![]() |
Uglavnom posao instalacije windowsa i ostalog osnovnog sta ide sa tim radim samo jednom frendu, besplatno jel, ostalima govorim da jednostavno ne znam i da ne bi htio probavat...i kad pitaju vidis da ocekuju da im to napravis besplatno tako da traziti bilo kakav novac nema smisla a kamoli neki realan (meni je to 200kn recimo), i eto miran sam i nemam problema, u protivnom bi im trebao bit dostupan ostatak zivota uz recenicu "frende pomozi, nes se sjebalo opet"...takav jer bar taj jedan frend kojem radim
|
Prije jedno dva tri mjeseca upoznam sasvim slucajno nekog kao rodjaka kojeg u životu vidio nisam,a bogami nikad nisam ni čuo za njega.Vozio strica i strinu i naletili do mene i kažu oni kao ovo ti je neki rodjak,ne radi ni on ni žena nigdje krpaju se gdje god stignu,a vozi novi audi. Ajd,ko ga jebe.Posto mi je IT firma u kuci gdje živim kaže on meni vidi da se bavim sa kompjukterima,ima neka dva laptopa ,treba windowse reinstalirati.
Kažem ja liku pa donesi pa ćemo vidjeti šta i kako. Evo ti njega nakon par dana sa punom vrečicom laptopa.4 komada neki Sun Mao kineska marka netboci. Instaliram ja to kad pita onako kroz zube i tiho ;"Koliko sam dužan rođo". Ja reko : ništa,a on ni pet ni šest sve u auto potrpa i ne vadi žabu xD Kad sam vidio da smećar nema namjeru ni piće platiti kažem ja njemu: slušaj,predomislio sam se,ipak sam ja potrošio 4 sata zajebavajući se s tim smećem,a pošto smo rođaci za tebe je 400 kuna. hahaha,da sam imao kameru da mu facu snimim umrli bi od smijeha.Lik izvadio žabu,a unutra ima 90 kuna,hahaha.Ništa,rekoh daj mi tih 90 kuna,a kad skupiš naleti i donesi mi ostatak.To je bilo u 5 mjesecu,a nisam ga vidio dosad,pa se vi sad mislite xD |
Citiraj:
|
A jeli vi za te popravke i instalaciju izdajte racune?
|
Ne smiješ izdat račun za punjenje računala ilegalnim sistemom i programima :D.
|
Citiraj:
|
Pa i u servisima koji se bave instalacijom ilegalnog softvera moze se bez problema na racun navesti: instalacija operativnog sustava i aplikacija.. Nije navedeno kojeg i kak:fiju:
|
Kakav Linux ljudi moji? Pa meni većinu love koju zaradim MS trpa u džep. Da windowsi nisu skloni raznoraznim zarazama, crashanju i ostalim čudesima, ja bih davno mijenjao fuš posao :D
|
ja bi samo dao komentar oko ovog trkeljanja oko naplacivanju dobrim prijateljima..
neznam.. prihvacam da ne funkcioniraju i ne misle svi isto, al da bi prijatelju naplatio instalaciju winsa mislim da bi se instantno prestao zvat prijateljem.. pa upravo takva pomoc je dio prijateljstva.. naravno, tu ne mislim na "prijatelje" koji ce zvat samo kad im nes treba, al generalno.. ?? imam prijatelja kojem je evo vec 3. put komp kod mene u mjesec dana.. (doduse to govori koliko sam dobar :) al je u pitanju hard koji je na izdahu pa ajd ..) pa prije bi sebi naplatio nego prijatelju.. i taj prijatelj meni pomogne sa svojim znanjem i poslom i naravno nece mi racun ispostavit.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
iskreno, ako je to tako lako, neka frend to onda sam napravi. jebiga, dam mu ja bilo koji 'oce OS, od linuxa do pendžera, danas ima svatko internet, to je to. pazi, imam i ja par, ali doslovce, to je par prijatelja. svi ostali su "prijatelji" s kojima ja mogu, s nekima i volim popricati, pozdravim se, popijem pelin ili kavu. ali to nisu prijatelji. imao sam ja jednom bas istu situaciju, frend se cudi zasto, tj kako ja naplacujem frendici krpanje laptopa. a ono, u 150 kuna dobije drugu gigu rama (jer je stara radila pizdarije), istestiran komp od A do Ž (od 160GB za bad sectore, do temperatura, promjene pasti, ciscenje sa mojim kompresorom kojeg sam platio svojim parama), nov svjez sistem i driverima, sve programe koje treba i cca 50GB video materijala. i on se isto kriza ko' sto bi se ti, ocito, da si bio na njegovom mjestu. sve 5, ali ja sta ne znam napraviti, bio ti meni prijatelj ili ne - ja to placam. i meni tu nema, ako netko gubi cca par sati minimalno, uz ipak odredeno znanje, jebote, pa ne raste vrijeme na drvetu niti znanje. ponavljam, svaki posao se placa. ja ne radim besplatno, jer ja ne trazim od nikoga - besplatno. ono sto ne znam uredno platim, jer ja tome nekome isto uzimam njegovo vrijeme i njegovo znanje. plus sto samo ispadnes papak ako radis dzabe, jer te onda zivka za svaki klinac, kako joj on ima image, sta je to?? joj, meni se pojavilo nesto za update, jel da to stisnem?? mislim, tonu tonu sranja sam se naslusao, toliko banalnih stvari, da nema nikome dzabe. samo bas prijateljima odradim posao for free, ali to je onda kroz neku drugu uslugu ipak - vraceno. bas me zanima kako ce meni vratit uslugu netko tko ne zna 3% engleskog, nista ustvari drugo osim upalit komp, mozillu (i to samo zato jer sam mu ju ja stavio, prije je bio gol sam IE naravno), i pokrenut igru. a inace zavrsen recimo tokar, ili vozac ili tako neka trogodisnja skola............. jebes takve prijatelje koji te na ovakav nacin iskoristavaju. to samo pokazuje koliko te zapravo cijeni, to ne cijeni. Citiraj:
joj, iskreno, koji se klinac pravis grbav sada? evo, ja recimo uzmem 120 kuna za neku toshibu, dolazi sa svojim CD keyem od XP-a. raskopan i skockan laptop jer se inace gasio nakon ~pol sata, sistem nije nitko pipnuo cca tri godine, eto. kakav racun da izdajem, molim te lijepo? da se ovdje ista o tome prica, vjeruj mi - nebi bilo 10% ljudi replayalo na temu. fus, kakav racun........... |
Citiraj:
zelis rec da je tesko? koliko znoja i radnih sati potrosis dok dignes winse? meni frend ne bi mogao sam stavit novi os ili neke pizdarije koje si mi radimo na "tjednoj bazi" .. i sad da mu ja uzmem 200 kn? pa lazem ga u facu onda.. |
ne zelim reci da je tesko, i ja ne pricam o tome. meni nije tesko, ali zasto bi si ja to uzimao za obavezu?
i ne, to nikada nije "samo dici sistem". jebemu, kod W7 je to klik, klik, odoh na kavu......... ali to nije samo to, driveri, pogotovo kod laptopa i kada nije W7 u pitanju znaju uzeti koji sat. testiranje, kao sto sam rekao, itekako uzima vrijeme. i treba znati sto ganjas i s cim ganjas, i s cim eventualno popraviti. a da ne pricam (sto sam spomenuo) o raskapanju laptopa da bi dosao do hladnjaka, ili o raskapanju cijelog kucista da bi ga ocistio kako treba, jer nije vidjelo zraku sunca preko pet godina........... ili recimo, sto isto znam raditi, promjena kondenzatora. i pazi, nikada nije preko 200 kuna od mene naplaceno! a bilo koji servis samo za reinstalaciju uzima min 150 kuna, u sisku konkretno 189 kuna je minumum. za sat, sat i pol vremena posla. isto tako, nije samo OS u pitanju, nego su i svi programi i programcici koji olaksavaju zivot. jednostavno, nije tesko? eto ti internet, imas dvije ruke, imas mozak - sve ti je na raspolaganju. mislim, ja ne radim besplatno. kao sto sam napisao, niti ocekujem da meni netko sto meni treba - radi besplatno. imam i ja "prijatelja" automehanicara koji ima vrlo pristupacne cijene, ali ne radi besplatno. a iskreno, najcesce se radi o promjeni filtera, ulja i nista posebno, samo sto ja nemam rake niti dizalice, i vjerujem covjeku. da li je to tesko? jebiga - nije, ali ja to isto shvacam kao posao, i sasvim logicno da mu se plati. zasto on meni nebi eto, naplatio samo materijal? nije niti on radio nesto dugo, 45 minuta recimo........... kuzis? i kao sto rekoh na pocetku, postoje "prijatelji", i postoje prijatelji. ja znam da mi se nitko nije vratio ili me zvao, e, ovo ne radi kako treba i da je bio nezadovoljan. kako rekoh, najcesce me te iste musterije preporuce dalje, jer radim previse za premalo novca, iako je to - fus (pa jel, nemam prijavljen obrt i radim na crno). ti ako ides okolo i sredujes ljudima kompove for free moze znaciti samo nesto od navedenog: 1) zivotni cilj ti je biti IT "majka tereza", i pomazes neukom pucanstvu za nikakvu naknadu osim osmjeha, 2) imas jako malo ljudi oko sebe, 3) iskreno, ne znas koliko znanja moze trebati, i uzimas zdravo za gotovo "jer je to samo dizanje OS-a". kako god bilo, ja se vise ovdje ne javljam. kako sam vec rekao, i ja bi cepao cifre od parstokuna, da imam posao. nemam, takvo je sranje u drzavi, snalazim se. ali da cu raditi besplatno nema sanse, pa nisam nasao znanje na cesti niti vrijeme, necu. BMK, neka sreduju onda takvi prijatelji o kojima ti pricas, sistem ce sljakati, ali pitanje koliko dugo i kako kvalitetno. ja napravim ili kako treba ili ne napravim uopce, ali ako napravim - napravim za kontrauslugu (prijatelji), ili novcanu naknadu (svi ostali, racunajuci i "prijatelje"). |
s kim se ti svadjas? :)
ja ne idem okolo nigdje vise.. sredim komp prijatelju i to je sve.. i razlucio sam odmah u prvom postu prijatelje i "prijatelje".. neznam sto si se toliko zapjenio.. taj moj prijatelj je autolakirer i pofarbao mi je skoro pol auta bez da pomislja naplatit.. tako je i s moje strane i tako ce bit zauvijek.. pa ne radis to svaki mjesec da ti krade vrijeme.. naplacivat prijatelju uslugu.. to valjda ni amerikanci ne rade.. da te susjed zove pomoc istovarit kamion pretpostavljam da bi mu naplatio..? ugl.. nije mi jasno zasto si to uzeo toliko k srcu i toliko se zapjenio na ovakvu trivijalnu raspravu i na sa moje strane sasvim normalno razmisljanje.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kad odbacite frenda do grada, naplacujete po radio taxi tarifi ili cammeo :D?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Za pravog frenda je sve besplatno, a ostale mi ne pada odbacit nikud. Jedino bi nekog u životnoj opasnosti odbacio do hitne. "Frendove" odbacim u OS ako i ja moram u OS ić :D.
|
Citiraj:
da, vrijedam te, iako nista strasno. razlog? iskreno, jer ti mene vrijedas sa ovim napisanim za SK zupaniju i pomaganje ekonomije.......... uf. mislim, sada bi ti se tu mogao raspisati uzduz i poprijeko, jer ocito nisi upoznat sa stanjem u mojoj zupaniji, i gradu sisku. isto kao sto ja nisam upoznat sa pulom, ili osijekom ili rovinjem. sasvim nevazno. razlika je u tome sto ja ne "proizvam" takve gradove, jer ih - ne poznajem. poznajem svoj grad, poznajem ljude, atmosferu, nacin zivota, navike ljudi, stanje itd itd. dakle, zasto si me uvrijedio? sisak i opcenito SM zupanija je bila jaka zupanija, industrijski jaka. ljudi su dobro zivjeli od svog rada, od svoje place. moglo se svasta priustiti, moglo se nesto i ustedjeti, radilo se, trosilo se, nije bilo pesimizma, nisi isao unatrag. zivjelo se, nije se prezivljavalo. skoro u svim zupanijama i gradovima je bilo ovako, negdje vise, negdje manje. ali se - zivjelo. danas, iskreno, nema perspektive u mojoj zupaniji. nema posla, i za svaki iole bolje placen posao moras imati dobru vezu, i moras cekati da te se ubaci. ali i to sada postaje problem, jer jednostavno - nema radnih mjesta :). sve, ali doslovce sve se zatvara. znas sta jedino koliko-toliko uspjeva u sisku? trgovacki centri i bricevi. tocka, nista vise, pod milim bogom - nista. rafinerija je isto pred gasenjem koliko mi se cini, i od velikog broja poduzeca i firmi ne ostaje - nista. i onda citam tu (sorry, ali meni jest) tvoja pametovanja kako ja ocito odmažem svojem gradu i drzavi, jer ne dajem 25% drzavnom aparatu. sorry, ali bas mi se gadi ovakvo razmisljanje. nemam nikakva primanja, zavrsen elektrotehnicar, nadam se uskoro i sveuciliste, i iskreno - ne nadam se poslu. jer ga doslovce nema. tako da oprosti sto radim u fusu i sto ne dajem 30 kuna drzavi od 120 kuna koje npr naplatim rad, koji bi inace svaki servis naplatio barem 3 puta vise. pogotovo u gradu i okolici gdje pesimizam i apatija traju puno puno duze nego sto je "ova kriza" sto nas sve potresa. kod mene u gradu i zupaniji to traje puuuuuuno godina vec. tako da ces oprostiti sto ti se sa podsmjehom obracam i omalovazavanjem za racun, pogotovo jer o tome nije uopce cijela prica. ok? |
Ode tema vrit.
Ja prvi ne bi našoj državi plaćao poreze. Zašto? Zato što ih plaćam i gledam kamo odlazi lova iz proračuna. Tj ne znam u čije džepove sada odlazi, ali znam gdje je odlazila od '90 nadalje. Punim džepove raznim tatinim sinekima koji sa premalo mozga i previše love rade pizdarije po državi. I jedva čekam da ulovim priliku i odselim daleko daleko odavde jer mi se sere od iste, od tog prokletog mentaliteta i toga što mi starci imaju penziju koja ne pokrije ni režije. Ali to su stvari za sasvim drugu diskusiju. Priča se i o naplati prijatelju. Ako si spreman meni doći pomoći oko drva, onda sam ja spreman tebi pomoći oko računala. Ako nisi, jbg. Svatko od nas najbolje zna tko mu je spreman pomoći, a tko nije. |
Citiraj:
i nadam se da ne ode tema u vrit jer ja nisam u niti jednoj recenici spomenuo zabranjenu temu politike, nego samo napisao kakvo je stanje u okolini gdje ja zivim. i da mi nema netko iz pule ili frankfurta pravo solit pamet i prozivat me da ja pridonosim takvom stanju jer ne placam PDV na dva-tri posla mjesecno od 100-120 kuna. |
Svi se nekako drže nekog imanigarnog klinca koji radi loš posao za 150kn.
S obzirom da imamo tu ljude koji to rade za 150 kn tu na forumu predlažem da se pustimo klinca. Dakle, hoće li ti isti pr. @Burko napravit toliko lošije od pr. @syss da bi to s klincem bilo pravilo ne iznimka. Mislim da ne, al eto syss će nam reć. Citiraj:
Svatko tko otvori servis a ne radi svoj posao kako treba brzo će zatvoriti. Pogotovo u branšama koje su zasićene na tržištu. Takvi neće smetati dobrim servisima/serviserima. Problem za servise su ipak oni koji rade u fušu (dakle 90% hrvatske vjerovatno) jer davanja državi su daleko preko 25% i servisi ne mogu konkurirati fušu. |
Ako se smije znati, kakva je tvoja situacija sa firmom? Mozes zivjeti od toga? Polako otplacujes opremu i sve one pdfove i nacrte? Uspjetiti ces otplatit i jos bolje zivjet kroz par godina(ili u nekom drugom razumnom roku) i unaprijedit opremu?
Btw, ja sam onaj "klinac", naplacujem 100-150 kn i znam da odradim posao ok... U slavoniji jednostavno nemozes uspijeti i imati posla ako trazis vise od toga.. Cak ni servisi i trgovine ne naplacaju vise.. |
pls, malo smirite tenzije, nema potrebe za direktnim niti bilo kakvim drugim oblikom vrijeđanja. Tema je kakva je, svatko ima pravo na svoje mišljenje, svatko živi tu gdje živi i treba to poštovati. Nemojmo raditi probleme tamo gdje ih nema, ionako ih ima dovoljno ;)
|
Alvin je u neku ruku u pravu kad kaže da mi "fušeri" u 80% slučajeva zeznemo planove "ultra mega uber cool company susedu". Imam frenda koji je imao IT firmu, naravno da je propala. Koliko je kriva svota koju firma mora dati državi, toliko i lijenost, neobaveznost i samouvjerenost u obavljanju posla. A naplati k'o veliki, i reklamacije ne uvažava jer je on, vidiš, važna korporacija koja operira iz sobe i sastoji se od jednog neozbiljnog polumajstora za kompove s velikim egom i još većim apetitom za lovu.
Čovječe, pa zbog tog frenda sam ja koji sam tada bio laik za kompove (ne kažem da sam sada genije) počeo raditi istu stvar samom sebi. Džaba meni šta on meni skljaštri prozore na računalo, kad je lijen spucat drivere za grafu, upisat "company", bilo šta osim lupat po enteru. To za mene nije posao, i za svakoga kome je to domet smatram da i treba propasti, ako ja bez ikakvog predznanja o tome to radim bolje od njega za 3 dana. Dečko je super, i drag i sve, ali više mu ne dam blizu svog računala. Nakon nekog vremena je on počeo nositi kompove meni da ih sređujem, jer se dokazalo da sam bolji u dijagnosticiranju kvara, nisam lijen očistiti nešto i što je najbitnije, stojim iza svog posla. Tržište isto igra veliku ulogu u tome svemu. Nije isto radit računalo u kraju gdje je prosjek plaće soma jurića i negdje gdje je prosjek plaće = socijalna pomoć. Kako da ja sad izbijem nekome 300 Kn iz džepa ako mu je to sve što ima, a dijete mu je željno čokolade? Pravila igre ostaju ista, iznos smišljam u trku. Nisam neki humanist - ustvari uopće ne volim ljude, ali sažaljenje mi je jako razvijeno, i neću sirotinji uskratiti koricu kruha iz usta da bih pobrao više nego šta treba. Ako mi se navaža u S-klasi a cendra, odrat ću ga k'o jarca, pa nek' cendra i dalje. Što se tiče reklamacija, kad obavim posao, žrtvujem desetak minuta da čovjeku objasnim kako i zašto se prema nečemu treba odnositi nekako, i zašto je to bolje za njega (tipa "nemoj laptop držati na krevetu, ako držiš stavi barem tacnu ispod njega", "nemoj instalirati bedastoće, imaš sve šta ti treba"). Tko se toga ne drži platit će opet, tko se drži a nešto ne ide po planu i programu odradit ću to mukte jer smatram da je to u redu od mene. Možda će me to otjerati u propast, ali barem ću propasti sa osmjehom na licu i mirom u duši. |
Citiraj:
Citiraj:
@Nec da me nebite krivo shvatili, ja u potpunosti podržavam fush i obrt sam otvorio čisto radi većih partnera jer drugačije nije moglo, svjestan sam situacije i samom mi je tamo davne 2007 fuš je omogučio mom djetetu čokoladu. Tvoj "susjed" je propao ne radi nelojalne konkurencije nego radi svog rada. |
Citiraj:
Za mog "susjeda" si potpuno u pravu. A nije jedini, masa ih je takvih. Da me ne bi krivo shvatili, čovjek posjeduje znanje prema kojem sam ja i dalje laik. Ja sam poprilična neznalica što se tiče registry-a, DOS-a, kerefeka u programiranju i sličnog, a on tamo vlada. Ipak, ne vrijedi mu to ništa kad više to nema kome raditi za novce za koje hoće jer je bio lijen raditi to kako treba, a teorija mu je bila "napravi kilavo, uzmi novce, napravi opet, uzmi još". Išlo je kauboje koji lupaju "enter" za 500 Kn jer to oni rade najbolje na svijetu i nije im nitko ravan. Za takvima nerijetko popravljam stvar za 150-200 Kn, sa kavicom kraj sebe, pljugom u zubima i ne smatram to nuklearnom fizikom. Ono što ne znam, odmah tako kažem i to ne radim. Ono što mogu, radim s voljom i guštom jer je lakše od mijenjanja pumpe vode na autu, manje prljavo, zahtjeva manje alata, a nosi iste ili veće novce. |
Citiraj:
govorim isključivo o svom iskustvu sa fuševima i kaj vidim oko sebe, a još jednom da napomenem - razlučite tko piše od kuda, život u zagrebu je kudikamo skuplji nego po manjim gradovima u svim aspektima i tu ti se ne isplati raditi kikiriki, a samim time što je grad velik, pun je svakojakim popravljačima i spuštanjem na tu tarifu osim što si zabijam očitu kajlu, stavljam se u razred tih 100kn popravljača za koje ne velim nužno da ne znaju obaviti posao, ali su obično to studoši sa minimalnim iskustvom. život vamo je sto na sat, downtime košta pojedinca/firmu osjetno više nego što će on platiti sad sat tehničara 100, 200 ili 1000kn... njima treba brza reakcija i brzo rješenje koje će platiti bez a i b ako njemu produkcija neće trpiti dugo. e sad dođi jednom takvom sa nekime tko zarađaje svakodnevno za kruh otklanjajući probleme prilično širokog područja, popisom edukacija i stvarnog iskustva koji radi za 1000kn i studoša sa popisom prošlotjedne prehrane u menzi koji radi za 200kn... kaj misliš da dotičnog boli za tih 800kn razlike ako mu je stala proizvodnja? |
Citiraj:
|
za sve je cifra ista, samo što je po tim manjim firmama obujam posla obično veći i zaradi se više para... do sad mi se ni jedna privatna osoba nije požalila na konačnu cifru, a kamoli poslovnjaci.
zapravo bilo je jednom... moja bivša profa iz tzk u osnovnjaku je rekla da nema 400kn za xyz posao, pa sam se sažalio s obzirom da me je podučavala i kolegica je od stare, pa sam rekao da može na 2 rate :D :D ja sam svoje "za čokoladu" poslove odradio davnih dana dok nije bilo radne knjižice. |
Citiraj:
Potpuno se slažem s tobom i tvojom politikom naplate, ali kod mene to ne bi zaživilo. Na 2 rate dajem bilo kome za koga mi frend garantira da plaća umjesto njega ako ovaj ne plati. Kako će to oni poslije riješiti, to nije moja briga. Za sada stvar hoda, ako dođe do problema javim. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
E, takvima moraš još više pomoći, jer nisu zadovoljnio sa malo, a "puno" je tek blizu "dovoljno". Treba to sve održavat šta ima, a to nije mukte. Ako bude morao radit za to, neće imat vremena uživat u tome. :D |
Instalacija windowsa, drivera i ostalih programa troškovno osviještene krajnje korisnike ne bi trebala koštati preko 300 kn. S računom. :)
|
Ja bih na 300 kn pristao samo u slučaju da mi dofura komp doma, ostavi me da radim na miru i dođe po njega kad mu javim da je gotov. No questions asked. Lova na sunce i bilo mi je drago.
Kad moram odgovarati na 1000 pitanja cijeloj familiji, pa još napraviti 356 korisnika s različitim dopuštenjima, pa instalirati svakom njegov omiljeni browser, importirati bookmarkse, podešavati Windows Mail/Thunderbird za svaki od 653 accounta. Nakon toga objašnjavati zašto im treba antivirus i što se to javlja kad stisne na "free viagra" etc... jednostavno mi bude zlo i ni 500 kn nije na kraju dovoljno da pokrije sve duševne boli izazvane komunikacijom s idiotima. Na kraju ti ni čašu vode ne ponude, ali se udostoje zvati svaki dan u neprimjereno doba s pitanjem...."što znači kad mi napiše poruku "xxxyyyzzz"?" U pravilu vrijedi ono što su skoro svi dosad napisali. Što imaju više i znaju manje, teže će odvojiti takav iznos da bi im komp radio normalno. Po meni su fer cijene "sređivanja" kompa ovakve kad se uzme u obzir vrijeme + izgubljeni živci + murphyevi zakoni Instalacija OS-a - 300 kn Fine tuning (softver koji smatram potrebnim i podešavanje)- 200 kn Čišćenje od prašine - 100 kn Educiranje u radu - 100 kn/h |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03. |