![]() |
pitao tetu na salteru za ovaj limit na ziro racunima, kaze 50 000kn za uplate pravnih (poslovnih) subjekata (razni student poslovi i sl) ovako za uplate i transakcije gradjana nema limita
|
Može li mi netko reći predbroj za tekući u Hypo banci? Trebao bih jednom starijem gospodinu uplatiti novac na račun, a na kartici mu piše samo zadnjih 10 brojeva tekućeg, bez onog niza koji označava Hypo banku.
EDIT: našao na Hypo stranici. |
tu ću pitat
imam od ZABE visu electron onu ljubičastu, i na njoj mi ne piše dolje IBAN, a šogoru piše, ista kartica i sve meni je iban samo vidljiv na e-zabi, zašto nekom piše nekom ne? :D |
Citiraj:
|
1 privitaka
tocno je sto si rekao, ali vise nije u opotrebi
Evo Privitak 14735 Jer je meni jucer stigla, i zacudilo me da nema, al eto nova pravila |
imam nešto eurića u štednji,zaba,i neki dan stigao ispis,ostao sam paf,kamata 0,9% ,pa dajte molim vas,smiješno,dr.tj sve podižem i idem u hpb gdje imam tekući. Tamo je kamata 2,10% ! mozda ima zaba i neke druge modele,ne znam,mogli su mi barem reci.
|
Dal koristi tko mzabu poslovnu i da je sam postavljao na komp/mobitel. Nemogu upogonit da ga hebeš, token normalno radi na mobu, al kad se hoću logirat na netu s tim podatcima, samo mi baca da su neispravni podatci.
Ovaj pak USB token neam pojma kak da osposobim :D Instalirao jesam nešto, al od tokena ni T. Budem zvao u ponedjeljak, no čisto ak ima tko kakav info iz prve ruke. tnx |
Citiraj:
Citiraj:
http://iban-kalkulator.bafer.org/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kako radi mPBZ bankarstvo? Treba neki token imati uz to ili?
Koliko sam shvatio, na erste mBanking radi uz pomoć tokena. |
Erste mBanking je bio sranje, bar prosle godine dok sam ga koristio. Koji mi qrac to znaci kad svaki put moram kod sebe imati display karticu. :hitthewal:
mPBZ i mZABA su slicni. Prvi put utipkas aktivacijske kodove i onda samo pinom kojeg izaberes pri prvom pokretanju pokreces uslugu. S obzirom da koristim ZABU, napominjem da deinstalacija aplikacije, kupovina novog mobitela i sl. podrazumijeva nove aktivacijske kodove. Vjerujem da je tako i kod PBZ-a. :chears: |
Erste mbanking ne treba token, registrira se pin i to je to. A usto sluzi kao token (mobitel sluzi kao token), pa se bez kartice mozete preko kompa logirati na banking.
Preko erste mbankinga mogu apsolutno sve rijesiti jer je po meni dobro organizirana i napravljena app. |
Citiraj:
|
@Kruno M, napisao sam "prosle godine". Uslugu ne koristim jer tamo imam samo ziro racun pa mi povremeno treba samo netbanking.
@Facelessone, po novome mozes aktivirati ZABU preko weba. Kad sam otvorio račun prije 4 mjeseca, nije se moglo. Stavim na Lumiju aplikaciju, dva tjedna kasnije zeznem firmware i onda opet u banku. Par tjedana nakon toga opet naletim na istu zenu, ovaj put s novim mobitelom i taman mi kaze da se strpim jos mjesec dana da ce se nakon radova opet moci preko weba aktivirati usluga :D |
kod zabe si mogao napraviti ponovnu akvitaciju sam već dulje vrijeme.
Ja sam svoj račun zatvorio prije više od godinu dana, a prije nego što sam ga zatvarao sam redovno preko eZabe slao kodove za aktivaciju mZabe kad sam nešto čačkao po mobitelu :D |
Vise se to ne moze, mora se doc u poslovnicu. Kad se ulogiras u zabu, ima opcija da ti posalje kodove na mob, ali kad to kliknes, crvenim slovima pise "javite se u poslovnicu"
2x ove godine sam u poslovnicu morao radi promjene moba |
Jucer reinstalirao mzaba app, iz svog kreveta, preko internet bankarstva, uz mZaba imam i old skul token.
|
Ja ću večeras instalirati na drugi mob, pa mogu javiti iz prve ruke...
|
Citiraj:
|
@aski, nisam se ja nadovezivao na tebe, nego objasnjavao kako funcionira sve skupa.
