko mogu otic sa brojevima, a da mi radi sve kak spada. hvala.
poz

edit2: trokutic maknut sa JIG-om. jel vam JIG ide tesko unutra, pitam da vidim dali je moj "los" pa da uzmem drugi ili su svi takvi?
dali je moguce ikako na strani SII ili u Win7 iskljucit USB charging jer kad sam na lapu necu da mi vuce struju mob (koristim kabel za tether)?

edit3: sinoc sam isao instalirat busybox, i sad vidim da CF kaze da se nesmije to stavit ako se koristi njegov CF-root jer ima vec u sebi i moze nesto zeznut. e sad me interesira kako znat dal sam nesto zasrao. kad sam instaliravao busybox je dao neki error da vec imam instalirano, bla, bla. uninstalirao sam sad taj noviji busybox.

Izet Fazlinovic 09.11.2011. 15:42

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2019661)
pozdrav svima. evo stigla je moja mala pila pa da vas zagnjavim za potvrdu da nebih imao paperweight :-).
...

I meni usb jig ulazi malo teze, valjda je to normalno.
Ja kad sam svoj root-o, stavio sam preko odina supercore, skinio titanum backup -napravio backup, zatim skinio superuser, darkyrom tool, stavio gore darkyrom preko tog tool-a. Nakon toga sam stavio iz download mode-a CM7. Tak da ja prvi put cujem za neke stvari koje ti spominjes. Al ja sam to radio prije 2-3mj.

Mislim da se ne moras bojat da ces nesto sjebat, pogotovo ako imas usb jig, meni je par puta zableso na update-u, izvuko bateriju, krenio opet i sve 5. Jedino ako stavis gore CFW od s1, cito sam da mozes spalit maticnu il tak nesta.

geronimo_2 09.11.2011. 15:50

a cuj, bolje pitat dvaput nego nesto zeznut. na XDA svako toliko uleti neki njub koji je uspio zaje SII. ljudi idu u to bez da prouce. ja sam proucio i jos mi neke stvari nisu jasne, al bar znam cega se pazit.

sad je na redu custom ROM i neznam kako stvari stoje sa updejtanjem modema jer evo sinoc sam primjetio "no service". kliko vidim po netu decki preporucaju updejt modema, ali nisam siguran koje su verzije za moj.

Izet Fazlinovic 09.11.2011. 15:57

Da, moze se desit da neki modem slabije radi nasem podrucju. Ja mislim da sam imao KH3. Sad mi je stock gore, mora na garanciju, pa neznam vise.

geronimo_2 09.11.2011. 16:05

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 2021446)
Da, moze se desit da neki modem slabije radi nasem podrucju. Ja mislim da sam imao KH3. Sad mi je stock gore, mora na garanciju, pa neznam vise.

zasto mora na garanciju, sta je bilo :stoopid:?
a koji ti je u originalu bio modem, mislim verzija, jer ne kuzim jos koje mogu kombinirat?

spawn 09.11.2011. 16:51

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2019661)

info (kupljen u dubai-u):
android version 2.3.3
baseband version I9100xxkg5
Karnel version 2.6.35.7-I9100jpkh1-cl453266 root@dell140 #2
build number gingerbread.jpkh1

PDA: I9100JPKH1
PHONE: I9100XXKG5
CSC: I9100JPKH1

SELLOUT SMS: OFF
PCODE:GT-I9100LKAXSG
MODE: PROD

------------------

prvo bih htio napravit backup (EFS) za sto mi treba root pa ako moze savjet dali cf-root ili ici na neki od tool-ova (S2 Root; SuperOneClick; SGS2 Easy Rooting Toolkit(zergRush Exploit)).

1. ako sam dobro skuzio za moj mob treba ovaj CF: CF-Root-SGS2_XX_OXA_KH1-v4.1-CWM4.zip?
2. za micanje zutog trokutica mogu koristiti JIG?
3. dali mi preporucate upucat najnoviji FW koji nudi kies (ako uopce bude nudio) i onda root/backup jer bih ga drzao tjedan/dva tako, da vidim kako se ponasa prije nego upucam glanet ili cyanogen?
4. izasao je CFroot 5.0. jel netko probao, ili bolje da se drzim v4?

Drzi se V4.1. On radi dobro i napravljen je da radi sa KH1.

Citiraj:

btw decki, jel neko copio u zadnje vrijeme origigi samsung s2 2000mah bateriju sa poklopcem? moze neki link kod nas ili vani?

hvala i pozdrav

edit1: ja cu docekat penziju dok bruno dode na temu da me spasi LOL.
rootao sa CF v4.1 (zadnji za "kh1"). jel moze malo pojasnjenje dali mogu koristit npr. CF-Root-SGS2_XW_XEU_KH4-v5.0-CWM5.zip jer KH1 noviji od 4.1 ne postoji na CF-ovom linku. procitao sam ono pojasnjenje za oznake, ali mi jos nije bas jasno koliko daleko mogu otic sa brojevima, a da mi radi sve kak spada. hvala.
poz

edit2: trokutic maknut sa JIG-om. jel vam JIG ide tesko unutra, pitam da vidim dali je moj "los" pa da uzmem drugi ili su svi takvi?
dali je moguce ikako na strani SII ili u Win7 iskljucit USB charging jer kad sam na lapu necu da mi vuce struju mob (koristim kabel za tether)?

edit3: sinoc sam isao instalirat busybox, i sad vidim da CF kaze da se nesmije to stavit ako se koristi njegov CF-root jer ima vec u sebi i moze nesto zeznut. e sad me interesira kako znat dal sam nesto zasrao. kad sam instaliravao busybox je dao neki error da vec imam instalirano, bla, bla. uninstalirao sam sad taj noviji busybox.
Ne treba ti novi busybox,barem meni nije trebao, sve je radilo kako treba i sa starim. Sto se punjenja tice,mislim da nema te opcije nigdje. Cim ga spojis na 400-500mA telefon pocne puniti. Jedino jaci uredjaji ne pune na USB-u recimo IPAD ili GALAXY TAB

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2021459)
zasto mora na garanciju, sta je bilo :stoopid:?
a koji ti je u originalu bio modem, mislim verzija, jer ne kuzim jos koje mogu kombinirat?

Pazi se kad stavljas CM7 i slicne romove koji su kodirani nanovo. U vecini slucajeva oni imaju svoje modeme i treba staviti onaj kojeg oni preporucaju ili daju link na njih. Zna se desiti da ljudi fleshaju CM7 i stave drugi stock modem i onda vise RADIO/BASEBAND ne radi. Ponekad se to rjesava fleshanjem stock roma i particioniranjem,a ponekad se zezne EFS i nema vise popravka osim u servisu.

geronimo_2 09.11.2011. 17:06

Citiraj:

Pazi se kad stavljas CM7 i slicne romove koji su kodirani nanovo. U vecini slucajeva oni imaju svoje modeme i treba staviti onaj kojeg oni preporucaju ili daju link na njih. Zna se desiti da ljudi fleshaju CM7 i stave drugi stock modem i onda vise RADIO/BASEBAND ne radi. Ponekad se to rjesava fleshanjem stock roma i particioniranjem,a ponekad se zezne EFS i nema vise popravka osim u servisu.
uf, sad si me zabrinuo. stavljat cu galnet, ali pretpostavljam da isto vrijedi i za njega?

sto se tice busybox-a vec sam ga bio stavio sinoc i danas obrisao, ali kako cu znati dali sam nesto shebo? mozda najbolje da odem fleshnut cf-root ponovo? sad se ne sjecam jel gubim postavke i app ako to napravim?

i kako se gleda koja ver modema meni odgovara? sta mora bit oznaka KG5 ili?

koja verzija galneta bi bila za moj mob?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:08.