Uglavnom kako sam citao i vidio kod drugih erste je najkompletnija, IMHO. S tim da aplikaciju na isti racun mozete koristiti na vise uredjaja. |
To sve vrijedi ako se ima uključena oba bankarstva, net i mobilno? Ako bi mijenjao banku, možda bi samo mobilno uključio.
|
E to nisam siguran, koristim oboje. Mislim da net i mobilno bankarstvo je 12kn mjesecno. (Provjerio, mobilni banking je 4 a net je 8kn, 4kn sms izvjesce po svakoj promjeni, plus vodjenje racuna 8kn)
Al u svakom slucaju banka je zanimljiva, imaju chat, mail podrsku pa uglavnom dosta toga tako rijesavam/pripremim i samo donesem u banku. Kontaktiraju me preko maila ako nesta trebaju, treba registrirati mail. Imas redomat aplikaciju, isto je posluzila jednom, vidis jel guzva u banci ak je guzva uzmes u aplikaciji broj i krenes u banku. Sve u svemu preporuka... Iako u nasem kraju bas i nije guzva u banci ;-) |
Ja najviše tražim novu banku radi net i mobilnog bankarstva. Sada sam u Splitskoj i katastrofa su, obećavaju novo bankarstvo već dvije godine, mobilno ne postoji, transakcije se vide tek nakon 3 DANA itd...
Bitne stvari su mi VISA ELEKTRON obavezno, bilo bi dobro da imaju neki način VISA Elektron prepaid kartice, mobilno bankarstvo, i da se vide isti dan transakcije, uplate, isplate itd... Pregledao sam sve banke i svoji se otprilike na sljedeće: OTP - najjeftinija, 20kn paket uključuje apsolutno sve, 50% popust na mbanking transakcije, ima Visa WEB prepaid PBZ - ok banka, ništa posebno dobro niti loše, ima sve pojedinačno, nema pakete ERSTE - ok banka, ništa posebno dobro niti loše, ima sve pojedinačno, nema pakete HPB - ok banka, imaju VISA prepaid za 0kn, ima sve pojedinačno, skupi paketi nemaju smisla RBA - ok banka, ništa posebno dobro niti loše, ima paket 22kn uključuje takući, internet, mobilno i 50% na transakcije S čisto financijskog gledišta najisplativije su OTP i RBA zbog paketa. RBA, ERSTE i HPB imaju Infinium aplikaciju i ljepše su/preglednije od OTP i PBZ koje imaju Asseco aplikaciju. Koristi li tko RBA ili OTP internet i mobilno bankarstvo? Ima kakvih komentara? Vide li se transakcije brzo nakon ostvarenja ili se čeka danima. |
PBZ banka, obicni ziroracun, vodenje mjesecno i otvaranje - besplatno. Ta kartica je Visa Electron i koristim ju vec par godina za online placanje, paypal... Mobilno bankarstvo je 8 kn/mjesecno
|
ja imam visu electron i rba bankarstvo godinama... samo pohvale i za njihovo internet bankarstvo, mobilno, a i generalni support oko bilo čega.
|
Citiraj:
App je super, ima za android, ios, wp. |
Citiraj:
|
Mislim da vam je u Erste banci najpovoljnije, za 45kn godišnje imate žiro račun,sms, netbanking te sve vezane usluge (nikakve dodatne naknade osim 45kn godišnje) ili ako treba za paypal tada se uzme Diners koji je bez upisnine i samo 50kn godišnje članarine. Čekao sam samo tjedan dana Diners karticu a sve ostalo ide bez problema.
|
Citiraj:
Potrazi po opcijama, koristio sam jednom poslije i radi odlicno. Il nazovi 0800 365 365 pa ih pitaj ak se zagubis, morali bi znat. Inace ovo sa redomatom je zakon, nisam bas polovio o kojoj se banci radi? I u praksi je stvarno tako? |
Citiraj:
Raja bude malo luda kad uletiš u banku i drito na šalter :lol2: |
ja placam IB u hpb 33kn mjesecno,neki paket,djeluje mi previše,valjda ima hrpa nekih opcija koje uopce ne koristim..
|
Ja u zabi 30kn mjesecno, platni asistent se zove opcija. mZaba, eZaba i tak, po meni malo skupo al sto je tu je.
|
PBZ -
8kn / mj - vodjenje racuna 7kn / mj - internet bankarstvo. S obzirom na zabu gdje sam prije bio, ovo je preporod ( dupli ) :D |
Dupi?
Razlika je u 4 kune mjesečno. |
30 ( zaba ) - 15 ( pbz ), matematika te ne sluzi bas ?
|
Citiraj:
Pročitaj bolje listu naknada za ono što si naveo :rtfm: |
http://i.imgur.com/wTvvUWs.jpg
Ufff, najdublje isprike, zamjenio sam cifre. Naknada za vodjenje je 7, a internet bankarstvo 8kn. Isprika jos jednom. |
Pročitaj što uključuje platni asistent u zabi za tih 30 kn, na kraju se sve svodi na isto ako plaćaš račune preko internet bankarstva, sve je to tu negdje.
|
OTP jedina ima pakete normalne po meni. Za 20kn ti daju tekući + prepaid karticu + internet bankarstvo + mobilno bankarstvo + 50% popusta na transakcije (1kn umjesto 2kn).
Jedino im je mana što su meni potpuno nepoznata banka. :-) HPB daje zdravstvena osiguranja, procjene nekretnina i slične nebuloze u paketima. Nije to loše, ali ne tražim to od banke. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |